Легла за военни лагери

Показване на 1–52 от 113 резултата

Военно или цивилно, доброто легло е достатъчно, за да украси нощта насред непозната местност. Оттук и необходимостта от военно легло. Практичен и удобен, той е изключителна част от оборудването. Но какви са свойствата на това легло? Проследете нашата статия. 
Прочетете повече

Как се характеризират военните легла ? 

Военните легла са легла за къмпинг или военни лагери. Те са изработени от метални тръби и здраво платно, опънато по средата. Въпреки своята простота те са здрави легла, които могат да издържат до 120 кг тегло. Те са леки и сгъваеми, което ги прави лесни за транспортиране. Тези легла често се намират във военните казарми. Военните са избрали този тип легло главно защото е лесно за транспортиране. Един войник може да бъде командирован или преместен в аванпост или отряд от един ден до следващия. Това сгъваемо легло е лесно за пренасяне.

За какво служат леглата за военни лагери?

Те са много практични легла. Военни или граждански, тези легла имат своите функции. Те могат да се вземат навсякъде. Единственото, което трябва да направите, е
да ги сгънете.
Освен това тези легла са многофункционални в употреба . Всъщност те могат да осигурят легло за дрямка. След това те могат да се използват като носилки за спешна евакуация, например.
И накрая, те се използват и за изпращане на ранени или паднали войници на бойното поле.
Те са много полезни за къмпингуване или походи. Всъщност те могат да се използват като допълнително легло или да се поставят сред материалите за оцеляване. Поради многобройните си функции той е незаменимо оборудване за спасяване на човешки живот. Освен това, в случай на недостиг на болнични легла, те ще бъдат разпределени за настаняване на болните. Също така по време на катастрофи жертвите се поставят на определено място с легла. 

Но какви са тогава предимствата на това легло? 

Това военно легло за лагери е предназначено за хора, които прекарват нощите си на открито. Също така за любителите на къмпингуването той може да осигури легло за оцеляване. Освен това това легло има три основни предимства : 
Това е лесно за сглобяване и съхранение в сравнение с надуваем матрак и спален чувал. Освен това то
е лесно за транспортиране благодарение на възможността за сгъване и малкото си тегло.
Тъй като леглото е поставено високо, то не се замърсява лесно. Не е необходимо да се мие постоянно. Това
улеснява работата на почистващите препарати.
Високата позиция на леглото го предпазва от много малки животни, прах и мръсотия. Не може да се сравнява с легло с удобен матрак, но за военен или приключенец е по-добър от матрак и надуваем дюшек. Той е по-безопасен дори от спален чувал. Всъщност това е легло с редица предимства, дължащи се на височината му над земята. Потребителят му е далеч от много недостатъци. Затова изборът на това военно легло е изгоден за неговите потребители.
 

.