Какво е артилерия?

Предполагаме, че всички знаят, че артилерията е военно оръжие, което съществува от един век. Тя е модернизирана до такава степен, че дори е създадено артилерийско подразделение, което обединява артилеристите, които използват въпросното изобретено оръжие. Ако не знаете нищо за артилерията или артилерийските войници, ние със сигурност сме правилното място за вас. Ще ви покажем какво представлява артилерията като цяло и от какво се състои тя. Сигурни сме, че някъде има някой, който се интересува. Затова ще ви дадем някои обяснения за професиите на артилерийския войник и как да станете такъв с различните изисквания за това. Така че последвайте ни до края на тази статия, за да се снабдите с повече информация за нея и да откриете нашата гама от облекла като от евтини военни якета за мъже.

gilet-tactique

Table of Contents

Обща артилерия:

Общо казано, артилерията е военно оръжие, включващо оръдия, гаубици. Има лека артилерия и тежка артилерия. Тя представлява звено, което отговаря за обслужването на този материал в армията. Артилерийските войници са армиите, които отговарят за използването на артилерийски войници.
Тогава
артилерията може да
се определи като подразделение от артилерийски войници, които отговарят за използването на оръжията, които артилерията съставя.

Артилерийските оръжия са индивидуални огнестрелни оръжия с голям калибър, които дават след това мощен изстрел за голям диапазон от разстояние. Съществуват няколко вида артилерия, които са преминали през няколко века и с които ще ви запознаем. Ще ви запознаем и с това какво всъщност представлява
артилерията
с няколко малки важни подробности.

Въведение в артилерията:

Понастоящем във Франция, в армията или дори в артилерийската армия има само три вида артилерия, които са „земя-въздух“, „земя-земя“ и ядрена „земя-земя“. Всеки от тях има свои собствени специалности в зависимост от огнестрелните оръжия, които са оръжията, и всичко останало, което ще се използва. Повече информация за това ще намерите по-нататък в тази статия. Амунициите, изстрелвани от артилерийските оръдия, имат далекобойност над 80 километра.

Като се отнася до изобретателя на артилерията, това е Бертолд Шварц, който прави своето откритие през 1340 г. Въпреки това други държави са си присвоили и претендират за изобретението на тези огнестрелни оръжия. Ако се върнем повече от век назад, може да се разграничат няколко вида артилерия.

Различни видове артилерия:

Артилерията се различава по видовете оръжия, използвани от артилеристите. Обикновено това са тежки оръжия, с които целта може да бъде насочена на голямо разстояние. Той представлява голям практически и най-вече стратегически интерес, поради което е толкова разпространен и известен като много ефективен във военните действия. Той се състои от няколко голямокалибрени снаряда, като гаубици, оръдейни топки, ракети, снаряди или други, които да подсигурят страната или отборите, изправени един срещу друг в битка или просто във война. Затова ще ви обясним различните видове артилерия с оръжието, което артилеристите използват със своите войски.

  • Артилерия „земя-въздух“:
   Това са артилеристите от екипа „земя-въздух“, чиято мисия е да защитават своите военновъздушни сили. Те използват оръдия или просто противотанкови оръдия от всякакъв вид, които могат да използват.
  • Полевата артилерия „от
   повърхността до земята“:
   Това са артилерийските войници на екипа, които отговарят за подпомагането, подкрепата и поддръжката на екипите в кампанията. Те трябва да
   осигурят транспортирането на оръжия и пушки с превозни средства като камион или дори джип.
  • Тежка артилерия:
   Това са артилерийските войници в екипа, които използват по-тежките оръжия, които някога са се наричали 120-милиметрови и по-големи артилерийски установки. Обикновено те са част от артилерийските войници, които използват тежките оръдия.
  • Горска артилерия:
   Това са артилерийските войници в екипа от хора, които използват малки оръжия, които могат лесно да се пренасят в планините. Те започват от базата с помощта на леки оръжия, които се носят лесно.
  • Навигационна артилерия: Това са артилерийските войници в екипа, които действат в чужбина. Те са разделени на няколко части, които съставляват техните отряди. Преди това, от 1900 г. до 1958 г., тя се нарича колониална артилерия.
  • Навигационна артилерия: Това са артилерийските войници от морския екип, които водят огън по брега. Цялото им оборудване се намира на борда на добре оборудван военен кораб. Оръдията, които днес са заменени от стационарни оръдия на кораба, някога са били преносими.
  • Окопна артилерия: Това са артилерийските войници на отбора, които използват извито огнево оборудване. Те се срещат много често в добре известната война на парчета по време на Първата световна война. Те се превръщат в полева артилерия, след като окопите вече не са полезни.
  • Сигнална артилерия:
   Това са артилерийските войници на отбора, които използват оръжия и атакуват по време на обсада, например с катапулт, требушет или дори с минохвъргачка. Но тази артилерия вече почти не съществува и с всеки изминал ден става все по-рядка или дори несъществуваща.

  Каква е
  работата на артилерийския войник:

  Както всеки войник на своята държава, така и артилерийските войници са еднакви.
  Те водят война, но не по никакъв начин. Артилеристите са специализирани в стрелба с оръжие на големи разстояния, както и в стрелба на големи разстояния. Те са в служба на държавата си и отиват на война, когато е необходимо. Всеки артилерийски войник има свои собствени специалности, всяка със собствено оборудване. Те имат свои собствени мисии и роли, които всеки трябва да спазва. Те трябва да се сражават и за своите другари, за своите братя по оръжие, и да осигуряват безопасността на населението и на страната си заедно с други войници от други армии. Ще получите по-ясно обяснение. Тя е незаменима подкрепа за всяко подразделение, разположено на терен, тъй като ефективно борави с най-съвременните и свръхсъвършени оръжейни системи.

  Мисии и роля на артилериста:

  Артилерията е висококалибрено бойно оръжие.

  Като артилерийски войник, ролята ви се определя от опита ви или дори от специалността ви като войник. В момента във Франция съществуват два екипа сред различните видове артилерия, които вече видяхме, в които можете да служите в зависимост от опита си. От една страна, разполагаме с артилерия земя-земя, а от друга – с артилерия земя-въздух, специализирана основно в отбраната. Всеки от тези два екипа има свои различни роли като артилерийски войници и тежестта на изпълнението на мисиите им е разпределена между тях.

  Има такива, които имат ролята на обслужващ персонал на оръдието или огневото оборудване с огневите позиции MISTRAL, те са тези, които извършват стрелбата. Има и друг екип, който се занимава с радарното откриване, което осигурява откриването на цели за стрелба и коригиране на огневите позиции, независимо дали става въпрос за наземни цели, като превозни средства и инфраструктура, или за въздушни цели, като самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати. Военните най-често участват в международни мисии.

  Защита и борба за родината:

  Артилеристът е част от въоръжените сили, следователно е част от части, които трябва да участват в бойни операции заедно с други войници, като например пехотинци, както и военнослужещи в бронирани части. В своята област те не са специализирани в близък бой, а стрелят по целите си ясно от разстояние. Те са в служба на държавата и винаги трябва да действат в случай на военна заплаха за страната си. Освен това те
  трябва да се защитават и да се бият на всяка цена, за да може страната им да бъде спокойна.

  В своята област те трябва да бъдат безупречни, за да изпълняват ролята си по най-добрия начин.
  Той включва и осигурява правилното функциониране на компютрите за управление на огъня, картечниците и леките противотанкови оръжия, като ги управлява, а също така използва геодезическо и проследяващо оборудване за откриване на вражески устройства.

  Как да стана
  артилерийски войник.

  За да станете артилерийски войник, трябва преди всичко да имате силни управленски умения и лидерски нрав. Артилерийският войник трябва да умее да работи добре в екип и да общува с колегите си. Артилерийският войник трябва да бъде организиран, задълбочен, методичен и прецизен, а също и много наблюдателен. В тази област атлетизмът може да бъде незаменим, както и физическата и психическата издръжливост и способността да запазите спокойствие при всякакви обстоятелства. Трябва постоянно да търсите информация и да сте сигурни, че винаги сте в крак с технологиите, за да сте на върха на възможностите си. Освен това, за да станете артилерийски войник, трябва да отговаряте на няколко условия. Съществуват и няколко стъпки, които ще ви помогнат да се превърнете в артилерийски войник.

  Изисквания, за да станете
  артилерийски
  войник
  :

  За да станете артилерийски войник във Франция, не е достатъчно да имате желание и това да е добре. Има условия, които трябва да бъдат изпълнени, и репутация, която трябва да бъде придобита. На първо място, не можете да постъпите в армията на каквато и да е възраст, тъй като има възрастови ограничения, които се изискват, за да бъдете приет за артилерийски войник. Това не са всички или всеки може да бъде и такъв, националността е задължителна.

  Отговаряйки на останалите изисквания, никога не можете да бъдете артилерийски войник, без да имате военни умения. С други думи, трябва да сте спортуващ човек с подходящи и подобряващи се физически условия. Човек, който открива страстта си в природата и има спорт като приятел, би имал само предимство. Това са условията.

  • Лице с мъж или жена на възраст от 17 до 30 години.
  • Лице с
   френско гражданство с добра
   репутация
   ./li>

  • Човек с
   военни
   способности
            .
            p>Човек с методични качества който има физическа издръжливост и вкус към селския живот, би бил силно препоръчителен. Лице с диплома от типа CAP/BEP или BAC също би било от полза, но не е задължително.

            Различни стъпки за ставане на
            артилерийски
            войник
            :

            Не можете да станете артилерийски войник за една нощ, има стъпки, които трябва да следвате, за да получите подходящо назначение като артилерийски войник. От друга страна, ако искате да се превърнете в такъв, е време да се подготвите и да започнете да правите тези стъпки една по една. Те не са толкова трудни за един мотивиран човек, който е готов на всичко, за да защитава страната си като стрелец. Но ако не сте, винаги можете да се върнете назад, защото няма да можете да го направите. Винаги можете да покажете интереса си към армията, като си купите различни аксесоари. Общо пет са основните стъпки, които ще трябва да следвате една по една, за да станете опитен артилерийски войник.

            • Първата стъпка е да си уговорите среща с вербовчик и да се информирате за различните кариерни предимства, предлагани от армията.
            • Вторият етап е преминаване на входния тест за артилерийски войник. След като завършите, остава да изберете ориентацията си, да подпишете договора и вече сте войник.
            • Третата стъпка е фактът, че трябва да преминете първоначално военно обучение в CFIM с продължителност около 3 месеца, докато вече сте в списъка.
            • Третата стъпка е да продължите пътуването си, т.е. преминаване към специализирано обучение с продължителност около 9 месеца с разпределение на полк.
            • Петото и последно стъпало е просто фактът, че сте назначени в оръжейната професия и в зависимост от посоката, която сте избрали, това е, което определя полка.

           Привилегии и заплащане за потвърдени активни оръжейници:

           Трябва да се отбележи, че това е платена професия с различни видове заплащане и условия. Много е важно да се отбележи, че преминаването в по-горен ранг може да бъде трудно и да отнеме много време в този вид професия, но заплатите зависят от ранга. Следователно
           колкото по-високо сте, толкова повече заплата ще получавате.

           Артилерийският боец обаче ще може да претендира за по-висока заплата поради работа на открито. Но можете да сте сигурни, че да си артилерийски войник, да служиш на страната си и да получаваш различни привилегии, е просто дълг. Ще можете да обясните тези предимства по отношение на социалния живот, както и на заплатата.

           Предимства на това да бъдеш артилерийски войник:

           Едно от най-добрите предимства, които един военен може да има в тази работа, е преди всичко фактът, че няма рутина. Може би с изключение на обучението, на което трябва да се подложите. Това е правилният компромис между това да бъдеш военен и незаменим, и в същото време да влизаш в бой от разстояние. По този начин гарантирате живота на другарите си, като същевременно запазвате своя собствен. Ако решите да постъпите във военната артилерия, пред вас има няколко възможни кариерни пътя. Има и привилегия за дните, разрешени за всеки артилерийски войник годишно, която ще видите. Ще имате по-малко разходи в живота си, тъй като ще бъдете изхранвани и настанявани с отстъпка от неограничен брой билети за влак, докато сте артилерийски войник.

            • Ще имате правоt на 9 седмици отпуск годишно: период от 45 дни се предоставя на всеки активен артилерийски войник всяка година като почивен ден.
            • Безплатно настаняване и изхранване: Настаняването и изхранването са включени в държавните такси и се предоставят на всеки ангажиран и служещ артилерийски войник.
            • А 75% отстъпка през цялата година с билет за влак или SNCF: билет за влак с отстъпка за артилерийски войници се предлага постоянно всяка година.

            Заплатата на артилерийски войник:

            В артилерийската армия заплатата обикновено зависи от функцията на ранга. Младшият войник в тази област ще получава заплата от 1 300 евро нето на месец, ще бъде настаняван и хранен от полка и ще се ползва от същите придобивки като войник в артилерията. Военното възнаграждение на артилерийски войник е равно на минималната работна заплата в началото на дейността му. Той може да напредне в йерархията, да се издигне до по-високи нива или звания и да получава по-висока заплата. Военнослужещите, които са и на ниво генерал, могат да получават заплата от 5000 евро и повече на месец. За офицерите максималната заплата е 4000 евро бруто на месец.

            При командироването си
            ще имате
            право на заплата от 1362 евро нето на месец: Сума от 1362 евро на месец се изплаща на артилеристи, които са неженени и нямат деца. Тази сума все още не включва допълнителното възнаграждение и може да варира в зависимост от длъжността.

            А множествен коефициент на заплащане до 2,5: В чуждестранни мисии или операции заплатата на артилеристите се умножава в знак на подкрепа, за да ги насърчи.

            Набавете си подходящата екипировка за артилерийски войник:

            Бъдете артилерия е работа, която има своите достойнства. Като любител на опълчението, естествено е да искате да включите артилерийски войници в колекцията си. Или просто ако искате да се сдобиете с оборудване, за да се обучавате като артилерийски войник. Тогава трябва да имате тези, които са с добро качество, тези, които ви оставят без думи.

            За да гарантирате безопасността си по време на обучението, трябва да имате и такива, които отговарят на стандарта ви. Защо да не се доверите на нас при закупуването на вашето оборудване за обучение и събиране?

            Качествени оръжейни инструменти и оборудване:

            Предлагаме ви при нас различнивоенни аксесоари с военни облекла, също така всички с високо качество. Така че защо да не се възползвате от тази възможност сега, възможност, която ще ви гарантира удовлетворение от покупките. Всеки един от нашите продукти – от дрехи до аксесоари и други инструменти – е толкова удовлетворяващ, колкото и следващият. Позволяваме ви да посетите нашата колекция от военни артикули, за да можете сами да прецените за качеството им. Не само добро качество, но и добра достъпна цена.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *