Как да изберем панталони за лов?

 Аловни панталони,независимо дали са мъжки или дамски, те трябва да са перфектно адаптирани към размера на ловеца, но и към сезона. Тъй като това е дейност на открито, гащеризонът трябва да може да ви предпазва от вятър, студ и насекоми. Понякога защитата от дъжд е също толкова необходима, така че дъждобранът е идеален.a href=“/lovni-pantaloni-1/“ target=“_blank“ title=“hunting-pants“ rel=“noopener noreferrer“>hunting-pants Той трябва да бъде и водоустойчив. Тъй като на пазара има много такива облекла и аксесоари, не винаги е лесно да се избере правилният продукт за успешен излет.

За да ви помогнем, разберете кои са основните критерии, които трябва да запомните при избора на подходящи ловни панталони за мъже, жени или деца.

Кой материал да изберете?

По време на ловния излет панталоните за ловтрябва да gгарантира голяма свобода на движение и преди всичко оптимален комфорт. В този контекст е по-разумно да се избере издръжлив материал като кожа, но това не е непременно най-добрият избор. С известните марки в производството на ловни продукти като Verney-Carron, Somlys или LMA можете да намерите модел, изработен от по-устойчива материя, независимо дали е за мъже, жени или деца. Освен товаловните панталонимогат да се продават с а ловен камуфлажен костюм като водоустойчиво яке, колан или дори качулки.

В допълнение, по време на поход в храсталака или гората много често се сблъсквате с агресивна растителност, но най-вече с дъжд. Ако не сте оборудвани с ловни панталони, а .a href=“/lovna-ziletka/dor“ target=“_blank“ title=“hunting-jacket“ rel=“noopener noreferrer“>евтино ловно яке адаптирани и няколко защитни аксесоара, се излагате на риск от ухапвания от насекоми и други малки неприятности. В идеалния случай избирайте панталони с подсилвания на частите на ловеца, които са най-изложени на въздействието на растителността (колене, задни джобове и др.).

Независимо дали става въпрос за модел за мъже, жени или деца, вашият избор на ловни панталониТова също ще зависи от вашите нужди и практика. За любителите на преследването ще бъде препоръчителна по-издръжлива материя, а за начинаещия ловец – издръжлив материал, който предпазва добре.

Самостоятелно е при
закупуването на продукта да вземете предвид и сезона на годината.
През зимата ще ви е необходимо нещо, което да ви топли по време на поход. Когато температурата е по-ниска, трябва да изберете панталон от полар или полярна вълна. През лятото обаче е по-добре да изберете лек и дишащ материал. В идеалния случай изберете материя, която позволява бързо и ефективно изпаряване на потта.

Когато завали дъжд, непромокаемите панталонище бъдат най-добрият ви съюзник, за да ви запазят сухи. Ако материята е неудобна, помислете дали да не си вземете два чифта панталони, един дишащ и един непромокаем, които да носите, ако по време на пътуването ви вали. При добре познати марки като Somlys, Verney-Carron или LMA е възможно да се намери продукт, който съчетава тези две свойства. Затова разгледайте
каталога им, за да видите всички налични опции и предлаганите цветове: военен, решетъчен, каки, оранжев, кафяв…

Перкусионни ловни панталони

Как да намерите референтния си размер?

Изборът на правилния размер на ловното ви облекло е важна стъпка. Всъщност, ако панталоните са твърде тесни, ще имате проблеми с движението по време на разходка, приклекнали на земята. И обратното, ако коланът е твърде хлабав, вашите ловни панталонибез съмнение ще затрудняват движенията ви. Във всеки случай
лекотата на движение и свободата на движение са решаващи критерии за избор.

В допълнение, по време на лов трябва да преодолявате големи разстояния. Така че размерът на модела трябва да е съобразен с морфологията ви, за да се чувствате удобно в дрехите си.

За да не сбъркате при избора, вземете ролетка и след това измерете талията си (периметъра на талията и таза), както и дължината на панталоните си. След като разполагате с тези размери, отидете в онлайн платформа и използвайте таблицата за еквивалентност, за да откриете размера на аксесоарите, които отговарят на вашите размери. Този инструмент обикновено се предлага онлайн, в повечето магазини, специализирани в продажбата на ловни панталони.

Ако не сте сигурни в своя реф, размер или талия, трябва да знаете, че вече е възможно да изберете ловни панталони с еластична или регулируема талия. Няма да се налага да се притеснявате, че продуктът няма да пасне правилно, след като бъде доставен.

Коя кройка е подходяща за вас?

Коя кройка е подходяща за вас?

.

Приспособлението често се пренебрегва, когато се купуват панталони за лов. Това обаче е детайл, който заслужава вашето внимание, тъй като гарантира ергономичността и комфорта на модела, независимо дали е за мъже, жени или деца.

На първо място трябва да вземете предвид вашия стил, тъй като дрехите ви трябва да отразяват вашата индивидуалност. Освен това в линиите на големи марки като Somlys, LMA или Verney-Carron можете да намерите множество щампи и цветове, които правят камуфлажа по-дискретен: каки, оранжево, кафяво, камуфлаж и т.н. Тези персонализации ще ви интересуват, независимо дали ловувате в клуб или в дивата природа. Всъщност панталоните с решетка на гърба или панталоните във военен стил ще бъдат по-малко видими в гората и листата.

В същото време не пренебрегвайте практичността наловните панталони.
Ако възнамерявате да носите ботуши или канадки, най-добре е да носите панталони с по-широки крачоли. Това ще позволи на тези аксесоари да се приплъзват лесно под ловните ви дрехи. Ако обаче предпочитате да носите обувки, особено ако ловувате в клубен район, по-тесните панталони ще са по-подходящи за по-лесно придвижване. Друга алтернатива за разглеждане са ловните панталони с куки. Всъщност този тип модели предлагат добър компромис, тъй като ще имате възможност да
регулирате панталоните си според размера на обувките си.

Освен това ловните панталони могат да иматкласически стил. Но можете да изберете и елегантен, модерен стил.В колекциите Verney-Carron или LMA може да има някои задължителни елементи, затова разгледайте техния уебсайт, за да откриете наличните възможности.

Практични и лесни за обличане, няколко гащеризона имат и джобове и други места за съхранение, за да са ви под ръка вретеното и ударните инструменти. Ако търситедетски туристически панталони, знайте, че те също са чудесен вариант. Така или иначе,
водещи марки като Somlys непрекъснато въвеждат иновации, за да предоставят на потребителите качествено ловно облекло, което може да отговори на всички очаквания.

ЛОВНО ОБЛЕКЛО - ПАНТОВЕ

Открийте ЛОВНО ОБЛЕКЛО – ПАНТАНИ

Какви други параметри трябва да се проверяват?

В допълнение към реф, тъканта или размерите трябва да се вземат предвид и два други критерия. Това са цветът и моделът на облеклото, които трябва да изберете според ловната среда. Ако искате да се слеете с околната среда, имате нужда от подходящи панталони. Известни марки като Somlys или LMA предлагат различни камуфлажни щампи, вариращи от базови до изискани.

При туристическите походи например са много популярни щампите с растителни елементи. Но една рловна раница или военни панталони ще бъдат по-дискретни за дейности по преследване на дивеч. Хубавото е, четези модели подхождат както на мъжкия, така и на женския външен вид. Във всеки случай със
сигурност ще намерите това, което търсите, като прегледате каталозите на Military Surplus
.

И най-добре е да се снабдите с панталони, изработени от материя, която не издава много шум, в противен случай рискувате да изплашите дивеча по време на преследване. За
разлика от
кожата, която може да скърца, естествените материали са известни с това, че са много тихи.

По същия начин джобовете ще ви бъдат полезни за организиране на вретеното, аксесоарите и другото перкусионно оборудване. В зависимост от инструментите, които трябва да съхранявате, имате няколко възможности: странични джобове, джобове за ръце, задни джобове, камуфлажни джобове и др. Що се отнася до
джобовете, изборът ще зависи изцяло от вашите предпочитания и практичността, която търсите във вашия ловен панталон.

Накрая помислете за съчетаване на панталона с горната част. Няколко марки, като Somlys, Verney-Carron или LMA, понастоящем предлагат екипировка, която включва ловен панталони подходящи жилетка и сако. Те са напълно подходящи за дейности по преследване, но по-важното е, че тези екипи оптимизират камуфлажа ви при походи. Освен това жилетката и якето ще ви улеснят при пренасянето на оборудването: вретено, перкусия, телефон и др. Ръкавиците и шапката също са от съществено значение. Освен това чифт къси панталони ще предпази ефективно краката ви, а коланът ще е по-удобен за съхранение на ударните оръжия.

Цената наловните панталониможе също да влезе в сила.
Като се знае, че мъжкият модел няма да има същата цена като
дамския или детския ловен панталон, винаги е най-добре да се сравнява, преди да се направи покупка. Не се колебайте да се консултирате с няколко сайта, специализирани в продажбата на ловно облекло, като Military Surplus и да разгледате нашите каталози.

Няколко съвета за употреба и грижа

За даполучите предимство на полето и в гората, ето какво да търсите в перилния препарат, както и най-добрия начин за пране на ловни дрехи и чанти.

Изберете правилния перилен препарат

Всички ловци използват миризливи и неекологични детергенти, за да се слеят с естествената среда.
Затова се препоръчва да четете внимателно етикетите, преди да изберете перилен препарат, за да избегнете грешки.

Прилагане на определени техники за пране

След избор на идеалния перилен препарат, можете да преминете към прилагането на тези съвети за пране:

  • Отстранявайте миризмите и следите от стари препарати, като я оставите да се накисва в умивалник, пълен с вода (различен от семейния), за дълго време. След като това стане, можете да използвате новия препарат за тоалетна по избор и да добавите няколко щипки сода за хляб, за да изчезнат напълно миризмите.

  • За да изсушите, изберете сушилня или окачетеловните панталонина открито. След като сте направили това, съхранявайтеловните си панталони директно в найлонов плик, далеч от всякаква миризма, която може да се задържи върху тях.
  • Прилагайте същите методи и към останалото си ловно оборудване.
  • Не сваляйте дрехите и екипировката, докато не пристигнете в ловното поле.
    Това се прави, за да се предотврати полепването на миризми по тях.
  • Ако успеете да практикувате този метод редовно, ще ви бъде лесно да се слеете с природата и да ловувате с лекота.
  • Ако практикувате този метод редовно, ще ви е лесно да се слеете с природата и да ловувате с лекота.

     

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *