Какъв тип запалка за цигари да избера?

Правилният комплект за оцеляване на приключенеца не се състои само от храна и аптечка.

Не е храната тази, която ще ви защити от буря, студ и тъмнина, нали? Това е почти същото, което е запалката за оцеляването на всеки мъж. Нека ви дадем нашето мнение за това коя запалка да изберете.

what-lighter-lighter-tempette-choose

Основни неща за оцеляване

Да, използването на запалка е нещо повече от това да запалиш цигара или фитил на свещ, за да осветиш стаята си в тъмното. За
да
разберете пълната полезност на този продукт, е полезно да знаете или да си спомните какво представлява оцеляването.

Запалвачката винаги е полезна

Буквално, преживяването е свързано с гладуване.

В дивата природа ще бъдете далеч от всички удобства на леглото, хладилника или компютъра в модерния градски свят. Ще се наложи да се грижите за себе си като ранен човек. Не забравяйте, че за да оцелее, ранният човек не е разчитал на храна и мека земя за спане. Не, те трябвало да намерят други начини да се защитят, включително огън. Създавали пламъци с два кремъка, за да се стоплят и да се защитят.

Ролята на запалката в оцеляването

Днес имаме
щастието да разполагаме с кибрити, с които да правим пламъци, да не говорим за Мадагаскарския

Пламтящ пламък.
a href=“/zapalka-za-oceljavane/“ target=“_blank“ title=“survival-lighter“ rel=“noopener noreferrer“>тухла, която е още по-практичен продукт. Не е нужно да се оправдавате, че сте пушач, за да носите една със себе си навсякъде. Винаги има възможност за неподходящи ситуации, особено насред джунглата, където враждебната среда не е рядкост.

„Човек не може да оцелее на студено повече от три часа.“ И как можем да избегнем това? Просто запалете добър огън с подходящата запалка. Нуждаете се от него толкова, колкото и от каната си, пълна с 2 литра вода.

 
кой тип запалка да изберем

Различни видове запалки

На пазара има много продукти. Електрическа, бензинова или газова (бутан) – изборът е доста широк. Предлагаме ви ги в нашия онлайн магазин.

Газови запалки

Измислени от Анри Пингео, този тип запалки са най-разпространените на пазара. Очевидно системата за запалване работи чрез изгаряне на газ, в повечето случаи бутан. Той е много преносим, така че лесно се побира в джоба ви. В
зависимост от
конструкцията и модела можем да различим ветроустойчива запалка или акумулаторна запалка за буря.

Бензинови запалки

Демократизиран по време на Втората световна война, този модел е един от най-разпространените. Има
различни форми, всяка с уникален дизайн:

 • Напълва се със запалителна течност ръчно
 • С избор на запалителни продукти: бензин, парафин или чист алкохол.

В някои запалки продукти като керосин или алкохол представляват значителен риск от повреждане на запалителното устройство. Въпреки това в нашия магазин гарантираме качеството и устойчивостта на нашите запалки, така че този детайл да не е в ущърб на запалителното устройство.

Запалки за факли

Запалването на банална факла не би било на нивото на качествена запалка за факла. Всъщност,
известна като запалка с факла’или запалка с пламък’, тя произвежда пламък с температура между 1200° и 1300°.

Запалката с факла произвежда мощен пламък, който не се интересува от никакви метеорологични условия. Това е
продукт, който иначе е много популярен сред любителите на пури, тъй като е перфектен за запалване на плътни материали като тупалки.

what-lighter-type-choose

Електрически запалки

Този модел се нарича още .“USB електрическа запалка“ , „електрическа дъгова запалка“ или дори „плазмена запалка“.Вдъхновен от електрошоковия пистолет, той не работи с газ или бензин, а с екологично чист елемент – електричество. Всъщност
той разполага със система за запалване и зареждане с електрическа дъга.

За да запалите какъвто и да е материал, например цигара или дърво,

прост натиск предизвиква електрически разряд, необходим за запалването.

Има батерия, което го прави модел, който може да се зарежда благодарение на кабел и USB щепсел. Ако обичате да къмпингувате и/или да пушите, а освен това сте природозащитник, това е електрическата запалка, от която се нуждаете!

Критерии за избор на запалка за оцеляване

Като оцеляващ човек знаете, че комплектът ви задължително трябва да съдържа запалка и че не бива да избирате просто някоя запалка.Критериите за добра запалка за оцеляване са следните:

 • Водоустойчива:Тя трябва да издържа не само на вятър, но и на влага. Не е нужно да се страхувате от бурята, пръските или водната струя. В допълнение към електрическия тип, кофата от тип UST или плаваща е идеална за водонепропускливост. За
  експедиции в много влажни райони тя е най-устойчивата на душ запалка.
 • Надеждна: Надеждна запалка е тази, която запалва при всякакви обстоятелства.
  В повечето случаи кремъка на запалката се износва и с течение на времето произвежда все по-малко пламък. Така че се нуждаете от запалка, с която можете да замените камъка, когато се износи, нещо, което можете да получите при нас.
 • Зареждаща се:Наместо да харчите много пари за няколко незареждащи се запалки, които в крайна сметка изхвърляте, когато се износят, изберете вместо това модел за зареждане. Когато горивото ви свърши, трябва да можете да заредите вашата газова или бензинова запалка по всяко време. Запалките са от съществено значение, особено когато отивате на къмпинг за няколко дни.
 • Преносима:Запалката трябва да е лесна за пренасяне като мачове, за да може да ви придружава по всяко време: с туристическа чанта, къмпинг чанта или без чанта. Предлагаме джобни модели, подходящи за джоба на чантата, панталоните или якето.
 • Безвредни: Огънчетата са много полезни. Те са полезни за готвене, отопление, осветление, изработване на керамика, отглеждане на култури, пушене на добра пура и т.н. Недостатъкът им обаче е, че те са опасни, когато не внимавате.Изберете запалка, която е мощна, но не е опасна за вас.Пламъкът на запалката трябва да е там, за да ви държи в безопасност и да ви топли, а не за да провокира друга извънредна ситуация.Другата дума е безопасност.

Запалката за буря: Звезда на оцеляването

Запалката за бури е известна още като „турбо запалка“ или „ветроустойчива запалка“. Тя съчетава всички предимства, необходими за оцеляване, което я прави добър избор.

кой тип запалка да изберем

Предимствата на буревестника

Експертите по оцеляване имат само положителни коментари за този вид запалки. Всъщност тя е сред най-рекламираните запалки на пазара на запалки за огън по отношение на качеството. Тази запалка е много устойчива на всякакви атмосферни условия, като бури и проливни дъждове. Той е лесен за употреба и може да се пълни отново. Предлага се в различни дизайни и структури, включително водоустойчив модел. Съществуват
и
плаващи или UST модели.

Запалката storm позволява качествен пламък, още по-интензивен от обикновените запалки. Всъщност интензивността е между 1200° и 1500°, и не по-малко. Освен това, въпреки че тази запалка е особено мощна, нивото на безопасност е добре гарантирано. Например можете да запалите огън, без да рискувате да се изгорите, точно както с фенерче. Любителите на пешеходния туризъм и къмпингуването я оценяват заради лесното ѝ пренасяне или дори заради различните ѝ приложения (отлична запалка за дървен огън през нощта, за кухненската печка или за пушене на цигара).

Различните видове запалки се предлагат в различни размери.

Различни видове буревестник

Има два вида, които можете да включите в комплекта си за оцеляване. Става дума за електрическата дъгова запалка и запалката с горивен газ. Тези запалки ще ви допаднат при походи, къмпингуване или обикновени планински преходи.

При използване само на една от тях ще се измъкнете от повечето извънредни ситуации (лошо време, студ, дезориентация).

 • Електрическа дъгова запалка за буря: Така също може да се нарече плазмена запалка за буря или USB запалка за огън. Използвайки работата си чрез електрическа дъга, той може да бъде проектиран и с двойна дъга. Тя не запалва пламъци в традиционния смисъл на думата – дъгата е тази, която се нагрява от налягането и предизвиква последващ електрически удар, който мигновено запалва пурата ви! Създаденият пламък е интензивен и мощен, така че не се страхува от природните стихии.

Тази запалка има предимството, че е икономична и екологична , тъй като създава пламъци благодарение на електричество и работи с презареждаща се батерия. Вероятно си мислите, че за туриста би било трудно да презареди електрически аксесоар сред природата, нали? Тъй като всичко, от което се нуждаете, е източник на електроенергия, за да се презареди, просто трябва да носите със себе си USB кабел и устройство за зареждане с USB щепсел.

  • Газова запалка „Буря“: Само че няма нищо лошо в това да се придържате към традицията. Ако предпочитате газови запалки, препоръчваме ви тази. Той създава мощен пламък по всяко време и навсякъде. Всъщност пламъците, които се получават, могат да останат запалени въпреки поривите на вятъра или силния дъжд, благодарение на сместа от въздух и газ (бутан).

  Притеснявате ли се как да го напълните отново? Изпразнете резервоара за бензин от въздуха и го напълнете с бензин с помощта на каничка. Можете да го закупите от нас на по-ниска цена за комплект за оцеляване, който е толкова пълен, колкото и сигурен.

  Military Surplus ви предлага най-добрите комплекти за оцеляване

  Нашият онлайн магазин предлага много аксесоари, също толкова полезни за оцеляване в дивата природа. Изследовател ли сте, оцелявате ли или практикувате природни спортове като алпинизъм или fastpacking? Съществуват две дейности за оцеляване, едната от които е woodcraft или bushcraft, което е изкуството да се живее в гората по отношение на последната. Тройното действие – хранене, спане и подслон – вече не е достатъчно.

  За да оцелеете по-добре в тези условия, трябва да можете сами да запалите огън в случай на нужда. Същото важи и за дейности, свързани с оцеляването, като например подготвеност, където всичко може да се случи. Храна, вода, аптечка, нож, мачове, запалки – имаме всичко, от което се нуждаете, за да се подготвите за оцеляване.

  que-tipo-de-encendedor-elegir

  Надеждни, издръжливи и достъпни запалки

  Запалката вече не е просто запалка. Макар че запалката се използва предимно от активните пушачи, нейното приложение далеч надхвърля ежедневната употреба. Запалката може да спаси живота вив много ситуации. Моделите с бензин, гориво или бензин – всички те са полезни за оцеляване. Намерете това, което ви подхожда най-добре, от нашите налични продукти.

  Обслужване на
  клиенти по
  мярка

  Military Surplus ви гарантира отлично съотношение цена-качество за всички продукти на склад. Вземете своя пожарогасител на конкурентна цена.Плюс това доставката е бърза, така че обслужването на клиентите е отлично. Не искате да поемате риска да бъдете погълнати и дезориентирани в тъмното на открито, но искате да сте сигурни, че можете да изберете най-добрата запалка за оцеляване?Отидете на surplus-military.com и поръчайте запалката по ваш избор.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *