Какво е въоръжен RPG?

Когато чуете думата RPG, вероятно веднага се сещате за любимите си екшън видеоигри. Помислете отново, защото тук РПГ в никакъв случай не се отнася за вид екшън игра, а за военно оръжие със страховити поражения, като например РПГ-7. То е най-широко използваното противотанково оръжие в света. Понастоящем около 40 държави го използват в бойни действия.

По дефиниция оръжието е това, което може да се нарече средство от физически вариант или цифров вариант, автономно устройство или организъм, което по своята конструкция е предназначено за отбрана, за неутрализиране, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и с точност, Като например гранати, пушки, пистолет със заглушител, газ, оръдие…. 

РПГ е използвана в почти всички конфликти и войни на всички континенти от Виетнамската война и Сирийската гражданска война насам. Разбира се, все още ще можете да го намерите и използвате в екшън видеоигрите си като PUBG или COD, просто ще трябва да знаете как да го използвате, как работи и как да го използвате правилно.

 Спрете се в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, рангерски обувки за мъже и жени,….) и се възползвайте от нашите специални оферти!  

 

sweat-military

 

Какво представлява въоръжената ракета на РПГ?

Дефиниция на изделието въоръжена ракета РПГ

РПГ или Ruchnoy Protivotankovy Granatomet е общоприето наименование, използвано за обозначаване на ракетен гранатомет, на английски език „rocket propelled granade“.
Това е просто пехотно оръжие, способно да изстрелва ракети. Считат се и за гранатомет, а френското военно наименование е не друго, а противотанков гранатомет или LRAC.

Някои военни облекла се продават и в нашия онлайн магазин. Заповядайте и открийте! 

Характеристики на ракетната установка за РПГ

Всъщност ракетната установка е оръжие, чието тегло варира от около 3, 5 кг за най-леките и до малко под 12 кг за най-обемистите модели. Те могат да атакуват неподвижни танкове на разстояние до 500 метра за най-мощните. По-голямата част от тези ракетни установки са предназначени за използване в бойни действия срещу танкове, като боеприпасите се отличават с кух заряд. За
атакуване на укрепления обаче могат да се използват и други видове боеприпаси, като запалителни, осколочни или термобарични снаряди.

Не е необичайно обаче тези оръжия да са за еднократна употреба поради факта, че по същество са базирани на боеприпаси. Въпреки това тези устройства остават прости и евтини оръжия, които отстъпват място на управляемите ракети за стрелба на по-големи разстояния.

При стрелба с ракетна установка газовете от ракетния двигател се изхвърлят назад. Това означава, че зад стрелеца има опасна зона, която зависи от мощността на ракетата. Тази зона се нарича „конус на разминаване“. Конусът на разстоянието съответства на ъгъл от 45°, обхващащ разстояние от 45 метра от стрелеца. Тази особеност обаче може да доведе до инциденти при лошо обучени войници, затова е забранено да се стреля от непочистена зона, например от сграда.

Поради това прицелните устройства обикновено са оптични със скали, позволяващи коригиране на изстрела в зависимост от разстоянието, движението на целта, както и от вятъра, особено при оръжията за пълна еднократна употреба.

Какво е РПГ-7 ?

РПГ-7 или “ ръчен противотанков гранатомет “ е неуправляем гранатомет с ракетно задвижване. Тя е противотанкова, преносима и за многократна употреба. Това устройство е създадено от Съветския съюз през 1961 г. и е използвано директно по време на войната във Виетнам. Механизмът му е вдъхновен от този на Panzerfaust от Втората световна война, който също произлиза от РПГ-2.

.

 

qu-est-ce-qu-un-RPG-armé

Коя е най-мощната ролева игра в света?

RPG-29 : оръжието на вампира

РПГ-29 или вампир, според вашите термини, използвани от НАТО, е тандемна зарядна ракетна установка, разработена от Русия. Това оръжие е прието на въоръжение от Червената армия през 1989 г., а след това е изнесено по целия свят. Това е противотанкова ракетна установка с неуправляем, тръбен, дулнозаряден снаряд с максимален обсег 500 метра. Достатъчно лека е, за да се носи и използва от един пехотинец. Разбира се, на върха на тръбата има прицел P38 с размери 2,7 x 1. Така че, когато ракетата напусне стартовата тръба, тя разгръща 8 перки, за да стабилизира полета си до 500 метра.

Възможни видове снаряди

За това оръжие са налични два вида снаряди :

  • Термобаричен TGB-29V боеприпас, който се използва срещу пехота
  • Противотанков/антибункерски ПГ-29V боеприпас, който работи с тандемни заряди и HEAT бойна глава за осуетяване на реактивни проекции. Този снаряд се състои първо от малък първи заряд, предназначен да активира реактивните снаряди на целта. Зад този първи заряд се намира вторият заряд, съдържащ бойна глава с оформен заряд. Тя е много по-мощна и много по-широка, избухва зад първоначалната бойна глава и проектира фина, плътна метална струя в бронята на танка. Следователно PG-29V може да поразява и унищожава танкове с реактивна броня.

История на устройството

РПГ-29 е разработен в края на 80-те години на ХХ век, след разработването на РПГ-26, и влиза на въоръжение в Съветската армия през 1989 г. Напоследък се използва с прекъсвания от нередовни сили на близкоизточния театър, включително в боеве срещу съюзниците по време на войната в Ирак и войната в Ливан през 2006 г., когато е използвано срещу израелските сили.

По този повод се смята, че е използван в skirmish срещу американските и британските сили по време на първоначалното нахлуване в Ирак през 2003 г.

Кое оръжие според вас стреля най-далеч?

За да отговорим на този въпрос, сме ви подготвили няколко кратки избора.

Междуконтиненталната ракета?

Междуконтиненталната балистична ракета е балистична ракета с обсег на действие над 5500 км. Тя е устройство, използвано по време на Втората световна война, което изстрелва едно или повече оръжия, като им дава по същество основна траектория за гарантирани поражения, повлияна единствено от гравитацията, както и от скоростта, придобита от импулса, осигурен по време на задвижването ѝ, за да се постигне по-голяма точност до целта. Четирите основни категории ракети са:

Балистични ракети с обсег на действие от няколко десетки километра до няколко хиляди километра. Те се задвижват от ракетен двигател по време на началната фаза на полета, като достигат скорост от няколко километра в секунда

Тактически ракети : те имат много малък обсег – от няколкостотин метра до само няколко десетки километра.

Круизни ракети : техният обсег рядко надхвърля няколкостотин километра

Хиперзвукови ракети или планери : Задвижват се от ракетен двигател или а рамджет за част от полета си. Това им позволява да достигнат много висока скорост, надвишаваща 5 март, и да възприемат полет на по-малка височина, много труден за откриване и прехващане

Снайперска пушка

За тези, които не знаят, снайперист, снайперист, снайпер или снайперска пушка е военен снайперист. От Втората световна война насам Снайперистът е специализиран в самотни мисии за разузнаване или неутрализиране на точни цели или отбранителни съоръжения, без да бъде забелязан. Оръжието, което снайперистът използва, се нарича снайперска пушка или снайперистка пушка, а боеприпасите му – куршуми. Това е
огнестрелно оръжие, предназначено да позволява по-точна стрелба от обикновената щурмова пушка за френски снайперисти.

qu-est-ce-qu'-un-RPG-armé

Подводното торпедо

Подводното торпедо е самоходно устройство, което се движи под вода, за да унищожи целта си и да нанесе желаните щети. То може да бъде изстреляно от надводен кораб, подводница, самолет или хеликоптер.

Къде да поръчате военната си ракетна установка?

Вие сте французин, който много активно търси перфектното оръжие за своята армия? Любопитни ли сте? Не знаете къде да търсите или дори в коя биотика? Спокойно, войниче, SURPLUS MILITAIRES е идеален за теб.

Той е един от най-добрите от най-добрите онлайн магазини по отношение на военните продукти в света. Техните продукти съперничат с най-добрите на пазара, но с разумна цена, достъпна за всеки, който би искал да се снабди там. Артикулите, които SURPLUS MILITAIRE предлага, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество.

Този магазин разполага с всички армейски артикули, които търсите, ще ви хареса да разгледате оригиналните артикули, които предлага. onplus-military.fr разполага с различни артикули в своя каталог, които да задоволят : бойна униформа, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и други…

Присъединете се към армията на SURPLUS MILITAIRE. Те чакат само теб, така че вземи телефона или компютъра си и посети най-добрия сайт за продажба на мечтаните военни продукти на surplus-military.co.uk.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *