Какви са тежките оръжия?

На първо място е необходимо да се знае, че тежкото оръжие е част от артилерията и за разлика от лекото оръжие е оръжие, което не може да бъде носено от пехотинци поради високата си противотанкова способност, включително противотанкова и противовъздушна. Това означава, че използването му изисква разполагането на помощни средства и войници. При това положение, ако искате да научите повече по този въпрос, не търсете повече от тази статия. Тази статия ще ви помогне да узнаете всичката съществена информация  за различните видове тежки оръжия, съществуващи в света. И най-вече, не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Военни излишъци: Military-Surplus за да направите своята покупка на военно оборудване като тактически часовник или просто да получите съвети и напътствия, за да изживеете най-добрите си приключения. Ние сме тук, за да ви помогнем във всички ваши мисии. Нещо повече, разполагаме с цялото армейско оборудване, от което ще имате нужда.

sursuise-compass

Различни видове тежки оръжия

Съзнавайки, че армейско оборудване, като например артилерия, се предлагат в различни облици в зависимост от техните функции, като например мобилност, защита или отбранителни функции. Ето защо
ще представим това оборудване по-долу.

Списък на тежките оръжия

Съгласно законодателните правила за елемент на артилерията ще се считат всички оръжия, различни от пистолети, картечници, пушки, леки картечници, картечници за многократно използване. Ето защо, като част от артилерията, която не може да бъде транспортирана от пехотинец пеша по време на война, ще ви покажем тези видове тежко въоръжение:

  • Танковете , санони, многократни ракетни установки./strong>, морталите, тежките картечници и ракетите./strong>;
  • бронирани превозни средства като бронетранспортьори, хеликоптери и други армейски летателни апарати също попадат в тази категория оръжия, както и тежки ракети и военни кораби.

Кое е най-тежкото оръжие?“

Можем да кажем, че определението за оръжие, независимо дали е тежко или леко, е по отношение на теглото, а не на категорията. Калибърът на оръжието също трябва да бъде взет предвид. Така най-тежкото оръжие е XM214 Microgun.

  • Това е оръжие тип картечница;
  • Теглото на боеприпасите му в конфликтна последователност е 38,6 кг;
  • Калибърът му е 5,56 x 45 мм НАТО.

Други видове тежко въоръжение

Трябва да се отбележи, че в света има няколко вида тежко въоръжение. При това
положение, за да разберете повече, ще ви покажем различните видове този тип оръжия.

какви-са-тежките-оръжия

Различни видове тежки оръжия

Има няколко вида тежка техника. А именно:

  • митрайли: този вид оръжие се отличава с по-мощни боеприпаси, за да може да се оборудват различни превозни средства, особено самолети. Например непосредствено след Първата световна война този боеприпас е бил предназначен за противовъздушна употреба в Русия, но е бил достатъчно мощен, за да унищожава тогавашните бронирани машини. Това оръжие все още е на въоръжение. Разположено в големи количества от Съюзниците, то е било тяхно предимство срещу Германия, която е предпочитала леката техника. 
  • Безцевни оръдия: това е индивидуално или монтирано на самолет оръжие, чието действие се основава на принципа на 2 оръдия. Поради това боеприпасите му се задвижват само при първоначалния изстрел, а не по време на полета, както е при тези на противотанковите ракети.
  • Мортиер : този вид оръжие е разработено от Руския съюз по време на войната. Той го въвежда на въоръжение през 1938 г. а Франция го разработва в съвременна версия.

Какви оръжия ще достави Франция на Украйна?

Необходимо е да се знае, че въпреки конфликта в Украйна западните държави постепенно 

Така виждаме, че най-икономичният начин, намерен от Запада за смекчаване на конфликта между Украйна и Русия, е да достави на Киев голямо количество отбранително оборудване, като например противотанкови ракети.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *