Къде да отидем на туризъм във Франция ?

Отделете време, за да вдишате ароматите на гарижа, да се насладите на слънчевите лъчи, да послушате звуците на природата, да се възхитите на силата на пейзажите и панорамите на Прованс. Ето какво предлага този блог, създаден в партньорство с Френската федерация за популярни спортове, за да разкрие най-достъпните пешеходни преходи във Франция. Освен това маркираните пътеки в продължение на километри ще ви отведат по пътя на историята. Те са достъпни за всички в планините и средиземноморските гори. Открийте различни военни комплекти за оцеляване, необходими при походи, на нашия сайт. 

Военна палатка

Или къде да отидем за най-красивите пешеходни преходи във Франция?

Искате ли най-добрите екскурзии, които да разгледате във Франция? Франция е задължителна дестинация за посещение в Европа благодарение на невероятното разнообразие от пейзажи в най-красивите градове.

Франция обаче е още по-примамлива за любителите на разходките на открито и природата. Невероятните преходи ще ви отведат през красиви алпийски пейзажи, покрай зашеметяващи брегове и през множество живописни и исторически селища. Пригответе си чантата, ние сме ви подготвили най-красивите екскурзии за опознаване на тази страна.

Между другото, във Франция има 10 чудесни пешеходни маршрута:
/li>

 • Походи по хълмовете до живописни елзаски селца
 • Пойнт дю Раз и остров Сизун
 • Френският маршрут
 • Френският маршрут
 • .

 • Походи през гори и земеделски земи в планината Беарн
 • Езерният район Юра
 • Походи в
  Националния парк Ваноаз
 • Походи в Националния парк Ваноаз
 • .

  Тур „Мон Блан“

  Монт Блан се смята за покрива на Европа, третата най-посещавана природна зона в света. Той продължава да привлича милиони посетители и хиляди катерачи всяка година.
  Покоряването на Монблан е мечта, споделяна от любители и ентусиасти на алпите

  Легендарната планина Шамони-Монблан е община в департамента От-Савоа, в региона Рона-Алпи. Разположен е в югоизточната част на Франция в близост до масивните върхове на Aiguilles Rouges.

  Шамони е един от най-старите ски курорти във Франция и е известен с това, че е вратата към европейските каскади. По същия начин
  северната страна на връх Монт Блан, а следователно и самият връх, е част от селището Шамони.

  Шамони предлага изключителни гледки, достъпни както със ски лифтовете, така и по приключенските пътеки. Затова той е
  предназначен
  за необикновено панорамно пътуване, достъпно за всички.

   

  Où-faire-de-belle-randonnée-en-France

  Нежна разходка сред природата в
  циркуса
  Гаварни

  Циркът Гаварни е уникално място в Пиренеите. Прославен от много художници в края на XIX в., той е едно от най-посещаваните места в Пиренеите.

  Той е
  заобиколен от върхове с над 3000 м височина на френско-испанската граница. Той също така образува изключителен ландшафт с двата циркуса Естаубе и циркуса де ла Бароса. Този обект е разположен в централната част на Пиринейската колизионна система, където е настъпило максималното скъсяване.

  Обектът е разположен в централната част на Пиринейската колизионна система, където е настъпило максималното скъсяване.

  За оформянето на този дълбок и изключителен природен обект обаче са допринесли карстовите процеси и ледниковата ерозия. Този обект се намира в непосредствена близост до Мон Перду, разположен на 3352 м <стронг>ниво, за който се носят легенди и похвали. Оттук традиционният пасторален пейзаж съжителства с туристическа икономика, поддържана от католически поклонници и спортисти, привлечени от този природен колос.

  Пътят GR20 в Корсика

  GR20 е планински път, който пресича остров Корсика от север на юг. Корсика е полуавтономна френска територия в Средиземно море. Този сравнително малък остров се гордее с широк спектър от впечатляващи природни пейзажи, включително гранитни кули, тучни гористи долини и тюркоазени скални басейни.

  GR20 е трудностен маршрут, който преминава през пресечените планини на Корсика и е ограничен до високопланински и отдалечени райони през по-голямата част от пътеката.

  Впечатляващите върхове, гледките към Средиземноморието и уникалните екосистеми обаче гарантират, че туристите ще бъдат заобиколени от невероятна красота на всеки етап от своето приключение. Факторите, които допринасят за трудностите, са:

   • многобройните изкачвания,
   • стръмните изкачвания и спускания,
   • общото разстояние
   • .
    li>общото разстояние

   • топлината и времето
   • откритият характер на маршрута.

   Пътуване до най-красивите села в
   Люберон

   Изследването на селата на хълмовете в района на Люберон е огромно за пътешествениците, които посещават Южна Франция. Голяма част от Луберон е национален парк. В района се намират живописни и красиви села с панорамни гледки към вътрешността на Прованс. От
   различни точки и при добри условия се виждат Средиземно море, Мон Венту, Авиньон и краят на френските Алпи.

   Първоначално построени на върховете на планините за защита, селата са разположени близо едно до друго.
   Това дава възможност да посетите няколко града и невероятни забележителности в рамките на един ден.

   Пътеките са многобройни и добре поддържани, като ви превеждат през абсолютно красиви пейзажи, през хълмове, покрай лозя и римски руини.

    

   Où-faire-de-belle-randonnée-en-France

   Пътят през хълмовете до живописните елзаски села

   Тези пътища се характеризират с масива Вогес на запад и Рейн и границата му с Германия на изток. Елзас несъмнено е един от най-очарователните и характерни региони на Франция. Освен това пейзажът и историята предлагат по нещо за всеки пътешественик.
   Посетителите могат да открият германски влияния в архитектурата и гастрономията, но самият регион е безспорно елзаски.

   По-специално, можете да се полюбувате на неговите хълмове и замъци. Перфектно запазените исторически селища и световноизвестните лозя и обекти са обект на винени турове. Към този маршрут се добавя още едно добро живописно пътуване от Мителвир до Кайзерсберг, до който се стига по шесткилометров селски път по долината Вайс.

   Изследването на средновековната столица Страсбург ще ви позволи да се потопите в историята, архитектурата, виното и културата.

   Пойнт дю Раз и Ил дьо Сизун

   Ил дьо
   Сизун се намира в най-западния край на Корнуол и се вдава смело в океана. Пресечената брегова линия на тази тясна ивица земя е съставена от множество носове и заливчета, оградени от скалисти възвишения. Освен това ландшафтът е впечатляващ. Освен това някои обекти, класифицирани сред най-красивите във Франция, са защитени и регулирани, жертва на техния успех. Можете да се насладите на тези разходки по прибрежната пътека или митническата пътека. Понякога този вид красиво приключение се нарича покрай скалите, следвайки особеностите на терена.

   Ще бъдете
   заслепени и от известния Pointe du Raz и фара Vieille срещу остров Sizun. Но тази разходка започва с отклонение навътре в сушата, за да откриете едно от най-красивите и живописни села в Британия – Локронан.

   Френски маршрут

   Лицата избират маршрутите си до Сантяго де Компостела въз основа на различни критерии, като например лесен достъп, време, пейзаж или богатство. Има много неща, които трябва да се вземат предвид, когато се избира Френският път пред други маршрути. Ето защо експертът по планиране на Камино разполага с пътеводител с указания по целия път.

   Започвайки от Сен Жан Пие дьо Порт, това е най-натовареният маршрут, по който преминават над 60 % от хората, които вървят по Камино, и най-известният, благодарение на филма „Кеминът“ с Мартин Шийн в главната роля.

   Френският път обаче е необикновено пътешествие, което преминава както през планински, така и през равнинен терен. Този маршрут на Камино преминава през някои от най-красивите райони на Испания, включително големи градове като Памплона, Леон и Бургос. Той
   минава и през много важни поклоннически градове, като Сен Жан Пие дьо Порт, Логроньо и Сария.

   Поход през гори и земеделски земи в планините на Беарн

   Беарн е древен френски регион, разположен в подножието на западните Пиренеи.
   Двата региона – Страната на баските и Беарн – са обединени и в административния департамент Пиренеи-Атлантически, който е единственият пиринейски департамент, принадлежащ към регион Аквитания.

   Но когато става дума за произхода на френската барета, беарнците с гордост заявяват, че тя произхожда от баските, за които повечето погрешно смятат, че са баски. По е безспорният регионален метрополис и много красив град за посещение.

   Обикновено той е известен като столица, въпреки че историческият град е Ортез. Струва си да видите замъка на Анри IV и да се разходите по булевард Пиренеи. Архитектурата на планинските села е с местен характер. Това я прави лесно различима от тази, която е разпространена в по-голямата част от централните Пиренеи. Стените са по-светли, но акцентът е върху вездесъщите дървени балкони, както и върху покривите, които по-често са от червени керемиди, отколкото от сиви шисти. Техните
   вдлъбнати и извити краища изглежда са създадени за по-добър подслон.

    

   Où-faire-de-belle-randonnée-en-France

   Езерният район на Юра

   Горите Юра са изпълнени с природа със своите езера, водопади, реки, гори, ждрела, ливади и диви скали в сърцето на запазена околна среда. Те предлагат завръщане към простите неща в живота, за които копнеем и които най-накрая можем да открием точно тук, сред невероятната

   Ако има
   нещо, което обединява планините Юра, това е разнообразието на техните пейзажи. Добре запазена, почти винаги дива, богата на флора и фауна, Юра е идеална дестинация за възхищение и съзерцание на природата във всичките ѝ форми чрез живия и минералния свят.

   Изследвайте величествената земя на откритията в планините Юра, като платото Реторд ан Бугей до връхчетата на Мон д’Ор с надморска височина 1.
   463 м или Crêt de la Neige с надморска височина 1720 м.

   Тези пейзажи са подходящи за съзерцание и множество спортни дейности, достъпни за всички. Изследвайте щедрия масив, който е лесно достъпен и пълен с хиляди и едно съкровища, които ще ви изненадат по време на пътуването ви.

   Пътуване в Национален парк Ваноаз

   Национален парк Ваноаз е най-старият национален парк, създаден през 1963 г., за да защити планинските кози, които тогава са застрашени от изчезване. Националният парк граничи с долините Tarentaise и Maurienne. Освен това е заобиколен от стотици върхове с височина над 3000 метра и множество ледници. Тази мозайка от изключително разнообразна природна среда със сурови геоложки образувания е дом на изключително биоразнообразие, включително брадати лешояди, скални орли и птицечовки.

   С близо 400 км пътеки и обширна мрежа от обновени бежанки, националният парк е идеален за пешеходен туризъм. Той предлага и голямо разнообразие от маршрути за всички видове посетители. Процъфтяващото традиционно земеделие е източник на цяла гама продукти, включително известното сирене „Бофорт“. Многобройни пещерни гравюри свидетелстват за древно човешко присъствие.

   Сърцето на Националния парк обхваща 53 300 хектара. Заедно с италианския национален парк Гран Парадизо обаче той представлява една от най-големите защитени зони в Западните Алпи.

   ОКъде да се поразходим във
   Франция

   Франция може да предложи на туристите много повече от поклоннически маршрути. Наистина, поклонническите маршрути, особено Chemin du Puy, станаха почти твърде популярни през последните години и е трудно да се почувства свободата и независимостта, докато се редиш на опашка.

   Навсякъде в
   страната има около 180.
   000 километра отлично поддържани пътеки, наречени GR (Grandes Randonnées), много от които са традиционни маршрути за комуникация между селата, датиращи отпреди появата на моторния транспорт.

   Те преминават през земеделски земи, лозя, пристанища, гори, гористи местности и планини. А по пътя винаги има заслони, в които те могат да се приютят и нахранят.

   Походите покрай някои от най-известните реки, като Лоара и Виен, са изпълнени с красота и интерес, както и разходките по каналите, като Canal du Midi, Canal du Nivernais и Canal de Bourgogne.

   В южната част на страната има много красиви разходки сред останките от римската окупация.

   Кои са най-добрите градове във Франция?

   Най-известните приключенски пътеки вероятно са sentiers de Grande Randonnée. Всяка пътека е обозначена с номер и пред нея са поставени буквите GR. Тези маршрути са маркирани с червени и бели ивици по дървета, скали и т.н.

   Някои от тях са
   дълги стотици километри, като например GR5, който започва в Нидерландия и преминава през Белгия, Люксембург и впечатляващите алпийски пейзажи на Източна Франция, преди да завърши в Ница.

   Така че, за да се чувствате добре, ето нашето ръководство за 9 от най-добрите GR във Франция.

   Où-faire-de-belle-randonnee-en-France

   ГР 20: известният поход в Корсика

   ГР 20 е изключително популярен маршрут с ограничени възможности за настаняване. Освен ако не отидете много рано или много късно през сезона, можете да очаквате, че хижата и къмпингът ще бъдат пълни на всеки етап от вашето приключение.

   Традиционният маршрут GR20 започва от Каленцана на север, минава през средната точка на Визавона и завършва в Конка на юг.

   Въпреки това е
   възможно да се изкачите и в двете посоки. Като се имат предвид връзките в началото и в края на пътеката, обиколките между Каленцана и Конка са сравнително лесни.

   ГР 10: между Атлантическия океан и Средиземноморието

   Пътят GR10 е едно от най-великите пътувания в света. Свързвайки Атлантическия океан със Средиземно море, GR10 преминава през природни пространства, очарователни убежища и приветливи пейзажи.

   GR10 е едно от най-великите пътешествия в света.

   Главната атракция на Пиренеите е тяхната спираща дъха природна красота и статутът им на една от най-големите диви зони в Европа.

    Въпреки че спомените, които вероятно ще отнесете от GR10, са хората, които ще срещнете, очарованието на селата и гостоприемните пейзажи, които ще изпитате, докато вървите през Пиренеите.

   GR65 : Към Сантяго де Компостела

   През 10 век епископ Годескал, известен като първия поклонник до Сантяго де Компостела, укрепва връзките между Льо Пюи-ан-Веле и испанското светилище.
   За да се затвърди тази идея, през 962 г. на вулканичната скала Айгилхе е построен параклис, посветен на Свети Михаил.

    

   През следващите векове влиянието на Льо Пюи-ан-Веле нараства, привличайки милиони поклонници, които идват да се поклонят пред статуята на Черната Богородица, разположена на олтара на катедралата. След това някои от тях се отправят на поклонническо пътуване от 1600 км, което продължава няколко месеца, до края на Иберийския полуостров.

   GR5: пешеходно пресичане на 5 държави

   Цялата GR5 започва от Холандската кука и завършва в Ница. Безспорно най-вълнуващият и впечатляващ участък ще ви отведе от бреговете на Женевското езеро в южните Алпи до Модане и средиземноморското крайбрежие. Преминаването на Алпите може да изглежда обезсърчително за „обикновения“ турист, но бъдете сигурни, че GR5 е потърсил добре прокарани пътеки, за да премине лесно през проходите между високите връхове. Той също така създава очарователен маршрут през зашеметяващи пейзажи.

   Ще започнете с пътуване с влак покрай брега на езерото, преди да се изкачите до прохода.

   où-faire-de-belle randonnée-en-France

   ГР 34: пешеходен туризъм в Бретан

   ГР 34 е един от най-емблематичните френски маршрути на Grande Randonnée. Пътят
   GR 34, известен още като пътеката Дуаниер, е дълъг 2 000 км по цялото
   бретонско
   крайбрежие
   и непрекъснато предлага спиращи дъха гледки към морето.

   Днес GR 34 обикаля бретонското крайбрежие от Мон Сен Мишел до моста Сен Назер. В Ille-et-Vilaine има около 120 км от пътеки, които преминават през следните важни места в департамента:

   • Заливът на Мон-Сен-Мишел,
   • Изумруденият бряг,
   • Ла Пойнт дю Гроен,
   • Плажовете на
    Изумрудения
    бряг.
    li>Сен-Мало,
   • Долината на река Ранс
   • Пойнт де ла Гарде Герен

   GR 11: Пешеходен туризъм около Париж

   Пътят GR11 се вие по южните склонове на Пиренеите, от Бискайския залив до Средиземно море. Нашата разходка с пълен водач ще ви отведе през централната част, от Канданчу до Бенаске, минавайки през впечатляващия каньон Ордеса. Той ви предлага възможност да изкачите Монте Пердидо. Това е
   пътешествие през истински планински резервати, известни с широките си зелени поляни, скалисти варовикови върхове, зелени гори и планински езера.

   По пътя повечето нощувки се прекарват в планински хижи, много от които са разположени на очарователни места.

   ГР 49: Провансалски туризъм

   ГР 49 пресича Вар от юг на север, преминавайки през масива на Естерел, lac de Saint-Cassien, кацналото убежище на Pays de Fayence и Parc Naturel Régional du Verdon. Тя завършва в южната част на департамента Алп дьо О-Прованс, в Ругон.

   От гара Saint-Raphaël на SNCF Comunes de Varois, които се пресичат от GR49, са:

   • Saint Raphaël
   • Les Adrets-de-l’Estérel,
   • Montauroux,
   • Tourrettes,
   • Tourrettes.
    li>Mons,
   • La Bastide,
   • Bargème,
   • Comps-sur-Artuby (Jabron),

  GR21: Прекосяване на Горна Нормандия

  От Льо Трепор до Хавър този маршрут на разстояние от 190 км ще ви отведе до англо-нормандското крайбрежие покрай високи скали, бяла креда или охра, зелени затворени ливади и често спускащи се в долини. Това е пейзажът, който съпътства пешеходеца по GR 21, в йодирания въздух, осигурен от постоянно присъстващия морски бриз.

  Скалите на Côte d’Albâtre, съставени от седиментни слоеве (глини, мергели и креда), образуват планинска верига с дължина 130 км, като най-високият масив е на 110 м надморска височина. Когато се разхождате, има малко фин пясък, но редици от камъчета от ерозията на скалите. Разпадайки се под тежестта на скалите и ударите на приливите и отливите, скалите освобождават блокове от креда, които морето бързо заличава, и по-устойчиви парчета кремък.

  Où-faire-de-belle-randonnée-en-France

  GR54: le tour de l’Oisans

  Това е петнадесетдневна спортна пешеходна обиколка, която започва в bourg d’Oisans. Маршрутът GR 54 приканва туристите да открият Националния парк
  Екрин
  и да съзерцават върховете на Южните Алпи.

  Истинско спортно предизвикателство с маршрут от 190 километра, 14 прохода и повече от 12 000 метра денивелация, GR 54 ви кани да се преборите с най-високите върхове на Екрин. Един от най-важните маршрути за пешеходен туризъм на дълги разстояния във Френските Алпи, той предлага богато на емоции и открития преживяване през голямото разнообразие от емблематични пейзажи и възможност да откриете биоразнообразието на националния парк.

  Национален парк Алпи.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *