Мъжко военно яке

Показване на 1–52 от 82 резултата

Военното яке е основна част от гардероба на много мъже. Носи се както от войници, така и от цивилни. Това е широко разпространена дреха, която съществува от повече от 100 години. Военното яке за мъже не е просто дреха, а се използва главно за защита от вятър, дъжд или студ. В зависимост от нуждите си изберете архетипно военно яке за мъже от нашата колекция. Нашите военни якета са леки през лятото и по-дебели през зимата, с подплата от полар. Изборът трябва да бъде прецизен – от водоустойчиви якета до модели, които са само водоустойчиви. Цветът също е важен фактор, особено когато купувате униформи за войници. Цвят.
Прочетете повече

Как да изберем мъжко военно яке

Военното яке е необходима дреха за мъжете, особено през зимата. Това яке е задължително за всеки мъж с военно облекло. Тя ще ви държи топло и сухо. Така няма да се простудите. Можете да я използвате като ветровка, когато излизате навън в сняг или дъжд. Но за да бъде ефективен, трябва да го изберете добре.

Идеалният материал за един военен

През десетилетията Американската армия е използвала различни материали, за да отговори по-добре на изискванията на бойното поле. Макар че в края на 20-ти век се използва найлон, както и в състава на някои подплати, якетата от времето на големите войни се изработват предимно от памук. Лесен за пране, естествен и устойчив, памукът е материалът, който най-често се използва при производството на военни якета! За да
се осигури комфорт и удобство на войниците обаче, видовете тъкани, използвани във военните якета, се различават от обикновените. При бойните якета трябва да се изберат устойчиви на разкъсване материи, за да се предотврати разкъсване и повреда. Материята е изработена от 67% полиестер и 33% памук, който има същите свойства като Ripstop с добра топлоизолация. Непромокаемата материя от ликра се използва за военни якета при влажни условия. И накрая, за военни и аерографски якета се използват вълна и полиестер или естествени влакна.

Цвят, който съответства на военната среда.

За войниците е много важно да имат чист цвят на униформата. Въпреки че стандартният цвят на военното яке е khaki, той варира в зависимост от средата. Ако войниците са на служба, те трябва да носят вида камуфлаж, който се изисква за мястото на бойните действия (централноевропейски камуфлаж, пустинен камуфлаж, горски камуфлаж, нощен камуфлаж за нощни операции и т.н.). Тези якета се предлагат и в други цветове, като черно или синьо, за обществена военна или гражданска употреба.

Теглото на якето

Функционалност, ергономичност и комфорт са три основни характеристики, които правят военните якета издръжливи и леки. Теглото на тъканта определя това качество. Материята Premium е с тегло 270 г/м². Моля, имайте предвид, че теглото на военното яке зависи и от неговата кройка и аксесоарите, които съдържа (джобове, качулка, система за закопчаване). Както можете да видите, това е дилема, тъй като лекото военно яке е удобно за войника, докато същата дреха трябва да има значително тегло, за да издържи на изпитанието на времето и натоварването.

Важността на системата за затваряне

Системата за затваряне е много важна за военните якета. Той не само украсява военното яке, но и помага във всички ситуации. Предимството на ципа е, че може да се затваря и отваря лесно и бързо. Щифтовете с преса са по-устойчиви, но се затварят по-бавно. Този бутон е най-слабо защитен и отнема повече време за отваряне и затваряне.

Необходимостта от джобове и аксесоари във военното яке

Броят и видът на джобовете са важни, тъй като е необходимо да се носи необходимото оборудване, като GPS, карта или план и др. Колкото повече джобове имате, толкова по-практично ще бъде якето. Специално трябва да се спомене малкият джоб на ръката, който е много практичен, когато големите джобове на гърдите могат да се окажат безполезни, ако войникът носи бронежилетка върху тях.

Вида на военното палто

Военно палто, официално палто, ежедневно палто или работно палто, всяко със своя уникална кройка. Например, лесно е да се разпознае специфичната форма на бомбардировача, първоначално бомбардировъчно яке, използвано през 50-те години на миналия век, а след това популярно през 60-те години, като всеки модел има някои специфични детайли, които доказват неговата автентичност. Пример за това е партизанското яке, което трябва да има качулка и лепенки на лактите. На военните якета често има място и за военна нашивка. Въпреки това
трябва да изберете военно яке, което да отговаря на вашите нужди, за да направите наистина голяма разлика.

Изберете размера на военното си яке

След като сте намерили подходящото за вас яке, уверете се, че сте купили правилния размер. За да разберете какъв е вашият размер, трябва да се измерите с ролетка. Вземате мерките си и след това поглеждате размера си.

Всяко военно яке има своето приложение

Можете да носите яке за облекчаване в гората. Някои от вас обичат екстремните ситуации, като например бушкрафта. Идеята беше да се навлезе в планината с много малко оборудване. Добро универсално военно яке, което не е нито прекалено дебело, нито прекалено тънко. Лека раница, която може да носи минимален брой вещи, и военен брезент TARP като палатка. Изборът на яке е важен, защото то може да се използва и като одеяло през нощта. Малко туристи вземат със себе си спален чувал. Това дава възможност за по-лека чанта. Разбира се, зимното време не позволява да излезете само с едно яке, но между сезоните – да.

Различните военни якета

Безсмислено би било да се изброят всички якета и варианти, които военният свят (на всички нации) е видял през последните десетилетия. Ето защо
решихме да не се затрудняваме и да ви покажем станалите вече емблематични якета на американската армия:
Якето М-43(армия на САЩ): Част от това, което сега смятаме за по-голямата сестра на известното яке М-65, военното яке М-43 се ражда през 40-те години на миналия век. Що се отнася до дизайна, остават ни четирите джоба (два джоба с лепенки и два джоба с тръбички), сатенената материя и маслиновият нюанс #7, който има тенденция да избледнява с времето.
Куртката М-51 (армия на САЩ): Това е бойно яке. Същото военно яке, което Елвис Пресли е носил по време на военната си служба. Много прилича на старото му M-43 и се различава от по-младото M-65, което вероятно е по-съвършеното (стилистично) яке.
.Ризата OG-107(US Army): Оригиналната версия на това военно яке е изработена от памук, който има склонност да се оцветява в зеленикаво-сиво с доста интересни резултати. Понякога се срещат с кръпки, които придават на изделието известен чар и реализъм.
Якето M-65 (армия на САЩ): Снабдено е с качулка, която може да се навие и да се съхранява в джоб с цип на гърба на яката. Военното яке M-65 има и велкро закопчалки на ръкавите, маншетите и яката. В предната част на якето има два големи джоба на гърба и два средни джоба на гърдите.
Якето за джунглата (армия на САЩ): Това е военно яке, предназначено за използване в тропически, горещ и влажен климат. Има три варианта на този модел. В края на 1966 г. и дори в началото на 1967 г. се появява третият модел от памук рипстоп. Предимство е леката, удобна и издръжлива материя
.BDU Jacket(Бойна униформа): Това е униформата, носена от американските военни от 80-те до средата на 2000-те години. Ризата BDU е с яка с копчета и 4 джоба с лепенки.
Военната визия предлага винтидж стил, който е много модерен в момента.
Яке, палто, брандит, парка, решетка и др. Намерете всички необходими военни продукти в магазина. Изберете своето яке и се насладете на безплатна доставка и безплатна доставка от 39,90 Eur на покупките.
.