Как да заредя запалката?

Запалката е един от най-важните принадлежности, които може да имате по време на къмпинг или поход. Тя може да се използва за запалване на огньове, приготвяне на храна и дори за кипване на вода за пиене. Ако обаче не знаете как да зареждате аксесоарите си, в крайна сметка ще свърши горивото и ще стане безполезен. Зареждането на запалка е лесно, ако знаете какво правите, но може да бъде опасно, ако не знаете как да го направите правилно. Ето защо ние написахме тази статия, за да обясним как да пълните запалка безопасно.Запалката е един от най-важните инструменти в арсенала ви, а също така е и един от най-лесните за забравяне , когато се снабдявате с&nbspколички за следващото си къмпингуване или пътуване.

Добрата новина е, че брикетите са евтини. Лошата новина е, че те са евтини, защото се чупят лесно. Добрата запалка може да издържи доживот , ако за нея се полагат добри грижи, но ако не знаете как да я зареждате, ще бъде много по-трудно да я накарате да заработи отново, ако започне да се поврежда. Важно е да знаете как да зареждате запалката, особено ако сте силен пушач. Запалките могат да бъдат скъпи и е важно да ги поддържате в перфектна работна форма. Но всички знаем, че запалките за аксесоари се нуждаят от презареждане, особено ако ги купувате всеки път, когато горивото им свърши! И така, как да презаредите вашата най-добрата буревестна запалка или най-добрата ви запалка, независимо от нейния вид.  за да не се налага да купувате нови? Прочетете тази статия и се убедете сами.

 

Запалка за оцеляване

 

Кога трябва да се презарежда запалката?

Ако запалката ви е паднала на земята или е била оставена на дъжда, тя вероятно съдържа влага, която трябва да бъде отстранена, преди да бъде използвана отново. Ако вашата брикетна пръчка вече не искри, може би има твърде много остатъци, които пречат на въздуха да премине и да запали горивния източник вътре. И в двата случая, простото презареждане на запалката ще реши тези проблеми!!

Презареждане на запалката

Ако искате да презаредите запалката, има няколко различни метода.

 • За зареждане на бутанови аксесоари е необходим бутанов патрон за зареждане и специално зарядно устройство, което се завинтва в долната част на запалката.
 • Принадлежностите за презареждане с течно гориво (като Zippos) използват запалимо течно гориво , а не газ, и този тип запалки изискват адаптер за презареждане, който се завинтва в долната част на съществуващата ви запалка. Адаптерът ще ви позволи да зареждате вашата запалка Zippo с парафин или дизелово гориво от 33-галонови варели, които се намират в железарските магазини.
 • Много запалки за еднократна употреба имат отделни камери за всеки литър бензин, необходим за активирането им ; Те струват по-малко и могат да се пълнят отново, като се отвинтят и изливат газ директно в камерата, докато се напълнят.

Зареждане на запалка bic

Как да заредим запалка Въпрос, който често задаваме, затова ето отговора за вашите загрижени приятели. Запалката е газова запалка, която предлага силна топлина и много ярък пламък. Принципът ѝ на работа е прост: изпразвате резервоара за пропан чрез издухване в тръбата, след което го пълните отново чрез маркуча. Но преди да напълните запалката си Bic, първо трябва да се уверите, че тя е празна; оставете запалката си за няколко секунди без да натискате бутона, за да се евакуира по-добре това, което е останало в резервоара. Презареждането на запалката може да изглежда като доста елементарна операция, но има няколко основни правила, които трябва да се знаят :

 • Първото изплакване трябва да се извърши веднага след напълването й, за да се отстранят замърсяванията, които могат да доведат до спукване на тръби или отлагания по стените на резервоара (запушване).
 • След това отвийте капака от запалката (ако тя има такъв). Отстранете старата течност, която все още може да е вътре, с памучна пръчица, потопена в разтворител (алкохолът за търкане работи много добре). След това напълнете резервоара с нова течност – трябва да използвате поне половината от това, което е останало от последното зареждане – и завийте всичко обратно. Когато приключите, проверете работата на уреда, като го включите за около 30 секунди и наблюдавате цвета на пламъка: той трябва да бъде ясен и синкав , а не жълтеникав или оранжево-червен.
Как се презарежда запалка?

Зареждане на запалка Zippo

За да заредите запалка Zippo, следвайте тези стъпки, тъй като те са много важни :

 • Отвийте горната част на запалката и я свалете, като я издърпате нагоре с палеца и показалеца си. Бъдете внимателни, тъй като вътре има остри ръбове, които могат да ви порежат, ако не внимавате. Ако искате да почистите отломки или мръсотия от вътрешността, използвайте малка четка или клечка за зъби, за да го направите сега.
 • Най-вече, добавете гориво като обърнете запалката с главата надолу в избрания от вас съд (за предпочитане филтриран през памучна кърпа, ако е на газ). Първо ще видите, че излиза малко течност, това е нормално! Добавяйте още, докато спре да изтича напълно от съда; след това добавете още около половин инч за добра мярка .преди да завиете обратно капака на запалката и да я оставите за около 15 минути, за да може цялата тази нова течност да се установи в най-ниската си точка, преди да запалите отново.

Как да напълним отново газова запалка

Ще обясним как да напълним отново газова запалка. Това е въпрос, който вероятно често си задавате, но е важно да знаете, че тази практика не се препоръчва и че има други по-щадящи околната среда алтернативи. Въпреки това, ако случайно ви се наложи да знаете как да напълните отново своята запалка за еднократна или по-скоро многократна употреба, ето няколко съвета как да го направите правилно!

За да напълните отново запалката, не превишавайте максималното ниво на течността.

За да напълните отново запалката, не превишавайте максималното ниво на течността , което е Първата стъпка е да отстраните старата течност от запалката. За да направите това, отвинтете дъното на запалката и духайте в нея , докато цялата течност бъде отстранена отвътре. Може да се наложи да направите това няколко пъти преди да отстраните цялата течност. След като отстраните цялата използвана течност от запалката си, можете да започнете да я пълните с нова течност. Неговите точки са важни приятели:

 • Не превишавайте височината на пламъка
 • Не превишавайте размера на клапана/b>
 • Не превишавайте размера на отвертката

Купувайте запалка, която използва газови патрони с бутан.

Газовата запалка е по-практична от запалката за дърва и лесна за пренасяне. Можете да я оставите в джоба или чантата си, независимо от повода или дестинацията. Нещо повече, не е необходимо да се запалва с какъвто и да е пламък, което избягва риска от дискомфорт и изгаряния в горещо време (например на слънце). Запалката за кибрит е особено подходяща за използване на твърди горива, като кедрови стърготини или серни стърготини (използвани главно в подземни инсталации).

Дръжте запалката за основата и я притиснете леко към крака си, за да предотвратите разпръскването на газ навън.

Тези брикети са оборудвани с резервоари за газ бутан , които могат да се сменят. Ако горивото на запалката ви свърши, просто я отвийте от дъното и заменете резервоара с друг. Това е толкова просто, колкото и това!! Дръжте запалката за основата и я притиснете към крака си. Това ще гарантира, че газът няма да излезе извън тялото ви. Не натискайте прекалено силно, в противен случай част от газа може да излезе. Прекалено лекото натискане обаче няма да позволи да се натрупа достатъчно налягане, за да се запали горивото.

Най-добрият начин да избегнете изтичане на газ е да имате стабилен и здрав захват на запалката, като същевременно прилагате лек натиск върху крака си; това трябва да отнеме около пет секунди. Ако нямате никой около вас, който може да я държи вместо вас, опитайте да се държите за маса или бюро с едната ръка, докато натискате с другата. Можете също така да я поставите между книги или списания, така че те да поемат излишното налягане на разширяване от въздушните джобове вътре!“

Как да заредя запалка?

Зареждане на газовия патрон.

За да заредите газовия патрон, трябва да бъдете внимателни и да използвате газова запалка.

 • Първата стъпка при пълненето на запалката е да се уверите, че в близост до мястото, където работите, няма запалими предмети (например хартиени продукти). След това, отстранете излишната влага вътре в механизма, като изтръскате всички водни капки, които може да са се натрупали по време на производствения процес или при транспортирането (това помага за предотвратяване на корозията по-късно в живота).
 • Можете също така да използвате запалка за патрони или нещо подобно. Важно е да бъдете внимателни, тъй като газът бутан е много запалим и може да получите изгаряния, ако не сте внимателни.
 • Има
  различни начини за пълнене на патрона на запалката с газ: или използвате запалка с патрон , или използвате собствена система, например като натискате ръбовете, за да изкарате течността в патрона в друг съд (например бутилка) и след това трябва да излеете тази течност в патрона.
 • Не използвайте вода във вътрешността на запалката си! Водата разяжда метала и би съсипала завинаги вашата запалка за многократно пълнене. Трябва да използвате само разтворители на алкохолна основа, като например спирт за търкане или изопропилов спирт за почистване на вътрешността на вашата запалка.

Поставете запалката плоска, с помпата в отвора.

За да презаредите запалката си, трябва да я поставите на плоска повърхност и да я поставите в предвидения за това отвор. Запалките с отвор за помпата са запазени за крана. Вече успешно сте заредили вашата газова запалка с нов патрон. Можете да използвате същите стъпки за зареждане на пластмасова запалка. По принцип те са по-евтини от газовите запалки и могат да се зареждат много лесно. Съществуват и бензинови запалки , които се презареждат, като се отвори капачката и се налее необходимото количество бензин в резервоара.

Отворете лоста, като задействате превключвателя под помпата, след което го затворете.

Вероятно не се сещате да зареждате тухлата си много често. Но ако някога ви се е случвало да ви свърши бутанът или да се наложи да купувате нов, когато е можело просто да го напълните отново, знаете колко неприятно може да бъде това. Трябва да отворите и затворите на няколко пъти  лоста, все едно запалвате цигара или свещ. Повтаряйте този процес, докато не се напълни резервоарът с гориво. Понякога, когато направите това няколко пъти, запалката работи като нова.

Как се презарежда запалка?
 • Отваряне на лоста
 • Затваряне на лоста
 •  Нагнетяване на налягането в резервоара
 •   Освободете лоста
 • Отворете и затворете лоста още няколко пъти, сякаш запалвате цигара или свещ.
 • Можете също така да духнете в горната част на запалката , за да помогнете за създаването на искра. Вече сте успешно напълнихте газовата си запалка с пресен патрон. брикетите са съществена част от инструментариума на всеки пушач. Те са малки, преносими и разнообразни запалват почти всичко.

Купувайте запалките си от военни излишъци

Ние знаем, че вие сте заети. Имате живот, който трябва да живеете, и ние не искаме да ви забавяме. Ето защо сме направили така, че да ви улесним да си купите запалка от surplusmilitary.com. Те разполагат с най-добрите запалки в света и са готови за изпращане веднага щом ни дадете малко информация за себе си. Ще получите имейл с номер за проследяване, който можете да използвате веднага, а ние дори ще ви уведомим, когато тя пристигне до вратата ви! Не губете нито минута повече: поръчайте своя  днес!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *