Как да стана пилот на изтребител във военновъздушните сили?

Почитатели на авиацията и привърженици на военните ценности, пилотите на изтребители изпълняват специфични мисии в действащи военновъздушни бази, като защитават и осигуряват сигурността на бастиона Франция и на своите съграждани в цяла Европа. Теоретичната подготовка на пилоти на изтребители, насърчавана от ВВС, подобно на обучението на пилоти, има за цел да предостави на тези специалисти всички необходими знания и умения, за да упражняват като офицери на договор професията на пилот на изтребител.

Открийте гама от облекла (военна тениска, мъжки военни шорти,…)

béret-militaire

Качества, необходими, за да бъдеш пилот на изтребител

За да бъдеш пилот на изтребител и да можеш да изпълняваш различните задачи, които един пилот на изтребител трябва да изпълнява, трябва да
се мобилизираш

За да бъдеш
пилот на изтребител и да можеш да изпълняваш различните задачи, които един пилот на изтребител трябва да изпълнява, трябва да се мобилизираш много умения, някои качества и да отговарят на някои условия.

Изисквания за придобиване на правоспособност на пилот на изтребител

 • Имате френско гражданство
 • .

 • Да сте на възраст най-малко 27 години към момента на подписване на договора
 • Да притежавате
  бакалавърска степен
 • Да притежавате
  по-висока квалификация.
  Преминете успешно изпитите и тестовете преди и по време на обучението

Квалификация на пилот на изтребител

 • Покажете дисциплина и лоялност, като се има предвид, че се присъединявате към корпуса на ВВС, като станете военен пилот на изтребител. Затова
  всички пилоти трябва да разбират и да бъдат носители на националните ценности, които се стремят да защитават.
 • Плотителите на изтребители трябва също така да бъдат организирани.
 • Притежавайте добри наблюдателни и аналитични умения.
 • Високото ниво на концентрация е от съществено значение за изпълнението и надеждното изпълнение на специфични задачи, като проследяване, проверка, зареждане с гориво и продухване.
 • Имат добро физическо състояние, което ще поддържат през цялата си кариера.
 • Имат добра толерантносткъм стрес, за да не компрометират мисията си, собствената си безопасност или тази на колегите си
как да стана пилот-изтребител във въздушната армия

Умения, за да станете пилот на изтребител

Пилотите на изтребители трябва да придобият много умения, като се започне от подготовката за мисия .nbsp;въздушни наземни мисии до възможносттада гиизпълняват в ескадрили изтребители :

  • Изследване на въздушната среда,
  • Стратегия за водене на бойни действия,
  • Отчитане и др.

   Разбира се, пилотът на изтребител има и пълен контрол върху управлението на самолета.

  Ролята на пилота на изтребител

  Пилотите на изтребители изпълняват
  отбранителна роля чрез три главни мисии :

  • Защита
  • Интервенция
  • Възпиране.

  Първата е
  извършване наоперации по въздушна отбрана
  на френска територия, за контрол и проверка на сигурността и суверенитета на територията или за поддръжка на въздухоплавателни средства, ако е необходимо. В
  този случай пилотът на изтребител може да подготви полета и да излети възможно най-бързо, като поеме ролята на въздушна полиция.

   

  Пилотите на изтребители в този контекст могат също така да провеждатнастъпателни операции, насочени към унищожаване на тактически цели.

  Третата мисия, поверена на пилотите на изтребители, е да събиратвсичката информация, необходима за осигуряване на защита в контекста на военните операции, по-специално информация от стратегически характер, на обекти във Франция или по време на разузнавателни операции в чужбина.

  Кое допълнително обучение да изберете, за да станете пилот на изтребител?

  Изненадващо, но професионалист с лиценз за пилот на авиокомпания не става пилот на изтребител . Въпреки общата им способност да управляват въздухоплавателно средство, за това няма начално ниво на обучение, тъй като това не е същата работа : капитани, които са преминали специфични тренировки, но и обратното. В
  края на
  кариерата си пилотите на изтребители могат да преминат изцяло към търговската авиация като пилоти на авиокомпании.

  Важно е също така да знаете, че кариерата ви като пилот на изтребител на договор е 20 години. Кариерата на войника изисква непрекъснато обучение за поддържане на ефективността, актуализиране на знанията, техниките и практиките и развиване на нови умения. Военновъздушните сили организират и провеждат основно обучение за поддържане на стандартите за качество на службите за отбрана и защита на държавата. По подобен начин тя подготвя военни пилоти за еволюцияили преквалификация, независимо дали в гражданската или военната област, се финансират по специални програми.

  Кои училища са интегрирани, за да станете пилот на изтребител на Военновъздушните сили?

  За да станат пилоти на изтребител, кандидатите трябва първо да се уверят, че са изпълнени всички горепосочени изисквания за прием. След това ще трябва да кандидатстват в Escuela Politécnica или Escuela del Ejército del Aire.

  Ставане на пилот на изтребител чрез
  École Polytechnique

  Специфични курсове за обучение се предлагат в École Polytechnique и в потока Flight Personnel (PN). Те включват професиите пилот на изтребител, пилот на хеликоптер или транспортьор. Това е
  отрасъл в областта на договорите, който позволява на бъдещите авиационни офицери да се запознаят с професията на пилота на изтребител.

  Последният ще оцени знанията им за научно-техническата област на авиацията, техническите и психомоторните им умения, както и мотивацията им. Моля, имайте предвид, че психотехническите и когнитивните тестове могат да се решават само веднъж.

  how-to-become-a-combat-pilot-in-the-air-forces

  Ставане на пилот на изтребител в Академията на Военновъздушните сили

  Вашето първоначално военно обучение в Академията на Военновъздушните силище ви предостави всички знания и ноу-хау, необходими за работата на пилот. Практическото ви обучение се провежда във военната база Салон дьо Прованс в Буш дю Рон. Тя се отнася до придобиването на специфични летателни умения и участва в ранните етапи, по-специално в определянето на бойните специалности.

  За да станете пилот, се изисква три години обучение и накрая лиценз за fighter pilot. Обучението продължава една година в оперативно преходно училище, за да се овладеят всички техники за боравене с оръжието на всеки изтребител.

  Възможности за развитие на пилота на изтребител

  Професията на пилот на изтребител дава възможност за развитие през цялата кариера. Наистина, след първоначално обучение, придобиване на статут на пилот на изтребител и опит на терен, пилотите на изтребители могат да претендиратза длъжности с по-големи отговорности. Кариерното развитие в армията следва определен ред, тъй като е йерархично. Например, възможно е да кандидатствате за длъжността заместник-началник на патрул, преди да кандидатствате за длъжността началник на патрул и накрая за главен командир. Възможно е също така да се преквалифицирате в армията, за да се насочите към работа в областта на информационните технологии или инженерството.

  Каква е заплатата на пилота на изтребител?

  Пилотът на
  изтребител получава заплата, която се нарича ведомост за заплати. Сумата зависи от техния статут и може да бъде придружена от определени разрешения, свързани със семейното положение и местоположението. Офицер курсант-пилот на изтребител получава нетна месечна заплата от 1328 евро за самотен войник без зависими деца. Заплатите се увеличават в зависимост от ранга и дейността на пилота. Например, ако сте Лютенант, максималната нетна заплата е 2636 €.

  Лютенант.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *