Кое е най-доброто френско оръжие?

От 1991 г. насам в класацията на страните износителки преобладават Съединените щати (над 38%) и Русия (почти 20%). Франция, която е лидер сред централните сили, е на трето място със среден пазарен дял от над 7%. Що се отнася до предлагането, пазарът е силно концентриран, като десетте най-големи износители в света представляват почти 90% от общия обем. Петте най-големи клиенти на Франция както по отношение на оръжията, така и на военните пътнически чанти идват главно от близкоизточните крепости Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Катар. Средно повече от 25% от френския износ отива за Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, а 7% – за Индия. Последната страна обаче отбелязва много силен растеж благодарение на поръчките за подводници Scorpène и изтребители Rafale.

 

gilets tactique

 

Какви са френските оръжия?

Тази трета позиция за Франция се основава главно на шест групи: Thales, Naval Group, Safran, Dassault Aviation, CEA и Nexter. Ето списък на произведените във Франция оръжия&nbsp:

  • Flash-Ball.
  • FN Minimi.
  • FN Police.
  • FR-F1.


    ФР-F2
    .

  • Fusées Le Prieur.
  • Автоматична пушка Ribeyrolles 1918 г.

Фамиите

известни в рамките на Френската армия само като Френски пистолети.a „/collections/t-shirts-militaires“ target=“_blank“ title=“t-shirts-militaires“ rel=“noopener noreferrer“>техните тениски на армията, ФАМАС (или ФА-МАС) е с прякор  „5.56 мм модели F1 MAS Assault Rifle“, е френска щурмова винтовка от типа булкуп на НАТО 1 5.56×45 мм, първоначално разработена от производителя. Сент-Етиен. Поръчана и въведена на въоръжение от френската армия през&nbsp70-те години на миналия век, FAMAS отговаря на нуждата от мощно тактическо оръжие, което е с малки размери, лесно за използване и поддръжка.

Характеристики на пушката

Учебната техника за стрелба с FAMAS се дава с помощта на симулатора за учебна техника за стрелба за стрелково пехотно оръжие. Механизмът на FAMAS предлага два режима на стрелба  полуавтоматичен и взривен. Режимът Curve Fire Alidade FAMAS е предназначен за изстрелване на стрелкови гранати с 45° извита стрелба (противопехотен огън) на разстояние 120-340 м (със стъпка 20 м) или 60-170 м (със стъпка 20 м). Що се отнася до
прицелите за нощна стрелба, пушката първоначално е била оборудвана с плъзгач, флуоресцентен куршум, прикрепен към монтирания отпред мерник, и още два куршума, прикрепени към въоръжените стрелкови установки, които сами по себе си са ръчно монтирани.

Фамас е въоръжена с калибър 5,56 мм на НАТО. Версиите F1 и G1 разполагат със собствени пълнители за 25 патрона, докато версията G2 с 30 патрона е съвместима с НАТО STANAG. Въпреки че е сериозно оръжие, FAMAS има няколко конструктивни недостатъка. Огънят му не може да стабилизира точно съвременните куршуми, а откатът му е толкова мощен, че може да разбие месингова гилза за пет патрона по стандартите на НАТО 56 × 45 мм.

quelle-est-meilleure-arme-francaise

Assault rifle design.

През 60-те и 70-те години на ХХ век разширяващото се присъствие на известния Калашников АК-47 на оперативната арена прави френското оръжие, използвано по това време, остаряло. През 1978 г. Франция се изправя срещу вражеските сили в Ливан, използвайки швейцарски щурмови автомати SIG 540. По-конкретно става дума за ограничена серия, произведена по лиценз от Manurhin.

 

Защо са заменени фамозните автомати?

В показанията си пред сенатската Комисия по външни отношения, отбрана и въоръжени сили генерал Жан-Пиер Босер, началник на Генералния щаб на армията, смята, че остаряването на FAMAS струва скъпо на Франция, въпреки че тя продължава да бъде много добра пушка. Вероятно е една от най-добрите в света по отношение на точността и не трябва да придаваме прекалено голямо значение на пушката като знак за суверенитет. Наследникът на FAMAS беше обявен през септември 2016 г.

Кое оръжие замени FAMAS?

Това е HK416, който вече е на въоръжение в няколко полицейски части. Преди това оръжието вече се използваше от по-голямата част от военните специални сили : BFST, командосите с въздушни парашути, GIGN и морските командоси. HK416 е щурмова пушка, произвеждана в Германия от фирмата Heckler & Koch. Тя е подобрена версия на американската пушка М4. Законът за военното програмиране 2019-2025 г. предвижда доставка на 93 340 щурмови винтовки, като през 2028 г. поръчката е увеличена на 117 000 щурмови винтовки.

Колко силна е френската армия?

Френската армия е класирана на второ място в Европа след Русия и на пето място в света през 2017 г. Според американско проучване Франция ще остане водещата военна сила в Европа (без Русия) през годините 2030 г. и ще бъде сред първите пет в света. 115-хилядната френска армия е оборудвана с 200 обновени танка Leclerc, половината от новите машини по програмата Scorpion (доставени са 900 VBMR Griffon и 150 EBRC Jaguar), 450 леки бронирани машини VBMR-L, около 30 допълнителни оръдия тип „Цезар“, с което общият им брой достига 11 095, 80 бойни хеликоптера (Eurocopter &.nbsp;EC665 Tigre), 130 маневрени хеликоптера (Eurocopter EC725 Caracal).

quelle-est-meilleure-arme-francaise

Кое е най-доброто оръжие във войната?

Ак-47 е автомат, създаден от съветския инженер Михаил Калашников. АК-47 е първият от голямото семейство щурмови автомати с бензинов двигател, от които най-разпространен е АКМ. Много ниската цена, здравината, надеждността и лесната поддръжка го правят много популярно оръжие за държави с ограничени финансови ресурси за екипиране на партизани или пехотинци. Това е и оръжие, произвеждано в много страни с оръжейна промишленост, особено в бившия Съветски съюз и страните от Източния блок. От всички огнестрелни оръжия, съществуващи в света към момента на създаването му, АК-47 е едно от най-надеждните. Всъщност този тип оръжие рядко се движи и издържа на всякакви условия : под вода, в пясък, във влажна атмосфера.

Кой е най-мощният танк в света?“

FV4034 Challenger 2 е британски основен боен танк на въоръжение в британската и оманската армии. Произведен е от британската компания Alvis Vickers, част от BAE Systems Land and Armaments. Challenger 2 е третото превозно средство, което носи това име : първото е A30 Challenger, танк Mk VIII Cromwell, въоръжен със 17&nbspфунтово оръдие. Вторият е Challenger 1, основен боен танк, използван от британската армия през&nbsp80-те и началото на&nbsp90-те години на миналия век.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *