Сгъваема Лопата - Войнишка и Военна Лопата за Всякакви Условия

Показване на 51 резултата

Най-добрият приятел на туриста

Туристите и любителите на лопати за къмпинг често се сблъскват с една и съща грижа. Или лопатата е трудна за пренасяне поради размера си, или не е достатъчно здрава, за да се използва в екстремни условия. За щастие, сгъваемите лопати са създадени, за да се избегнат всички тези проблеми. Съществуват няколко модела, всеки от които е подходящ за различни ситуации. Ето тайните на избора на идеалното гребло за вашите приключения.

Защо да използваме сгъваема лопата?

Когато сме в гората или на къмпинг, често ни се налага да копаем земята по различни причини. Разпалване на огън, изкопаване на траншея за предпазване на къмпинга от дъждовна вода… приложенията на лопатата за работа на открито са безброй. В допълнение към всичко това, най-усъвършенстваните модели разполагат и с други функции. Вашата лопата може да се превърне в кирка, трион, а някои дори в отварачка за бутилки! Така че вместо да носите със себе си лопата, която е дълга 1 м и не е здрава, разгледайте нашите модели сгъваеми лопати. В нашия богат каталог със сигурност ще намерите модел, който да ви допадне.

Предимства на сгъваемата лопата

Първият аргумент за закупуване на сгъваема лопата несъмнено е нейното лесно транспортиране. По принцип сгъваемата лопата е дълга не повече от 30 см, когато е сгъната. Когато е отворена, тя достига до 60 см или повече при по-големите модели. За транспортиране много от нашите модели се предлагат със специална чанта за пренасяне. Те също така ви позволяват да носите аксесоарите, които се предлагат с лопатата, ако има такива. Ако искате още по-голямо удобство при транспортиране, предлагаме и модели с разглобяеми части. Сгъваемите гребла често са много лесни за транспортиране.

Сгъваемите гребла обикновено са много здрави и много компактни. Не разчитайте само на малкия им размер. Основната причина, поради която сгъваемите лопати са толкова популярни сред любителите на пешеходния туризъм, е материалът, от който са изработени. Сгъваемите лопати са проектирани да издържат на екстремни условия. В това отношение главата на лопатата обикновено се състои от неръждаема стомана и фибростъкло. И двата материала издържат на най-силните удари и улесняват работата на потребителя. Нашият каталог със сгъваеми лопати е оптимизиран, за да ви помогне да намерите това, което търсите.

Как да изберем сгъваемо гребло ?

Когато избирате гребло, е важно да вземете предвид следните параметри. Те
ще гарантират, че греблото ви ще може да се използва оптимално по време на приключенията ви.
– Качеството на материала : както споменахме по-горе, сгъваемите гребла са проектирани да бъдат издръжливи. Винаги обаче има изкусителни фалшификати, които могат да провалят похода ви. Задължително
изберете лопата от стомана и/или неръждаема стомана.
– Размер : твърде къса лопата ще ви принуди да се навеждате по време на работа. Затова не забравяйте да изберете такъв, който да отговаря на ръста ви. По
този начин ще избегнете евентуални болки в гърба.
–  Спомагателни аксесоари : използването на сгъваемата лопата не се ограничава само до обработката на почвата.
Ако бюджетът ви позволява, изберете подвижни лопати. Те могат да се трансформират в трион, брадва и дори да имат други аксесоари, като например запалка за огън и компас.