Защо войниците носят барети?

 Военната барета е неразделна част от униформата на военнослужещи като бойни обувки алпийски илидесантния командос в армията. В днешно време дори цивилни граждани решават да се сдобият с такава обувка по кралски модерна причина. В един момент баретата се превръща в символ, асоцииран с Франция за англосаксонските страни. В наши дни тя все още е част от клишетата на французите, виждани в чужбина, французите, които никога не се разделят с тази прочута барета.

Тъй като е един от accessoires militaire, Военната барета се различава от цивилната барета, ако може да бъде описана по този начин по размера и знак на полка, зашит на ръба, обръщане на главата, често носено отвън, подготовка и сгъване според правилата, специфични за всеки армейски корпус. За френската армия тя се носи изтеглена наляво, с изключение на морските командоси.

Béret militaire

Защо военнослужещите носят барети?

На първо място, първоначално баретата е трябвало да защитава войниците на служба от главата до петите. Всъщност, когато е била създадена за първи път, баретата е била обикновен униформен аксесоар за войниците. Тя е осигурявала защита от слънцето, но също така и от капризите на майката природа, като дъжд, вятър и сняг. На Beret rouge militaire Френският език предлага защита за широк спектър от приложения, като изолира от външните атмосферни условия. Ефективна срещу студ и влага, тя също така предпазва от слънчев удар. Когато е разработена за първи път, тя се използва като защитен аксесоар. Здрава, топла, непромокаема и издръжлива, тя е приета от армиите по целия свят. Втората световна война вдъхва нов живот на баретата и я превръща в една от емблемите на Съпротивата, която е много френско украшение за глава. Еластична и устойчива, вълната се приспособява удобно към главата ви през всички сезони, за да ви изолира от студа. Този невероятен естествен материал регулира температурата, оставайки приятен за кожата дори когато температурата се повиши. 

С течение на времето баретата се превръща в аксесоара, който позволява на всеки да определи с един поглед към кой полк принадлежи един военнослужещ. Първоначално носена от френските алпийски ловци, сега тя се носи на международно ниво от различни армии, включително от САЩ и Германия. Днес баретата, с нейните разнообразни цветове и знаци, постепенно се превръща в най-популярния военен аксесоар за глава в света. Основната причина за това е, че армиите в четирите краища на света се умножават с всеки изминал ден, като всяка държава претендира за правото да създаде своя собствена армия, а всяка армия е разделена на няколко полка. Разграничаването им е непосилна задача. Ето защо баретата е заела мястото си на аксесоар, който отличава всеки полк на всяка армия, независимо дали е сухопътна или морска. Нещо повече, благодарение на своя цвят и поставената на нея значка те позволяват да се различи армията, полка и държавата.По време на
военни паради и церемонии цветовете на баретите или кепетата, носени от членовете на армията, също могат да се използват за разграничаване на различните присъстващи професии.По
този начин военните барети представляват войниците и техните различни професии.
За да се разграничат те, баретите са в различни цветове и форми. Някои цветове са общи за войниците по целия свят, докато други са характерни за определени държави. Най-общо казано, червената или зелената барета е за армията, синята – за военновъздушните сили, а тъмносинята – за военноморските сили. В същото време черната барета е за специалните сили.

Поради това, наред с кепито, тя се превръща в един от задължителните аксесоари за всяка армия. Носенето на барета е нещо символично, което е важно, тъй като представя историята и страната, която те защитават ежедневно. Въпреки това, поради нарастващия брой на армиите, баретите се различават благодарение на формата си, начина на носене, но най-вече на цвета си. 

Защо военните носят барета?

Как да разпознаем военните барети

Тъмносинята барета

Като една от най-разпространените барети, тя е известна и като барета „всички оръжия“.
 Последната се носи от полкове като напр:

 • пехотният полк
 • бронетанковият полк
 • специалният кадетски полк
 • ./li>
 • the corps of expert officers
 • the artillery regiment
 • the marine infantry regiment<
 • полкът на групата за щабни специалности
 • полкът на пешите шасори
 • полкът на въздушните командоси-фузилери
 • полкът на френско-германската бригада
 • и т.н …

Трябва да се отбележи, че всички последно споменати носят една и съща барета. Тези полкове обаче се различават по начина, по който тя се носи. Най-яркият пример е този на полка на Френско-германската бригада, който носи баретата към лявата страна, а знака – към дясната. Съществуват три основни нюанса, които се използват от френската армия. На първо място е беретата bleu normal, която съответства на военновъздушните сили. След това е тъмносинята барета, която представлява френските военноморски сили. И накрая,беретата bleu roi, която допълва екипировката на силите на жандармерията.

Зелената барета 

От 1957 г. тя се превръща вофициалната украса на главата на френските чуждестранни парашутни полкове. Както при всички барети, зеленият цвят е позволявал на войниците от този полк да се отличават от другите армии. По принцип отличителният знак на зелената барета е от дясната страна, както и в останалите части на армията. Зелената барета е най-трудно разпознаваемата барета. Тя е объркваща, тъй като има три нюанса на зеленото, които представят няколко различни полка. И двете барети, носени от войниците в Чуждестранния легион и морските командоси, са зелени“. Те се различават по това, че последните, а именно морските командоси, носят зелена барета, която е малко по-тъмна и бледа. 

Алпийската барета 

Като първите, които носят барета в армията, баретите наАлпийските войски са много лесно разпознаваеми със своите „капачки„.  Те се оказват много по-широки. Причината за това е, чеберетата chasseur alpin се характеризира със състав отлайна, който гарантира запазването на топлината и е известен с голяма здравина.

Защо военнослужещите носят барета?

Червената барета

Наричана „Amarante“,червената барета е запазена за военния персонал.
span> е запазена за полковете на столичните парашутисти и парашутиститеот морските войски на Франция. Именно през 1944 г. първите парашутно-шасотни полкове започват да носят баретата „Амарант“. В днешно време трябва да се
отбележи, че всички въздушнодесантни части на френската армия я използват. 

Беретите в другите армии

Военната барета вече е станала незаменима в повечето армии. Без да броим френската армия, има и много други, като например зелената барета на специалните сили на американската армия.кафявата барета, носена от парашутните части в американската армия, черната барета, носена от разузнавачите, моторизираните разузнавателни части, бронираните машини, ловците на танкове и планинските ловци на танкове в германската армия, червената коралова барета, носена от войските на НВС, артилерията, тежката моторизирана артилерия, сигналистите, компютърните сигналисти, инженерите в бойни действия, и червената коралова барета, носена от френската армия, сигналите, инженерно-демонтажните войски, топографските войски, механичната логистика, въздушния контрол, механичната логистика, въздушната логистика, транспортната логистика, информационните операции и германската военна полиция, както и черната барета на бронетанковите войски и инженерните войски на белгийската армия.b>Белгийската армия.

В допълнение към армиите на държавите има и армии на международни организации. За да се различават те, баретата все още се оказва най-ефективното средство. Всъщност
жълтата барета се носи от войниците на НАТО например, а митичната светлосиня барета се носи от сините каски на ООН

Защо военнослужещите носят барети?

Къде да се сдобием с най-добрите барети?

На берета е „задължителна„, за да се интегрирате напълно в образа на армията, в която служите. Всъщност вашият имидж ще разкрие вашата сериозност и уважение към униформата, така че носенето на барета е от съществено значение. Нещо
повече, тя ще ви помогне да се справите с атмосферните условия, а също така ще ви придаде елегантност.

Така че, аматьор, професионалист или дори специалист, търсите ли си барета? Независимо дали е от Армията на Франция или която и да е армия, присъстваща в четирите краища на света, не търсете далеч, на прав път сте, ще намерите това, което сте дошли да търсите на http://surplus-militaires.fr/ , справка за бойно, военно и полицейско оборудване. Нашият магазин е справка зааксесоари за армията. Ще намерите всичко, от което се нуждаете – от екипировка до бойни чанти и военно облекло. Така че не се колебайте да посетите нашия магазин, цените са ненадминати, а качеството безупречно.

С богат избор на гама и вид барети, всички вlaine, поглезете се с един от най-емблематичните аксесоари на армията. Не чакайте повече, а изберете своята армия и своя полк, като изберете цвета на баретата. Нашият магазин предлага най-добрите продукти, позволете ни да ви удовлетворим. На Ваше разположение са много възможности за избор, с безпрецедентна сигурност на покупката, като всеки униформен аксесоар предизвиква всякаква конкуренция. Нашият сайт, илюстриран с реални изображения на продукти, ще ви позволи да изберете и сравните нашите продукти с тези на конкурентите ни. Изработени изцяло от чиста нова вълна, с кант от естествена кожа, нашите барети ще ви зарадват. Те са лесни за поддържане и изключително издръжливи на износване. Независимо дали ще ви придружава във войните, които ще водите за вашата страна, в еърсофт битките или за парадите, украсете се с барета, за да представите лидера и да се превърнете в носителя на вашия отбор.

Може би ще тръгнете по стъпките на командоса Юбер, един от най-добрите, ако не и най-добрият от личния състав на френската армия. Той е бил част от елита, когато се е присъединил към морската част на френската армия. Това са войници от най-престижното подразделение на специалните сили на френската армия. Но също така, ако сте впечатлени от сините каски на ООН, борещи се за мир в разгара на войната, не се колебайте да се сдобиете с такава от нас. Така че не чакайте повече, уважавайте армейския кодекс, вземете си барета и се поставете в служба на страната си. Нищо не може да бъде по-лесно, намерете ни в нашия магазин surplus-militaires.fr. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *