Какъв нож за войник?

Козелът, по-известен като нож, е отличен инструмент, който може да има много приложения. Това е прекрасен EDC, който е изключително полезен за най-често срещаните задачи за оцеляване. Той може да се използва както от напълно нормални хора, така и от професионалисти. Такъв е случаят с военните, професионалисти в изкуството на оцеляването и борбата.  Наистина, често се вземат в тяхната професия, за да участват в експедиции, където е необходимо оцеляване. Ако пък се отправяте на експедиция, в която се налага да се биете, ножът е идеален. Но поради самата си професия има специфичен вид нож, предназначен изключително за оцеляване във военната сфера. Ако искате да знаете какъв тип нож е това, това е идеалното четиво!

Оборудването за оцеляване, което може да ви бъде полезно (bФренски военен компас, комплекти за оцеляване, .), се предлага във military-shop. Елате и открийте!

survival-knife-military

Бойният/тактически нож за военен

В света на EDC ножовете са много разпространени. А сред цялата гама от ножове EDC във Франция обикновено откриваме бойния или тактическия нож.
А за
военно облекло можете да разчитате на Suplus-militaire.fr – магазин, специализиран в продажбата на всички видове военни аксесоари и оборудване.
 

Какво представлява бойният/тактическият нож?

Този нож е а white_weapon, което по принцип е предназначено за войници от армията. Ето защо той често се нарича и военен нож. Това е регулаторен инструмент, който е част от програмата TIOR или Technique d’Intervention Opérationnelle Rapprochée. Този нож също така е част от военната система TAD или Technique d’Auto-Defence. Ето защо той трябва да бъде незаменима част от екипировката на военния.

Как да разпознаем боен/тактически нож в общ преглед

Трудно е да
се формира мнение за даден инструмент, без да разполагаме дори с описателен преглед. За
да
ви дадем описателна представа за бойния или тактическия нож, ето някои общи характеристики на всички военни ножове, които ще ви помогнат да ги разпознаете.

  • Острието на ножа: Острието на този тип нож е специално и не е като това на другите ежедневни или граждански ножове. Острието на военния нож е изработено с антирефлексно покритие. Това всъщност е неговата система за камуфлаж. В идеалния случай, когато става въпрос за военен инструмент, той не трябва да бъде лесно откриваем, а по-скоро ненатрапчив. То
   може да бъде гладко или назъбено в стремежа си да става все по-остро.
  • Материалът на острието: военното острие трябва да е здраво. Той е причината да е изработен от неръждаема стомана и след това покрит с титан.Неръждаемата стомана е много устойчив материал. Именно това прави този нож остър, здрав и ефективен.
 • Цвят на острието: по цвета на острието лесно може да се разпознае боен/тактически нож. В повечето случаи тя е черна на цвят, винаги поради необходимостта от дискретност в екипировката на войника. Но черният цвят на острието се обяснява и с факта, че той придава доста елегантен вид.
 • Дължината на острието :Комбитативните / тактическите ножове наистина не трябва да имат много внушителна дължина. Винаги трябва да бъдете ненатрапчиви. Затова острието им обикновено е с дължина между 10 и 20 см. Поради това дължината на острието може да се променя. Но никога не прекалено дълго, за да не се забелязва. Но никога не е прекалено къс, за да бъде достатъчно остър.
 • .

  • Дръжката на ножа : известна също като дръжка на ножа, дръжката винаги е ергономично изработена. Това позволява по-ефективен захват за войника. Често тази дръжка или ръкохватка е изработена от метал и синтетични влакна с висока плътност. Цветовете му са различни, но винаги трябва да са дискретни и в темата на камуфлажа. Ето защо можете да намерите ножове с дръжка или ръкохватка в черно, каки, а понякога и в сребристо.
 • Охрана на ножа: Този инструмент също се състои от много ефективна защита. Това осигурява ефективна защита на ръката на войника. Освен това той позволява и по-точно проникване във врага. Компонент, който осигурява най-висока ефективност.
  • Теглото на ножа: въпреки че трябва да е лесен и лек за носене, никога не трябва да е прекалено тежък. Този нож в своята цялост, от острието до дръжката, почти винаги тежи около 385 грама. Това го прави лесен за носене в джоба, раницата, колана или дори в багажника.
кой-нож-за-военнослужещи

За какво служи военният нож?

Тези ножове логично се използват, за да задоволят различните нужди и задачи на военния по време на неговите експедиции. Той не трябва да бъде просто още едно острие в оборудването ви. Този нож трябва да може да ви служат както за борба,за оцеляване, така и за мисии като част от военните им учения.

  • Бойно острие :Може да се случи така, че по време на експедиция войник от армията да трябва да се бие срещу врага. Възможно е да има моменти, когато пушката не е най-доброто оръжие за използване, особено когато става въпрос за близък бой. Ножът е по-добра алтернатива. А бойният нож е идеалният съюзник за самозащита в близък бой. С дръжка, която е по-практична за боравене от пушка, войниците знаят, че боравенето с бойния нож е най-добро.
   • Острие за оцеляване : Войникът често е на експедиция или на открито. Дейностите на открито изискват носенето на добър комплект за оцеляване, който покрива основните нужди. За военния на открито тактическият нож е най-доброто средство за оцеляване. Изработен в многофункционално острие, той ви позволява да посрещнете различни нужди като лов, рязане на дърва за огън и др.
   • Острие за военни мисии: като за, това е по-често тук спасителни мисии. Всъщност един военен може да използва острието на тактическия си нож, за да спаси човек в беда. Така военният нож може да се използва например за пробиване на леда и спасяване на човек, който е паднал в замръзнало езеро. Острието му е много ефективно и за бързо прерязване на предпазния колан на автомобил, който е на път да се запали, например. Той
    също така реже плат, за да направи импровизирана превръзка, когато човек или спътник е ранен.

   Различни модели бойни/тактически ножове

   Обикновено има два много различни вида военни ножове. Всеки от двата ножа има своите характеристики и предимства. Освен това това са сгъваемият военен нож и фиксираният военен нож.

   кой-нож-за-военни

   Сгъваемият армейски нож

   Джобният нож или сгъваемият нож е добре познат е много популярен. Вече познавате швейцарския армейски нож, но има и сгъваем военен модел, предназначен специално за войници. Използването на този модел се оценява високо от офицерите от армията, тъй като има много предимства. То е и двете:

   .

   • Практичен нож: Ако има практичен нож, това е този.
    Състои се от острие, което рядко надхвърля 12 см, сгънато в дръжката. На първо място, от наименованието му джобен нож е лесно да се досетим, че той се износва много лесно. Защо? Защото има <стронг>компактен размер. Ето защо малкият му размер го прави лесен за носене и същевременно безопасен.  Второ, той е и практиченпоради много лесната си система за отваряне. Често за отварянето му е необходима само една ръка. Което е много практично.
   • Многоцелеви нож: джобният нож може да се използва за различни задачи, особено при оцеляване. Изработен от ултраостра стомана, той може да пререже буквално всичко. Този нож може да реже дърво, плат, колан или нещо друго без ни най-малко притеснение. Може да се използва дори за лов, когато храната на войниците започне да се изчерпва.
   • Сила и острота на ножа: той е изработен от висококачествена неръждаема стомана. Именно това го прави изключително ценен заради неговата надеждност, от една страна. И способността му да реже различни неща, от друга страна. Той е истински съюзник както в самозащитата, така и в оцеляването.

   Военният нож с фиксирано острие

   Ножът с фиксирано острие несъмнено е един от най-добрите съюзници на всеки, който излиза на открито.
   За един военен това е още по-силно. Този модел е особено ценен заради своята здравина и ефективност.

   • Стройността на ножа : военният нож с фиксирано ядро е известен с това, че е изключително устойчив и здрав. Всъщност този модел е далеч по-издръжлив от сгъваемия модел. Доколкото е директно прикрепена към дръжката, тя е по-издръжлива. Независимо от вида на острието – гладко или назъбено, няма разлика.
   • Ефективността на ножа: войник на експедиция за оцеляване е много благодарен, че има фиксиран модел, защото той е перфектен за голямата природа. Той е много ефективен, например за рязане на дърва, рязане на въжета или дори за поставяне на подслон. Несравнимата му острота е това, което го прави толкова ефективен.

   От друга страна, важно е да се направи уточнение по отношение на този модел. За безопасното носене на този нож е необходимо ножче. Ножницата може да се държи в чантата или да се носи на колана. Но не е безопасно да го поставяте в багажника. Малкият му недостатък е, че без калъф този военен нож може да бъде опасен за носене от собственика си.

   Няколко допълнителни сведения за острието на военния нож

   Ясно е, че острието на ножа, предназначен за използване от войник, е доста специално. Има специфични подробности за този компонент на ножа, които е интересно да се знаят. Те включват вида на острието, от което е изработено.

   Различните видове остриета на военни ножове

   Не е необходимо да си блъскате главата над видовете остриета на военни ножове. Просто трябва да правите разлика между тях. Това са
   гладкото острие и назъбеното острие.

   • Острието на военния нож  гладко : Както подсказва името, острието е осигурено с постоянна, гладка нишка. Тя е перфектно обмислена. Този тип позволява да режете чисто и прецизно. Но той е най-ефективен при меки или лесни за рязане материали. Например плат или друг лесен за рязане материал.
  • Зъбовидното острие на военния нож: Зъбовидното острие се разпознава по прекъснатата линия от зъби на режещия му ръб. Този тип е по-агресивен и по-остър от първия тип. Той също така губи острието си по-бързо от гладкото острие. Той е идеален и за малко по-твърди материали. Оттук и
   неговата ефективност.
  какъв нож за военни

  Различни форми на остриетата на военните ножове

  Важно е да
  се отбележи, че не всички остриета на бойни/тактически ножове имат еднаква форма. Всъщност формата може да се промени. За да направите кратък преглед, знайте, че има стандартни остриета, остриета с платно, остриета с капка, остриета с копие, остриета с игла и накрая остриета с щипка.

  • Стандартно военно острие: това е, както подсказва името, стандартното острие. Той е изработен с празен ръб и плосък гръбнак. Това е обичайната форма, без да има някаква собствена специфика
  • Острието на военния нож Sailpoint:Това острие вече се отличава повече от стандартния модел.Изключително се отличава с извита нагоре форма.Идеално е за рязане, но и за сваляне на кожа.
  • Острие на военен нож с капковиден връх:Това острие е
   известно още като бурбониера. Той се отличава особено с заострената си форма, която е по-ниска от дръжката. Той е специално изработен за пробиване и пробождане.
  • Острие на военен нож със заострено острие:Това острие е подобно на острието Drop Point. Разликата е, че има симетрична форма на главата. Това острие също е с двойно острие. Това може да бъде много ефективно.
  • Острието на военния нож: то е изработено от дълъг, тънък, симетричен връх. Той е много полезен в близък бой, особено идеален е за пробождане.
  • Военно острие на нож с клипсовидно връхче: То се отличава с дълъг връх във формата на острие на сабя. Този нож се използва за рязане и пробиване доста ефективно.

.

Какви са изискванията към един военен нож?

За да
служи на войника по време на мисиите и експедициите му, ножът му трябва да отговаря на определени изисквания. Освен това ножът ви трябва да:

 • Бъде силен и издръжлив, за да може да посрещне различните ви нужди от рязане и нарязване, дори на доста твърди предмети или вещи
 • .

 • да има камуфлажна система, за да не бъде лесно забелязан 
 •  да бъде надежден, но и практичен.
 • &nbsp
  ;за своя потребител

 • трябва да бъде достатъчно остър или дори смъртоносен за врага
 • .да
  се съхранява в ножница
  , особено когато става въпрос за военен нож с фиксирано острие

Може ли цивилен гражданин да притежава боен/тактически нож?

Имате ли гражданско лице, което се чуди дали може да носи боенt/тактически нож със себе си? Знайте, че когато става въпрос за тактически ножове, има голяма вероятност да разполагате с тях. Това е категория, която е по-широка от обикновения военен нож. От друга страна, бойният нож е по-сложен. Защото това е предназначено за информиран потребител, така че трябва да сте по-внимателни. Но това не е невъзможно. Между другото, ако някога искате да купите нещо, има чудесно място, където да го направите. Това е онлайн магазинът “ Военни излишъци“. Това е магазин, специализиран в продажбата на висококачествени военни артикули и аксесоари. Ножът ви ще бъде доставен в рекордно кратък срок и безплатно. Независимо дали сте войник, който търси нов нож, или цивилен, ще намерите своето щастие в наличните продукти на Military Surplus.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *