Ловно яке

Показване на 19 резултата

Ловът не е просто някаква експедиция, а ловна експедиция, която се оценява високо от широката общественост. Действието се развива в гората, посред бял ден. Гората е пълна с дървета, храсти, тръни, насекоми и много други. Ето защо, преди да се впуснете в тази експедиция, да, ловът е експедиция, е необходимо да разполагате с подходящото оборудване. На първо място са основните инструменти за поваляне на жертвата, като пистолет, нож и много други. След това има облекло – накратко и без да навлизаме в подробности, то е от първостепенно значение за вашата защита. По време на един ловен ден облеклото е нещо повече от естетика, то играе важна роля за гладкото протичане на лова. От една страна, благодарение на ловното облекло проследяването на дивеча ще бъде по-задълбочено. От друга страна, те ще ви помогнат да се защитите, когато попаднете в тази враждебна среда. Предвид това в тази статия ще говорим конкретно за ловното яке. Както подсказва името, това е яке, създадено специално за тази експедиция, за да се откъсне от ловната жилетка и ловното яке. Вероятно се чудите как това яке успява да добави нещо допълнително към ловния ви излет. За да отговорим на този въпрос, ще ви покажем защо на всяка цена се нуждаете от него. Второ, ще обясним по какво ловното яке се различава от другите якета и какви са неговите особености. Накрая ще ви препоръчаме с какво да носите якето си и откъде да си го купите.
Прочетете повече

Защо е нужно ловно яке?

Както подсказва името, то е, за да можете да отидете на ловна експедиция. Във Франция ловът се практикува основно от ноември до февруари, точно в полярния сезон, т.е. в средата на есенно-зимния сезон. Това яке е проектирано така, че да е устойчиво и почти непроницаемо за студа. Но това не е всичко – за да преследвате дивеч, трябва да сте дискретни, така че това яке е идеално, защото улеснява преследването благодарение на камуфлажните си качества.

Как якето се различава от другите ловни облекла?

Ако ще преследвате дивеч, трябва да се облечете подходящо. Нещо
повече, ако планирате ловното си пътуване през полярния сезон, ловното яке е точно това, от което се нуждаете. Не се различава много от жилетката и сакото, с изключение на няколко детайла.
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Жилетка: по какво се различава от якето? Всъщност жилетката е дреха без ръкави, пълна с джобове, която покрива раменете и покрива гърдите. Това, което прави жилетката по-малко ефективна от сакото, е именно сезонът, в който се носи. Поради липсата на ръкави и тъканта си, тя е в неизгодно положение през полярния сезон. Освен това, за да не изплашите дивеча, трябва да се промъквате, а понякога и да пълзите по земята, а дреха без ръкави през зимата не е най-подходяща.
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Якето: тази дреха има джобове, ръкави и дори подплата, която покрива гърдите. За разлика от жилетката, якето е идеално за полярния сезон. Всъщност якето е една от най-носените дрехи от широката общественост през полярния сезон, както от мъжете, така и от жените. Тъй като ловът ще се проведе през полярния сезон, той би трябвало да е идеален с няколко изключения. Кройката на модела спира близо до талията, докато сакото стига до ханша. С оглед на снега или просто на времето, якето е много по-практично от ветровка. Якето е много по-практично от вятърната жилетка.

Изключителните характеристики на ловното яке.
Ловните якета са идеалното ловно облекло, което ви предпазва от студа. Тези, които са направили това яке, са взели предвид важните детайли, за да отидат на лов в съответствие с широката аудитория. Камуфлаж и комфорт. Затова както дизайнът, така и тъканта, от която е изработен, са в пълна хармония с тази експедиция.

Конструкция на ловната жилетка

На първо място, ловецът трябва да носи топло облекло. Предвид сезона, жилетката е в неизгодно положение, защото не е достатъчно топла. От друга страна, якето не е достатъчно дълго, което не го изключва, но го прави по-малко ефективно. Поради тази причина мнозина смятат, че дизайнът на якето е най-подходящ за изискванията на тази експедиция. Якето е доста дълго, с подплата и дълги ръкави.
След това ловното яке има няколко джоба. В джобовете на последния ще могат да се съхраняват малки инструменти. Те могат да бъдат от голямо значение, например ножът е. Джобовете са изключително важни за ловното облекло.
Вслучая с якето джобовете могат да бъдат по-плътни или не.
Но пак, ловното яке се състои от подплата. Тъй като якето се носи през полярния сезон, естествено е то да има подплата. По този начин
то е по-устойчиво или дори почти непроницаемо за студа и ще улесни проследяването.
Накрая, някои якета се предлагат с качулка.Имайки предвид и полярния сезон, качулката ще служи за защита на главата от студа.
Преследването изисква голяма концентрация и ако замръзнете, това може да ви ограничи и да ви попречи да преследвате ефективно дивеча.

Какъв е материалът, от който е изработено ловното яке

Някои ловни якета са изработени от полиестер. Този материал е известен със своите мембрани, които го правят лек и гъвкав. Полиестерът е дишаща материя, идеална за ловен излет. Освен че е дишащ, полиестерният материал е известен и с това, че е устойчив. Тъй като гората е доста враждебна среда, ви е необходима материя с издръжлива мембрана, в противен случай якето ще се разпадне твърде бързо. Още няколко детайла: полиестерната тъкан е почти водоустойчива, така че можете да ходите на лов въпреки зимата.
софтшел се използва и за направата на ловни якета. Тази материя е известна с това, че запазва добре топлината. Тази материя е изработена от дишаща мембрана, която е идеално адаптирана към полярния сезон. Софтшел якето е ветроустойчиво и много устойчиво на студ и дъжд. Тази тъкан има почти непропускливо свойство. С
други думи, софтшел и полиестерът са най-популярни.

Цветове на якетата

Ловните якета се предлагат в професионални камуфлажни цветове:кафяво, каки, камуфлаж, както и оранжево и черно. Ако якето съществува само в тези цветове, това е по конкретна причина. На първо място, камуфлажът е класика в ловното облекло, защото е идеален за маскировка. Хаки също е подходящ камуфлаж, защото не е далеч от цвета на листата на дърветата. Кафявото винаги е камуфлажен цвят, защото наподобява ствола на дърво. Оранжево-черният цвят е идеален за лов през есента, тъй като якето съответства на оранжевия цвят на мъртвите листа.&bspС ловни дрехи в тези цветове ще уловите дивеча за рекордно кратко време.
Това яке е идеално за лов, защото независимо дали е изработено от софтшел или полиестер, то е дишащо, издръжливо, водоустойчиво и топло.
Тези якета са задължителни за ловното облекло.

Ловното яке е унисекс

Това е един от детайлите, които не бива да се пренебрегват.
Повечето ловни якета са подходящи както за мъже, така и за жени. Това е логично, тъй като якето се носи с едни и същи дрехи и аксесоари както от мъжете, така и от жените. Освен това цветовете каки, кафяво, камуфлаж и оранжево-черно също са унисекс цветове.

С какво да носите ловното си яке?

Ловното яке обаче само по себе си няма да е достатъчно, за да се оборудвате правилно за лов. Особено като се има предвид, че при лова повечето дрехи се носят както от мъже, така и от жени. За
да добиете представа за правилния външен вид, който трябва да имате, ще ви предложим списък с подробности:
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &b>Ловни панталони: предвид полярния сезон трябва да ходите на лов, като същевременно ви е топло. В този случай смятаме, че най-подходящи са водоотблъскващите ловни панталони. Подобно на якето, панталонът има няколко джоба и е изработен от дишаща, водоустойчива и издръжлива материя. Нещо повече, тези панталони се предлагат в цвят каки, камуфлаж и кафяво, така че заедно тези два артикула ще допринесат за перфектния камуфлаж.
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Памучна тениска с дълъг ръкав: памукът е известен със своята мекота и способността си да затопля добре гърдите. Тя ще изглежда чудесно, прибрана в ловното ви яке, а ръкавите ще ви топлят. Предпочитайте черни, каки, кафяви и камуфлажни горнища, за да сте в идеалния камуфлаж.
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Ловни ботуши: тези ботуши са като яке и панталон, предназначени специално за носене при преследване на дивеч. Подходящ е за полярния сезон и за лов. Тези ботуши са налични в същите цветове като панталона и якето, а именно черно, кафяво, каки и камуфлаж.
&nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp &nbsp Мусето: за разлика от раницата, мусетото няма да е прекалено тежко за носене на раменете, така че да се движите по-лесно. За лов предпочитайте професионална камуфлажна муска. Професионалните камуфлажни цветове са: каки, кафяво и камуфлаж.
С тези облекла и аксесоари мъжете и жените ще могат да имат идеален външен вид за лов. Все пак целта е да можем да се върнем с игра във възможно най-кратък срок.

Къде да си купите ловно яке

Ако искате да си купите ловно яке, разгледайте онлайн магазина „Military Surplus“.
Този магазин предлага ловни якета на изгодни цени за широката публика. Можете да поръчате на едро или на дребно и да получите поръчката си за нула време. Можете да избирате якета от полиестер или софтшел със или без дишаща, издръжлива и водоустойчива качулка. Независимо дали сте мъж или жена, ще получите своя дял от ловни якета, защото този магазин предлага якета за широк кръг от хора. Можете също така да изберете най-подходящия за вас цвят измежду кафяво, каки, камуфлажно, оранжево и черно. Не се
колебайте повече да разчитате на
магазина „Military Surplus“ за качествени ловни якета на достъпни цени
.