Какви са различните видове пушки?

Като вид огнестрелно оръжие, пушката е особено ефективно оръжие за лов. Тя е истински ловен спътник. Така, в зависимост от употребата ѝ, тя се използва и за предизвикване на изстрел чрез запалване на праха в аркебузите. От този момент нататък терминът „пушка“ в крайна сметка се отнася за цялото оръжие. При това съществуват няколко различни вида пушки, както военни, така и ловни, в зависимост от редица фактори, като например вида на отвора на цевта, архитектурата и предназначението им.  При това положение е справедливо да се каже, че изборът на подходящи пушки е решаващ аксесоар за практикуване на вашата страст. За да разберете повече, не търсете нищо друго освен тази статия. Ако се интересувате от тази тема, сте попаднали на правилното място. Тази статия ще ви помогне да научите всичката съществена информация  за различните видове пушки. И най-вече не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Surplus militaires, за да направите своята покупка на облекло като blouson fashion militaire или да получите съвети и напътствия, за да изживеете най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да Ви съпътстваме по най-добрия начин по време на всички Ваши мисии.  Можете да видите всички военни продукти с нашите колекции и акции, защото разполагаме с всички армейски артикули, които ще Ви бъдат полезни.

Различните видове пушки според употребата им

Съзнавайки, че има няколко вида пушки, можем да кажем тогава, че те се различават според употребата им. Именно това
ще видим по-долу, като разработим пушките, използвани според различните области, като например ловната област, както и военната област.

Военни аксесоари са налични в нашия онлайн магазин Surplus Militaires. Елате и открийте! 

béret-casquette

Пушки, използвани в лова

Пушката е безспорно най-популярното и ефективно ловно оръжие за лов на домашни птици и дивеч. Но преди да направим това, нека първо разгледаме какво отличава пушката от ловната пушка, като се има предвид, че тези термини често се бъркат от широката общественост, тъй като и двете се отнасят за огнестрелни оръжия, както и за дълги пушки, които са сравнително сходни на външен вид. При това пушката има напълно гладка цев, пригодена за многобройните снаряди (сферични, пелети, синтетични, дървени, стоманени или други метални), съдържащи се в патроните ѝ. Ловната пушка, от друга страна, има нарезна цев за еднозарядни боеприпаси, например куршуми. Така че именно видът на използваните боеприпаси ги прави различни. Освен това те се използват в зависимост от вашата ловна практика.

 • Различните видове съществуващи модели пушки са: накланяща се пушка, като например Coach Gun; пушка с лост, като например Win M1887; пушка с помпа, като например Win M1897; пушка с цев, като например M1216(en); автоматична (автоматична) пушка, като например Atchisson Assault Shotgun. Съществувала е и надуваемата пушка или пушката със сгъстен въздух, но употребата на пушки се е развила. Основното им използване обаче е за лов на водоплаващи птици, дребен и едър дивеч. Калибърът и използваният механизъм варират значително в зависимост от вида на дивеча. Но в по-малка степен тези пушки имат и <стронг>спортна употреба. Още повече, че те са оборудвани с аксесоари като система за прицелване като оптичен прицел и приклад, за да се осигури максимална точност на стрелбата.
 • The different types of hunting rifle models are: полуавтоматичната пушка, която представлява 3-зарядно оръжие с една цев, което се презарежда автоматично между всеки изстрел ( FN cal ); болтовата пушка е оръжие, което се презарежда благодарение на затвора, а пълнителят му може да бъде подвижен и не трябва да надвишава капацитет от 10 патрона; линейната пушка обединява болтовата пушка ; пушката с помпа, която се презарежда с помощта на помпа, разположена в предната част на оръжието, с капацитет до 10 патрона; пушката с лост (Marlin 444, Winchester), която е ръчно повтарящо се оръжие като пушката с помпа; и накрая пушката с двоен експрес, която има същия режим на работа като накланящите се пушки . Тези модели се наричат „double express“, ако имат две нарезни цеви за куршуми за едър дивеч.

Между другото, в нашия онлайн магазин за военни излишъци можете да видите модели на пушки и пушки като Browning, Winchester, Verney-carron, Camo, Yildiz, Fair, Beretta и Baikal със съответните им цени. Не се колебайте да посетите нашия магазин, за да се запознаете с продуктите ни, както и с наличните наличности.

Пушки, използвани в армията

Трябва да се отбележи, че военното оръжие сега има предимно нарезна цев. А военните пушки стрелят с куршуми, а не с патрони. При това положение разликата между военна пушка и военна карабина е по-скоро въпрос на далекобойност, мощност и размер. И така, ето кои са различните видове пушки, използвани във военната област.

 • Пушката асаньор: която представлява оръжие с много голяма мощност. Независимо дали става въпрос за легендарния Руски Калашников АК-47 или немския HK-416, заместител на традиционните френски FA-MAS или FAMAS. Това е раменно оръжие, предназначено да даде възможност на войника да води ефективна стрелба на разстояние до около 300 метра в полуавтоматичен режим FN cal (разстояние, след което целите трудно се различават без оптически мерник) като стандартно пехотно оръжие и на около 30 метра в автоматичен режим. Понастоящем тя може да стреля с боеприпаси със средна мощност спрямо тази на пистолета и пушката.
 • Снайперската пушка: която е оръжие с много голям обсег на действие. Нарича се още снайперска пушка, която представлява огнестрелно оръжие, предназначено да позволява по-прецизна стрелба от обикновената пушка или щурмовата пушка. Това е оръжието на снайперистите. Ето един пример: синтетична версия на пушка за далечен обсег на действие в калибър 30-06 Springfield с тежка цев със стъпка на нарезите 6 x 10″. Този тип пушка се използва за задоволяване на тактическата необходимост от наблюдение на големи разстояния, противопехотни и противомашинни операции и може да се използва както от военните, така и от правоприлагащите органи.

Другите съществуващи видове пушки

За да се знае всичко за различните видове пушки, е необходимо да се познават и всички други съществуващи видове пушки. За
да направим това, ще разгледаме видовете пушки според архитектурата им, както и пушките според употребата им.

what-are-the-different-types-of-rifle

Пушки според вида на архитектурата им

Има няколко вида пушки според вида на архитектурата им, които ще видим по-долу:

 • Пушката с
  дулно зареждане: трябва да се отбележи, че първите пушки са били с дулно зареждане, при което черният прах първо се е изсипвал и след това се е пакетирал надолу. След това куршумите са били въвеждани в цевта, като понякога това е било предшествано от бележник, предназначен да подобри уплътнението и да намали загубата на газове. За да се улесни презареждането, са разработени хартиени патрони, съдържащи праха и куршумите. Пример: пистолетът с дулно зареждане.
 • Пушката с ръчно повтарящо се оръжие: оръжията с ръчно повтарящо се оръжие се появяват около средата на XIX век.
  При този вид оръжие презареждането се извършва чрез ръчно действие, извършвано на всяко управление. Някои от тези системи все още са оцелели.
 • Презареждащата се с лост стрелба: първата система от този тип е презареждащата се стрелба, с люлеещ се лост. По-късно тази система е адаптирана към пистолета Volcanic (1855 г.), пушката Henry (1860 г.) и много известната серия повтарящи се пушки на компанията Winchester. Известна е със значителната си военна употреба в кавалерийските части в САЩ, но понякога и в европейската кавалерия, която е била оборудвана с пушки Win 66.
 • повтаряща се пушка: от една страна, съществува полуавтоматична пушка, използвана от военните, чието презареждане се управлява автоматично, така че оръжието стреля, без да изисква друго действие освен натискане на опашката на спусъка. От друга страна, автоматичната пушка под наименованието автомат е с тегло между 7 и 8 kg. Тя изпадна в немилост в полза на по-мощната лека картечница, допълнена от щурмовата пушка, която е по-малко тежка, по-бързо се привежда в действие и може, от своя страна, да преминава от полуавтоматичен, изстрел по изстрел, режим на стрелба в автоматичен, серийно задействан режим.

Пушките според вида на използването им

За да разберете повече за различните видове пушки, ето тогава видовете пушки според тяхното използване:

 • Пушката снайпер: Това най-често са, както казахме по-рано, модели, снабдени с аксесоари като приклад и оптичен прицел, които ви позволяват да виждате целта си на голямо разстояние. Тези аксесоари ви дават възможност да наблюдавате по-добре целта си. Съществуват три категории снайперски пушки, подходящи за различни приложения: щурмова пушка, среднокалибрена снайперска пушка и голямокалибрена снайперска пушка (противотанкова пушка). Освен това в онлайн магазина Surplus militaires можете да видите всички налични военни аксесоари и продукти, които ще ви бъдат полезни със съответните им цени, като ножницата например, за да съхранявате и да избегнете честото почистване на пушките си, и всички модели пушки, независимо дали са дървени или синтетични.
 • Бойна пушка : това е дълго оръжие с гладка цев, предназначено за полицейски операции или за близък бой в армията. В тази категория има пушки с помпа или полуавтоматични пушки. За да се концентрира пръскането на сачмите, цевта често е стеснена в дулото. Тази функция се нарича дросел. Много армии ги използват, тъй като те са почти идентични с моделите, използвани от цивилните граждани за лов. Освен това оръжията, частите и боеприпасите струват по-малко от моделите, разработени за нуждите на полицията, наричани riotgun за „пистолет за борба с безредиците“ и военните, наричани trench one за „окопна пушка“.

Класификация на пушките според тяхната категория

За по-добро разбиране ще видим различните видове пушки според тяхната класификационна категория.

Категориите на различните видове пушки

Съществуват няколко категории пушки за лов на дребен или едър дивеч, като например: едноцевна пушка с 1 изстрел, двуцевна пушка със съседни или насложени цеви и полуавтоматична пушка.

 • Пушката с
  съпоставена цев, която представлява оръжие с накланяща се цев, като за презареждане на патроните цевта се накланя напред. Състои се от 2 цеви, сглобени една до друга в хоризонтално положение. Използваният калибър варира в зависимост от вида на пушката.
 • Противозарядна пушка е пушка, чиято цев е наложена една върху друга. Тя също е част от оръжията с накланяща се цев по същия начин, както и съпоставената пушка. Доказва, че наложената пушка е подходяща както за дребен, така и за едър дивеч. По същия начин калибърът варира в зависимост от пушката. Патроните, съдържащи праха и куршумите, могат да се презареждат.
 • Полуавтоматичната пушка полуавтоматична произвежда 3 изстрела. Първият патрон се зарежда ръчно. След това, за следващите 2 изстрела, боеприпасът се зарежда автоматично в цевта, като се използва енергията, произведена от предишния изстрел, чрез инерционна система или газов заем. Калибърът, който се използва, също е различен при различните пушки. Патроните също могат да се презареждат и съдържат прах и куршуми.

what-are-the-different-types-of-rifle

Различните видове пушки според Кодекса за вътрешна сигурност

Важно е да се знае, че пушките са класифицирани са в категории според кодекса за вътрешна сигурност, които ще разгледаме по-долу:

 • Категория А: те са за спортни оръжия, забранени оръжия, както и за т.нар. Оттук нататък тази категория се подразделя на две, включващи А1, в които откриваме огнестрелни оръжия, маскирани под формата на друг предмет, пистолети и дългоцевни оръжия; в А2 има самоповдигащи се огнестрелни оръжия.
 • Категория В: там се намират оръжия, за които се изисква разрешение (преди това 1първа и 4та категория). Тази категория включва всички пистолети с повтарящи се оръжия (полуавтоматични или ръчни).
 • Категория C: това са оръжия, подлежащи на деклариране (предишни категории 5th и 7th). В нея се намират всички нарезни или гладкоцевни еднозарядни раменни огнестрелни оръжия, независимо дали са полуавтоматични или с ръчно повтаряне.
 • Категория D: в нея откриваме оръжия, чието придобиване и притежаване е свободно, като например камуфлажни неогнестрелни оръжия, контактни електроимпулсни оръжия, халосни, газови или сигнални оръжия и др.

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Military Surplus, за да направите своята покупка на оборудване, облекло, военни чанти
или просто да получите съвети и трикове, за да изживеете най-добрите си приключения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *