Какви са военните мисии?

На първо място е необходимо да се знае, че военната професия е част отдомакинството на отбраната. След като знаем, че тази работа е много разнообразна, можем да кажем, че мисиите на армията също са разнообразни в зависимост от функцията, която изпълнява войникът. По принцип, според девиза си, армията изпълнява мисията си на всички нива, независимо дали са национални или международни. Професията на военния не се ограничава само до бойните действия или до полето, а може да изпълнява най-различни задачи. Така че, за да разберете повече, тази статия ще ви помогне да узнаетевсичката съществена информация за мисиите на въоръжените сили. Освен това, моля, не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинВоенни излишъци, ако искате да направите своята покупка на военни облекла и аксесоари (военни ризи, ръкавици, балаклава,..) или ако просто искате съвети и напътствия, за да изживеете най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви подкрепим по време на всичките ви мисии. Нещо повече, разполагаме с цялото военно оборудване, от което ще имате нужда.

hamac-toile-parachute

Военни мисии

С оглед на по-доброто разбиране ще ви запознаем с мисиите на армията, както и с тези на националната отбрана.

Мисиите на армията

Като част от рамката на отбраната, мисията на армията е да осигури защитата на територията, населението и интересите на френския народ. Тя изпълнява и други мисии в рамките на международни (НАТО) или регионални (Европейска отбрана) споразумения и договори. Освен това тя участва и в мисия за предоставяне на обществени услуги, като изпълнява различни операции, като например:

 • Комбинирани мисии, т.е. граждански и въоръжени извън националната територия;
 • Мисии с национално ръководство;
 • Общинска безопасност и спасителни операции;
 • Военни мисии.

  какви-са-военните-мисии

  Какви са трите мисии на националната отбрана?

  Трябва да се отбележи, че Франция няма агресивни амбиции за завладяване на територии, но за да може да гарантира поддържането на националната независимост и демокрация, тя трябва да разполага с военни средства, каквито са националната отбрана. Националната отбрана има за цел да запази целостта на националната територия и живота на нейните граждани, както и да защити жизнените интереси на Франция и нейните съюзници. При това положение нейните задачи са да гарантира:

  • Ladirection de la défense;
  • Lastratégie française;
  • Трите вида въоръжени сили, които я съставляват, са армията, военноморските сили и военновъздушните сили.

   Оттогава следва да се отбележи, че Европейският съюз започва да провежда обща политика за сигурност от времето на

   Различните функции на армията

   Като член на армията е необходимо да знаете, че всяка група и всеки личен състав имат своите съответни функции, които ще развием по-долу.

   Функцията на военния  

   В рамките на ангажимента си към въоръжените сили на своята страна военнослужещите доброволно се задължават да служатза защита на жизнените интереси на своята страна. Както е определено от неговото правителство и по заповед на неговите йерархични началници, като например генерал-лейтенанта. Това означава, че ролята, която изпълнява военният офицер в армията, съответства на следните оси:

   • Отговаря за
    поддържането на мира в страната и защитата ѝ от външна агресия;
   • Осигурява обществения ред и гарантира безопасността на хората; < /li>
   • Наблюдава изправността на армейското оборудване (поддръжка или логистика); < /li>

   • Осигурява функционирането на оборудването (радиотелеграфни оператори).
   quelles-sont-les-missions-militaires

   Мисиите на всяка армейска група

   Във Франция въоръжените сили са разделени на 4 компонента. Всеки от тези 4 компонента има съответните си роли, които ще разгледаме по-долу:

   • Армията изпълнява своите функции чрез своите роли. А именно: вътрешни операции или OPINT, външни операции или OPEX и оперативна подготовка.
   • Френските военноморски сили изследват и защитават световното морско пространство в трите му измерения (под, на и над морето). Той насърчава мира и защитава интересите на Франция чрез своите функции като разузнаване, предотвратяване, намеса, защита и възпиране.
   • Въздушните и космическите сили предоставят своята страст и ангажираност в служба на французите, за да гарантират защитата на своите съграждани.
    При това, за даоптимизират националната сигурност и поддържането на мира,техният стратегически план е организиран около следните функции: защита на френското население, намеса чрез разгръщане на незабавни действия и възпиране чрез прилагане на въздушния компонент на ядреното възпиране.
   •  Националната жандармерия: три основни функции засягат нейната дейност, катомисията на съдебната полиция, административната полиция, пътната безопасности разузнавателната мисия, както и мисията на националната отбрана.

   За повече съдържание за военната сфера, облеклото и военни аксесоари,посетете Military Surplus.

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *