Как да се обадя на морски офицер?

Военноморските сили са отдел от въоръжените сили на САЩ, който отговаря за военноморските действия и военноморската авиация, както в открито море, така и в крайбрежните води, а също и за защитата на морските пътища, поддържането на производителността на морето и свързаните с това задачи. Той също така осигурява подкрепа на военните части на сушата, обикновено чрез персонал и оборудване в инсталации или обекти. Искахте да говорите с морски пехотинец или да изпратите имейл, но не знаехте как да се обадите на морски офицер? Е, хора, попаднали сте на правилното място. Ще ви помогнем да запомните и да се превърнете в експерт по темата. Така че няма да ви притеснява да кажете денотата на глас. Вземете тефтер или бележник и запишете най-дребните детайли. Без повече приказки, последвайте ни в това ръководство, за да ви помогнем да станете по-запознати с темата. Намерете различни видове армейски-якета и други военни артикули на нашия уебсайт!

Béret-militaire

Изберете длъжностно лице по ранг или име

Имате ли жажда за знания? Тогава сте попаднали на правилното място. Когато искате да се обадите на морски офицер, е важно да знаете неговия ранг. Офицерите често се наричат със своя ранг. Например,
нископоставеният офицер ще бъде наричан с името си, а по-високопоставеният – с титлата си. Така че, за да се обадите на морски офицер, трябва да използвате неговия ранг. Например, ако се обадите на мичман, ще кажете „мичман Смит“. Призоваването на морски офицер се различава от всеки друг вид офицер. Винаги трябва да използвате титлата „капитан“ или „старши капитан“ и никога първото си име или личната си титла. Ако сте на брега (а не в морето), трябва да използвате техния ранг.

И така, какво трябва да кажете?

Навигационните офицери са особена порода. Те са висококвалифицирани в изкуството на командването и морската тактика и винаги са готови да действат като военни лидери във всяка ситуация.
Така че, когато се обръщате към човек, който е по-висшестоящ от вас в своята организация, например адмирал, не само е учтиво да използвате възможно най-учтивата титла, но е и правилният избор.

 • Администраторите често се обръщат към вас с „господине“ или „госпожо“.
  Когато се обръщате към адмирал, опитайте се да кажете нещо като: „Здравейте, адмирале. Обаждам се, защото бих искал да направя поръчка за морско оборудване от [име на компанията].“
 • Ако искате да направите съобщението си по-лично и не толкова официално, опитайте да използвате този формат: „Добро утро, господине/госпожо!Можем ли да поговорим за момент за предстоящото ни пътуване до [място]?“

Различните рангове във френския флот

Френският флот има няколко различни ранга и може да е важно да знаете как да се обръщате към всеки от тях. Ако сте морски офицер, има няколко различни звания, които трябва да знаете.

  • Адмирал: адмиралът е най-високото звание във френския флот.
   Адмиралът е четиризвезден военен офицер. Обикновено той е начело на флота и командва всички кораби, подводници и самолети в този флот.
  • Автоадмирал е адмирал, който е повишен от позицията си на вицеадмирал на море от президента или краля на Франция или Англия. Контраадмиралите могат да изпълняват функциите на главнокомандващ на сушата и в морето. Те са
   известни и като флагмански офицери, тъй като отговарят за собствения си флаг и за другите кораби, плаващи под техния флаг.
  • Командир е военно звание с две звезди. Командирът е офицер от военноморските сили, който се е издигнал в чин лейтенант. Адмиралът му е предоставил правомощия над кораби, подводници и самолети.
  • Капитан е
   еднозвездно военно звание. Капитаните са офицери с по-нисък ранг, които отговарят за даден кораб или подводница във флота. Те
   могат да бъдат назначени директно на адмирал или командир.
  • Лейтенант е военнослужещ с една звезда. Лейтенантите са младши офицери, които ръководят групи от ловци на сушата или в морето. Те могат да бъдат избрани директно от адмирал или командир, но не командват нищо самостоятелно.

  Различни морски облекла

  • Морското облекло се
   носи от служещите морски пехотинци. Тя се състои от бяла униформена риза и панталон с тъмносини презрамки. Знакът на морската пехота е на всяка каишка.
  • Военна шапка на капитан: носи се от военни офицери, които командват кораби или самолетоносачи. Тя е с плосък връх и съществува в четири различни стила: шапка с козирка, стандартна шапка с козирка, служебна шапка без козирка (само за паради) и шапка с козирка (само за церемонии)
  • .

  • Военна морска шапка: носи се от моряци и офицери. Горната част е черна със заоблена периферия; долната част е синя с бродирана емблема на котва върху бутон за котва от всяка страна

  Закупете си военно излишно морско оборудване

  Искате да придобиете изглед на морски офицер или да закупите директно частите? Просто се отклонете към военни излишъци  или отидете на сайта и кликнете върху връзката https://military-bg.com/. Там ще намерите всичко необходимо, за да започнете – от униформи и шапки до кораби и оръжия, и дори най-доброто кафе в света! Освен това те предлагат за продажба широка гама от морско оборудване, ако все още нямате такова. Ако искате да си купите нещо конкретно, например шапка или пистолет, те могат да ви помогнат да намерите необходимото на склад.

  Не се притеснявайте.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *