Как се става адмирал?

Създаването на военноморски адмирал не е лесна задача. Трябва време, забрава и най-вече много усилия. В крайна сметка това е най-високият ранг във флота. Ако се интересувате от тази кариера, тази информативна и интересна статия ще ви покаже стъпките, които трябва да предприемете, за да станете адмирал. Тя ще хвърли светлина и върху работата на адмирала, както и върху развитието на кариерата. 

Ако търсите военни статии като военна тактическа раница, не се колебайте да посетите нашия сайт.
 

béret-militaire

Обучението, за
да станеш адмирал

Вероятно вече знаете, че има адмирали, които са се развили от много ранна възраст в света на военноморските сили, и адмирали, които са се присъединили към тях едва след като са завършили висшето си образование. За
да ви дадем възможност да
избирате, ще ви покажем как да определите двата варианта.

Ставане на адмирал чрез военните

За да увеличите максимално шансовете си да станете адмирал, развитието в рамките на военноморските сили би било във ваша полза. Поради
тази
причина
трябва да знаете, че има три степени или все още класове, които съставляват организацията на флота:

  • Маринтьори: За разлика от армията, която изисква минимум Bac, флотът набира от клас 3e. Ако учите в колеж и се стремите да станете адмирал, можете да се присъедините към флота като моряк. Морякът е рангът над пенопласта. По време на обучението ще се запознаете с начина на живот на мореплавателите. Това обучение продължава между 2 и 6 години.
  • Навигационни офицери: В края на 2 или 6 години морякът може да се издигне в ранг, ако е придобил необходимите умения. За този клас се изисква най-малко степен Bac или национална диплома Bac +2. Тези старшини стават „командири на екипажи“, след като завършат училище за оръжия. Всеки от тях има области на специализация и високи умения. На това
   ниво морякът вече може да има договор.
  • Офицери: Тази степен е запазена за тези, които са завършили с Bac +4. Тази категория е специфична за класа, който по-късно ще заеме високотехнологични и специализирани командни длъжности. Офицерите са надарени с големи познания и разнообразни умения в много специфичен сектор, свързан с военноморските сили.
  how-to-be-an-admiral

  Що се отнася до кариерата на адмирал, за да имате право на нея, трябва да имате поне офицерски чин. Ако обаче се издигнете в професията и преминете от моряк към моряк, от помощник-водач към офицер, увеличавате шансовете си да станете адмирал.

  Ако имате Bac +4 от научно училище или Bac +5 по някоя специалност, можете да преминете конкурсен изпит, за да се възползвате от обучение в морско училище.След като завършите Военноморската академия, ще можете да се кандидатирате за длъжността адмирал. Тъй като
  длъжността адмирал е свързана с командването на флота или дори на корабите на армията, преминаването през военноморската академия е от първостепенно значение.

  Умения, които трябва да притежава един адмирал

  В допълнение към обучението има умения, които трябва да развиете, ако искате да се класирате за длъжността адмирал. Тези умения са също толкова важни за военния офицер, колкото и за офицера или адмирала.

  Добро владеене на стреса

  Да командваш военен кораб не е лесно. Целият екипаж зависи от вас, да не говорим, че това не е просто кораб или екипаж. Това е военен кораб с много моряци. Толкова много отговорности могат да бъдат стресиращи. По тази причина адмиралът трябва винаги да запазва спокойствие. Добрата психологическа и емоционална стабилност е задължителна.

  Инициативност

  В морето
  ще бъдете
  заедно с много моряци и моряци, които ще се грижат за отбраната и сигурността на вашата страна. Ако възникне проблем, адмиралът трябва да може да взема решения на място. Тази инициатива трябва да бъде съпроводена с голяма стратегическа и тактическа проницателност, в противен случай тя може да застраши защитата на кораба.

  Адаптивност

  Каквито и да са обстоятелствата, независимо дали в мирно време, или в период на война, адмиралът винаги трябва да може да се справи със ситуацията.
  Тъй като е висш командир на военен кораб, адмиралът трябва да бъде подготвен за всички случаи и да се адаптира към всички обстоятелства, които могат да възникнат по време на изпълнение на задълженията му.

  Организация

  Работата на адмирала е командна, подобно на тази на капитан или полковник. Макар и с по-висок ранг, това все пак е военна професия, която включва изпълнението на мисии за национална отбрана и сигурност на кораб. Да ръководиш цяла флотилия от моряци изисква големи организационни умения. Добрият лидер трябва да бъде винаги организиран, за да бъде една крачка напред във всяка ситуация.

  Добро физическо
  състояние

  Работата на адмирала, или просто на член на военния флот, е свързана с престой в морето на кораб. Поради тази причина, за да получите званието адмирал, трябва да сте в добро здраве. За
  да станете адмирал, трябва да сте в добро здраве, т.е. да не страдате от хронично, дегенеративно или сериозно заболяване.

  how-to-be-admiral

  Предимства на това
  да бъдеш адмирал

  Първото интересно предимство на това да бъдеш адмирал е заплатата. Всъщност заплатата на адмирала е задоволителна. До голяма степен достатъчно, за да живеете добре. След това има социален статус. Всъщност всеки, който се занимава с националната отбрана, се радва на възхищение и уважение от страна на колегите си. Ще имате повече от достатъчно причини да се чувствате добре, тъй като винаги ще имате достатъчно храна на масата си, както и уважението на другите служители и граждани.  И накрая, можете да имате, самоудовлетворение. Ако успеете да заемете най-високия пост в армията – адмирал, можете да се гордеете с кариерното си развитие и постижения.
  За повече информация относно френската армия и френския военен свят, не се колебайте да посетите блога на „Surplus militaire military-bg.comfr.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *