Стартер за огън за оцеляване

Показване на 1–52 от 96 резултата

Въпреки възможностите на традиционните запалки за туризъм и оцеляване, по-практичните модели запалки печелят все по-голям пазарен дял. Наричат се “ запалки за оцеляване “ заради тяхната автономност и устойчивост при употреба. По време на екскурзиите в планината лагерниците използват устройството в голяма степен. Всяка от тези запалки има свой собствен режим на работа.
Прочети повече

Модели на запалки за оцеляване

Слънчевата запалка ви придружава при дейности на открито, като използва енергията на слънцето. Малкият формат, малкото тегло и неограничената автономия подчертават големите предимства при използването му. Дори и без газ, ефектът му се проявява веднага върху естествени материали като растения, слама и дърво. И изкуствени материали като цигари, хартия и различни видове картон.
След това има запалка за оцеляване с фитил, която не се нуждае нито от бензин, нито от газ. Функцията му остава по-проста – система от кремъци позволява запалването на фитила. Кремъкът вече е вграден в запалката, просто духнете леко върху фитила, за да заработи. Много популярна запалка сред къмпингуващите в Пиренеите. Лесно се прибира в джоба на якето, а малкият му размер е по-практичен.

Неконвенционалните запалки

Запалката за бивак, препоръчва се без газ, моделите са естествено заредени. За туристически походи аксесоарите трябва да са много компактни и удобни. Тези характеристики улесняват използването на запалката за оцеляване. Сред тях са буреносната запалка или ветровка. Лесен за използване на високи места в планината. Той се запалва от въздуха, съдържащ се в запалката, климатика и бутана. За
да се поддържа пламъкът на запалката, в устройството има специална нишка.
Повечето модели са снабдени с каталитичен конвертор, който достига много високи температури между 1200 и 1500 градуса по Целзий. Верен спътник на авантюристите, той издържа и на най-големите съперници на високопланинските туристи. За да гарантирате оцеляването си, изберете този модел. Не е необходимо да зареждате запалката често, а при пълно зареждане тя функционира седмици наред. 

Форма от необходимост

Широко използваните запалки за оцеляване са лесно достъпни на пазара. Цената им е достъпна и е по силите на малките приключенци. Всяка запалка за оцеляване се използва по определени причини. За соларните запалки, които не работят, ако планирате да изкачвате тъмни върхове. Запалката се нуждае от слънчевата радиация, така че без източника запалката не работи. От друга страна, що се отнася до
бутановата запалка, дори ударите на вятъра не ограничават функционалността ѝ.
Дори ако носите запалката с отворен вятър, пламъкът няма вероятност да изчезне. За тази цел трябва да изберете подходящата запалка за вашите нужди. Пламъците ще трептят във вашата фаланга, във вятъра и бурята, запалките за оцеляване са проектирани така, че да подхождат на къмпингуващите в неблагоприятна среда.  Можете също така да получите правилния, на малка цена.

.