Как да изберем подходящата ловна жилетка?

Ловната жилетка е отличен ловен камуфлажен костюм. Ловната жилетка осигурява идеална маскировка и сигурност за носещия я. Тя се смята за последния слой от облеклото на ловеца. Оборудвана с множество джобове, тя улеснява използването на необходимите и практични аксесоари за лов.

 

gilet tactique

 

Какво представлява ловната жилетка?

Създаден само за лов, точно както .мъжки ловни панталони,ловна жилеткаеяке без ръкави. Първоначално мъжете са носели жилетка като допълнение към костюм от три части. С течение на годините жилетката е преработена, за да се превърне в жилетка, подходяща за лов и други дейности на открито. Сега се носят жилетки без ръкави, за да се предпазят от студа.
Жилетката
позволява свободно движение на ръцете, което е една от причините да е подходяща за лов.

За да заслужи името си на ловна жилетка обаче, жилетката трябва да спазва необходимата специфика, от която се нуждае човек, за да практикува тази дейност. Всъщност ловната жилетка играе важна роля по време на лов. През зимата или когато е студено, той може да ви предпази от студа с изолационния си слой. Ловната жилетка служи и като сигнално устройство, особено по време на групов лов. Освен това,
благодарение на множеството си джобове, тя ви позволява да носите различни аксесоари.

Как да изберем кои видове ловни жилетки да използваме?

Жилетките обикновено са оборудвани с няколко джоба, за да могат да се използват за почивка на ръцете, за съхранение на ловния лиценз, заден джоб, колани за патрони и за лов. Носете двустранна камуфлажна ловна жилетка илимъжка ватирана жилеткас оранжев полар или камуфлажна вътрешност, за да се движите по-дискретно в дивата природа. Това ви позволява да съхранявате всичко, за да можете да ловувате удобно. Цената на ловните жилетки варира в зависимост от тяхното качество и марка. Видовете ловни жилетки варират в зависимост от избраната дейност, за която се използва дрехата.

  • Лов в гората
  • Лов в гората
  • Лов
  • Лов на гълъби

Лов в равнините

В равнините за лов на дребен дивеч изберете лека, дишаща ловна жилетка. Изберете флуоресцентен оранжев цвят, за да се откроите сред ловците. Практичността и гъвкавостта също трябва да са критерий при избора на продукт. За тази цел трябва да изберете жилетка с няколко джоба, в които да носите аксесоари, като например амуниции, както и екипировката на ловното си куче.

Лов в гората

За лов в гората е добре да носите здрава жилетка, тъй като растителността понякога е агресивна. От само себе си се разбира, че трябва да носите жилетка, която гарантира оптимална безопасност. За предпочитане е да изберете жилетка с флуоресцентни
вложки, ако тя не е изцяло флуоресцентна на цвят. Това гарантира по-голяма безопасност по време на лова. Жилетката не трябва да се страхува от протриване или скъсване.

Лов

Таблетът трябва да е изключително издръжлив, за да се справи с гъстата растителност, тъй като изисква високо ниво на устойчивост. Не забравяйте, че жилетката трябва да има няколко джоба за съхранение и подсилвания.

Лов на гълъби

За лова на гълъби има определени критерии, които трябва да вземете предвид.
Камуфлажът
, тъй като скритостта е от първостепенно значение при лова на гълъби, всъщност това е доста трудна практика, така че ще трябва да се слеете с пейзажа. Бъдете бързи и по време на акцията, тъй като по време на този лов се стреля много, затова изберете жилетка, която ви позволява да правите бързи движения. Също така помислете за избор на жилетка, която позволява бърз и лесен достъп до боеприпасите в джобовете.

Има и универсална ловна жилетка, която е с възможност за обръщане. От
едната страна е в цвят каки, а от другата страна е
флуоресцентно оранжева ловна жилетка.

Колко добре можете да изберете ловната си жилетка?

Друг критерий за избора на ловна жилетка

Обличането е от съществено значение за всяко преследване или дейност на открито. Той е ефективна защита срещу храсталаци, студ и вятър. Поради тази причина тъканта му трябва да е ефективно устойчива. Ето защо производителите са създали жилетки, които ви позволяват да се движите свободно и лесно по време на преследване. Ловната жилетка трябва да:

  • Отстояване на растителността
  • Свободно движение
  • Имат много джобове

Устойчивост на растителност

Срещата с агресивна растителност по време на лов е много често срещана, тръните или храстите няма да са благосклонни към вас. За да избегнете наранявания, трябва да сте подходящо оборудвани. Като жилетка или яке, устойчиви и подсилени в най-изложените на растителност зони. Необходимостта от сила варира в зависимост от мястото на ловуване.

Скритост

Скритостта е свързана с две неща: първо, със способността да се сливаш с пейзажа с камуфлажна жилетка и второ, със способността да не вдигаш шум. Затова в идеалния случай трябва да изберете камуфлажна жилетка, изработена от естествена материя, която издава минимален шум, когато се движите.

Комфорт

Способността да се движите свободно е от съществено значение за активния лов, например преследването. Това ще улесни преодоляването на препятствията по пътя. За ходене на дълги разстояния търсете лека, дишаща жилетка.

Джобовете

Броят на джобовете е от решаващо значение, тъй като за носене на аксесоари е много практично да има много високи и ниски джобове, както и място за съхранение на боеприпаси.

Как да поддържате ловната си жилетка?

Ловната жилетка не изисква никаква специфична поддръжка освен пране, което трябва да се извършва при спазване на подходящата за тъканта температура. Въпреки това
избягвайте да перете твърде често, тъй като цветът може да се влоши с течение на времето.

Какъв цвят за лов?

Самоуважаващият се ловец е наясно, че когато ловува, не се облича конвенционално. Има специални костюми за лов, които ви предпазват от евентуални инциденти. Цветът играе много важна роля в това облекло. Обикновено те са оранжеви, каки, камуфлажни.

Защо ловците носят оранжеви жилетки?

Оранжевата или флуоресцентна жилетка е избрана по някаква причина. Това е така, защото за бозайниците, с изключение на дивите свине, оранжевото е скучен цвят. Просто казано,
носенето на оранжево им позволява да се слеят със заобикалящата ги среда, тъй като цветовите възприятия на някои животни не различават оранжевото от другите. Друга причина за носене на оранжев цвят по време на лов е да не бъдете случайно простреляни от други ловци. Всъщност можете да разпознаете човек отдалеч, ако носи флуоресцентна оранжева жилетка. За разлика от животните хората имат три вида опсини, които им позволяват да различават широк спектър от цветове. Задължително оранжево облекло се прилага във всички 15 отдела.
Накратко, оранжевият цвят на жилетката е наложен за безопасността на ловците. 

Какво да облечем за лов?

Ловът е спорт, затова е необходимо да носите подходящо облекло за тази дейност. Ловните костюми са проектирани така, че да осигуряват комфорт на потребителя по време на цялата дейност. Най-доброто облекло ви позволява да се слеете идеално с околната среда, така че преследваното животно да не подозира за вашето присъствие. Предлагат се във всякакви размери – за мъже, жени и деца. Изберете облекло, съобразено с вида на лова, както и с метеорологичните условия и околната среда. Изберете леки, еластични и безшумни дрехи, които ви позволяват да се движите дискретно, без да плашите жертвата си. Вземете предвид и здравината на носеното облекло. Независимо дали сте в храсталака, или в саваната, никога не знаете с какво препятствие ще се сблъскате. Кафяво, бежово, зелено, каки, камуфлажно, оранжево и флуоресцентно облекло са препоръчителните цветове за лов. Дрехите трябва да имат и няколко джоба и чанти. Изберете облекло, което е подходящо за времето. Тези критерии важат за якета, жилетки и панталони.

Защо на ловеца му е нужен камуфлаж?

Ловецът трябва да е наясно, че в дивата природа той е натрапник. За тази цел е важно да използвате техники за маскиране, за да се слеете с пейзажа. Важно е да се знае, че някои животни могат да разпознаят своя хищник от 100 метра разстояние. Подобно на елените, те могат да разпознаят силуета на човек от голямо разстояние. По този начин камуфлажът служи за заблуда на възприятието на плячката. С цветовете, които перфектно имитират околната среда, и шарките, които изкривяват човешкия силует, да изчезнеш от очите на животните, които ловуваш, не е толкова сложно. Избягвайте да носите еднообразни цветове – зеленото остава незабелязано в дивата природа, но най-много 30% от облеклото ви е достатъчно, за да се промъкнете незабелязано. Всъщност
животните разпознават този цвят, както и кафявото, синьото и бежовото.

Как да изберем мъдро ловната си жилетка

Как да изберем печата и цвета за лов?

Ловната жилетка трябва да има камуфлаж, който да се слива с околната среда. Трябва да изберете сенчести цветове, за да не бъдете забелязани от животните. Няколко цвята заедно позволяват на ловците да се маскират ефективно дори когато дърветата са голи. Важно е да се имитира цветът на земята, ако ловецът трябва да легне, за да ловува. Когато ловувате в сняг, изберете бял камуфлаж с черни петна. Някои ловци дори използват камуфлажна мрежа, за да имитират по-добре природата, докато чакат плячката си. Тя
е лесна за носене и пренасяне, тъй като е лека.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *