Какви са различните позиции на кораба?

В армията всичко е свързано с йерархията и не е по-различно на военния кораб.Всеки войник на кораба заема определена длъжност и изпълнява определен синекурвъоръжен със своя вътрешен слънчев фар и своя водоустойчив челник, когато е на нощна стража или cкамуфлажни одеяла, когато ситуацията го изисква. Ето защо организацията на Военноморските сили е толкова ефективна. В тази статия ще разгледаме всички длъжности, които се предлагат на борда на военен кораб.В края на четенето ще можете да прецените дали има позиция, която е подходяща за вас, ако искате да се присъедините към военноморските сили. Дори и да не искате да се присъедините към военноморския флот, това са знания, които пак могат да ви послужат добре в живота, дори и само за информация.

 

patches-militaires

 

Частите, присъстващи на военния кораб

Частите на кораба са разделени на 3 ешелона. Всеки ешелон има специфични длъжности. На военноморски кораб има 3 основни ранга, а именно:

 • Ранг на офицер
 • Стандартен офицерски чин
 • В тези звания има няколко категории длъжности. За ваша информация обаче, корабът не е длъжен да разполага с всички тези длъжности на борда. Това е различно и зависи от размера на кораба, както и от неговата организация.

  Дофицерски длъжности на военноморски кораб

  Дофицерите са професионалисти.
  Те са командири на кораби, военни командири и инженери.Най-високопоставеният офицер отговаря основно за войските, оборудването и корабите. Той ръководи квалифициран екип, който трябва да остане единен и ефективен, както в мирно време, така и в бойни действия. Ето защо усърдието, способността за разграничаване и чувството за командване са от съществено значение за офицерската длъжност.

  Нейната основна функция е да направлява кораба. На мостика,той отговаря за управлението на кораба и дава заповеди за маневриране. Притежаването на научно-техническо образование би било плюс, тъй като той отговаря и за надзора на поддръжката, рутинните ремонти и дори подобренията в оборудването. Той е подпомаган от специализирани служители, които отговарят за техническия отдел.

  Много длъжности са свързани с категорията „Офицер“, като например:

  • Адмирал: Адмирал, морско обозначение на генерал, командващ целия или голяма част от флота на дадена държава. Особено важните флоти могат да имат повече от един.
  • Вицеадмирал: Комодор: по този начин той отговаря на обозначението командир на крило. Той е командващ офицер на различен брой корабни организации.
  • Командирът: Капитан на голям кораб или пристанище. Той е упълномощен да избира курса и да решава за стратегията и е упълномощен да се намесва във всички области.
  which-are-different-posts-in-a-ship

  Подчинителски длъжности на военноморски кораб

  Подчинителите сенабират за заемане на длъжностите на техници и ръководители на екипи, като уменията им се използват в близо тридесет различни професии : 

  • Навигационни услуги; 
  • Навигационна механика и поддръжка; 
  • Аеронавтика; 
  • Отбрана и сигурност; 
  • Мрежи и телекомуникации; 
  • Помощ за човечеството. 

  Те са моряци, навигатори, метеоролози, океанографи, ръководители на флота, морски стрелци, пожарникари или дори сапьори.

  По време на кариерата си тези моряци развиват уменията си и като техници и мениджъри, благодарение на редовното обучение. Те дори могат да станат офицери, за тези, които желаят това и са доказали своите управленски умения.

  За да станете сержант във френските военноморски сили, първо трябва да сте завършен техник във вашата специализирана област. Ръководител на хора, вие знаете как да внушавате уважение и да вземате решения. Харизматични и енергични, те притежават силно чувство за дълг и уважение към властта. Надарен с отлично физическо и морално здраве, той умее да запазва самообладание в трудни ситуации.

  За да направим кратък преглед на възможните длъжности, трябва да знаете, че сред сержантите има:

  • Боцманът: Най-емблематичната фигура на кораба след капитана, боцманът е връзката между екипажа и командването. Той е отговорен за общото изпълнение на заповедите.
  • Боцманът: това е дясната ръка на капитана на екипажа, боцманът или боцманите налагат заповедите на всички и затова най-често отговарят за очернянето, наказването и разправата.
  • Майсторът на машината: На кораби с механични части, като например параходи или хидроплани, майсторът на машината отговаря за поддръжката и ремонта на машините. Той е особено квалифициран човек и длъжността често, но не винаги, се заема от офицер.
  • Главен готвач: На големите кораби готвачите са под командването на главен готвач. Той отговаря за съставянето на менютата и за управлението на хранителните запаси в корелация с кварталния майстор.
   quel-sont-differents-postes-dans-navire

   Положения на членовете на екипажа на военен кораб

   На борда на кораба морякът от военноморските сили участвав маневрите и поддръжката на кораба. Той отговаря за дребните ремонти в случай на повреда, боядисването, смазването и почистването на товаро-разтоварните и спасителните съоръжения.

   Той също така контролира гладкото функциониране и координацията на кораба под ръководството на корабните офицери. Той също така осигурява наблюдение на мостика на 4-часови смени под ръководството на вахтения офицер. С
   квалификацията на рулеви той може да поеме и управлението на кораба.

   В машинните отделения той участва в пускането на двигателите, наблюдава таблото за управление на двигателите по време на маневри във и извън базата. Той/тя осигурява безпроблемното функциониране на електрическото оборудване и поддръжката на цялото машинно и спомагателно оборудване на кораба. Той изпълнява тези задачи под ръководството на главния механик. Той също така стои на вахта в машинното отделение.

   Положенията, които един моряк може да заема на военен кораб:

   • готвач: Моряк, който участва в приготвянето на храна. На по-големите кораби няколко от тях помагат на главния готвач, докато на по-малките кораби обикновено се налага да се задоволяват със сладкаря.
   • Морски стрелец: Настанени войници, поставени под прякото командване на офицери, особено на командира-лейтенант. Те могат да участват в управлението на кораба, когато възникне необходимост от това. Морските пехотинци често отсъстват от малките кораби.
   • Инженер: С познания за машините, инженерът помага на главния инженер и се учи от него.
   • Носач: Когато ситуацията го изисква, моряците помагат на главния механик като носачи. На по-големите кораби те имат основни познания по медицина и се учат постепенно.

    Как успявате да си намерите работа на военен кораб ?

    За да си намерите работа на военния кораб, очевидно има процедури, които трябва да се следват. Те варират в зависимост от длъжността, за която кандидатствате. С други думи, стъпките, които трябва да следвате, не са непременно едни и същи, за да станете офицер, подофицер или член на екипажа.

    • За да станете член на екипажа, трябва само да се регистрирате във флота. За да направите това, трябва да сте на възраст между 16 (пяна) и 30 години и да сте поне в 10 клас. След това просто избирате клона, в който искате да специализирате.
    • За да станете NCO, трябва ви поне Bac+2, за предпочитане в техническа област (или готварство, ако искате да станете готвач). Най-вероятно ще трябва да преминете обучение, преди да можете да заемете длъжността.
    • За да кандидатствате за офицерска длъжност, трябва да имате поне Bac+4 или Bac+5, в подходяща и подходяща област. След това ще трябва да преминете през обучение в école navale, за да сте готови за тази позиция.

    И в трите случая трябва да сте с френско гражданство.

    which-are-different-positions-in-ship

    Къде да намерим подобни статии ?

    Точно в блога на “ Surplus militaire „ ще намерите още статии от този вид. Тъй като това е магазин, специализиран в областта на военните аксесоари, той е в крак с темите, свързани с армията и света на военните. Ще намерите стимулиращи, но преди всичко много лесни за четене статии по темата. За да събудите любопитството си и да утолите жаждата си за знания, разгледайте блога “ Surplus militaire „.

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *