Какъв стил часовник ?

Ръкавният часовник, какъвто го виждаме днес, не е бил един и същ във времето. Този малък кръгъл обект е резултат от цели хилядолетия, през които човекът се е опитвал да измери времето. Изправени сме пред фазата на луната и слънцето. Тази гривна еволюира по отношение на формата, цвета и функциите си под влиянието на новите технологии. Занаятчиите са първите новатори в областта на часовникарството, които преминават от дървени часовници към различни материали като кожа, стомана.В Европа историята на часовниците започва с преносимите пружинни часовници.

Часовникът се различава от часовника, махалото или друг инструмент за измерване на времето по това, че може да се носи.

Приблизително през XV век от един периодичен, но модерен модел се появяват съвременните модели часовници.

Той се задвижваше от основна пружина, която завърташе зъбния механизъм, за да движи стрелките. Особеност на часовниците от онова време е тяхната форма и размер, с малко по-голяма стрелка.

Нюрнбергският часовникар Петер Хенлайн често е смятан за изобретател на часовника. 

През XVII в. стилът се променя, от дървения модел мъжете започват да носят джобни часовници или дори механични часовници, които означават лукс.
 
Използването на този аксесоар е свързано с модата и различните предразсъдъци, които характеризират социалната класа.

По дефиниция се отнася за лек, преносим инструмент, който обикновено се носи на китката, като гривните.
Той е оформен като кутийка с циферблат и стрелка и часовников механизъм.Циферблатите се различават според стила. Открийте гама от военни часовници на нашия сайт.

Военен ръчен часовник

Какъв стил часовник ?

От няколко десетилетия насам часовникът е не само полезен предмет за отчитане на времето. В допълнение към функционалната си стойност, той се носи като бижу способен да преобрази тоалетите ви.Ще ви помогнем да изберете с това кратко ръководство за различните стилове часовници.Винтидж, механични или с луксозна гривна, моделите са много различни по дизайн и функции.

Богат избор от ръчни часовници :

 • Дигитални часовници

Както подсказва името му, той е проектиран да бъде водоустойчив. Всъщност това, което го отличава от останалите, е, че благодарение на неръждаемата си стомана може да издържи на дълбините на океана. Символ на приключението, той може да издържи до 500 метра дълбочина. По отношение на формата диаметърът обикновено е голям, със сравнително голяма сфера. За да можете да го виждате под вода,корпусът със стрелките и цифрите има луминесцентен ефект дори при слаба светлина на тъмно. С обемна форма, можете да я носите с елегантна ежедневна визия в черно, като отново помислите, че не е само за гмуркане.Носете я всеки ден с тениска, поло риза или къси панталони, това, като го избягвате за шик или официално облекло.

 • Спортни часовници 
 • Спортни часовници 
 • .

Искате ли да бъдете придружавани по време на тренировките си, Спортните часовници са предназначени да се носят, когато спортувате. Неговият корпус с циферблат и стрелка са сравнително издръжливи с лесен за четене дисплей. 

Той има и друга функция, освен да показва времето, той може да служи като хронометър и дори да измерва производителността на потребителя чрез своите изключително усъвършенствани функции. Хронографски часовник, се присъединява към този стил часовници, тъй като трябва да натиснете само бутон за включване/изключване, за да стартирате или спрете хронометъра. За да допълвате ежедневния си външен вид, възприемете ежедневен стил, който е небрежен. Подобно на моделите за гмуркане или на хронографа, съчетайте го с анцузи, къси панталони и дрехи, които не са за обличане. Така също и дънките са вариант, който ще работи добре, тъй като е универсален.

 • Модни часовници

Обикновено те са луксозни часовници, модерни, но семпли. За разлика от първите две, те са предназначени за външен вид на костюми. Затова е добре да ги предпочитаме за специални събития като сватби, кръщенета и др. Можете да ги носите и на работа или просто за по-професионален външен вид. Те могат да бъдат изработени от кожа, стомана, които се различават по цвета си. Очевидно цената ще се определя от техните компоненти.

От друга страна, всичко по-малко официално, ще се съчетае с подобноa href=“/voenni-rizi/“ target=“_blank“ title=“military-shirts“ rel=“noopener noreferrer“>ризи, костюми или защо не блейзър върху риза.Изберете елегантен, модерен часовник, който да допълва ансамблите ви.

Формите варират в зависимост от производителя, играйте между такива, които са сдържани, и такива, които са ексцентрични.
 
Размерите на циферблатите, техните цветове, материали и характеристики са класически, но предлагат оригиналност.  Модерният модерен часовник е този, който включва всички ценови диапазони за мъже или за жени. Тъй като е
луксозен часовник, той може да бъде изработен от скъпоценни материали като злато или диаманти.

Какъв стил часовник?

Наблюдението за сметка на новите технологии

Високите технологии в услуга на часовника – днес часовникът може да бъде свързан с високотехнологични аксесоари като смартфон или таблет. Те са снабдени със сензорна функционалност и помагат за синхронизиране на приложенията със смартфона. Известни също като смарт часовници, стиловете им са разнообразни.

 • Автоматичен часовник 

Без електричество този тип часовници не могат да работят поради механичните си части. Механизмът на часовникае автоматичен, когато движите китката си, роторът се завърта, за да задвижи механизма. Тъй като са механични, не е необходимо да ги навивате, ако ги носите всеки ден. Съхранената в него енергия му позволява да работи в продължение на 24 до 48 часа.

 • Механичен часовник 

За разлика от кварцовите часовници, които работят по електронен път, при тях се използва механизъм за измерване на хода на времето. За разлика от тях съществува така нареченият цифров часовник, който изисква захранване.Изработен със стоманен корпус, стрелките могат да липсват.

Как да носим
часовника си със
стил 

Как да изберем часовника си със стил&nbsp
;

Кой цвят да изберем, какъв тип часовник да изберем, какъв размер да изберем 

Кой цвят да изберем, какъв тип часовник да изберем?
Какъв размер да изберем  
Това са най-често задаваните въпроси.  Следвайте нашите съвети за стилно носене на часовници, за да не сбъркате. 

Какъв вид часовник трябва да изберете ?

За да направите правилния избор, ще трябва да изберете типа механизъм, който ще монтирате във вашия часовник. За да усъвършенствате външния си вид и външната си красота, той трябва да е в пълна хармония с облеклото ви, за да не създава прекалено голям контраст. Затова
трябва да изберете модел, който отговаря на собствения ви начин на обличане и носене на аксесоари.

Дресковите часовници са тези, които имат трезв и елегантен дизайн, а също и за винтидж стил. Това е универсален тип часовник, който може да се носи от официален до елегантен. Говорейки за ежедневно носене, имаме часовник в ежедневен стил, който може да се съчетае много добре с кожена каишка или каишка от неръждаема стомана.

За по-спортните веднага се обръщаме към гумена каишка. Тя е лека, здрава и устойчива на изпотяване.
Също така имайте предвид, че 
трябва да съчетаете металите, ако гривната ви е изработена от метал, уверете се, че останалите са изработени от същия метал. Например, ако носите златни гривни, по-добре избягвайте сребърни гривни. Ако носите кожени гривни, моля, създайте последователни аксесоари, които да ви придадат спретнат вид

Какъв стил часовник?

Какъв размер да изберем за часовник ?  

За да го носим добре, трябва да потърсим размера, който пасва на китката ни, без да залепва за кожата.
Въпреки това 
съобразете се с личните си предпочитания за външен вид

 • Ако имате китка с дължина 15 см или по-малко, това, което препоръчваме, е часовник, който има корпус с диаметър 32 мм.
 • Между 15 и 17cm обхват на китката, диаметър между 28 и 36 мм за вашия циферблат ще ви пасне идеално.
 • Размерът на китката варира между 16 и 18 см в полза на по-големи корпуси с диаметър между 36 и 44 мм.
 • Над 19 см, най-препоръчителни са по-големите корпуси, вариращи от 42 до 50 мм диаметър .

 Как часовникът се поставя на китката ?

В тази част не съществува абсолютно правило, но от друга страна има общо правило, което трябва да се следва.

 • Тъй като по-голямата част от населението е десничар, конвенцията е да го носите с лявата ръка.
  Това ще ви предпази от каквото и да било объркване.
 • Отговор на това, ако сте левичар, предпочитайте дясната ръка. Целта е да поставите часовника на страната, която най-малко ви подхожда
  .

Положението на китката е от изключителна важност, за да избегнете движение, носете аксесоара си правилно. Затова той не трябва да се вижда, докато не сгънете ръката си.По тази причина циферблатът на часовника трябва да е фиксиран над костта, която образува топката на китката.Това ще предотврати изплъзването му под маншета на ризата, когато стоите, а също и ще ви осигури удобство.

Защо да изберем военен часовник ?

Правилният часовник е известен с функцията си за отчитане на времето. Въпреки това, когато става въпрос за военен часовник и добре, можете да очаквате много неща, тъй като той има няколко функции. Знаете ли, че ние сме специалисти в областта на военното оборудване, точно като истинските воини, без съмнение всички наши продукти също са издръжливи.Колекция от продукти на най-добрите марки, с дизайн, който кара всеки да завижда независимо дали са войници или цивилни, мъже, жени или деца. Всеки продукт следва нормата, но се различава от останалите по определени характеристики, които му позволяват да бъде издръжлив. Можете да избирате от цветове и форми, но това не е всичко, в surplus-millitary.co.uk има подходящ за всяка ситуация, независимо дали във фитнеса, на работа или дори на церемонии.  С механичен или хронографски модел, кварцов или от неръждаема стомана, той може да ви служи като аларма за буря, хронометър или GPS или много повече.Много повече от обикновен часовник, той ще добави щрих към облеклото и външния ви вид на достъпна цена.

Какъв стил часовник?

 Елате и се насладете на нашите колекции за вас, мъже, жени, а защо не и за деца. Има по нещо за всеки с различни и уникални модели. Трябва само да въведете surplus-military.co.uk и да посетите сайта ни, за да получите повече информация за всеки часовник и за широката ни гама от продукти и колекции. Вие ще намерите всички наши съвети за по-добро приключение. В противен случай можете да се свържете с нашата служба за обслужване на клиенти по телефона или по пощата. Дайте на себе си или на близките си удоволствие, като поръчате военни аксесоари сега

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *