Комплекти за оцеляване

Показване на 1–52 от 74 резултата

Въпреки цялата ни гъвкавост и предпазливост при справяне с различни ситуации, животът винаги ни поднася непредвидени събития. Те могат да бъдат случайни или в резултат на природни или причинени от човека бедствия. В този момент е необходима незабавна реакция. Спешната помощ или материалите трябва да се приложат, преди да пристигне помощ. На този етап трябва да са налични необходимите материали. Но какви са тези материали? Всичко, от което се нуждаете, е пълен комплект за оцеляване.

Комплект за оцеляване, какво представлява той ?

Комплектът за оцеляване е набор от инструменти, предназначени да помогнат на жертви на злополуки, болни, пострадали от бедствия или хора в беда, преди да пристигне помощ. Всъщност спасителите могат да се забавят по различни причини. През това време жертвата може да загуби живота си, да умре от глад или да замръзне. Да вземем за пример човек, който се е изгубил в гората. С одеяло под ръка, огън за топлина, палатка и храна условията им на живот остават стабилни. Дори ако помощта пристига бавно, човекът ще оцелее.

Как да изберем комплект за оцеляване 

Както подсказва името, комплектът за оцеляване трябва да съдържа всички материали, необходими за спасяването на човешкия живот. За
да се сдобиете с такъв, има два различни вида комплекти. Едната е закупена и вече се предлага в кутия, а другата е комплект, който трябва да се възстанови. И двете са спасителни комплекти. Единствената разлика е, че комплектът, който купувате, не съдържа всичко необходимо. Има само това, което доставчикът смята за важно. Но с другия комплект за възстановяване разполагате с много възможности за попълване на всичките си нужди за оцеляване. Така че, ако все още имате възможност да го напълните, най-добре е да възстановите комплекта и да отидете да пазарувате. Възстановеният комплект е по-удовлетворяващ.

Какви инструменти се включват в един комплект за оцеляване ?

Независимо дали става въпрос за закупен или възстановен комплект, съдържанието му винаги трябва да отговаря на списъка, който трябва да бъде предоставен. Оказва
се обаче, че двата комплекта не са вътрешно сходни:
За готовия комплект за оцеляване съдържанието му зависи от цената му. Като цяло този комплект съдържа доста богат кухненски нож, водоустойчива чанта, минифакел, ръчен трион, огледало, одеяло за оцеляване, запалка за огън и водоустойчиви мачове, дървен материал за разпалване на огън и сигнализиране на позицията, тел, гривна за оцеляване, ролка и комплект за шиене, комплект за риболов и аварийна свирка.
За възстановения комплект за оцеляване просто започнете със списъка на основните неща. Това включва одеяло за оцеляване, нож, оборудване за палене на огън (запалка за оцеляване или друго), тел, въже Paracord, светлина, трион, тел и дрехи за смяна. Бъдете подготвени за ежедневието.
Както цяло, съдържанието на вашата аптечка трябва да е съобразено с личните ви нужди и с околната среда.