Обувка Ranger

Показване на 1–52 от 62 резултата

Обувките Ranger са сред най-популярните военни аксесоари в момента. Независимо дали сте на поход или се разхождате в гората, тези обувки ще ви бъдат от голяма полза. Открийте колекцията обувки Ranger, където ще намерите модела, който търсите. Тази колекция ви предлага удобни и много практични обувки.
Прочетете повече

Какво е чифт рейнджъри?

По принцип чифт рейнджъри трябва да осигурява комфорт и добра защита за краката ви. Това са здрави и леки ботуши, изработени от мека и издръжлива кожа. Рейнджърите имат способността да са водоустойчиви, отвътре са подплатени с дишаща и антибактериална мембрана. Тези ботуши имат подметки, абсорбиращи удари, и са устойчиви на подхлъзване и пробиване. Рейнджърите са една от многото части на стандартното военно оборудване. Тези обувки се радват на популярност и сред туристите.

Функция на рейнджър

Когато ходите, горната част, известна още като подпората на военните ботуши, предотвратява попадането на малки камъни в обувките. Те предпазват краката ви при дъжд или при ходене по вода, тъй като са водоустойчиви. За да останат краката ви сухи, те са проектирани да отвеждат потта, тъй като Gore-Tex е дишаща водоустойчива мембрана. Те са с дебели подметки, така че да не усещате неравностите на почвата директно с ходилата си. Глезените ви ще бъдат защитени от навяхвания и разтягания, тъй като това са обувки с висок ток. Тези ботуши имат капси за отворени или затворени връзки. Освен това имат антистатични подметки, за да можете да преминете няколко пъти през проверка за сигурност. А
поставката за обувки с
цип ви позволява да ги обувате и събувате бързо.

Как да направите правилния избор на рейнджъри

Трябва само да вземете предвид някои параметри, както и тяхната здравина и лекота, за да сте сигурни, че правите правилния избор. Изберете рейнджърите, които са напълно подходящи за вашите нужди. Съществуват няколко модела на тези френски военни обувки, от различни качествени марки, дори и да не са magnum rangers. Ето някои критерии, които ще ви помогнат при избора:
Материалът, от който са изработени обувките
Подметката
Размерът
Теглото
Циповете.br>
Хидроизолация

Материалът на обувките

Тези военни обувки обикновено са изработени от кожа, плат или и от двете. Имате на разположение широк набор от възможности.

Cordura 

Cordura е найлонова тъкан, която е устойчива на разкъсване и надраскване. Свойствата, които притежава, обясняват защо се използва във всички бойни обувки, в които се използва този текстил.

Пълнозърнеста кожа

Това е много здрава кожа, тъй като всички слоеве на кожата запазват първоначалната
си дебелина, което увеличава здравината им.
Кожа от велур

Тази
кожа се получава от вътрешната ѝ страна. Основните му предимства са мекотата и гъвкавостта му. Често се използва за придобиване на лекота.
Синтетична кожа

Това е противоположност на истинската кожа, изработена от полиестер и покрита с полиуретан. От гледна точка на цената ботушите от изкуствена кожа са по-евтини, но по-малко издръжливи. Във всеки случай
цените варират в зависимост от качеството и марката на продукта.

Подметка

Подметката на военните обувки има три слоя – стелка, междинна подметка и външна подметка.

Стелката

Отвежда потта от краката. Стелката от полиуретанова пяна с отворени пори е най-широко използваната по отношение на качеството. Тя се износва по-бързо и същевременно е много ефективна при отвеждането на потта.
Средна подметка или комфортна подметка

Както подсказва името ѝ, тя е междинното звено между стелката и подметката. Неговата функция е да абсорбира ударите и да гарантира стабилността на калниците.

Подметката или стелката

Подметката е тази, която се допира директно до земята. Той ще служи като опора и стабилизатор на земята, за да осигури комфорта и защитата на крака ви. Всъщност с некачествена подметка ще ви е трудно да ходите правилно поради болка.

Размерът

Когато избирате размера на ботушите си, вземете предвид дебелината на чорапите си, тъй като тя играе важна роля. Всъщност производителите са взели предвид дебелината на чорапите. Войниците носят рейнджъри през цялото време, така че те трябва да са удобни. Ако носите размер 41 или сте между размери 41/42, вземете следващия по-голям размер. Ако са прекалено тесни, рейнджърите ще наранят краката ви. Ако са прекалено големи, краката ви ще се плъзгат и ходенето ще е болезнено.

Теглото

Теглото на рейнджъра е важен момент, защото ако той е прекалено тежък, лесно ще се уморите. Някои от тях тежат 1,5 кг, но е напълно възможно да се намерят рейнджъри с тегло половин килограм, които са здрави и едновременно с това силни.

Ципове

Закопчаването с цип е един от критериите при избора на чифт обувки за рейнджъри, тъй като спестява време, особено преди операция. Ципът е практичен за бързо и лесно обличане и събуване на рейнджърите.  

Водоустойчив

Най-конкурентният дизайн на рейнджърските обувки на пазара предотвратява навлизането на чужди предмети в обувката. Ако се разхождате в райони с много пясък, камъни или кал, изберете непромокаеми обувки, които ще предпазят краката ви от атмосферните влияния. Никое препятствие няма да ви спре с добър чифт рейнджъри.
Въз основа на тези критерии вие трябва да направите своя избор кой от тях е най-подходящ за вас.

 

Как завързвате връзките на рейнджърите си?

Добрите връзки помагат на краката ви да са сигурни в обувките. Това са методите за шнуроване за Ranger.

Шнуроване в стил Ranger Legion

В края на една от връзките завържете възел, промушете го през отвора отстрани на катарамата и завършете, като увиете връзките около примката в горната част.

Шнуроване тип „команда“

Това е най-малко болезненият за крака метод, при който се прескача всяко второ дупче, а те се кръстосват от вътрешната страна. Ще можете бързо да затягате и разхлабвате връзките.

Шнуроване тип „стълба“     

Този метод осигурява опора и образува плътна дантела. Често се използва по време на военни паради и се сплита хоризонтално и вертикално, за да образува безопасна стълба.

Кой може да носи рейнджъри

Ренджърите савоенни обувки, независимо дали са френски или не. Както и в армията, всеки войник се сблъсква със ситуации, някои от които опасни. Тези интервенционни обувки все още са добра защита за краката, особено срещу удари, остри предмети, камъни и др. По принцип в армията войникът трябва да носи тези ботуши на краката си през цялото време. Те са направени така, че да са удобни, леки, дишащи (Gore-Tex), гъвкави, устойчиви и безопасни.
Могат да се носят дни наред, докато тичате или ходите дълго време.
Сега цивилни мъже, жени и деца също носят рейнджъри заради личния си стил или за да се възползват от предимствата, които предлагат.
Освен това те са унисекс, така че можете да ги носите по време на походи, лов и други дейности на открито.

Цветове на рейнджъра

Рейнджърите обикновено са черни, но се предлагат и в кафяво, бежово, зелено или каки. Камуфлажът е задължителен, така че цветът се променя в зависимост от мястото на работа. Те трябва да се сливат с пейзажа като хамелеони. Поради голямото разнообразие от среди, черните рейнджъри са най-честият избор за военните. Черното е част от официалния цвят на униформата на френската армия.

Марката рейнджър

Само че можете да изберете марката рейнджър на френската армия, но заложете на качеството. Magnum е водещата марка за рейнджъри, с която е оборудвана по-голямата част от световната армия. Марката Magnum е на върха на технологиите, рейнджърите са изработени от качествени суровини, което гарантира тяхната здравина и устойчивост. Марката Haix с нейните антибактериални и антивибрационни ботуши позволява продължителна употреба. Lowa е добре позната марка в областта на пешеходния туризъм и трекинга. Тя
предлага мек и лек продукт, идеален за тези, които търсят комфорт.
Как да поддържате своите рейнджъри?

За да осигурите дълъг живот на своя чифт рейнджъри, почистете ги добре с кърпа и след това ги измийте с хладка вода. Нанесете крем за обувки, оставете го да изсъхне, преди да го полирате с кърпа.