Коя балаклава да изберем ?

Когато говорим за бонети, се сещаме за две неща. Първият се отнася дополитическа и военна организацияcagoule-militaire нелегална терористична организация, действаща през 30-те години на ХХ век във Франция. Тази тайна организация е близо до завземането на властта. Но вторият, по просто определение, еажурно калпаче, в което се намират очите.  Това означава, че то обгръща цялото лице с коса, оставяйки видима само част от очите.  Именно вторият аспект на думата ни интересува в настоящия текст.  Етимологично думата “ качулка “ произлиза от латинското cuculla през 12 век, което също произлиза от галското cucullos, означаващохуд.

 Исторически погледнато, калпакът идва от Украйна, от Крим. В средата на XIX век, около 1853 и 1856 г., големи шапки като Камуфлажна шапка са били изпращани на британските войници, за да ги предпазят от студа. Всъщност тези водачи покриваха целите си глави и част от шиите си.
Оттук идва и наименованието балаклава.

Днес повечето хора използват балаклави като моден аксесоар или като маски за лице, за да скрият самоличността си. Но в днешно време тя се използва под различни фактори.

Съществуват два вида аспиратори :Балаклавата „Bulls-eye“която има отвор отпред на височината на двете очи, който благоприятства по-добрата видимост. Вторият е капак с два отвора, по един за всяко око, наречен качулка на окото, който благоприятства далечните сензори.

Военна шапка

 

Коя балаклава да изберем ?

Носенето на балаклава е строго препоръчително през зимата, особено ако практикувате спорт на открито или карате мотор. Но как да направите правилния избор между всички модели, предлагани на пазара, по отношение на цената? Вярвайте ни, ние сме тук, за да изясним представите ви за различните модели.

Изберете балаклава според професиите и работата си

 • Заваръчен кожух за заварчици

Заваряването е част от вашата работа или думата заваряване не е нова за вас. Уважаеми заварчици, оптимизирайте работата си по заваряване, като изберете най-подходящата каска за заваряване. Вашата цел е да заварявате безопасно с подходящото оборудване.

Както всеки човек в нужда, така и всеки заварчик търси комфорт и надеждна защита, когато работи.

Можете да избирате между различни качулки. Заварчикът може да избере пасивни бонета за извършване на работата си.

Тези бонета са изработени от термоустойчиви материали, обикновено пластмаса. От друга страна, те са оборудвани с
Състои се от непрозрачни, повече или по-малко тъмни стъкла. 

В допълнение, има и такива с фиксиран оттенък, оттенъкът в този случай е черен, но нюансът не се променя върху стъклото. Ще виждате като екран през стъклото.

От друга страна, имаактивни капачки, наричани още автоматични. При полиестера Този тип играе ролята на мигновено потъмняване веднага след задействане на електрическата дъга и тигъра благодарение на клетка, съставена от течни кристали.

Този втори тип
капак може да се
регулира с фиксиран или променлив нюанс на затъмнение, подобно на носенето на очила.

При избора на капак, ако сте любител на заваряването, трябва да вземете предвид тези три параметъра на екрана.
Чувствителносттана откриването на дъга и тиг, затъмняването което осигурява регулиране на оттенъка на стъклото изабавяне връщане към прозрачно състояние.

Кой капак да избера?

 • Балаклава за мотоциклет

Носенето на балаклава по време на каране е много важно за вашата безопасност на пътя.
Това дори се е превърнало в стандарт, когато се състезавате или ако смятате, че се движите бързо. Може да се носи с няколко каски, включително с реактивни каски.

За мотоциклетистите е важно да го изпробвате с каската си, когато отидете на тестово каране заедно.
Можете да го изпробвате и с очила и гащеризон, тъй като това е истински въздушен филтър.

От двата модела тези с един отвор, т.е. моделът hubbot, пасват по-добре от тези с два отвора, наречени сова. Това се дължи на факта, че при носенето на този аксесоар трябва да се осигури добър страничен изглед.

Можете да изберетеунисекс военната каска за мотоциклет с качулка. Последните могат да се носят както от мъже, така и от жени, като гарантират оптимален комфорт. Подобрената циркулация на въздуха се дължи на материала, от който е изработен – полиестер и дин, като по този начин се осигурява по-добра защита срещу вятър и филтриране на прах благодарение на дина.

 • Неопренова качулка 

Независимо дали сте сърфист, триатлонист, който плува в открити води, или гребец, който търси допълнителна сигурност, шапката за скафандър е задължителна за вашия скафандър.

Неопреновите шапки често са предназначени за най-студените условия, с които сърфистите могат да се сблъскат. Някои от тях имат вътрешна текстилна подплата за допълнителна топлина, те са колектори на топлина.

Тепературата на водата, където и когато сърфирате, плувате или гребете, оказва голямо влияние върху дебелината на скафандъра или шапката, които трябва да изберете.
Неопренът се предлага в различни дебелини;

Вие сте разглезени за избор, когато пазарувате за това оборудване, но най-често срещаният е неопреновият капак за цялото тяло 2mm, най-лесният модел за поставяне.
Това осигурява топлинен комфорт на главата и врата, когато сте във водата, като се избягва феноменът „бар“

Коя качулка да изберете?

 • Военна качулка

Както подсказва името, това са качулки, създадени за хора от армията. Тя се използва за прикриване на самоличността на елитни части по време на мисии срещу престъпници.

Ако обаче не сте военен, но все пак искате да носите такава, носенето на балаклава ще ви превърне в истински военен шпионин и стрелец. Ето някои модели продукти, които могат да ви допаднат

Военна качулка за джунглата : Тази балаклава е лесна за носене, тъй като е напълно мека и е изработена отполиестерни влакна, както и безшевна. Тя е изработена от много качествени материали.

Военна качулка-войнска шапка: Обикновено се носи от войници, които са свикнали датренират с велосипед.Подходящ е за колоездене, лов и дейности на открито. Изработена от найлон, тя осигурява циркулация на въздуха, което осигурява добра енергия срещу студа.

Военна ски маска с качулка :Идеална за зимни дейности,тази шапка е изработена от топла вълна.
В този случай тя позволява перфектно покритие на лицето.

Изберете балаклава според размера си

За да разберете кой размер ви подхожда,трябва да вземете ролетка и да я поставите над веждите и ушите си, за да измерите главата си

Така
качулката ви приляга най-добре:
 

 • За обиколка на главата 53-55 см, размер S.
 • За обиколка на главата 55-57 см размерът е S.
 • За обиколка на главата 55-57 см, размер S.
 • За обиколка на главата от
  57 до 59 см размерът е
  M.
 • За обиколка на главата от 59 до 61 см, размер L.
 • За обиколка на главата от 61 до 62 см, размер XL.

Коя качулка да изберем?

Капачки по използвани материали и стил

 • Найлонова балаклава 
  :

 Найлонът е подходящ за всички сезони – пролет, лято, есен и зима.

Този вид материал за маски има пори, които му придават дишаща функция и действат като своеобразен филтър.

Тя има тънък дизайн и това ще ви позволи да дишате добре. Ще се чувствате много комфортно, ако носите тази балаклава при дейности на открито.

 • Качулка за сноуборд :

За този модел използваната материя е полиестер. Тази балаклава има универсална функция, т.е. може да се използва през цялата година в студено или слънчево време.

Подходящ е за използване на открито, за каране на ски, конна езда, сноуборд, сноуборд, колоездене, колоездене, бягане, кану, джогинг, туризъм, риболов, сърфинг, катерене, къмпинг, туризъм, колоездене и много други приложения.

 • 3D
  Hoodie

Както подсказва името, тя е изработена от триизмерна тъкан с листа, това е ловна шапка, която прави лицето ни напълно невидимо.Това е ловна качулка, която прави лицето ни напълно невидимо.

Проектирано от полиестер, има отвор за всяко око, за да има добра видимост.

Защо да носите балаклава ?

 Ползите от носенето на балаклава

 • Основната функция на балаклавата е да топли главата в студено време.

 За да запазите енергията си срещу студа, е необходимо да носите такъв.

.

Независимо от какъв материал е изработен, независимо дали е неопрен, найлон или полиестер, той е аксесоар, който предпазва лицето и врата от студа.Той запазва топлината на тялото отвътре и предотвратява главоболието.

За сърфистите съставът на неопрена позволява да се предпазите от студа, като същевременно ви защитава от вятъра.

 • Осигурява се т.нар. хигиенна защита.

За мотоциклетиста ролята на качулкатаще предотврати контакта с бактерииот каската. Това е така, защото носенето на каска предизвиква значително изпотяване, което може да доведе до появата на миризми. 

 • За стил можете да използвате тези
  маски

Въпреки мнението на другите, в момента качулките са на мода.
Можете да го видите в медиите или в социалните мрежи. Всеки може да избере подходящия за него модел.

Лесен за поддържане аксесоар 

Моля, изпирайте балаклавата старателно след всяка употреба. Ако перете кърпите в пералня, моляпроверете температурата, за да избегнете изкривяване.

За всяко капаче обаче просто следвайте инструкциите за почистване, посочени на етикета.

За всяко капаче обаче просто следвайте инструкциите за почистване, посочени на етикета.

Кой капак да избера?

Как да си направим сами балаклава ?

С лесни за намиране инструменти или дрехи, които вече не носите, можете да си направите балаклава от тях, следвайте този кратък урок, който ще ви помогне да го направите. Не търсете повече, а опитайте с тези техники, които изискват минимална работа.

Изработете шапка от чорап.


 • Поставете чорапаплоско върху масата.
 • Сгънете петата му.
 • Отрежете пръста, ако стърчи.
 • Сгънете петата част.
 • След това отрежете страната срещу петата, която не е заоблена, малко по-малка.
 • Накрая сгънете чорапа наполовина.

За да го превърнете в покривало със същия продукт, ето какво трябва да направите

 • Изберете широк чорап с избраната от вас щампа.
   • Създайте отвор от всяка страна, като отрежете края на чорапа.
   • След като отрежете едната страна на чорапа, разстелете го.
   • Вземете другия чифт и направете същото.
   • След като сте поставили двата чорапа плоски, ги зашийте, за да се получи голям цилиндър.

   Изработване на качулка с шапка

   • Стъпка1 : Вземете избрано от вас шапчица с вашия размер.

  Можете да изберете чаша, която е с 1-2 размера над вашата, за да покрие лицето ви.

  • Стъпка 2 : Издърпайте капачката, докато покрие устата ви

  Трябва да натиснете капачката до нивото на устата си.

  • Стъпка 3 : Вземете маркери и нарисувайте маркер на нивото на очите.

  Тази стъпка ще направи изрезка на правилното ниво на очите.

  • Стъпка 4 :  Направете отвори

  Направете дупки с диаметър около 5 см, докато изберете вида на шапката, която искате да направите.

  Изработване на маска от тениска

  • Получете тениска от гардероба си
  • Намерете тениска по ваш избор.
  • Без да протягате ръка, я издърпайте над главата си.
  • Хванете двата ръкава и ги завържете заедно отзад на главата.
  • Направете маската така, че да приляга плътно.
  • Навийте долната част на маската нагоре над носа и навийте плата зад главата.

  Къде да намерите най-добрите качулки ?

  Сега знаете предназначението на балаклавата и различните видове на пазара.
  Ако все още не сте решили кой от тях да носите, свържете се с нашия екип за съвет относно най-добрия продукт, който ще бъде на разположение 7 дни в седмицата само за вас. Ще намерите модели от висок клас на ниски цени, както за жени, така и за мъже. Посетете ни, за да проверите най-доброто съотношение цена-качество. Приемете военен стил и бъдете модерни с нашите висококачествени балаклави. С продукта, който закупите, ще получите набор от оборудване и ще можете да разгледате различни предмети за оцеляване. От А до Я като Amazon, ние винаги се доближаваме до вашите нужди и до вас. Не се притеснявайте за доставката, всичко се извършва онлайн и получавате безплатна доставка за всички покупки, направени на сайта. Не търсете повече, посетете нашия сайт
  https://tienda-militar.es/.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *