Кой е най-награждаваният войник в света?

Вие сте от хората, които обичат да научават нови неща. Винаги четете последните новини в някоя област или се опитвате да научите колкото се може повече по нова тема. Наистина обичате да учите и това си личи. В компютъра си имате запазени хиляди статии по определени теми. Сега се iинтересувате от света на военните, очарован сте да видите как военните се награждават на Националния празник. Тогава възниква интересен въпрос: Кой е най-награждаваният военен в света? Това е въпрос, който всички си задават от десетилетия насам Отговорът може да ви изненада и за мен беше трудно да отговоря на този въпрос. Има толкова много уникални хора, които прекарват времето си в различни области на служба. В тази статия ще се опитам да посоча името на най-награждавания войник в света. Ще обясним и защо този офицер влезе в историята, като стана най-награждаваният войник в историята на армията. Не се притеснявайте, създадохме тази статия специално за вас.

Военно облекло, като например винтидж мъжко военно яке се продава в нашия онлайн магазин. Елате и открийте!

 

chaussure-militaire

Ауди Леон Мърфи е най-награждаваният войник в историята на армията

Мърфи постъпва в армията на толкова млада възраст, защото баща му е убит в бой по време на Втората световна война. Той иска да почете баща си, като служи в армията и се бори за това, в което вярва. По време на службата си Мърфи печели 33 медала и е номиниран за Медал на честта, но е награден с Медал на честта през 1971 г. от президента Ричард Никсън. Ауди Леон Мърфи е роден на 22 април 1918 г. в Браунууд, Тексас. Известен е още като „Героят на самотната звезда“.

През 1945 г. Мърфи се записва в армията на САЩ и става пехотинец в рота С, 1-ви батальон, 506-ти пехотен парашутен полк, 82-ра въздушнодесантна дивизия, след като завършва обучителен лагер във Форт Бенинг, Джорджия, където получава прякора си: „Тексаският Лонгхорн“.
След 6-месечно обучение в това подразделение той е изпратен в чужбина, за да се бие с Императорска Япония във Втората световна война от юни 1944 г. до септември 1945 г., когато най-накрая се прибира у дома, след като е победен от тях по-рано на полето близо до остров Окинава в Южна Япония, който те са завладели по-рано при опитите си за инвазия.“

Военното оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавици, …), се предлага в Surplus-Militaire. Елате и разберете!

Защо Оди Левън Мърфи е най-награждаваният военнослужещ в света?  

Храбростта на Мърфи му спечелва репутацията на един от най-добрите войници в американската армия. Той се записва в армията през 1939 г. на 16-годишна възраст и на 17 юни 1941 г. е разпределен в рота Е, 40-ти пехотен полк, 35-та пехотна дивизия. След обучение във Форт Бенинг, щата Джорджия, той е изпратен с подразделението си на Филипините, където се сражават на остров Корегидор до април 1942 г., когато са евакуирани с подводница в Австралия. През май 1942 г. става редник, след това сержант, преди да бъде повишен в първи сержант за лидерството си в акция срещу японските сили на полуостров Батаан, където е награден със Сребърна звезда за храброст под огъня на вражески картечен пост зад приятелските линии.

Критериите, които правят Мърфи най-добрия войник в света

Ауди Леон Мърфи е награждаван войник и смел герой, който се сражава през Втората световна война на Тихоокеанския театър. По-късно става награждаван войник по време на Корейската война и е награден с Медала на честта на Конгреса за храброст.

 • Мърфи е и единственият сержант, който е получил три Медала на честта. Той получава един по време на Втората световна война, когато спасява 16 души от удавяне по време на битка с японски войници; друг по време на Корейската война, когато собственоръчно предлага гнездо от вражески картечници; и още един по време на Виетнамската война, когато собственоръчно обезврежда трима войници от Виетконг с пушката си M1 Garand.
 • Ауди Леон Мърфи е наричан най-награждаваният военнослужещ в историята. Той служи през Втората световна война и е награден с две сребърни звезди, два кръста за отлична служба, четири пурпурни сърца и две президентски грамоти. В допълнение към бойните си награди той получава и Бронзова звезда за храброст за героичните си действия по време на една от най-кървавите битки през Втората световна война при Батаан.
 • Той е единственият войник, който е награден едновременно с Медал на честта и с Кръст за отлична служба, който се определя за „действия над и извън рамките на служебните задължения“. Наричан е герой както от страната си, така и от колегите си военнослужещи.
 • Мърфи се записва във Военновъздушните сили на САЩ през 1940 г. като част от група пилоти доброволци, наречени Tuskegee Airmen (по името на института в Тускеги, Алабама). Именно по време на Втората световна война той печели първите си награди, включително Въздушен медал, който се връчва за изключителни постижения на пилоти от подразделение или организация на ВВС.
 • Мърфи остава на служба до уволнението си като полковник на 32-годишна възраст, когато е назначен за началник на щаба на 473-та изтребителна ескадрила (известна още като „Thunderbolts“) на Военновъздушните сили на САЩ. Той продължава да лети на изтребители до пенсионирането си от активна служба през 1949 г., като има на сметката си повече от 10 000 летателни часа.
who-is-the-military-the-most-decorated-in-the-world

Историята на Мърфи, какво го прави един от най-младите войници.

Войник, оставил следа в историята на световната армия, ще изброим за вас няколко интересни елемента от неговия живот. Точно така, приятели, бяхме прегледали различни архиви, за да можем да сътворим за вас различни негови прелести.   Една увлекателна история, която заслужава да бъде споделена от многобройните почитатели на военния свят. Без излишни приказки, ето алегорията на неговия живот:

 • Мърфи постъпва в армията на САЩ на 12 юни 1942 г. Той е обучен като пехотинец и участва в битката при Булгера по време на Втората световна война. В
  допълнение към военната си служба Мърфи е и боен фотограф във Виетнам от 1965 до 1967 г. и е номиниран за наградата Пулицър през 1971 г., докато работи за Stars & Stripes.
 • Присъединява се към армията през юни 1942 г., на 17-годишна възраст. Това го превръща в един от най-младите войници, служили през Втората световна война, и един от малкото, които оцеляват. Той е
  роден през 1925 г., което означава, че е постъпил в армията на 18-годишна възраст.
 • Той постъпва в армията като военнослужещ първи клас с диплома за средно образование и служи под командването на генерал Джордж Патън в първата му голяма битка – операция „Факел“ (1942 г.). След като участва в това военно усилие, той става офицер и водеше войските в битка отново по време на Операция „Драгун“ (1945 г.).
 • След това той продължава да работи като офицер до пенсионирането си от активна служба през 1972 г., след 30 години служба като офицер от пехотата, с чинове от подполковник до генерал-майор. в различни моменти от кариерата си, до 1974 г., когато отново се пенсионира, след като служи само три години в четири случая; Този път обаче е при президента Ричард Никсън вместо при президента Дуайт Айзенхауер по време на Втората световна война, тъй като Никсън все още не е бил роден по това време, а вместо това е служил при Айзенхауер, преди по-късно сам да стане президент, до днес, когато го виждаме да управлява нещата тук днес, главно поради факта, че тези събития са се случили толкова отдавна, че той лесно забравя какво се е случило преди това, като все още има на разположение много място в самата памет!
 • Мърфи умира на 30 януари 1971 г. от сърдечен удар, докато пътува със семейството си.

Служебна биография на Мърфи

 • По време на службата си е награден с 33 медала, включително шест Сребърни звезди и два Отличителни кръста за летене. Номиниран е за Медал на честта, но президентът Ричард Никсън го награждава с отличието през 1971 г.
 • Той е и най-награждаваният войник в историята на американската армия, когато се пенсионира от активна служба на 1 август 1973 г., след като служи 32 години като офицер и 20 години като член на Специалните сили (въздушнодесантни), с повече от 30 операции по време на Втората световна война, Втората виетнамска война и Корейския конфликт.

Икона в света

Ауди Леон Мърфи е икона в света. Той е най-награждаваният военнослужещ в света, като получава Медал на честта на Конгреса за действията си по време на Втората световна война. След като напуска армията, той има много бляскава кариера и днес все още е икона.След като напуска армията, той се занимава с други професии и се наслаждава на живота както никога досега. Бил е филмова звезда и политик, както и филантроп и бизнесмен.

Сгради в чест на Мърфи

Мърфи има и две магистрали, кръстени на него, както и танк, създаден специално в чест на неговата кариера и героизъм.

 • Кариерата на Мърфи е почетена и от две магистрали, наречени на негово име. Първата се нарича „Мърфи Авеню“, а втората „Мърфи Експрес“.
 • Танк също носи неговото име: „Генерал Лий“.
  Създаден е през 1984 г., когато е поръчан от генерал Джон У. Веси-младши, тогава командващ силите на САЩ в Европа, който харесва идеята името му да се свързва с нещо, което може да се използва за военни цели на бойните полета, където се е сражавал през Втората световна война и Виетнамската война, съответно срещу Германия и Северна Корея (умира през 2008 г.).
 • Мърфи със сигурност е един от най-награждаваните войници в световните въоръжени сили. Той служи на страната си с чест, смелост и достойнство. Светът се нуждае от повече истории за Оди Мърфи като тази!“
кой-е-най-най-награждаваният-военнослужещ-в-света

Различните етапи от живота на Мърфи

Ауди Леон Мърфи е най-награждаваният военнослужещ в света. Той е най-награждаваният военнослужещ в света, като получава медал на честта на Конгреса за действията си по време на Втората световна война. Получава и няколко други медала за службата си, включително няколко пурпурни сърца. Награден е с Кръст на военноморския флот, който се присъжда на тези, които се отличават с изключителен героизъм в битка.

Семейството на Мърфи не е заможно, затова на 17-годишна възраст той се присъединява към Военновъздушния корпус на армията и доброволно лети с изтребители над Германия по време на Втората световна война. Той изпълнява повече от 60 мисии, като в един случай свалил три вражески самолета в рамките на една мисия. След като служи като пилот по време на Втората световна война, Мърфи става член на рота Б от 501-ви пехотен парашутен батальон, когато те са изпратени на Окинава през 1945 г., след като Япония капитулира на 2 септември същата година.

 • Роден в Тексас, той се присъединява към армията на САЩ, след като завършва гимназия. Когато постъпва в армията, е редник, а през Втората световна война се издига до сержант, като по време на службата си печели три медала за храброст. След като е ранен от взрив на вражеска граната, Мърфи се завръща в боя и е награден с ще два медала за храброст. След това е повишен в първи лейтенант, а след това в капитан, преди да напусне активна служба на 29-годишна възраст.
 • След като напуска армията, Мърфи работи като механик в Хюстън, Тексас, между 1941 и 1946 г.
  След това се премества в Ню Йорк, където започва работа като шофьор на камион за Кока-Кола, преди да се върне в Хюстън, където работи на бензиностанция, преди да създаде собствен бизнес за шофиране на камиони на пълен работен ден. Става и местна спортна легенда благодарение на атлетичните си способности на игралното поле, както и на харизмата си когато говори за политика в телевизионни предавания с приятелите си Джон Уейн и Роналд Рейгън (по-късно президент).
 • През 1971 г. Мърфи става световноизвестен, след като печели два Оскара за най-добър сценарий за Предметът беше рози, който пресъздава преживяванията му по време на Втората световна война, както и Оскар за най-добра адаптация и Оскар за най-добър сценарий.

Не се колебайте да се отбиете в нашия магазин, за да си купите аксесоари и военно оборудване.  И да се възползвате от нашите промоционални оферти!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *