Какво е тактическа жилетка?

Ако се интересувате от военното дело или просто сте играч на еърсофт или пейнтбол, със сигурност знаете за тактическата жилетка. Тази екипировка винаги се използва, за да се защитите или да се екипирате. Но от практическа гледна точка какво представлява тактическата жилетка ? За какво се използват те? Какви са предимствата на това да имаш такава? Какви различни модели има? Това са все въпроси, на които тази статия ще даде отговори. Така че, приятно четене, и се запознайте с тях за нула време. Дарение на тази статия, най-важното, което трябва да знаете за тактическата жилетка, вече няма да пази никакви тайни за вас.

 

Gilet tactique

 

Какво е тактическа жилетка?

Тактическата жилетка се нарича още жилетка с щит, балистична жилетка или MOLLE (Модулно олекотено оборудване за пренасяне на товари). Тя е облекло за специална употреба. Тя бележи прекъсване на връзката с якето. Използва се за директно пренасяне на малко оборудване. На пръв поглед тя има няколко специални отделения или джобове, в които се съхраняват леки принадлежности. Но дори нещо повече, тя има ремъци и закопчалки, които я превръщат в дреха със собствена система. Например тактическата жилетка може да има джоб за граната, нож, оръжие, карта, уоки-токи и друго оборудване, което може да е необходимо на войника. Тя се използва главно в армията като военно облекло. Използва се обаче и при някои дейности, като например еърсофт. Във всеки случай, тактическата жилетка е един от най-добрите компоненти на комплекта на боеца.

 Използването на тактическата жилетка

Тактическата жилетка има две основни функции, сред които: защита и транспортиране на леко оборудване. Но за по-голяма прецизност трябва да видим в какво се състои използването на тактическата жилетка в различните дисциплини, в които може да се използва.

В армията или полицията

Да си част от армията не е лесна задача. Обучението е тежко, а мисиите често са изключително рисковани. Ето защо всеки войник трябва да бъде оборудван по най-добрия възможен начин, преди да влезе в битка. Независимо дали по време на учение или на реална операция, принципът остава един и същ: „Войникът никога не се изпраща на мисия, без да е напълно оборудван и обучен“. Най-важният елемент в комплекта на войника е тактическата жилетка. Тя защитава войника и осигурява оцеляването му в случай на инцидент или нападение по време на бой. Това
не е просто обикновена жилетка, а специален модел, предназначен специално за войника и военната стратегия.

За да играете airsoft или paintball

Airsoft е дисциплина, при която насилието и рискът не могат да бъдат изключени. Куршумите за еърсофт могат да причинят силна болка, ако влязат в контакт с кожата. Ето защо, за да участвате в тази дейност, първо трябва да можете да се защитите. Точно тук се появява тази тактическа дреха: тя ограничава въздействието на куршумите върху играча. Разбира се, тъй като това е жилетка, тя предпазва само горната част на тялото. За една
толкова стратегическа дейност, каквато е еърсофтът, трябва да знаете как да изиграете всеки коз. Носенето на тактическа жилетка е както за защита, така и за стратегия.

За лов

Ловът не е безрискова дейност. Той изисква да се отиде в гората, за да се проследят животните. Гората е пълна с рискове, може да се нараните, като паднете или пълзите по земята, за да не изплашите плячката си. Поради тези причини е препоръчително да разполагате с този аксесоар, когато планирате ловен излет. Нещо повече, за да ловувате, ще ви трябват няколко малки аксесоара, като например: нож,запалка, списание или дори бинокъл. Предимството да имаш жилетка би било да можеш да носиш всички тези дребни предмети без особени затруднения. Тактическата жилетка прави ловните дружинки много по-лесни и по-надеждни благодарение на камуфлажа.

Видове тактически жилетки

Съществуват няколко модела тактически жилетки. Всички те имат едно и също общо предназначение, но се различават по малки детайли. Ще ви представим преглед на основните категории.

 • Булеустойчивата жилетка
 • Атакуващата жилетка
 • Непробиваемата жилетка

  Както подсказва името, този вид жилетка се използва за защита на горната част на тялото от въздействието на куршуми.
  Използват ги както въоръжените сили, така и полицията, без да забравяме и играчите на пейнтбол и еърсофт. Въпреки че функцията остава една и съща обаче, не всички жилетки са еднакви. Например бронежилетките, използвани от полицията, са много по-устойчиви. Те са снабдени с балистични пластини. Те са устойчиви на истински куршуми и са изработени от специални материали. От друга страна, бронежилетките за еърсофт и пейнтбол са предназначени да поглъщат удара на гумени или бояджийски куршуми. Здравината и дебелината на бронежилетката варират в зависимост от дейността.

  Какво е тактическа бронежилетка?

  Тактическата жилетка

  Този вид жилетка е специфична за правоприлагащите органи. Те се носят от войници, когато ще предприемат нападение или ще се подготвят за рискована военна мисия. В повечето случаи тази жилетка има няколко джоба за съхранение на оръжия и боеприпаси. В джобовете могат да се съхраняват ножове, патрони за куршуми и дори гранати. Атакуващата жилетка рядко се предлага в магазините, защото е специално разработена да се носи от войниците в силите на реда. Щурмовите жилетки са идеални както за защита, така и за нападение. Тя предлага на войниците повече възможности и по-висок процент на успех на мисията.

  Как да разпознаем тактическата жилетка?

  Тъй като има няколко модела жилетки, би било хубаво да можем да различим тактическата жилетка от обикновената жилетка. На какво обаче трябва да базирате наблюдението си, какви критерии трябва да вземете предвид, за да избегнете избора на грешна жилетка? Има
  два основни параметъра, които не могат да бъдат сбъркани.

  Дизайнът

  Въпреки че има няколко модела тактически жилетки, дизайнът е почти един и същ. Има непроменени критерии, като например: наличието на няколко налични джоба , които се затварят с ципове или ремъци. Джобовете се използват за съхранение на леки аксесоари, а ремъците – за закрепване на предпазителите. Това е истинска система. Съществуват два вида джобове: фиксирани джобове и стандартни джобове. Но и в двата случая жилетката остава тактическа. Независимо дали става въпрос за модел за бойци, геймъри или ловци, основният дизайн остава един и същ.

  Използване

  За да разпознаете тактическата жилетка, вече трябва да знаете за какво ще се използва жилетката. Ако например търсите скиорска жилетка, тактическата жилетка няма да ви свърши работа. Ето защо, ако искате да се занимавате с еърсофт, пейнтбол или да отидете на лов, вероятно ще попаднете на тактическа жилетка. В края на краищата, това не е жилетка, която да се носи навсякъде и навсякъде. Ето
  защо, ако търсите подходяща екипировка за тези различни дейности, има голяма вероятност жилетката, която ще сте избрали, да е тактическа жилетка.

  Как да изберем тактическа жилетка?

  Тъй като има няколко модела тактически жилетки, трябва да можете да изберете тази, която би ви подхождала най-добре. Но как да се ориентирате в избора си и на какво трябва да се основава той? Ще
  ви представим обзор на най-важните критерии за избор на добра тактическа жилетка.

  Какво представлява тактическата жилетка?

  Размер

  Някои жилетки се предлагат в стандартни размери, а други не. Трябва да намерите подходящия размер. Защо? Ако жилетката ви е твърде голяма, рискувате да загубите оборудването си или да се почувствате неудобно по време на интервенцията. От друга страна, ако жилетката ви е твърде малка, пак няма да можете да бъдете ефективни или удобни по време на операцията. Ако не сте в състояние да разпознаете правилния размер на жилетката за вас, изберете жилетка с презрамки. Предимството на каишките е, че те могат да се регулират. В резултат на това
  ще можете да регулирате жилетката според размера си.

  Цвят

  Вашата жилетка трябва да бъде стратегическа, а цветът играе важна роля.
  Ако сте ловец и се нуждаете от тактическа жилетка, задължително си вземете камуфлажна жилетка. Цветът на латерията,армейско зелено или оливо зелено  ще свърши работа. От друга страна, ако сте полицай или военен, цветът на жилетката зависи от корпуса, към който принадлежите. За полицията тактическата жилетка черна  е това, което би ви подхождало най-добре. От друга страна, ако сте от армията, идеална би била жилетка в военни цветове . И накрая, ако сте играч на пейнтбол или еърсофт, можете да изберете цвят по ваш избор.

  Дейността

  Въпреки че това са все тактически жилетки, трябва внимателно да изберете жилетката според дейността. Един боец няма да избере същата жилетка като един ловец или геймър. Ако искате да ловувате, ще ви трябва ловна жилетка. Последната е тактическа жилетка, само че е специфична за лов. Ако възнамерявате да играете пейнтбол или еърсофт, ще ви трябва бронежилетка. Нагръдникът в известен смисъл е тактическа жилетка. И накрая, ако сте полицай или военен, ще ви трябва или бронежилетка с балистична пластина, или щурмова жилетка.  В зависимост от дейността, която извършвате, ще можете да изберете подходящата за вас тактическа жилетка.

  Лека

  Целта на носенето на този аксесоар е да бъде ефективен. За да бъдете ефективни, трябва да можете да се движите и придвижвате лесно. Поради тази причина теглото на вашата жилетка е от решаващо значение. В жилетката си ще опаковате много оборудване, затова не избирайте жилетка, която тежи твърде много. Колкото по-лека е тя, толкова по-полезна ще бъде. Леката жилетка е знак за лекота на движението, но преди всичко за високо ниво на комфорт. Ако искате да имате добра тактическа жилетка, уверете се, че теглото ѝ няма да се превърне в неудобство за вас.

  Какво е тактическа жилетка?

  Предимствата на тактическата жилетка

  Наличието на тактическа жилетка има своите предимства. Отвъд аспекта на защитата, има някои допълнителни предимства. Освен че осигурява защита, тактическата жилетка предлага редица предимства, които със сигурност няма да искате да пропуснете. За
  да ви помогнем да добиете представа за това, ще очертаем двете най-популярни предимства:

  • Стратегия : носенето на тактическа жилетка само по себе си е тактика или дори стратегия. Тази жилетка може да се използва като стратегическо оборудване. Как може да се използва? Тактическата жилетка, в добър цвят, може лесно да се използва като камуфлажно облекло. Това е практично при всички дейности. За лов, игра на еърсофт или отивате на военна мисия, камуфлажното облекло винаги може да бъде в плюс. Да не говорим за множеството джобове, в които можете да приберете няколко аксесоара.
  • Убийствен външен вид : ако има нещо, което тактическата жилетка предлага, то това е стил. Тя ви кара да изглеждате приключенски настроени, смели и силни. Благодарение на тази дреха ще изглеждате страхотно, да не говорим, че перфектният стил най-накрая е тук. Всичко, от което се нуждаете, е този малък аксесоар, за да се сдобиете с визия, която изпъква и се откроява от тълпата.

  Къде да намерим тактически жилетки?

  Ако искате да се поглезите с качествени тактически жилетки на добра цена, доверете се на магазин “ Surplus militaire „.
  В него ще намерите най-добрите жилетки, във всички модели. Ловни жилетки, еърсофт жилетки и дори бронежилетки са налични в техните складове. Ще намерите жилетки, подходящи за вашата дейност, в размер и цвят по ваш избор. Ще намерите тактически жилетки в черно, маслиново, мрежесто и други цветове. За да добиете представа за това, което имат на склад, разгледайте техния уебсайт. След като откриете мечтаната жилетка, не се колебайте да поръчате. А най-доброто от всичко е, че ще получите поръчката си възможно най-бързо.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *