Палатки за оцеляване

Показване на 24 резултата

Военните палатки за оцеляване не са обичайно оборудване като тези, които всеки използва за къмпинг. Това са палатки, специално проектирани да отговорят на вашите нужди с тяхното обучение за оцеляване, т.е.  здрави, практични, удобни и ефективни.

Прочетете повече

Предимства на военната палатка за оцеляване 

Военното оборудване е украсено с качествата на ергономично оборудване, подходящо за военна дейност, издръжливо и практично, удобно и ефективно.
Тъй като
войниците може да не са доволни от оборудването, предоставено от щаба, някои от тях предпочитат да купуват военни излишъци, за да разширят раниците си.

Това оборудване е от най-ново поколение и е с превъзходни качества както за съхранение, което е много практично, така и за удобно транспортиране.
То е проектирано за оптимална устойчивост на атмосферни условия и външни агресии, включително лошо време, кал, влага, пукнатини. То осигурява пълна лекота.
Военната екипировка за къмпинг може да се използва и от любители или цивилни лица за туризъм или къмпинг.

Различни варианти на военни палатки 

Имаме различни стилове и форми на палатки за оцеляване, които да отговарят на вашите нужди.
Когато пътувате или се разхождате в дивата природа (бивак) трябва да имате необходимото оборудване, за да оцелеете и да не се разболеете .Добрият войник трябва да бъде винаги в добра форма и на разположение, той трябва да бъде внимателен към всяка възможност по всяко време. Имаме различни стилове и форми на палатки за оцеляване според вашите нужди. Тя ще позволи на войника да се възстанови и да си почине добре дори при неблагоприятни условия.Военните палатки са изключителни, ефективни и практични палатки, които позволяват оптимална кондиция за всички видове терени.

Нашите  различни стилове палатки:

Някои модели имат някои идентични характеристики, тъй като са високотехнологично оборудване. Те се различават в някои детайли.
Като капацитет, размер, тегло и най-вече форма.
Имаме разнообразна военна палатка, която може да побере 3 души. Тя е лесна за разпъване и много практична.

С камуфлажен цвят, за да остане незабелязана, тази палатка е с водоустойчив и издръжлив брезент. С устойчива и гъвкава рамка и стоманени колове.
Има
и военна палатка, която се отличава от останалите заради камуфлажа си: тя е здрава и устойчива на атмосферни влияния. Това е палатка, която е не само здрава, но и устойчива на атмосферни влияния.
Тя е лесна за адаптиране, здрава и водоустойчива палатка за 2 лица, която се предлага с чанта за носене и стоманени колчета.

Военна тунелна палатка за 1 човек, солидна с комарник и вход с цип, със здрав и водоустойчив покрив.
Оборудвана е с колчета, алуминиеви пръти и чанта за пренасяне.

Но има и тунелна палатка за 2 души: тя е добър избор, защото е лесна за разпъване.
Тя има мрежа против комари на входа с цип. Има пръстен в 6,9 мм.

Освен това разполагаме и с тунелна палатка, която осигурява голямо и просторно пространство за един човек: в тази палатка могат да се съхраняват вещи, без да се пречи на пространството за спане.
Платното ѝ е с двойни стени, което ѝ осигурява несравнима херметичност и оптимална защита срещу течение.
Благодарение на мрежата против комари на входа ще бъдете защитени от насекоми и комари. Тъй като е изработена от военен материал, тази палатка се възползва от силните страни на последния, т.е. здравина и ефективност. Това е най-препоръчваната палатка за къмпинг, трекинг, бивак. В колекцията ще откриете и военна индианска палатка, която, както подсказва името ѝ, има формата и дизайна на индианско вигвам с централен стълб и заострен покрив. Тази палатка е леко водоустойчива и предпазва от лек дъжд, а на входа има мрежа против комари, която ви предпазва от комари и насекоми. Платното и покривалото й са водоустойчиви.
Накрая предлагаме и палатка с мрежа против комари – много оригинална палатка заради формата и лекотата си.
Тя е много дискретна, не е претрупана и е лесна за пренасяне.
Налице са и други модели, каним ви да разгледате колекцията ни, за да откриете най-подходящия за вас.

Съвети за избор на подходяща палатка за оцеляване 

За да направите правилния избор на палатка,
трябва да се спазват няколко критерия:

1- управление на пространството и теглото

Тежка, обемиста палатка би била непрактична за многодневен поход, а освен това изкачванията и спусканията ще увеличат умората и нервността.
Все пак имайте предвид, че колкото по-лека е палатката, толкова по-неудобна е тя.

2- комфорт:

Въпреки принципа „пътуване на леко“, необходимият комфорт не бива да се подценява.
Ето защо военните палатки са идеални.

3- технически характеристики:

Трябва да вземете предвид преди всичко избора на покритието, тъканта, теглото и качеството на сардините и пръчките.

Така че, когато избирате палатката си, обърнете внимание на размерите, теглото, удобството за обитаване и най-вече на техническите характеристики. Ако ще извършвате просто занимание, например кратък поход, на място с приемлив климат, изберете леки палатки, за да не ви тежи нищо. Въпреки това, ако се занимавате с бивакуване, туризъм или други мащабни дейности, свързани с пориви на вятъра, насекоми и комари, трябва да изберете по-удобна палатка.

.