На колко години трябва да сте, за да започнете военно училище?

Военното училище е едновременно училище за висше военно образование, основано през 1750 г. Крал Луи XIV е инициатор за изграждането на тези сгради в Париж, в 7ᵉ район.  Преди основаването на кралското военно училище децата на благородниците, които са били предназначени за кариера във въоръжените сили, вече са получавали обучение и стаж на високо ниво. Те са получавали обучението си във военни академии. Едва в края на XIXᵉ век военната школа се връща към основното си призвание : преподаването. През 1878 г. в неговите стени е открита Висшата военна школа за обучение на офицери. След това, през 1911 г., е създаден Centre des Hautes Études Militaires. Оттогава той продължава да обучава офицери.

Използвайте се от специалните ни предложения за военно облекло и аксесоари (военна балаклава, сгъваема лопата, обувка в стил рейнджър …. ). Те са налични в нашия онлайн магазин.

 

Военна значка

Каква възраст за военното училище 

Армията набира всяка година 15 000 новобранци, за да ги обучи да станат войници. Тези младежи, на възраст минимум 17 години и половина, се записват, като постъпват в редиците на армията като EVAT или Engagé Volontaire de l’Armée de Terre, sous-officiers или офицери. Защото именно въз основа на първоначалния образователен ценз се определя&nbspпътят на обучение на всяко лице. Днес
жените съставляват 10 % от френската армия.

В универсалната национална служба могат да участват всички млади французи и французойки на възраст между 15 и 17 години, независимо дали са издържали матура или не. Тя включва престой за сближаване и мисия от общ интерес. След това всеки младеж може да продължи периода на доброволен ангажимент между 16 и 25 години. Възрастта обаче ще зависи от функциите и училищата във Франция, които лицето иска да изпълнява.

Много военно оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавица, …), също се предлага в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

 Lycée de la défense :

Като това е лицей, учениците могат да се присъединят веднага щом навършат пълнолетие. Министерството на въоръжените сили разполага с шест лицея за отбрана в цяла Франция: Ла Флеш, Сен-Сир-Л’Екол, Отон, Екс-Ен-Прованс, Брест и Гренобъл

С помощта на за наемане на работа в БТС и подготвителни класове за конкурсните изпити за влизане в grandes écoles на отбраната, учениците от тези учебни заведения се приемат по семейна помощ. Освен това 15 % от местата в лицеите са запазени за ученици със стипендии. Тези лицеи предлагат подготвителни класове за висше образование или CPES.  Средно,120 младежи, притежаващи бакалавърска степен, постъпват в тези CPES всяка година.Приоритет се дава на учениците със стипендии и на тези, които желаят да се явят на конкурсните изпити за прием в grandes écoles. Нивото трябва да позволява и директно влизане в подготвителния клас за работа като жандарм, офицер или охранител.

 

quel-âge-pour-école-militaire

Училища за начално обучение

Мъжете и жените от различните армии се възползват от начално обучение в училищата за офицери, сержанти и старшини, за да служат на страната си

Тези училища обучават тези четири категории военнослужещи, които се допълват в действията , на различни нива на отговорност:

  • Les grandes écoles militaires
  • Les écoles de formation interne des officiers,
  • Les écoles de formation initiale des sous-officiers<
  • Schools for training non-commissioned officers

Някои военни училища са подкрепени от граждански училища, които осигуряват част от техническата подготовка на офицерските кадети. Такъв е
случаят в областта на инфраструктурата с Националното висше училище за военни инженери (école nationale supérieure des ingénieurs de l’infrastructure militaire – ENSIM), подкрепено от Arts et Métiers Paris Tech, Националното училище за морски пътувания (
école nationale des travaux maritimes – ENTM), подкрепено от Националното училище за обществени пътувания на държавата (école nationale des travaux publics de l’Etat – ENTPE), и Националното висше училище за авангардни техники – Бретан (école nationale supérieure de technique avancées – Bretagne) (ENSTA Bretagne), която е част от групата ENSTA.

Училища за кандидатстване

В избраната специалност, училищата за кандидатстване дават възможност на офицерите и сержантите да:

  • Придобият уменията, необходими за първата им работа.
  • Повишаване на квалификацията по време на кариерата им.
  • Приспособяване към нови техники и ноу-хау.

Или да получите най-доброто военно оборудване ?

Предполагаме, че сте разбрали факта, че който казва военно училище, казва оборудване, адаптирано към тази функция на военните.
Независимо дали сте на военна служба или все още се обучавате, дали искате да работите в полицията или жандармерията, това се отнася за вас. Не се притеснявайте повече за това как ще намерите такова, в surplus militaire, има всички категории оборудване, което да ви подхожда. Ценени заради превъзходните си качества и практичност, униформите му са създадени точно за вас. Това не е всичко, дори и в ежедневието, в нашата колекция се предлагат дрехи, аксесоари. Представете си себе си с тези облекла, хората ще кажат, че сте най-добрият войник в историята. Разгледайте нашата огромна колекция от облекла, както и военно оборудване за оцеляване за Вашите професионални мисии или дейности в гората или на открито. В армейските излишъци ще намерите това, което търсите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *