Кой е най-големият военен кораб в света?

Военният кораб, наричан ощебоен кораб, е построен и предназначен предимно заморски бойни действия. Този военен плавателен съд се използва за нападение, отбрана или защита на даден район. Обикновено те принадлежат към въоръжените сили на дадена държава, т.е. към военноморския флот.  Във френския военноморски флот терминът bâtiment се използва за този на кораб, а не за лодка. Те обаче могат да се управляват и от частни лица, кооперации и компании. По времето на Месопотамия, Древна Персия и Древна Гърция военните кораби винаги са били галери, като например моите биреми или триреми. Към края на Античността таранът е излязъл от употреба и тактиката на галерите срещу други кораби, използвана през Средновековието до края на XVI в., се концентрира върху абордаж. Историята се развива и към средата на 17ᵉ век бойните кораби носят все повече оръдия на бордовете си. Военноморското въоръжение и строителството на военни кораби претърпява революция през XIXᵉ век и първият военен кораб е построен в началото на XXᵉ век. Задвижван от парни турбини, той бил по-голям, по-бърз и по-тежко въоръжен от всеки друг съществуващ кораб.

Влезте в нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно устройство, kit de survie allume feu) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

Sac-marin

Кой е най-големият военен кораб в света ?

Има няколко мерки за класифициране на корабите, а именно дедуейт за товарните кораби, брой пътници за лайнерите или яхтите, скорост на водоизместване и тонаж. В наши дни няколко компании произвеждат круизни кораби, като msc croisière и Caribbean royal line. Тук обаче говорим за размера, става въпрос за първите големи плавателни съдове в морето.

Някои военни облекла се продават в нашия онлайн магазин. Елате и открийте! 

Най-големият кораб, строен някога в света :

Най-големият кораб в света, който все още е в експлоатация :

“ Harmony of the Seas “  през 2016 г., последван от „Symphony of the Seas“ през март 2018 г., както и от серията „Wonder of the Seas“, са най-големите кораби от този клас, строени някога в света. Подобно на „Елизабет кралица“, те са от класа оазис на морето.

 • HMS е362 метра дълъг и 66 метра широк.
 • Скоростта му или броят на възлите може да достигне 23 благодарение на супермощния му двигател.

HMS Hood, построен през 1916 г., еадмиралски боен крайцер и е най-големият и мощен военен кораб в света в продължение на около 20 години след пускането му в експлоатация.

Най-големият военен кораб с платноходка, строен някога:

HMS Victoria държи рекорда в тази категория. Той е посветен на „кралицата на Англия“.

 • Дължината му е 79 метра, широчината – 18 метра, а водоизместването – 7000 тона.
 • Имаше 121 оръдия и можеше да побира екипаж от 1000 души, тя представляваше преломен момент за военните кораби.
 • Той също така можел да достигне 12 възела под платна и бил оборудван с витло и котел.

  Най-големият военен кораб според видовете кораби :

  Съвременните военни кораби могат да бъдат разделени грубо на катери, подводници, десантни кораби, корвети,фрегати, ескадрени миноносци, крайцери, океански лайнери, кораби с контейнери или дори самолетоносачи приблизително според водоизместимостта. Много от тези типове имат няколко подтипа със спецификации за съответните им приложения.  На това извлечение ще видим най-големите кораби в света според техните категории.

   Подводници:

  Най-голямата подводница в света е тази от класTyphoon. Това е класът на съветските подводници с ядрено задвижване и балистични ракети. Те са имали общо шест.

  • Тя е
   сдължина, 173 метра и височина 16,5 метра, с капитанска греда 23 метра.
  • Тя може да носи маса, надвишаваща 25 000 тона, когато се гмурка.
  • Пасажерите ще бъдат ограничени, като се има предвид, че тя носи тонове оръжие. 

  Една от най-големите подводници от клас „Тайфун“ еядрената стратегическа подводница „Дмитрий Донски“. Последната е всявала страх заради своята скорост и най-вече заради своята скритост, предвид факта, че е изключително безшумна при гмуркане. Тя може да носи няколко стратегически ракети, които могат да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави.

   

  кой-е-най-големият-военен-кораб-в-света

  Видове  самолетоносачи:

  Списъкът на самолетоносачите съдържа 49-те действащи в момента самолетоносача и хеликоптероносача, които обслужват четиринадесет държави. Но сигурно се чудите в кой от тези щати се намира най-големият самолетоносач в света?“

  Самолетоносачът от клас „Форд“ с име USS Gerald Ford е най-новият самолетоносач, който се присъединява към Военноморските сили на САЩ. Той е най-големият самолетоносач в света и е безценна сила. Този кораб побира над 75 щурмови самолета и всява сериозен хаос във всяка конфликтна зона, в която бъде изпратен.  Този кораб е кръстен на 38ᵉ президента на САЩ.

  • Дължината му е 332 метра, а широчината на капитана – 78 метра
  • Вместимостта му е 112 000 тона, а скоростта му е 30 възела.

  Крузери:

  Крузерите се считат за най-големите бойни кораби след самолетоносачите. В момента те са специализирани в противовъздушната война благодарение на мощността си и на факта, че са многофункционални. Нетърпеливи ли сте да научите кой е най-големият крайцер? Е, това е клас „Киров“.

  „Киров“ е ракетен крайцер с ядрено задвижване от руския военноморски флот.  Наречен е в чест наСетгей Киров. Royal Caribbean Cruise Line е специализираната круизна линия. За разлика от
  останалите, той разполага с впечатляващо въоръжение от ракети и оборудване.

  „Петър Велики“ е крайцер с ракетно задвижване от клас „Киров“.

  • Създаден от военноморския флот наСъветския съюз през 1986 г., той е пуснат на вода през 1996 г. от руския флот.
  • Дължината му е до,252 метра, като широчината на капитана е 28,5 метра.
  • При пълно натоварване може да поеме28 000 тона водоизместване със скорост 32 възела.

  Какво е военен кораб?

  Военният кораб, както всички знаем, е част от военните сили. Той е надводен кораб или кораб с повърхностно въздействие, или подводница. Няколко характеристики го правят различен от другите видове кораби. Нека заедно да разгледаме как работи.

  Кой поема командването на борда?

  Командирът:

  Наричан още военноморски офицер или морски офицер, независимо от ранга си, той се подпомага от заместник-командир. Основната му отговорност е да подготвя подразделението си за мисии, да изпълнява поверените му задачи и да пази честта на флага. На борда му може да има трима командири:

  • Организационно командване,
  • Оперативно командване
  • Териториално командване.

  Екипажът се състои от четири категории персонал.

  • Маневрени и навигационни и бойни кораби; 
  • Специалисти за снабдяване с оръжие и оборудване; 
  • Членовете на механиката траят за енергийните съоръжения; 
  • Спомагателите за осигуряване на задачите от ежедневието.

    

   quel-est-le-plus-grand-navire-de-guerre-du-monde

   Quelles sont les principales missions ?

   Това са главно тези, които са възложени от въоръжените сили, администрацията или правителството, т.е. от висшите органи.

   Мисии от военен тип, които се обобщават на:

   • Демонстрация на сила и проекция на мощ срещу сухопътни или дори други военноморски части.
   • Наблюдение на специални операции и впоследствие унищожаване на търговския трафик
   • Логистична поддръжка и обучение или подготовка на военен персонал

   Мисиите са и дипломатически.

   • Подкрепя външната търговия и износа на оръжие
   • Корабът съпровожда иполитическите власти.
   • По полицейски въпроси се бори с пиратството и незаконния трафик. Той също така наблюдава риболова.

   Тези големи морски плавателни съдове участват и в хуманитарна и обществена дейност :

   В случай на природно бедствие тези плавателни съдове осигуряват спасителен транспорт за спешни случаи. Те също така осигуряват помощ и спасяване в морето. В други случаи тези кораби се борят със замърсяването на околната среда.

   Как се организира един боен кораб?

   Когато говорим за организация, имаме предвид директно нервните центрове, които изпълняват функциите по командване и контрол.

   • Навигация и маневриране,управлението на кораба се извършва по време на мостика, представляван от командира; 
   • Квартетният енергиен офицер стартира управлението на машините на ПК, които контролират енергийното задвижване; 
   • Пациентът по сигурността следи за безопасността, особено за гасенето на пожари; 
   • Пациентът тактическите операции по задвижване на сградата се контролират от СО или централните операции, ръководени от адмирала.

     

    quel-est-le-grand-navire-de-guerre-du-monde

    Къде можете да намерите оборудването, необходимо за качване на военен кораб ?

    Както можете да видите, един боен кораб е така оборудван, че хората на борда трябва да имат и необходимото оборудване. Познавате ли магазин, който е специализиран в областта на военната техника? Искате ли да получите продукта си на най-качествената цена? Не изпадайте в паника, ние знаем решението за вас. Surplus militaire ви предлага богата колекция от военни облекла, военни аксесоари и оборудване за оцеляване. Какво повече бихте могли да поискате? Какъвто и да е случаят, тези продукти са създадени, за да отговорят на вашите нужди. Не чакайте повече, всеки ден ще намерите това, което търсите, в surplus-militaire.

    Leave a Reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *