Каква е заплатата на пилот на изтребител?

Не е тайна, че полетите в небето са привилегия, запазена за малцинствата. Това важи с още по-голяма сила, когато пътувате с изтребител. Пилотът на изтребител е военен офицер, който управлява изтребител по време на мисии. От името на френската държава се изпълняват всички видове мисии, включително подкрепа или нападение, защита и наблюдение. Но дали тази работа е толкова отговорна, колкото и ограничаваща дали е добре платена&nbsp??

Военно облекло като парки, яке, зелени панталони са налични в нашия онлайн магазин за военни излишъци. Елате и разберете!“ 

insigne-armée-de-l'air

Каква е месечната заплата на пилот?

Военно обучение за пилотите на изтребители идва с много прогресивен пакет от заплати по време на кариерата и обучението на пилота :

  • Пилот кадет получава нетно месечно възнаграждение от 1328 евро.
  • При ранг аспирант тя е 1408 евро нетно на месец.
  • След получаване на сертификата за парашутист и плюс 48% летателен стаж, рангът аспирант получава 1761 € нетно на месец.
  • След като стане сублейтенант, включително шест месеца пълна летателна служба; офицерът печели 2636 GBP нетно на месец.
  • С ранг подполковник, пилотът на изтребител печели 3585 евро нетно за месец.

  Трябва да се отбележи, че тези различни баланси все още не включват различните бонуси, старшинство, повишения, семейно положение, придобити квалификации.
  Брутните заплати на пилотите на авиокомпании се различават в зависимост от ранга, бонусите и стажа в армията.

  При започване общата заплата на пилот на изтребител не надвишава 2 100 евро на месец. Тя нараства до 2200 евро за мичманския ранг. За званието сублейтенант се получават 3 350 евро на месец. Офицерът-лейтенант получава 4600 евро на месец.

  В края на кариерата си подполковникът може да получи заплата между 4000 и 4500 евро.
  Заплатата на полковника варира от 3 800 до 5 250 евро. Въздушният бригадир може да получава заплата между 5 243 и 5 473 евро. Максималният ранг, който е генерал-майор от авиацията, получава между 5 473 и 6 000 евро. Съществува възможност за получаване на бонуси, свързани с разгръщане на мисии, бонус за ангажираност в размер на 1.607, както и надбавки, свързани със семейно и географско положение по време на мисии.

  Моля, не се колебайте да се свържете с нас.

  За повече военни аксесоари съдържание, моля, посетете military-shop.

  Каква е средната заплата на пилот на Air France?

  На бял свят излязоха
  официални вътрешни документи, свързани със скалата на заплатите.
  Той съобщава, че 30% от капитаните получават над 200 000 евро бруто годишно. Десетте най-високоплатени членове на висшето ръководство получават средна брутна заплата от 360 000 евро годишно.

  Брутните годишни заплати, получавани от линейните пилоти, могат да достигнат между 15 000 и 255 258 евро. В Air France средната брутна заплата на пилот на авиокомпания е 104 459 евро годишно.

  Каква е заплатата на френския военен?

  В началото на кариерата си заплатата на военния офицер обикновено е еквивалентна на SMIC. Следователно те ще получават брутна заплата от около 1 600 евро, което прави 1 250 евро нетно на месец. Всеки месец един френски военен получава средна брутна заплата между 1500 и 6000 евро. Именно високопоставените служители могат да получават брутни заплати от около 6 000 евро. Видът на изпълняваната функция, при която резултатът от OPEX или външната операция оправдава това плащане. Тя съответства на нивото на отговорност, свързано с различни критерии: ранг, стаж, повишения, семейно положение, придобита квалификация в армията и надбавки за мобилност.

  Няколко награди са свързани с военни пътувания:

  • Добавката за привързване към службата PLS или PLS се изплаща след 5 години служба за всички, които се ангажират да служат до минимум 8 години
  • Добавката за напускане на мисията. Тя варира в зависимост от продължителността на мисията. Този бонус съответства на „пътните разходи“ за цивилните служители.

  Прекратяването с незабавно действие засяга всеки войник с 15 години служба в случай на сержанти и 20 години служба за офицери. Военнослужещият може да се възползва от определени обезщетения в натура. С някои от тях е свързано настаняване на пълен работен ден, свързано със семейството. А географското местоположение на базата за базиране променя заплатата.

  Колко се
  плаща за пилот на изтребител?

  Индексът на телесната маса или ИТМ се взема предвид при подбора на кандидат-пилотите на изтребители. Всъщност
  френските военновъздушни сили са решили, че само тези, които притежават специфични физически характеристики, могат да летят на техните изтребители.

  Височината е
  ограничена до между 1 м 60 и 1 м 96, а теглото между 50 и 95 кг. При определянето на мястото за сядане при управление на въздухоплавателното средство се вземат предвид два основни фактора. За да се оптимизира управлението на самолета, гръдният кош трябва да е не повече от 100 cm, а бедрата не повече от 65 cm. Защото в противен случай сачмените шарнири могат да се заклещят в пръта на тентата по време на изхвърляне. По този начин значителен размер ще се абстрахира и може да възпрепятства маневрирането на въздухоплавателното средство. Доброто зрение е задължително, за да се вижда през цялото време по време на мисиите.

  Всяка година се подновява медицинската експертиза на пилотите и се извършва преглед на всеки шест месеца. Хората с всякакви заболявания, като например сколиоза, не са годни да летят. Проверява се състоянието на белите дробове и сърцето, тъй като пилотите са подложени на сериозни промени във височината.

   
what-is-a-fighter-pilot's-salary

  Какви са изискванията, за да станете пилот на изтребител ?

  За да се присъедини към авиодиспечерите на френската армия, кандидатът с френско гражданство на минимум 17 години и максимум 27 години трябва да има бакалавърска степен, за предпочитане по ориентация MPSI. Кандидатите се подлагат на редица тестове, както и на строг процес на подбор, при който се избират само 20% от кандидатите. Освен това пилотът на армейски самолет трябва да има високо ниво на отговорност, предвид високите залози, свързани с мисиите му.

  Три години са необходими за придобиване на лиценз. Към това се прибавя и
  една година в училището за оперативно обучение, за да се усвоят всички техники за боравене с оръжията на съответния изтребител.

  Благодарение на Военни излишъци вече не е нужно да се притеснявате дали ще постъпите в армията. Ние ви даваме възможност да изживеете страстта си, като предоставяме на широката публика страхотни военни предмети. Вземете това, което ви е необходимо, и станете на мястото на любимия си герой: пилот на изтребител ! Независимо дали става въпрос за материали, оборудване или аксесоари, при нас със сигурност ще намерите това, от което се нуждаете.

  Въпроси.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *