Каква е ролята на адмирала?

Непрекъснато разрастващият се флот на Кралския флот се командваше от адмирал-крило. Той е отговарял за изготвянето на бойните планове и за изпращането на заповеди до другите кораби в ескадрата си с помощта на флагови сигнали.

Висшите морски офицери, включително адмиралът, вицеадмиралът и контраадмиралът, са носели знамето на своята ескадра.

Адмиралът, титлата и званието на висш морски офицер, често наричан генерал-маричар, командва флота или група кораби във флота. Той заема важна военноморска длъжност на брега.

Влезте в нашия магазин, за да закупите военни продукти (мъжко военно зимно яке, соларно зарядно устройство за оцеляване,…) и се възползвайте от нашите специални предложения!“  

chaussure-militaire

Какво означава адмирал?

Адмирал е а степен на офицер четиризвезден генерал във френския флот. Това е най-високата активна лента във френските военноморски сили. Тя е над тризвездния ешелон на вицеадмирал и под петзвездния ешелон на адмирал на флота, който никога не е бил присъждан или притежаван. Понякога терминът се прилага и за наварх  на ескадра от търговски или риболовни кораби.

Той може да бъде наричан адмирал, съкратено full adm или маршал на Франция, за да се разграничи от по-ниските ешелони на висшия съвет на силите като вицеадмирал и контраадмирал.

Този ранг от няколко години се заема от шефа на морската пехота и от професионалиста на морската пехота на&nbspФранция.

Маршалът на Франция може да бъде притежаван и от началник на силите на армията, ако притежателят му е генерален съветник на висшия команден състав на френския флот в командировка. Адмирал Флоран дьо Варен е първият френски офицер, който притежава званието адмирал. В момента бойните офицери на военноморските сили представляват  единствения пълноправен адмирал на въоръжените сили на Франция.

Тъй като той е генерал-щабен командир на военноморските сили, то това е равностойно на званията на генералите в другите въоръжени сили. Това означава, че еквивалентното звание във френската армия е генерал във френските военновъздушни сили.

Военното оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавици, …), се предлага в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

Каква е длъжността и отговорността на адмирала?

 Рангът адмирал е временен и обикновено се използва само по време на битка. Тъй като рангът генерал с пет знака се използва много рядко. Обикновено се счита, че това е най-високият ешелон, който може да бъде достигнат от висшия съвет на флота.

Висшите офицери се повишават в звание адмирал, за да заемат определена длъжност, и могат да останат в ешелона само за определен период от време.
От 160-те висши длъжности в йерархията, отредени за военноморския флот, може да има само 6 адмирали. Две от тези длъжности са запазени за началника на военноморските операции и заместник-началника на военноморските операции, така че във всеки един момент на терен могат да служат само четирима йерархични началници на активна служба.

По време на операция или битка той командва регионален флот на военноморските сили, например Тихоокеанския или Атлантическия флот. Лютенант Вайсо отговаря директно пред адмирала на ескадрата, ако има такъв, и пред френския президент. В качеството си на четиризвезден висш генерал той може да развява адмиралския вимпел на всеки кораб или станция. На които служи, се издига вимпел, състоящ се от четири бели знака на тъмносин фон.

Повишаване в адмиралско звание

Повишаването в адмиралско звание се инициира чрез номиниране на кандидат от президента на Франция измежду служещите контраадмирали, долната половина или горната половина. Назначаването се основава на препоръките, предоставени от министъра на военноморските сили и Обединения комитет на началник-щабовете.

След номинирането от лидера на републиката кандидатите трябва да бъдат одобрени от Сената на страната с мнозинство от гласовете, преди да бъдат одобрени за повишение при встъпване в длъжност. Генералните началници обикновено служат за период от три години, като за пенсионирането им от флота се прилагат различни срокове.

Рейнговите съветници трябва да се пенсионират след 40 години обща служба, освен ако не бъдат преназначени. Всички офицери генерали трябва да се пенсионират един месец след 64-ия си рожден ден. Пенсионирането на старшите моряци може да бъде отложено до 66-ия им рожден ден от министъра на отбраната и до 68-ия им рожден ден от президента.

След приключване на назначението им те разполагат с 60 дни, за да бъдат назначени или повишени, преди да трябва да се пенсионират.

Може да се случи така, че повечето старши моряци да се пенсионират доста по-рано от задължителната дата на пенсиониране, за да могат други моряци да заемат техните длъжности. По принцип им се разрешава да се пенсионират в своята степен, за да запазят титлата си и класа си на заплащане до пенсионирането.

Каква точно е ролята на адмирала в звездния флот?

Адмиралът е петият ешелон във френската морска флота, над вицеадмирала и непосредствено под adm de la marine. Той е военен генерал от висшия ешелон на армейския съвет, с първоначално месечно възнаграждение от клас. Това зависи от естеството на бойния ред и ролята му.

quel-est-le-rôle-de-l-amiral

След като сме били част от различни военни сили във френския флот, можем да предложим няколко мисли. На първо място, това е адмиралският щаб. Той обикновено се състои от следното:

 • Началник на щаба
 • Секретар на флага и специалист по флаговата меса
 • Флагов лейтенант
 • Флаг редактор

По принцип началниците в йерархията ще разполагат с всички горепосочени, когато командват нещо на брега или в морето. На брега адмиралът обикновено ще има изпълнителен помощник или заместник. Обикновено това е морски капитан, който изпълнява ролята на командир на бойно подразделение. Аналогичен помощник изпълнява длъжността на флагмански секретар.

Началник на щаба

Подобно на началника на щаба на ВМС, той е заместник на адм и осигурява подкрепа. Той се занимава и с повечето административни детайли, свързани с управлението на военната гвардия.

Секретар на знамето и специалист по флаговия бюфет

Той изпълнява функциите на лице, отговарящо за администрацията и личния състав на въоръжената отбрана. Обикновено това е командир-лейтенант, който изпълнява функциите на главен координатор на персонала. Той се занимава с цялата лична и професионална кореспонденция на адмирала и с цялата администрация на военните сили. Специалистът ръководи флаговата столова.

Флаговият лейтенант

Това обикновено е лейтенант и може да е по-високо за старши адм. Той е човекът, който отговаря за графика на своя старши матрос, подкрепя го и му помага да бъде там, където трябва да бъде, когато трябва да бъде там.

Флагмански редактор

Тази длъжност е може би уникална за френските ВМС. Флаг редакторът е служител на машинописката, който се избира за програмата и след това се подбира ръчно от самия адмирал. Флаг редакторът обикновено остава при него до края на кариерата си. Освен ако не възникнат разногласия или машинописецът не бъде освободен заради по-добра възможност. Един от тези, с които е работил, е бил избран да бъде произведен в чин офицер с пълната подкрепа на своя началник.

Какви са общите професии на адмирала?

 Що се отнася до останалата част от военните сили, това зависи от ролята на адмирала. Ако става дума за оперативна заповед, независимо дали става дума за бойна група, ескадрила или други главни защитници на армията на морската пехота, тя обикновено се състои от следното:

 • Личен състав/администрация
 • Разузнаване
 • Операции
 • Логистика
 • Планове
 • Командване и контрол
 • JAG: Личният генерален съдия от щаба на адмирала.

Той дава заповедта на генералния секретар, който обикновено има двойна шапка в тази си роля.
Той обикновено информира командира или капитана на разузнавателния боец, който ръководи практическия семинар по организацията на маричаните. Той командва  операциите обикновено с капитан, който ръководи оперативната работилница.

Логистиката обикновено се осъществява чрез л’амирал с военен наварх от корпуса за снабдяване.

Обикновено командир или капитан се занимава с бъдещите планове и операции, но под командването на военните от страната. Той осъществява командването и контролира комуникациите на армиите, бойната група или флота с линейния началник. Обикновено това е
командир по информационна война или военен капитан.

Той може да бъде генерален съдия от JAG или генерален съдия от щаба. Той се занимава с всички правни въпроси, независимо дали става въпрос за случаи, свързани с правото на въоръжения конфликт, правилата за водене на бойни действия или етични въпроси.

Какви са общите задължения на адмирала?“

Членовете на висшето командване са сред най-висшите и най-дългогодишните ръководители, които работят в морските служби. Благодарение
на дългогодишната си вярна отдаденост на службата тези супериорни офицери достигат до такава позиция на власт и доверие.

Статутът на адмирал не се присъжда на боец с лека ръка. Наградените по този начин са сред най-награждаваните и уважавани от звездните началници на флота. Подобно на капитаните на кораби, за които се смята, че могат да окажат още по-голяма услуга на флота, като следят за ежедневното протичане на операциите в даден сектор на пространството. Работата има много аспекти, което я прави изключително удовлетворяваща, но често и предизвикателна.

Ролята на флотския началник е много разнообразна, а задълженията му са широкообхватни и често сложни. Те варират от светски, като например участие в дипломатически мероприятия, до водене на практически занятия във Военноморската академия. Той инспектира корабите преди да бъдат спуснати на вода, та чак до необходимостта да застраши живота на началниците на Звездния флот, като допусне кораби или персонал в опасни ситуации.

какво-представлява-ролята-адмирала

Работа на адмирала с подофицера

Това е длъжност, която съчетава дълга към мисията с изискването за умения от политически характер. Военноморските началници също така имат право да извеждат от експлоатация кораби, които се считат за негодни или непоправими, за което свидетелстват адмиралските заповеди

В допълнение много военноморски началници допълват задълженията си, като запазват длъжността командир на звездна база или друг пост, несвързан с кораба. Той командва дълбокия космос. Същото се отнася и за адмирала, който заема длъжността суперинтендант на звездната Военноморска академия на Земята.

Адмиралска служба при други обстоятелства

Адмиралският ешелон, особено в мирно време, е предимно кабинетна работа. Въпросният началник често е настанен в помещение за разпределение на творчески общности. За някои това може да се разглежда като вреден аспект на работата, както достойнството на адмирала на Франция открива след повишение.

Задълженията са много и разнообразни, но той се чувства застоял „на бюрото“ в щаба на Звездния флот. Той се възползва от възможността да поеме командването на преоборудвания „Ентърпрайз“. Разбира се, има и други обстоятелства, които понякога изискват присъствието на член на висшето военноморско ръководство. Например, той може да бъде поставен в изключително враждебна ситуация. Когато от старшия защитник се изисква да координира разполагането на корабите и стратегията на бойното поле.

Може също така да му бъде възложено да наблюдава деликатна операция в отдалечен район на космоса. При деликатни мисии на Звездния флот или операции по време на война висшият морски офицер често е назначен в „полева“ инсталация, от която командва и контролира няколко кораба.

Има ли друга роля адмиралът?

Някои морски началници избират да предават новите заповеди лично на капитаните на корабите. Или защото подозират, че чувствителните предавания могат да бъдат прихванати, или защото просто са наблизо. Адмирал, чиито способности са му позволили да се издигне до най-високия ранг във флота, често избира да посещава лично корабите и техните капитани.

Друг аспект от работата на адмирала е разследването на инциденти, в които са замесени ръководители на Звездния флот. Сред най-разпознаваемите и успешни следователи на флота е адмиралът, който успява да разкрие напълно извънземната конспирация, разкрита от началниците на реда. Непримиримият темперамент и дедуктивните умения са свидетелство за изключителните способности, които се търсят от Звездния флот при проверката на началниците за повишение в адмирал

Началникът на флота винаги е бил неразделна част от планирането на нови инициативи за поддържане на безопасността и сигурността на страната. Инициативите са служили добре на световете и народите на организацията в продължение на много години. Личният състав, който носи тези престижни звания, с право може да се смята за един от най-добрите началници на ВМС. 

Адмирал и други звездни

Възпитаните началници с висш ранг командват военноморските сили и ескадрили или корабите и пристанищните съоръжения в големите пристанища. Имаше адмирали, вицеадмирали и контраадмирали, разделени по цвета на знамето, което носеха. Повече информация за тези подразделения можете да намерите на страницата, посветена на адмиралите.

В големите морски сили началникът на флота имал генерално разпореждане, а в отдалечените пунктове, като например Средиземноморския флот, той се наричал главнокомандващ. В бойната линия той командваше централния дивизион. Негов заместник бил вицеадмирал, който командвал водещата дивизия, наречена ван, а контраадмирал командвал тиловата дивизия. 

quel-est-le-rôle-de-l-amiral

Стратегия и тактика

Адмиралите са ценен ресурс и трябва да се използват разумно както в битка, така и в полеви условия. Прекалената защита ги прави безполезни, но безразсъдната смелост е също толкова непрепоръчителна. Този баланс между смелостта и здравия разум трябва да се поддържа както на бойното поле, така и на картата на кампанията. 

По подразбиране формациите на линията-отзад обикновено я поставят в предната част на линията. Макар че това е достойнство на смелостта на всеки велик лидер, може да бъде донякъде смущаващо да се види как адмирали на борда на обикновени кораби от клас избират да правят това. Ето защо е жизненоважно другите кораби във формированието и/или флота да защитават своя наварх.

На картата на кампанията морските началници също трябва да бъдат защитени. Като цяло е най-добре те да се пазят с голям флот – споразумение, което има взаимни ползи. Тъй като навигационните началници предлагат морални бонуси за флота и битката, а флотът на свой ред може да го защити от нападатели.

Каква е разликата между работата на адмирала и генерала?

Адмиралът и генералът са едни и същи ешелони в отбраната. Единствената разлика е, че адмиралът е военноморско звание, а генералът е армейско звание.

Адмиралът е старши разряд или част от старши разряд във военноморските сили. Той е едно стъпало малко над вицеадмирала и под адмирала на Военноморските сили. Обикновено се съкращава на Adm и обикновено е четиризначен ешелон. Но в някои държави той не е четиризначен ешелон.

Пръчката е въведена във френската армия едва след Гражданската война. Преди Гражданската война капитанската лента е била най-високата във флота. Когато даден офицер е трябвало да командва големи части, той е бил определян като генерал, но това не се е считало за ешелон. Някои от ешелоните, свързани с адмирал

са следните:

 • Долна половина на контраадмирал с една звезда;
 • Горна половина на контраадмирал с две звезди;
 • Вицеадмирал с три звезди;
 • Адмирал с четири звезди;
 • Флотски адмирал с пет звезди.

Генерал е висша армейска лента в мирно време. Генералът е най-висшата лента в армията в мирно време и това е званието фелдмаршал, което се използва в битка. Генералът е ешелон, който предхожда лентата на генерал-капитана, която се използва през 17 век, в началото на професионалните армии. Именно
този генерал-капитан се е свил в генерал.

Освен наличието на два ешелона във флота и армията, между адмирал и генерал няма голяма разлика.

quel-est-le-rôle-de-l'amiral

Адмиралите командват ли кораби?“

Адмирал, титул и звание на висш морски офицер, често наричан генерал, командва флота или група кораби във флота. Той заема важна военноморска длъжност на брега. Понякога терминът се прилага и за наварх на военноморска сила  търговски или риболовни кораби.

Първоначално адмиралите не командват кораби, а ескадрили, флотилии и флотове. Някои контраадмирали могат да командват кораби в наши дни, тъй като военните кораби са станали по-големи, по-скъпи и по-малко на брой.

В Кралските военноморски сили в воюва през XVII и XVIII век, той командва флота и централната ескадра на бигорната линия.

А вицеадмирал бил негов заместник и командвал авангардната ескадра начело на флота.

А А задният адмирал командвал задната ескадра, както подсказва името му. Всеки кораб си имал собствен капитан, флотските началници не командвали кораби.

Малките ескадри и флотилии или конвой от транспортни средства, можели да се командват от комодор или старши капитан, а не от адмирал. Комодор може да командва и свой собствен кораб.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *