Как се обезкислява колие?

С течение на времето бижутата, особено колиетата, имат склонност да потъмняват и да променят цвета си. За това са отговорни телесните масла, потта, гримът и други вещества. Излагането на лак за коса, парфюм, лосион за тяло и други козметични продукти може да съкрати живота на бижутата. Искате ли да удължите красотата на любимите си бижута ? Това ръководство е съставено, за да ви помогне да възстановите предишната красота на колиетата си.

colliers militaires

Как да възстановим оксиженна огърлица?

Възстановяване на collier homme plaque militaire оксидирана не е мит. Със
съветите на нашите експерти в областта на бижутата можете лесно да постигнете този подвиг.

За да го направите, ще са ви необходими :

 • Чаша за кафе, 
 • Масивна лъжица, 
 • Четка за зъби с мек косъм,
 • Сода за хляб или сол Виши
 • И оцет.

На първо място, излейте малко оцет в чашата за кафе. Добавете една супена лъжица от солта Виши. След като сместа се смеси добре, вземете четката за зъби, накиснете я в сместа. След това я използвате, за да втриете внимателно бижуто си в окислената зона. 

След като сте доволни от задачата си, изплаквате  изделието. След като изсъхне, ще откриете своя гривна пушка куршум в оригиналното си състояние. 

Как да почистите окислена бижутерия

Бижутерията ви губи блясъка си ? Не се притеснявайте! Само няколко стъпки, които трябва да следвате, и ще можете отново гордо да носите своя фетиш аксесоар. 

За да започнете, изстисквате лимон и изсипвате получения сок в купа. Добавете малко вода, за да разредите леко сока. След това изплаквате бижутата си със сместа и оставяте да изсъхнат

За упорити петна, вземете разтвор от сапунена вода и добавете малко фина сол. След като всичко се смеси, накиснете гъба в течността. След като
изсъхнат, ги покрийте с един слой безцветен лак. Това е за да се гарантира бъдещата им защита.

https://https://surplus-militaires.fr/collections/colliers-militaires

Как да премахнем зеленото от бижутата?

бижута, които позеленяват, са истински кошмар. Но има ефективна техника, която да им помогне да изглеждат отново по най-добрия начин. И ето я!

Имате две възможности – или използвате лимонов сок, или правите препарат на водна основа със сол Виши. След това, като използвате избраната от вас течност, напоете памучна пръчица. И разтрийте нежно съкровището си. След като зеленото изчезне, оставете да изсъхне. А за да предотвратите други инциденти от същия вид, покривате красивия си аксесоар с пласт безцветен лак.

Как да затъпим колие?

Какво по-добро от бабините рецепти, за да накарате любимия си аксесоар да заблести ? Открийте тук 4-те най-ефективни съвета за озаряване на колиетата.

Бял оцет

Вземете съд и налейте в него количество бял оцет, което може да покрие бижуто ви. След това, потопете го вътре в продължение на 2 часа. След като
времето изтече, пристъпете към изплакване с помощта на хладка вода и след това избършете с кърпа от памук или хамут.

Солена вода

Пригответе водна смес, към която е добавена фина сол. Потапяте почернелите бижута вътре и изваждате ги след 20 секунди

След това поставете бижутата върху алуминиево фолио. Това ще запази окислението, което преди това е било върху бижутата ви. И избърсвате с мека на допир кърпа. 

Алуминиевото фолио

Вземате алуминиево фолио, поставяте бижуто отгоре и го поръсвате със сол.
 Овивате и затваряте после. 

В тенджерата слагате да заври вода. След като водата заври, потапяте вътре хартиеното топче и изключвате котлона след 10 минути.

Този трик работи най-добре на сребърни колиета.

Кока-колата

Налейте малко кола в чаша и поставете модния елемент на самото дъно. Оставяте го да се накисне през нощта и го изплаквате на сутринта. 

Вашето скъпоценно съкровище ще възвърне целия си блясък. 

Comment désoxyder un collier ?

Защо бижутата ми губят блясъка си ?

С течение на времето бижутата губят блясъка си. В този момент те ще се нуждаят от поддръжка. Когато бижутата променят цвета си, това всъщност е резултат от химическа реакция. Всеки ден вашите бижута влизат в контакт с масла, пот и различни химикали във въздуха. Материалът на бижутата ви ще бъде засегнат с течение на времето след продължително излагане на въздействието им и на повърхността ще започнат да се образуват съединения, които ще променят цвета на сплавта.

Много метали потъмняват естествено. Медта, месингът, бронзът и среброто в крайна сметка ще потъмнеят и ще променят цвета си с течение на времето, ако не се почистват редовно. Важно е да разберете как действат тези метали, за да знаете как да се грижите за тях.

За златни бижута

Това може да се случи дори със златните ви колиета. Златото в естественото си състояние е много меко и за да създадат здрави бижута, подходящи за ежедневна употреба, производителите комбинират златото с други метали като мед, сребро или паладий, за да подсилят метала. Тези комбинации се наричат сплави и се класифицират според действителното процентно съдържание на злато. Ето защо златните бижута се наричат 10k, 14k или 18k. Не златото в сплавта е това, което потъмнява, а лекото окисляване на другите метали в сплавта, което може да промени цвета на вашите бижута.

Как да почиствате колие, изработено от скъпоценни материали ?

Прекомерното количество мръсотия и прах по верижката може да я скъса. Ако тя е украсена със скъпоценни камъни, те също ще заблестят по-ярко, след като бъдат почистени. Ще трябва да се спазват специални инструкции в зависимост от материала, от който е изработено изделието.

Почистване на перлено колие

Перлените колиета могат да се надраскат много лесно. Грижата за тях изисква допълнителни грижи.

 • Натопете мека кърпа в хладка вода. Не използвайте сапун, тъй като дори най-мекият сапун ще повреди перлата, особено старата.
 • Избършете перлите с кърпата по дължина, като потупвате изделието внимателно.
 • Отвърнете перлите и направете същото от другата страна.

Почистване на сребърно колие

Сребърните колиета потъмняват, когато са изложени на въздействието на въздуха. 

Има много различни инструменти, които могат да бъдат закупени, за да помогнат за възстановяване на блясъка им :

 • Сребърната полираща хартия е един от тях.
  За да я използвате, просто я разтрийте върху сребърните си бижута и внимавайте да не ги издерете.
 • Сребърният нагар може да бъде отстранен с помощта на препарат за отстраняване на нагар. Нанасяте го върху сребърното изделие, като следвате инструкциите.

Сребърните колиета, изработени с дебела верижка или малки верижки, изискват използването на четка за зъби и бяла паста за зъби. След това почистете цялата верижка. Изплакнете с топла вода и избършете до сухо с кърпа.

Имайте предвид, че някои марки паста за зъби са по-абразивни от други и в зависимост от сребърната сплав, използвана за изработката на вашето бижу, пастата може да остави няколко драскотини по него. Ако не искате да рискувате, вместо това използвайте сребърен лак.

Друг вариант е да направите почистваща вана , като смесите топла вода с няколко супени лъжици соли и сода за хляб. Поставете яката си в банята и я оставете за няколко минути, докато се разтвори потъмняването, след което изплакнете изделието с вода и го подсушете с мека кърпа.

Как да дезоксидирам яка?

Почистване на златна огърлица

Златната огърлица без камъни лесно се измива на ръка.
 

Поставяте го в топла вода с няколко капки течност за миене. След това внимателно разтрийте верижката с пръсти. Може да използвате и четка с мек косъм, за да проникнете в зоните. 

Верижката след това трябва да бъде внимателно изплакната, за да се отстрани сапунът. След това тя трябва да се постави върху суха кърпа, за да изсъхне. Уверете се, че четката е с мек косъм, за да избегнете надраскване на веригата. Избягвайте да използвате паста за зъби или сода бикарбонат. Тяхната абразивна природа може да бъде опасна за вашите бижута. Също така
избягвайте да използвате прекалено пухкава кърпа, тъй като частиците могат да попаднат във вътрешността на верижката.

Златните колиета също могат да бъдат полирани.s Подходящи полиращи препарати се предлагат във всеки магазин за бижута. Просто следвайте инструкциите на продукта и използвайте чиста кърпа. Вашите бижута ще станат още по-блестящи.

Допълнителни препоръки от професионалистите

 • Когато на колието има скъпоценни камъни, постарайте се да бъдете особено внимателни. Избършете ги с влажна кърпа, като избягвате да упражнявате прекалено силен натиск. В противен случай рискувате да ги избутате от мястото им.
 • Ако в
  закопчалката са попаднали коси, можете да ги отстраните или като изгорите възлите, които задържат кичурите, или като използвате депилиращ крем. Ако изберете втория вариант, оставете крема върху верижката за няколко минути, преди да я потопите във вода, за да отстраните продукта.
 • Можете да използвате ултразвукова почистваща машина , за да възстановите предишния блясък на бижутата си. При нея се използват звукови вълни, които спомагат за отстраняването на голяма част от замърсяванията, намиращи се по изделията. Погрижете се да следвате инструкциите в зависимост от вида на материала, от който са изработени вашите бижута. В противен случай рискувате да ги повредите по време на процеса.

Какво да правите, ако съветите за почистване са неефективни ?

Когато бижутата са прекалено повредени, съветите за почистване са неефективни. В този момент най-доброто решение е да повикате специалист бижутер

Вида на грижите, които той ще положи за вашето бижу, ще зависи от вида на метала, от който е изработено.
 

 • Полиране: за златото, среброто и месинга можете просто да занесете изделието на бижутер и да го полирате леко . Това ще премахне потъмняването от повърхността и ще разкрие истинския цвят на метала отдолу.
 • Плакиране: ако не успеете да възстановите блясъка на вашето елегантно бижу, вероятно ще се наложи да го преплакирате. Бижутерът ще полира изделието и ще го постави в резервоар с покритие злато, за да прикрепи отново слой злато към вашето бижу.
 • Парно и ултразвуково почистване : след като бижутерът приключи с полирането и покритието, изделието се потапя в резервоар, където мехурчетата отстраняват мръсотията, попаднала зад игличките и други трудни за почистване места. Като финален щрих бижуто преминава и под дюза с висококонцентрирана пара, за да се гарантира, че то е безупречно.
Как се обезкислява колие?

Как да предотвратим повторното потъмняване на бижутата ?

Има някои отлични съвети за предотвратяване на потъмняването на красивите ви бижута.

Поддържайте бижутата си всеки ден

Маслата и потта от кожата ви се натрупват върху бижутата ви през деня. За да предотвратите потъмняването им, всяка вечер преди лягане ги избърсвайте с мека кърпа и ги съхранявайте на място, подплатено с памук. 

Дръжте колиетата си плоски или висящи, когато не се носят. Това ще предотврати заплитането на верижките и утаяването на ненужни замърсявания във верижката.

Изберете разумно кога да ги носите 

Спортните упражнения, плуването, къпането и готвенето  излагат бижутата ви на вещества, които ги потъмняват. Потта и химикалите влияят отрицателно
на метала и ще разрушат много по-бързо всяко покритие.

Преди да извършвате някоя от тези дейности, свалите бижутата си.
 

Подложете ги на обработка

За неблагородните метали можете да закупите уплътнител, който ще действа като покритие против оцветяване.

Опростено решение би било да покриете красивия си пръстен със слой безцветен лак.

Намирате ли, че е доста трудно да поддържате огърлицата си във вид ? Тогава защо да не изберете военно колие от Surplus-militaire ? Нашите военни колиета са изработени от качествени сплави, способни да устоят на потта и продуктите, които потъмняват другите ви бижута. А домашната грижа за тях е ефективна. 

Виждате ли дали ще са по ваш вкус и дали ще съответстват на вашия стил ? Няма нужда да се притеснявате, защото в Surplus-militaire, предлагаме разнообразна гама, която да задоволи всички вкусове и да удовлетвори изискванията ви. Нещо повече, освен че
са идеални за вас, те са и отличен подарък за съпруга, сина или приятеля ви.

Мислите ли, че това е просто маркетингово представяне ? Помислете отново! Разгледайте
нашата колекция и се убедете сами.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *