Каква е ролята на старшия подофицер?

Във Франция старши подофицер е вторият най-висок ранг сред сержантите. Той се появява в корпусите на Армията, Военновъздушните сили и Националната жандармерия (GIGN). Военнослужещите на тази длъжност се ползват с уважение и почит от страна на войниците. Но каква роля играе старшият сержант в армията  

Някои военни стикери за стена и други интересни предмети могат да бъдат открити на нашия сайт за военни излишъци.
 

Insigne-militaire

Каква е
ролята на старшия офицер?

Старши сержантът служи като наставник на младшите сержанти. На практика той осигурява помощни длъжности за редовите, старшите и командните формирования. Добре запомнен, старши сержантът е част от щаба на ескадрила, батальон или полк. Заедно с висшите офицери той играе ролята на команден съветник и представител на членовете под негово командване.

Като военно звание най-високото в сержантския корпус веднага след майорите, длъжността началник на служба, началник на секция или заместник-началник на секция може да бъде възложена на старши сержант.

Как се
казва старши сержант

Отнасянето към старши сержант варира в зависимост от това на кого сте подчинен  или началник? Или граждански ?

За сержант

Подчинените на старшия сержант са  редници, сержанти, първи сержанти и подофицери. Когато се изправят пред сержант от мъжки пол, те добавят префикса “ my “ пред длъжностното наименование на войника, т.е.: “ my „. Тук “ my “ се отнася за “ sir „, а не за притежателното местоимение. Когато се говори за старши подофицер от женски пол, префиксът не е необходим. Достатъчно е да се
посочи титлата  “ старши сержант „.

Добавянето на “ моя “ влиза в сила във всички титли на степени, когато подчинен се обръща към военен санитарен офицер, с някои изключения сержант и първи сержант.

За военен началник

.

Не е необходимо началникът да се обръща специално към подчинения си. Но когато ситуацията го изисква, той произнася званието на военния офицер, придружено от името му. Така майор, офицер се обръща към старши сержант с думите: “ сержант майор … „, последвано от името му.

За цивилен

Добавянето на “ Sir “ пред военно име е учтив начин да се обърнете към войник, сержант и някои офицери. Тя става неуместна, когато въпросният войник има звание полковник, адмирал или генерал-адмирал. Следователно в настоящия случай би било добре да се обръщате към старшия сержант като: “ г-н … „, последвано от името му.

Как да поздравите старши сержант

Думата “ adjudicator „ произлиза от испанската дума “ ayudante „, от глагола “ ayudar “ или от латинската “ adjutare „. Означава “ помощ „. Формата на поздрав на старши сержант варира в зависимост от личността на лицето, което се обръща към него:

  • За цивилен служител е повече от достатъчно да се поздрави с просто “ добро утро, господине „.
  • За подчинен е уместно да се каже “ добро утро, господине „, докато е на наблюдение. След това трябва да изчакате старшината да протегне ръка, за да можете да се разкриете.
  • При работа с йерархичен началник, като например майор, е прието да останете под прикритие и да протегнете ръка, а след това да кажете “ Добро утро, сър „.

Как да стана старши сержант?

От 1945 г. насам повишаването от сержант в старши сержант зависи от получаването на сертификати и квалификации. По-конкретно става въпрос за полагане на изпит за <стронг>промотиране.
Кандидатът за сержант обаче ще може да кандидатства за длъжността само след минимум
12 години служба след постоянното си назначение
. Тези условия се изискват и за сержантите и майорите.

Това не се отнася за назначаването на сержант и първи сержант. За да придобие сержантско звание, Сержантr трябва да има най-малко три години стаж от последното си назначение. А за да достигнете до званието старши сержант, е необходимо да сте служили шест години след това назначение.

Как да изживеете страстта си към света на военните ?

Заинтересовани ли сте да изживеете уникално преживяване в кожата на военен ? Във Франция вече са възможни развлекателни дейности, вдъхновени от военните действия. Айрсофт, пейнтбол, лов… и т.н. Вече не става въпрос за записване в продължение на години, за преминават през тежко обучение, за да преживеят смели приключения и да извършват операции, достойни за националната армия.

А какъв по-добър начин да направите този момент на огромно удивление още по-реален от пълния комплект?
В military-bg.com ще намерите всичко, от което се нуждаете. Материали, оборудване и аксесоари от всякакъв вид са налични на склад. Качествените продукти и отличното обслужване на клиентите са на дневен ред.

Не пропускайте тази възможност и елате, за да се възползвате от нашите промоции !

Пролет.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *