Какъв е произходът на военния поздрав?

Както се казва, постъпването в армията е избор на начин на живот, защото, упражнявайки тази професия на национално ниво, ще промените изцяло поведението си, навиците си, начина си на обличане и може би дори, по време на престоя си в армията, личността си.

Във Франция La grade, е термин, неразделно свързан с армията. Ако в общи линии това е мерна единица, то тук тя показва статута на армията според нейната йерархия. Наименованието на даден чин може да се различава в зависимост от корпуса, към който принадлежи. В армията обаче функциите често са по-важни от званието. С
други думи, той закрепва възможността да се заемат длъжности от определено ниво, да се поема отговорност за тях и да се упражнява властта, която е свързана с тях.

Законът, от
своя страна, прави разлика между ранг и длъжност, като рангът, за разлика от длъжността, е собственост на служителя. И мъжете, и жените в редиците уважават дисциплината, екипния дух, но преди всичко йерархията. Така че не се изненадвайте, ако ги видите да поздравяват началниците си или един друг през цялото време.

 Insigne armée, patche militaires et d’autres équipements militaires sont à découvrir dans notre boutique en ligne Surplus-Militaire. 

Military-jacket

Къде е
произходът на военния поздрав?

Основно военният поздрав е знак за мир и учтивост, който през вековете придобива по-тържествен характер, за да се превърне днес в знак на лоялност, принадлежност и братство. Военните поздрави са толкова много, колкото са и армиите в света, но произходът им остава, меко казано, общ.

Поставете на военни бижута за ежедневната ви военна визия!

История на военния поздрав

 • Когато става въпрос за историята на военния поздрав, той води началото си от древни времена.
  В онези времена, когато двама воини се срещали, те си разменяли знак с дясната ръка, т.е. с отворената длан, за да покажат, че са невъоръжени. Този знак на мир свидетелствал за взаимните им добри намерения.
 • PСмисълът на военния поздрав обаче ще придобие значение едва през Средновековието, когато той се превръща в жест на уважение и учтивост. Когато двама конници се сражават на дуел, всеки от тях имал обичай да открие лицето си преди битката, за да поздрави противника си. Този поздрав се изразяваше с жест на дясната ръка, вдигната към шлема, за да се открие козирката на шлема.
 • През XVII в. тогава, когато двама войници се кръстосвали, те вдигали дясната си ръка към небето с 3 раздалечени пръста в алюзия за трите лица на Светата Троица.
 • С течение на времето този жест става общ за всички войници : ръката спира на височината на шапката (барета, каска…), след това се превърна в знак на взаимна лоялност и братство
  .

Как да
поздравим военен човек ?

Според пехотната книга на френската армия от 1916 г. военният поздрав се изпълнява по следния начин :

 • Дясната ръка е отворена към дясната страна на шапката, дланта е в една линия с предмишницата, пръстите са изпънати и съединени, палецът е съединен с останалите пръсти или леко изпънат.
 • Дланта на
  ръката е обърната напред, ръката е основно хоризонтална и в една линия с раменете.
 • Подчинението на поздрава се заема с енергичен и решителен жест, с лице към поздравяваното лице.
 • В края на поздрава дясната ръка със сила се връща на линията.

Всеки войник, който минава покрай началник, му отдава чест, когато е на 6 крачки от него, и запазва отношението на отдаване на чест, докато го подмине. Ако изпревари висшестоящ, той го поздравява, когато достигне височината му, и запазва поздрава, докато го изпревари на 2 крачки. Ако е въоръжен, той представя оръжието си, като обръща главата си на страната на началника.

Този военен поздрав обаче е строго регламентиран  и е характерен за френската армия. Що
се отнася до
останалата част от света, всяка армия вече има свой собствен военен поздрав.

 

quel-est-l-origine-du-salut-militaire

Как функционира ранговата подредба във френските въоръжени сили?

Военната йерархия обикновено се подразделя на 4 основни национални групи звания: сержанти, подофицери и маршали на Франция и адмирали на Франция.

Подпоручическата гвардия във Франция

Това е
група от основни звания в йерархията от военен тип.

 • Коледа или мателот: Това е първият военен чин, първото стъпало в йерархията, по време на основното обучение те се наричат и наборници.
 • Корпорал или старшина 2-ри клас.
  strong>Работник или старшина 1-виклас
  : е най-високото звание на сержантите във френската армия

.Рангове на сержантите и старшините

 • Сержант или маршал на куфарите, или втори капитан
 • ./strong>

 • Главен сержант или
  магистър
  ./li>

 • Асистент или първи майстор
 • Chief Petty Officer или
  Senior Master
 • Major.
  /strong>

Функции на офицерския чин във Франция

 • Подлейтенант
 • Лейтенант или мичман 2-риклас
 • Лейтенант или мичман
  2-риклас
 • .Лейтенант или мичман 1-виклас
 • Капитан или
  лейтенант./span>
 • Командир или лейтенант-командир
 • Подполковник или Капитан на фрегата
 • Корабен полковник или капитан на кораб.
 • Бригаден генерал, бригаден генерал от авиацията или контраадмирал./span>
 • Генерал-майор, генерал-майор от авиацията или вицеадмирал./span>

Къде да се оборудвате, за да се присъедините към Съвета на френската армия?

Разбрали сте се
да се присъедините към френската армия. Нямате търпение да се материализирате във френската история и да станете войник на пълен работен ден. Не знаете къде да търсите или дори от кой биотик да си купите оборудване? Отпуснете се, скъпи офицери и бъдещи герои, SURPLUS MILITARY е идеален за вас.

 Това е един от най-добрите онлайн магазини за военни продукти в света. Техните продукти се конкурират с най-добрите на пазара, но на разумна цена, достъпна за всеки, който иска да купува от тях. Ще намерите желаното авиационно облекло, униформи, оборудване и аксесоари. Артикулите, предлагани от SURPLUS MILITARY, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество. В този магазин има всички армейски артикули, които търсите и от които се нуждаете, за да демонстрирате гордо военния си стил.

С удоволствие ще разгледате дрехите и аксесоарите за цялото семейство: аксесоари за мъже, жени, деца на всякаква възраст и с всеки размер, който пожелаете. Разгледайте, more military.fr има различни артикули в каталога си, за да ви задоволи: бойна екипировка, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и много други… Този блог е най-добрият за облекло във военен стил и съпътстващи съвети, за да изживеете перфектното приключение на войник по най-добрия начин.
Доставката е безплатна и за цял свят.

Направете поръчката си с 1 клик и доставката на пратката ви ще бъде в цялата страна, в зависимост от местоположението от понеделник до събота, от 9 до 17 ч.. Освен това разполагат с най-отзивчивия персонал на онлайн пазара, като времето за реакция при обслужване на клиенти е до 24 часа. Присъединете се към СЪРПЪЛНАТА ВОЙСКА. Те ви очакват, така че грабвайте телефона или компютъра си и посетете най-добрия уебсайт, който продава мечтаните от вас военни продукти на surplus-military.co.uk.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *