Ръкавици

Показване на 22 резултата

Поддържането на топлите ръце с ръкавици се счита за важно, особено през зимния сезон. Сега обаче ръкавиците се конкурират с ръкавиците, които са много практични при всякакви обстоятелства. Този аксесоар става все по-популярен през последните години и може да се носи през цялата година. Съществуват много видове, форми, цветове, дизайн, марки и т.н., които ще запазят ръцете ви топли, особено през зимата.

Ръкавици, какво представляват те?

Ръкавиците са част от голямото семейство на ръкавиците. Това са ръкавици с разкопчани части на пръстите. Други модели са проектирани така, че да покриват цялата ръка, без пространство между пръстите, с изключение на палеца. Тези зимни аксесоари са предназначени за всякакви събития. Ръкавиците могат да се носят по време на спортуване. Ръкавиците са вечни аксесоари и могат да се носят през всички сезони – есен, зима или лято.

Защо носите ръкавици?

Ръкавиците играят важна роля в ежедневието на всеки работещ. Свободната част на ръкавиците позволява на ползвателите им да продължат работата си без риск от измръзване. Този аксесоар също е много популярен сред всички членове на семейството. Това им позволява да играят без затруднения с мобилните си устройства, като смартфони или таблети.
Ръкавиците
са лесни за носене аксесоари и могат да улеснят ежедневието ви, като предпазят ръцете ви от студа.
Как да изберете правилния размер ръкавици
Изборът на правилния размер е лесен от пръв поглед. Но понякога може да сбъркате. Затова, за да ви помогнем да изберете правилните ръкавици, ето няколко съвета:
Намерете ръкавиците си.
Затворете ръката си, сякаш държите пръчка
Стиснете с всички пръсти, за да проверите дали има място
.Стиснете външната част на ръката си, където е най-широка, за да проверите дали има изолация
Важно е при ръкавиците с подходящ размер да има около 1 см разстояние между върховете на пръстите и най-широката част на ръката. Изборът на подходящ размер ръкавици не е толкова сложен. От съществено значение е ръкавиците ви да са преди всичко удобни и свободни за движение.

Какви са ползите от ръкавиците?

Ръкавиците предлагат много ползи за всеки, независимо дали е мъж, жена или дете. Този аксесоар е много полезен, ако сте пристрастени към смартфоните си. Тя ви позволява да играете игри със свободни пръсти или да въвеждате съобщения без затруднения. Ръкавиците заемат по-малко място, когато ги съхранявате. Можете да ги носите в джоба или чантата си. Ако искате да ви е по-топло, препоръчително е да изберете вълнени или кожени ръкавици. Последните са основни материали за дизайна на ръкавиците. Що
се отнася до
велосипедистите, ръкавиците им позволяват да избегнат риска от появата на мехури по дланите на ръцете.

Как се носят ръкавици

Ръкавиците са лесни за носене. Нещо повече, този аксесоар може да се адаптира към всяка дреха в гардероба ви. Частта, която не е покрита от ръкавиците, предизвиква по-скоро бунтарски дух или хладна слуз в погледа. Но всичко зависи от вашия вкус и от моделите, които предпочитате. Ако искате да подчертаете по-скоро рокерския си вид, е препоръчително да изберете кожени ръкавици с техните малки аксесоари, като например шипове. А ако искате да придадете по-момичешки вид, изберете леки мрежести ръкавици с пайети или панделки. Ако искате да подобрите външния си вид, изберете дълги ръкавици, като ги съчетаете с кожена жилетка без ръкави за по-елегантен вид. Можете да го съчетаете и с пуловер с ролетка, като добавите пончо отгоре и чифт велурени токчета за небрежна визия. Ако отивате на среща, съчетайте ръкавиците със сако и кадифени ботуши до глезена, за да изглеждате секси и непринудено. Ако обичате да излизате на разходка през уикенда, е препоръчително да изберете дълги ръкавици, съчетани с кожено яке и кожени ботуши до коляното.
Какви материали се използват в ръкавиците?

Материалите, използвани при проектирането на ръкавици, са многобройни. Ето 3 категории от най-често използваните материали.

Текстилни материали

Общо тези материали предлагат комфорт, здравина и осигуряват известна топлоизолация. Тези текстилни материали се характеризират със синтетични влакна като полиамид, полиестер и др. Съществуват и други текстилни материали като високоякостен полиетилен, който може да устои на износване и рязане. Други материали, като акрилен текстил, са леки, изолиращи, меки и много хигиенични. Някои материали са изработени от естествени влакна като памук, вълна, коприна и бамбук.

Някои материали са изработени от естествени влакна, като памук, вълна, коприна и бамбук.

Материали от кожа

Ръкавиците от кожа са най-популярните модели на пазара. Те се ценят заради своята издръжливост и устойчивост. Ковчата кожа е известна с кадифения си вид, който може да устои на пробиване. Кравешкият и козият плат се разпознават по благородната част на кожата, която е гладка, мека и еластична. Но козето зърно е по-трайно от говеждото зърно.

Материали с покритие

Тези видове материали са много практични за ръкавици и ръкавици за големи строителни обекти, като например строителство на сгради. Съществуват много видове материали с покритие, например нитрил, латекс, силикон, PVC, хлоропрен и др. те имат способността да предпазват работниците от химически опасности.