Какви са занятията в армията?

Както за да станеш адвокат, трябва да учиш в юридическо училище, така и за да станеш войник, трябва да учиш във военно училище. Военното обучение е необходимо, без него няма как да станеш войник. Всички армейски корпуси имат курс за военно обучение. Армията е най-голямата и за да се присъединиш към нея, трябва да учиш във военно училище. Обучението за армейски офицер варира от обучение като войник до специализирано обучение за професия. Независимо дали искате да постъпите в някое от военните училища, или просто сте любопитни, в тази статия ще научите повече за това как се провежда обучението в тях. Открийте различни аксесоари и военно облекло в нашата (лека тактическа жилетка, военна ръкавица, щурмова запалка, …) 

Veste-militaire

Обучението
на
армията
: програма за обучение в две части

Както всяко училище, така и Военното училище на армията има програма за обучение. Последното се разделя на два основни компонента, а именно първоначално обучение и специализирано обучение.

Първоначално военно обучение

В този първи компонент обучението на кандидатите за професията на офицер от армията се състои в изучаване на основите на професията. В този първи етап обучението е чисто военно и има за цел да се усвоят основите на войнишкия живот. Тази първа фаза продължава в по-голямата си част около десет седмици, през които се провеждат уроци по : бойни техники, военна култура (военни ценности, история на армиите и т.н.). Тази част от обучението също се следва.

Специализирано обучение

В тази втора част амбициозните офицери от армията ще преминат обучение, което ще им позволи да се специализират в определена област. Тук ученето им ще се съсредоточи върху усвояването на техники, специфични за дадена професия. Например обучение на пилоти или дори артилерийско обучение. Тази част от програмата за обучение на армията позволява на желаещите да се специализират и да станат военни медицински сестри или лекари. Тук обаче, за разлика от първоначалното военно обучение, продължителността му варира в зависимост от специалността.

Различни военни училища, отговарящи за обучението за армията

За всички, които желаят да преминат военно обучение, за да се присъединят към армията, има различни училища. В зависимост от това дали не сте завършили гимназия, или имате бакалавърска степен, военните училища, в които можете да кандидатствате, се различават.

Центровете CFIM 

Известни са като Центрове за първоначално обучение на военни от ранга. Тези училища са достъпни за всички желаещи офицери, независимо дали са завършили бакалавърска степен. CFIM отговарят за първоначалното обучение на войниците, независимо дали са бойци или специалисти. Младите новобранци ще изучават основите на професията в продължение на около 10 седмици. Независимо от това дали въпросните мичмани имат специализация или не, след подписването на договора те получават същото обучение в CFIM.

comment-se-passe-les-classes-a-l-armée-de-terre-

ЕNSOA 

Известни като Националната школа за активно обучение (Ecole Nationale des Sous-Officiers d’Active). Както подсказва името му, това училище подготвя бъдещи сержанти за армията. Учебната програма на учениците включва физическо, военно и академично обучение. Те ще научат понятия като организация на отбраната например. Освен това тук учениците преминават и командни курсове, за да си осигурят бъдещи ръководни позиции. Обучението тук ще продължи 8 месеца и ще бъде придружено от 2 седмици преквалификация. Това училище е отворено само за завършилите го.

АМСС

Това училище е известно като Военната академия на Свети Сир Коеткидан. Той отговаря за командното обучение на бъдещите офицери. Важно е да се отбележи, че Academie Militaire de Saint Syr в крайна сметка е група от три училища.

 • The Academie Militaire Saint Cyr Coetquidan Coetquidan amscc is a group of three schools.
  • L’ESM: Ecole Spéciale Militaire, където се организира обучение за офицери, които постъпват в армията директно от първия договор. Програмата е както академична, така и военна.
   • ЕМАК: Военна школа за аспиранти на Коеткидан, предоставя магистърска степен по командване и лидерство. Продължителността на обучението варира между 4 и 1 година в зависимост от това дали обучаемият е специалист по договор, служител по управление или пилот.
  • EMIA: Ecole Militaire Interarmes, отговаря за обучението на офицери от вътрешно набиране. Учениците в училището ще прекарат две години в обучение за получаване на званието лейтенант.

  Какви са предимствата на постъпването в армейските училища?

  Да станеш войник във френската армия в края на обучението си е чест само по себе си.
  Членството в тези училища обаче има и други предимства.

   • Диплома за въпроси: едно от най-големите предимства на военните училища е, че става въпрос само за това да станете един от техните офицери. Защото тези институти предлагат на студентите и курсове за придобиване на степен. Например, благодарение на академичната програма на ЕМСС студентите могат да получат инженерна степен. Те ще могат да изпълняват и други граждански функции.
    • Випросът за разходите: това е повече от значително предимство, защото студентите на практика няма да имат разходи, които да поемат. Не им се налага да плащат такси за обучение или за училище, нито дори за пансион. Те ще бъдат настанени, нахранени и измити. И като черешка на тортата, на учениците се плаща. Единствено заплатата варира в зависимост от договора.
   how-to-access-an-army

   По отношение на училищната интеграция? 

   Всяка нова година армията набира поне 15 ООО нови военнослужещи. Достатъчно е всеки амбициозен стажант да посетите CIRFA или Centre d’Information et de Recrutement des Forces Armées. Във Франция има CIRFA навсякъде – от Париж до Лион. Тук те ще ви придружават, докато подпишете договора, с който ще се присъедините към армията като EVAT или Engagé Volontaire de l’Armée de Terre

   За повече информация отидете на Surplus Militaire

   Удовлетворени ли сте от тази статия? Искате ли да прочетете още или дори да научите повече за армията? Тогава не се колебайте да се обърнете към Military Surplus.

   Ще намерите много интересна информация, статии и продукти.

 • Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *