Какъв тип капачка ?

Капачките са функционални модни аксесоари, които съществуват от векове. Шапката има древна история и се е разраснала с бързи темпове по целия свят. Тя е успяла да приеме различни дизайнипод влияние на различни култури, региони, тенденции и поколения. Това направи възможно голямото разнообразие от модни дизайни на шапки, които се предлагат като например военна шапка Франция на пазара във Франция. Шапките са толкова популярни сред мъжете, колкото и сред жените. Как да изберете своя при толкова много възможности? Следвайте това изчерпателно ръководство за избор на шапка.

 

Casquette militaire

 

Table of Contents

Какви са различните видове капачки?

Съществува цяла гама от дизайни, когато става въпрос за шапки.

Ето селекция от модели, които се считат за модерни и функционални в днешната епоха.


 • Капачка за баскетбол: това е най-разпространената от всички капачки. Той символизира небрежнаатмосфера. Ръбът е много по-широк, за да покрива лицето, а отпред на шапката има бродирани лога. Съществуват различни варианти, като Snapback, Trucker и Dad шапка. Тези шапки се предлагат както в мъжки, така и в дамски вариант.

 • Капачка Федора: това са много разпространени и модерни шапки. В основата на короната е прикрепена копринена панделка в подобни или контрастни цветове. Те се носят предимно с черни костюми и сака и придават формаленизглед на носещия ги.

 • Слънчева шапка : Както подсказва името, той се използва главно за покриване на горната част на тялото и се носи предимно небрежно. Ръбът на шапката може да бъде с различни размери и форми.
  Често в
  долната част има прикрепена каишка, която закрепва шапката към лицето, за да не се разлети.
 • Стил: „font-weight: 400;“>Шапка „Порки“: стилът ѝ е малко подобен на шапката „Федора“. Но се различава по това, че ръбът ѝ е окичен с брошки, пера и други декоративни елементи.
 • Béret cap: тези шапки са унисекс и могат да се носят както небрежно, така и модерно. Баретата има плоска, мека, кръгла корона. Изработва се предимно от вълнена или ръчно плетена вълна, плетен памук, акрил и др. Баретата се носи и като униформа от много военни и полицейски части по света.

 • Чадърът или козирката : може да се счита за версия на бейзболната шапка без коронкасамо с козирка и част от коронката като каишка. Използва се предимно в спортове като тенис, козирката предпазва лицето на потребителя от слънцето
  .

 • Капачка тип „букет“: изработена е от гъсто тъкан памучен плат, като деним или платно. Капакът на кофата е с широка, наклонена надолу периферия, която осигурява сянка за очите и лицето. Това е мъжка шапка с два метални отвора на противоположните страни над ушите, които охлаждат потребителя. Обикновено е известен като риболовна шапка.
 • Шапка „Панама“ : Известна още като еквадорска шапка, тя е традиционна сламена шапка. Обикновено е светъл, лек, дишащ и идеален за летни рокли и костюми, и е известен като перфектния аксесоар за тропическо, плажно изживяване.
 • Плоска шапка: класика, която се появява за първи път преди
  стотици години.
  Оттогава той се е превърнал в моден аксесоар и може да се носи с 
  много комбинации от дрехи. Тези шапки се изработват предимно от вълна, но има и варианти от памук, лен, велур и др. Вътрешната страна е подплатена с удобна материя и има малка твърда периферия отпред. Плоските шапки се наричат с други имена, като например шапка за голф, таксиметрова шапка, шапка за скали и т.н.
 • Каубойски шапки : имат своите корени в Америка и се използват главно от каубоите. Ръбът на шапката е малко по-широк в предната част, с прегънати страни. Тези черни кожени шапки придават съвременен вид, ако се носят с подходящо облекло.

 • Шапка Гаврош: има подобен вид на плоската шапка, но е по-широка отстрани. Също с копче в горната част, шапката „гаврош“ е изработена от същия материал като плоската шапка.

 • Капачка с козирка: има твърда външна част, често изработена от слама, и има плоска повърхност на горната част и на ръба. За по-модерен видкъм основата е прикрепена каишка.
 • Върхова капачка: с твърда външна част и висока цилиндрична корона, тя се счита за класическа. Използва се предимно в официалното облекло и понякога се свързва със стила Rock and Roll.
Какъв вид шапка?

Как избирате шапката си?

С всички различни видове капачки на френския пазар може да е трудно да изберете. За щастие, има критерии които могат да ви помогнат да вземете решение.

Формата на лицето ви

Лицето ви е овално, квадратно, кръгло, сърце или триъгълник. За да пасне добре, короната на шапката трябва да е с различна форма от тази на лицето ви. Например кръглите лица трябва да избягват шапки с кръгли коронки.

Вашата прическа 

За да се чувствате комфортно с шапката си, е важно да вземете предвид прическата си и характеристиките на косата си. Например, ако имате гъста, къдрава коса, еластичните или еластичните шапки са идеални. Това е основно  да не се чувствате стегнати.

Размерът на главата ви 

Отделете време да измерите размера на главата си с ролетка, преди да пазарувате шапка, особено онлайн. По този начин ще знаете обиколката си и лесно ще намерите правилния размерза вас. По този начин няма да съжалявате за покупката си след доставката.

Цветове

Помислете за вида на дрехите, които носите най-често, и изберете шапка в цвят, който не се сблъсква с тях. Ако се
съмнявате, заложете на 
неутрални цветове като бяло, черно или сиво.

Личен стил

Модните хора вероятно експериментират с различни стилове пелерини или шапки като цяло. Докато по-обикновените хора вероятно ще се спрат на функционална и удобна шапка. Освен това трябва да се вземе предвид и стилът на вашите дрехи.

Вашият начин на живот

Изберете своя аксесоар в зависимост от вида дейности, които извършвате най-често. Ако целта ви е да се предпазите от слънцето, докато сте навън в града, изберете градска шапка. Ако отивате да карате ски през зимата, вземете си ловджийска шапка. По този начин няма да съжалявате за покупката си.

Каква шапка?

Вашият бюджет

Определете ценовия диапазон, който можете да си позволитепреди да се отправите към магазините или да разгледате онлайн магазините. Разбира се, понякога завишените цени са оправдани, особено при марковите продукти. И ако решите да инвестирате в шапка на мечтите си, действайте! Просто се уверете, че парите ви си заслужават, като я носите постоянно.

Как да разберете дали имате глава за носене на шапки?

Няма глава, която да не е подходяща за носене на шапка. Основното нещо е да изберете подходящия, който да подчертава лицето ви. За да направите това, изберете модел шапка, който има различна корона от формата на лицето ви. Също така избягвайте тези, в които можете да пъхнете пръст, след като ги сложите, и тези, които закриват ушите ви. И обратното, ако не можете да избутате козирката до задната част на черепа си или ако козирката е по-малка от челото ви, тя също не е подходяща.

Може ли всеки да носи шапка?

Шапката е вечен моден аксесоар. Всъщност той е много популярен благодарение на своята практичност, широката гама от форми, достъпната цена и универсалността си за всички форми на лицето. Тя е завладяла всички възрастови групи.От новородените до възрастните хора, шапката е най-често носената шапка както от мъжете, така и от жените. Какво по-нормално, когато всеки модел е подходящ за събития на открито: козирка и бейзболна шапка за спортни занимания, снапбек за хип-хоп танцьори, камион за работници и дори шапка-череп за духовници.

Защо нямам шапка на главата?

Някога мислили ли сте, че шапката ви не пасва на черепа? Вероятно проблемът е другаде. Стига да разполагате с правилния тип шапка за формата на лицето ви, която е със същия размер като обиколката на черепа ви, и с цветове, които подчертават тена ви, тогава ще намерите своето щастие.

Какъв вид шапка?

Какво е капачка?

Капачката е форма на покривало за глава, което се адаптира към формата на главата. Тяхната функция е да предпазват очите от ултравиолетовите лъчи, главата от слънцето и, разбира се, да усъвършенстват облеклото ви. Капаците се изработват предимно от тъкани и трикотажни платове. С течение на времето обхватът на капачките се разширява. Със
сигурност ще има модел, който да отговаря на вашия стил: snapback, gavroche, trucker и т.н.

Какви са най-добрите шапки за носене през лятото?

Кои са най-добрите шапки за носене през лятото?

Когато казваме лято, имаме предвид гореща вълна във Франция. Носенето на шапка е ефективен начин да избегнете слънчево изгаряне. Носенето на шапка означава носене на лека шапка с влагоустойчива лента.

Най-добрите стилове шапки за носене в горещо време са:

 • Баскетболна шапка
 • Visor
 • Sunhat
 • Шапка от панама
 • Шапка от панама
 • Шапка от панама
 • Каубойска шапка
 • Кембридж

Тези стилове са идеални за лятото, тъй като засенчват лицето, са млечни и удобни. Избягвайте тези, които са изработени от тежки материали, тъй като те увеличават топлината и ви карат да се потите.

Какви са най-добрите шапки за носене през зимата?

Искате да ви е топло през зимата? Търсете шапки с дебели, в идеалния случай, които покриват ушите ви.

Най-добрите стилове шапки за носене в студено време са:

 • Авиаторска шапка
 • Капачка „Ascot“
 • Капачка за лов на елени
 • Deer
 • Шапка тип „камбанка“

Ако искате да се откроявате с усета си за мода, Носенето на правилната шапка през зимата е най-добрият начин. Нуждаете се само от шал и подходящи ръкавици и това е всичко!

Какви са различните части на
капачката
?

За да изберете правилно шапката си, е важно да разберете нейната анатомия. Това ще ви помогне да определите кои компоненти и техните характеристики ще отговарят на вашите нужди.

Визьорът

Това е частта отпред, която се разширява навън. Той помага за предпазване на очите от слънцето. Тя е основният елемент на
шапката
.

Коронката

Коронката е горната част на шапката. Съществуват повече от 10 различни вида коронки. Това включва стила „ранчо“, който се среща при каубойските шапки, и кръглата корона, която често се използва при шапките „боулър“.

Капачката за пот

Капачката за пот често се среща на шапки, носени за фитнес или спорт. Това включва бейзболни шапки и козирки. В зависимост от производителя той се използва и в някои филцови шапки. Той
помага за отвеждането на потта от челото.

Вътрешната подплата

Вътрешната подплата е материалът, който облицова вътрешността на шапката. При структурираните шапки, като например аскот и топ шапки, тази част се нарича „перкал“.

Какъв тип шапка?

Крило

Крилото, както подсказва името, е долната част на крилото. Крилото може да бъде структурирано, както при снапбеците, или неструктурирано.

Купчето

Купчето

е малката част, която се намира на бейзболните шапки. Поставя се така, че да скрие мястото, където шестте панела от плат са зашити заедно.

Втулките&nbsp
;

Втулките са малки отвори, които украсяват капачките на тъканите. Те са предназначени да осигурят вентилация и да поддържат главата хладна.

Не се притеснявайте.

Какво се произвеждат шапките?

Обикновено шапките се изработват от памук, платно, вълна или филц. Въпреки това могат да се използват и други материали. За почистването на всеки вид материал е необходима различна техника.Спознаването на това, от какво е направена шапката ви, ще ви позволи да я поддържате добре, за да я запазите в перфектно състояние.

 Пълният списък на материалите, използвани за изработката на капачките :

 • Памук
 • Тапицерия
 • Вълна
 • Фелтиран
 • Серги
 • Швеция
 • Слама
 • Джута
 • Кожа
 • Акрил
 • Полиестер
 • Полипропилен
 • Английски език
 • Nylon
 • Кожа
 • Коприна
 • Тафета
 • Тюл
 • Кадифе
 • Твърда пластмаса
 • Пенопласт
 • Кучук

Искате ли военна шапка, за да усъвършенствате външния си вид? Тогава изберете Военния магазин за излишъционлайн. Разполагаме с цяла гама от шапки за мъже и жени, вариращи от най-добрите марки до класическите и най-невъобразимите модели. Изборът на нашия уебсайт е синоним на богатство. Не забравяйте, че нашите доставки понастоящем се предлагат  . Не се колебайте и се превърнете в човека, който винаги сте искали да бъдете

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *