Военни знаци

Показване на 1–52 от 88 резултата

 На пръв поглед армейските офицери и кадети се отличават по своя ранг. Рангът е система за предимство и класификация на командния състав във военните организации. Шевроните са златни знаци с форма на стрела, които се носят на горната част на ръката, на десния ръкав на униформеното яке. Ултимативен аксесоар за закрепване към всички видове военни материали и оборудване.
Прочетете повече

Научете повече за лентите, за да ги носите добре 

Всяка униформа има медал, а броят на стрелките показва ранга на члена. Медалите са, от една страна, отличия, носени от войника, и, от друга страна, свидетелства за присъствие в различните театри на операциите.  Нашият пътеводител и колекция от военни отличия ви позволяват да научите повече за званията и да се потопите по-добре във военния свят, ако сте колекционер или почитател на отличията.
Няколко откъса от редовете на сержантите и кадетите:
 

Изпълняващ длъжността капрал (Lcpl) : 1 златен галон;
Капорал : 2 златни галона;
Главен капрал (MCpl) : 2
галона, гарнирани с листа
;
Сержант (Sgt) : 3 галона, гарнирани с листа.
Асистент (WO) : корона на Тюдор
Адютант (WO) : Корона на Тюдор, заобиколена от лаврови листа
Chief Warrant Officer (CWO) : Герб на Канада.

Обща информация за военните знаци и отличия за колекционери

В продължение на хиляди години бойците и военнослужещите са били награждавани за своята служба. За по-добро разбиране на военните униформи, включително отличителните знаци и нагръдниците. Всяко украшение, като например ленти и амуниции, представлява ранг, оръжие, към което принадлежи, или старшинство. За
да олицетворите по-добре характера на бригаден командир, ето отличията, които трябва да разгледате, заедно със значението на някои от тях : 

Шеврони:

2 сребърни шеврона и един син шеврон; 
2 малки сребърни линии, указващи стаж, едната от които е равна на 5 години стаж; 
Шеврон, увенчан с мъж в сребърни тонове, в случай на кавалерия, указващ рамото, към което принадлежи.
2 зелени шеврона, когато се качвате на ловец;&nbsp
;
Диамантени кантове с цвета на оръжието на военната принадлежност и на частта, към която принадлежи
войникът.

Значката:

Според мишена е подредена пушка, която символизира специалността на войника (снайперист); 
Според венец от лаврови листа и бронзова верижка е изобразена меча яка, която представлява основното военно професионално свидетелство;

Значка, изобразяваща орел, кацнал върху звезда, зад която са изобразени планински знаци, символизиращи специалността на военните алпинисти и скиори.

Нашите съвети за носене на военни знаци

За ваша информация най-важната украса винаги се носи от вътрешната страна. Освен това декорациите се носят по различен начин, например декорации под формата на напомняния. Можете да изберете декорация, която е подходяща за ежедневно носене, като например малко парче панделка, указващо естеството на самата декорация. Този тип значки се носят на левия джоб на ризата. 
Разполагаме с голямо разнообразие от значки, които да отговорят на вашите очаквания и да ви помогнат да попълните личната си колекция : Chasseurs alpins, Armée de l’air, Commandos, Schools, Gendarmerie, Large units, Indochina Vietnam, Legion, Armée de l’air navale, Parachutistes, Sapeurs-pompiers, Troupes de la Marine и други.

.