Какъв е рангът на майора?

Майор е титул, който се носи от офицери в армията, полицията, пожарната и сродни професии. Обикновено има три или четири нива на звание: най-ниското е „втори лейтенант“, следвано от „първи лейтенант“, след това капитан или майор. Обикновено това звание се разглежда като практическо въведение в управленската кариера и поради това се приема от тези, които се стремят към повишение. И така, питате се: какво е званието майор? Защо да се притеснявате? В това ръководство ще ви покажем различните звания майор, тяхната роля и значение във френската армия.

Вижте нашия магазин, за да закупите военни продукти (армейски колан, армейски каски, соларно зарядно за оцеляване,…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

Insigne-militaire

Рангът майор в армията

Армията има многобройни рангове и всеки от тях има конкретна задача. В армията можете да имате четири различни звания: генералщабен офицер, генерал-майор, старши офицер и полковник. Всеки ранг има своя собствена цел, но всички те служат заедно, за да гарантират, че армията остава силна и ефективна през цялата си история.

Носете военни бижута за ежедневния си военен стил!

Различните звания на майорите в армията

 • Генералите-офицери са най-високите звания в армията и военновъздушните сили на
  САЩ. Генерал-майорите (Maj Gen) са командири на дивизия, корпус или армейска група; те се наричат още „тризвездни“ офицери, защото носят три звезди на яката и пагона си, докато другите двузвездни офицери носят само две.
 • Генерал-майор е офицер, който вече е повишен в това звание, след като е служил известно време като полковник или подполковник. Той или тя трябва да остане на служба поне още 10 години, преди да достигне пенсионна възраст (която варира в зависимост от мястото, където живеете).
 • Високопоставени офицери е офицер, който е завършил образованието си в продължение на поне три години и притежава бакалавърска степен в която и да е област на обучение. Той трябва също така да е служил като редник в продължение на поне две години преди да бъде повишен в този ранг. Това е офицерско звание в армията, но се използва и в други въоръжени сили и въоръжени организации, където се нарича с други имена. Подобно на повечето офицерски звания, то може да се раздели на младши, средни и старши звания.
 • Подполковник са офицери, които са повишени в звание от полковник или подполковник след като са служили определен период като полковник или подполковник. Те трябва да останат на служба

Употреба на термина майор във Франция

Терминът майор се използва във Франция, много ясно изразен в ежедневието, затова ще ви запознаем с това какво означават тези думи в ежедневието. Без повече приказки, нека преминем към същността на въпроса, приятели.

 • Майор се отнася за офицер в sapeurs-pompiers, във Франция „майор“ се отнася за офицер в пожарната служба.
 • Майорски чин за военни лекари, Можете също така да използвате термина „майор“ за обозначаване на чиновете на лекарите в армията. Дори и да не могат да ви помогнат с домашните по френски, те поне могат да ви дадат съвети как да подобрите устната си реч!
 • Той се използва и за обозначаване на някой, който е младши офицер в армията.
quel-est-le-grade-de-major

Ролята на генералния щаб

Френските въоръжени сили са разделени на пет основни генерални щаба Във Франция съществуват няколко централни генерални щаба :

 • ЕМА: État-Major на въоръжените сили за всички френски въоръжени сили отговаря за всички френски въоръжени сили. Той отговаря за обучението и подготовката на всички френски въоръжени сили. ЩАБЪТ отговаря за обучението, развитието и оперативната готовност в подкрепа на армията.
 • ЕМАТ: Щабът на армията за всички въоръжени сили отговаря за френската армия. Той ръководи всички функции на армията, включително нейните операции, логистика, обучение и набиране на персонал. ЕМАТ също така подпомага Министерството на отбраната в процеса на стратегическо планиране и гарантира, че френските войски са винаги готови да реагират на всяка кризисна ситуация.
 • EMM: Щабът на военноморските сили на Франция; Той ръководи всички компоненти на военноморските операции, включително флота, военното строителство и научноизследователската и развойната дейност (НИРД).
  Той също така подпомага Министерството на отбраната в процеса на стратегическо планиране и гарантира, че френските кораби са винаги готови да реагират на всяка кризисна ситуация.
 • EMAAE: l’état-major de l’Armée de l’Air et de l’Espace pour l’Armée de l’Air et de l’Espace; е Щабът на военновъздушните и космическите сили за френските военновъздушни сили, който контролира всички дейности, свързани с въздушните сили: Стратегия и доктрина; придобиване на въздухоплавателни средства; поддръжка; управление на веригата за доставки; разузнаване (спътниково и човешко); финансово управление (като цяло); обучение (наземно и въздушно); комуникации (национални и международни).
 • CNO: Национален оперативен център за националната жандармерия отговаря заразгръщането на усилията и операциите в областта на националната сигурност, както и за координацията с други федерални агенции. Той отговаря за всички въпроси на националната сигурност във Франция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *