Защо резервоар?

Танк или танк, виждате ли разликата ?  По дефиниция танкът е мобилна оръжейна система, която се появява през 1916 г. и се състои от оръдие, монтирано на моторно превозно средство от типа Renault и в повечето случаи на вериги. Танкът, от друга страна, идва от английската дума, която означава воден резервоар. По онова време британците искат да запазят проекта си в тайна, като обявяват, че той е предназначен за снабдяване с вода на британската армия в Месопотамия.Едва през 1915 г. британската армия произвежда самоходна цистерна за вода за фронта в Месопотамия.

Съвременният танк е изобретен по време на Първата световна война и се отнася до голямо бронирано превозно средство, оборудвано с оръдие. Танк е английската дума, така че става въпрос за едно и също нещо. 

Макар че танковете, каквито ги познаваме, са отскоро, концепцията, основана на оптималната защита на няколко войника и неговия екипаж, се събира на устройство, което датира от древните години. Гърците, от своя страна, напреднали с големи обсадни кули, наречени хеликоптери. Асирийците, от своя страна, се сражавали с машина, наподобяваща каруца, снабдена с големи подвижни защити.  Това е Ренесансът, период на голяма активност, която Леонардо да Винчи какво ще предвещава съвременната колесница.

През първите години на ХХ век ставаме свидетели на изобретяването на двигателя с вътрешно горене, така че танкът в сегашната си експлоатация се появява по време на битка. Капитан Левавасер и неговите съотборници са първите инициатори на тази многотонна машина.

Военно облекло и аксесоари (наръкавници, военни панталони, комплект за оцеляване, …) ви очаква в нашия онлайн магазин Surplus Militaires.

 

pourquoi-char-d-assaut

Защо танк?

 Танкът като бронирано превозно средство.

Бронираното превозно средство може да бъде артилерийско превозно средство, бронетранспортьор, леко разузнавателно превозно средство или инженерно превозно средство, превозно средство, което пренася боеприпаси. Той не е единственият член на семейството на бронираните превозни средства. Названието танк или боен танк идва от факта, че е съставен от няколко материала. Съвременният танк е „модификация“ на моделите на старите танкове като „Шърман“ и „Сен Шамон“, които се характеризират със своята подвижност, силует и система за примамка. Също така той се различава от останалите по мощното си въоръжение и броня в полеви условия, както и по способността си да пренася тонове боеприпаси.

Оборудвайте домовете си с военни картини, налични в нашия магазин.
 

Подводницата :

Подводницата се състои от релси, които предават масата на превозното средство на земята, като я разпределят на голяма площ.

 • Поредица от ролки държи релсата опъната, от което тя остава независима от габарита.
 • Звездата е специално колело, което осъществява задвижването.
 • Пътят се състои от писти, свързани помежду си с гъвкави и подвижни средства, като в случай на счупване може да бъде сменен независимо от колелата. Тя може да бъде нападателна.

Капакът :

Той образува гръбнака на танка и поддържа кулата.  По своята форма, материал и изработка той играе съществена и нападателна роля в неговата защита.

 • Блокът на двигателя, шасито и шофьорът – всички те се вграждат в каросерията.
 • В кулата пък се намират командирът на танка, стрелецът и евентуално зареждачът. Тя включва пълната система за стрелба, включително оръдието, прицелите, управлението на огъня, системата за насочване.

Основното въоръжение на танка е неговото оръдие :

 • Калибърът най-често е между 105 и 125 мм. Той е обиден, особено ако не знаете съвсем точно как да го приемете и да модифицирате това, което правя. Калибърът зависи от артилерията.
 • Огнестрелните оръдия, които обикновено са сумарно отстрани.
 • Горивният агрегат включва двигателя, в аман от калибъра.

Танкът като тайно оръжие:

По време на Първата световна война първият танк е резултат от интереса на някои армейски офицери към сдвояването на трактори и гъсенични машини.
Те искали да преодолеят препятствията на окопите и бодливата тел. През 1915 г. Великобритания създава таен комитет с цел проучване на военните възможности  превозно средство. Последното се считало за сухопътно оръжие, откъдето идва и името „сухопътен кораб“, т.е. нападателно оръжие, готово да се приземи на земята. Инициативата получава името „танк“ поради факта, че каросерията наподобява воден танк, проектиран от британците. Те искали да накарат германските разузнавателни служби да повярват, че Обединеното кралство строи само невинни самоходни водни танкове за фронта. През 1916 г. на въоръжение били няколко десетки такива. Кодовото име се наложило и сто години по-късно танкетите все още се наричат танкове в областта на артилерията и пехотата.

 

pourquoi-char-d-assaut

Названието танк разкрива няколко мита за него.

За много дълъг период от време, след Втората световна война, знанията за бронираните превозни средства бяха запазена територия на историците и изследователите.  Въпреки това се появиха много митове, които се разпространиха в общите познания за французите и британците, както и за историята на самите боеприпаси.

 Митове за производителността

Предната долна плоча е слабото място на всички танкове. Този мит произхожда от древните танкове, по времето, когато е бил абсолютно верен. Наистина, шансовете за поразяване на долната предна плоча, особено на голямо разстояние, са били минимални за разлика от горната предна плоча или предната част на кулата.На съвременните основни бойни танкове, долната предна плоча, особено при западните танкове, всъщност е най-дебелата точка от бронята на танка. Модифицирането на тази централна плоча следователно ще се отрази на екипажа като цяло.

Митове за конструкцията

 • Рибовите оръдия са по-точни от гладкоцевно оръдие.

Това погрешно схващане се основава на някои исторически истини. Първите гладкоцевни оръжия са били много неточни. Това е така, защото именно въртенето на снаряда му придава стабилност, а следователно и точност. А въртенето на снаряда може да бъде постигнато само с цев, която има нарязване. Нови се наложи да бъдат разработени видове боеприпаси, като например противотанкови снаряди-стрели със стабилизиращи перки. Те позволяват на снаряда да се стабилизира, като придават на пробиващите елементи формата на стрела с опашка.

 • Някои съвременни танкове са лошо проектирани, тъй като кулите им имат “ капани за снаряди „

Капана за снаряди по дефиниция е зле проектирана част от бронята, която причинява противопалубни бушони на по-тънките бронирани участъци на танка, като например покрива на шасито. Вместо да рикошира встрани от превозното средство, това може да се разглежда като слабо място. Това обаче не се отнася за съвременните APFSDS снаряди, които имат твърде много енергия и са с много различна форма от по-старите AP снаряди. Съвременните снаряди не могат да рикошират: те или остават заклещени в бронята, или я пробиват. На теория HEAT снарядите биха могли да бъдат засегнати, но капаните на снарядите обикновено са малки и умишленото попадане в тях би било чудо.

 • Маската на кулата е най-добре защитената част на кулата

Вдъхновени от конструкциите на танковете от Втората световна война, наистина е възможно маската да е най-дебелата част от предната част на кулата.  Маската се припокриваше с бронята на кулата при някои превозни средства с кула.Това даваше малки площи на изключително високата защита на кулата. Освен това
най-дебелата част се намира в бузите на кулата.

Какво оборудване за войника на война 

Освен военните оръжия, вариращи от пистолети до картечници, всеки войник се нуждае и от специализирано оборудване, за да избегне удари и рани. Това важи с особена сила за екипировката за оцеляване и всичко, свързано с облеклото на войника. Изберете материали, които са достатъчно здрави, за да предпазят пръстите ни.

Оборудване за носене

Професионалистите или войниците допълват екипировката си с истинско професионално качество. Ако току-що са ви поверили специална мисия в дадена среда, разгледайте с тази обширна от колекции военно облекло.

 Военна балаклава :

Военната балаклава, както подсказва името, се използва за защита на лицето ви. Тя е направена така, че да покрива лицето ви от студ, прах, но и от ултравиолетови лъчи. Обикновено те се изработват от много качествени материали, за да предлагат по-добра дишаемост и оптимален комфорт за главата.

pourquoi-char-d-assaut

Ръкавица :

Ръкавицата обикновено се използваза защита на ръцете при различни сътресения. Военнослужещите са изложени на рискове, те могат да получат ожулвания, порязвания или протриване, поради което е важно хората в армията да носят такава ръкавица. Това е за вашетоудовлетворение от работата.

 Тактическа жилетка :

Очевидно е, че по време на мисии тя ще ви предпазва от куршуми, но ще ви служи и за носене на гранати и други подобни оръжия. Всъщност тази с няколко джоба е още по-практична. Ако обаче не сте войник, а по-скоро ловец, тази екипировка също ще ви е необходима. Тъй като става въпрос за стрелба и куршуми, трябва и да се защитавате, дори ако врагът ви е просто животно. Винаги съществува риск от заблудени куршуми или ефекти на рикошет. Всичко това говори, че тази жилетка е устройство, което трябва да имате.

Оборудване за оцеляване

Знаете колко е важно да имате екипировка за оцеляване ? Поради простата и единствена причина, че това са материалите, които биха ви били полезни, за да оцелеете.  В повечето случаи, предвид използването на танк, всеки войник трябва да е подготвен да изпълнява мисии надалеч или в деградиращи ситуации.

 Комплект за оцеляване :

Нанасянето на травми в отдалечени райони крие риск от увреждане както на пострадалия, така и на самия човек, особено в райони, отдалечени от медицински услуги. Оттук и необходимостта да имате комплект за оцеляване, независимо от посоката. Никога няма да знаем предварително какво би се случило, ето защо е необходимо да планираме предварително и да се оборудваме с комплекти за медицинска употреба. При положение, че непрекъснато се случват инциденти, е добре да се загрижите за здравето си. В повечето случаи имате избор от устройства, които да поставите в зависимост от личните си нужди.

Запалки :

Изживяването ви включвазатоплянеи хранене през деня, но особено през нощта. По време на мисиите запалката ще ви помогне да запалите огън и да приготвите храната след това.С наличните различни модели запалки, изберете тази, която ви подхожда най-добре.

Соларно зарядно устройство за телефон :

Войникът, както всички виждаме по филмите, говори по-малко със семейството си заради мисиите си. Така че предимството на това да имате регулируеми зарядни устройства е, че можете да поставите зареждане на телефона в случай на „спешност“. Слънцето ще бъде достатъчно, за да повиши нивото на батерията.

why-char-d-assault

Намерете ни във military surplus :

Всичко казано дотук, сега вече знаете какво ще ви е необходимо, за да бъдете истински военен. Да тръгнеш на война, за да спасиш своя патриот, е посвещение и жертва, които трябва да направиш, на които са способни само героите. Не смятате ли, че заслужавате даносите качествено оборудване по време на мисията си? Нашата цел не е да променим начина ви на живот, а да го направим по-добър. Разполагаме с богат избор от продукти, които биха били от съществено значение за вас по време на интервенциите и за да се насладите напълно на това приключение. Чаши, раници, комплекти за хигиенна защита, ще видите всякакви видове, поговорете с нас за очакванията си, ние ще сме насреща, за да ви посъветваме. Намерете ни в surplus militaire, за да видите нашите асортименти от военно оборудване и материали.  На първо място имаме качествени продукти, но те са и много практични и функционални, и всичко това на много атрактивни цени.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *