Как се става лекар?

Медицинският служител е медицински специалист. Те често са членове на въоръжените сили на САЩ и могат да бъдат назначени като офицери. Обикновено те имат магистърска или докторска степен по медицина, хирургия или стоматология, въпреки че във военните структури може да се изисква само бакалавърска степен. Могат да учат в граждански университети и колежи или да получат професионално обучение във военни академии и обикновено получават специализирано медицинско обучение след завършване на бакалавърска степен и една или повече програми за ординатура. Много военни аксесоари ви очакват на нашия сайт. Елате и ни посетете!

kit-de-survie

Какви са стъпките, за да станете медицински служител ?

             Медицинският служител е лице, което има необходимата подготовка и знания, за да участва в предоставянето на здравни грижи. Военните лекари се обучават да работят в различни области на медицината, като хирургия, диагностика, травматология, педиатрия, акушерство и гинекология. Той е офицер от американската армия, военноморските сили, морската пехота и военновъздушните сили, който отговаря за медицинските грижи за членовете на своето подразделение и има чин капитан.

За да
станете медицински служител, трябва да :

 • Завършите четиригодишно обучение в акредитиран университет по ваш избор.
 • Извършване на клинични ротациив акредитирани болници и клиники, специализирани в областта на вашите интереси
 • След като завършите медицинското училище, завършете четиримесечен до едногодишен стаж в акредитирана болница или клиника, разположена в един от 50-те щата или Вашингтон, D.C,
  който е специализиран в лечението на пациенти със състояния, подобни на тези, с които се сблъсквате по време на клиничните си ротации в бакалавърската си институция.
 • Вижте Програмата за обучение на медицински служители (MOTP). Тази програма е важна стъпка към придобиването на медицинско образование и ви позволява да разширите познанията си в областта на медицината. Можете да избирате между различни области на медицината, като анестезия, спешна медицина, вътрешна медицина, педиатрия, психиатрия и др. MTPI обикновено продължава четири години и може да бъде взет във всяко университетско училище в Канада или в чужбина.
 • Познаване на човешката анатомия и физиология, където студентите научават как тялото работи вътрешно и външно чрез лекции и лабораторни работи. Тази година се включва и практически опит, като например директна работа с пациенти или наблюдение на монитори.
 • Попълнете онлайн заявление и платете таксата. Освен това ще трябва да преминете първоначална оценка, състояща се от поредица от оценки, включително медицинска история, общи познания, владеене на английски език и тест за зрение.
how-to-be-a-military-doctor

Друг начин
да станете военен лекар :

 • Започнете с Медицинския колеж на въоръжените сили. Това е първата стъпка за всеки, който иска да се присъедини към Медицинския корпус на въоръжените сили.
 • След като положите изпитите за MBBS, трябва да послужите като младши офицер за около две години. През този период ще научите различни аспекти на медицината и здравеопазването от опитни лекари.
 • След като завършите обучението си и станете офицер в медицинския корпус на въоръжените сили, можете да кандидатствате за прием в медицински колеж в Индия или в чужбина.
 • Ако желаете да се върнете у дома, след като завършите обучението си в Индия или в чужбина, има много възможности, които можете да използвате след приключване на всички формалности.

              Армията предлага голямо разнообразие от кариерни области и възможности. При някои от тях е необходимо да имате университетска диплома или предишна подготовка, докато при други е достатъчно да положите входящ изпит. Дори ако сте квалифицирани за активна военна служба, има програми, при които военните плащат за образованието ви, докато се обучавате, след като се присъедините към армията. Това се нарича университетска програма. Някои казват, че има много работни места в областта на медицината за тези, които искат да се запишат в армията, и че най-добрият начин да бъдете разглеждани за тези работни места е да запишете степен на висше образование или сертификат на по-високо ниво.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *