Какво е дивизия в армията?

В повечето армиикорпусът се състои от няколко дивизии, а всяка дивизия – от няколко полка или бригади. В зависимост от страната, оръжието и епохата обаче думата „разделение“ понякога се използва в различен смисъл. Думата „дивизия“ тук се отнася за военна група. За френската армия, дивизията също има свой произход, като се появява по-специално в наполеоновата армия от 19 век. По онова време той обединява пехота, подпомагана от кавалерия и артилерия, което превръща тази единица в малка миниатюрна армия. Въпреки това през този век полкът остава основното формирование. Едва през 20-ти век дивизията се превръща в “ голямата единица „ в стратегията на войната. Тя ще използва системата на дивизиите, за да разпръсне армията си, да намали времето за пътуване и да облекчи логистичните проблеми, като същевременно запази способността си да се прегрупира по време на битки. Така дивизиите стават специфични за съставящите ги полкове.

Използвайте се
от промоционалните ни оферти за военно облекло и аксесоари (военна шапка, сгъваема лопата, военна десантна каска …. ). Те са
налични в нашия онлайн магазин : military-bg.com 

 

Insignia-militares

Как се определя дивизията в армията ?

Дефиниране на дивизия

Дивизията по просто определение е голяма военна единица от войски с различни оръжия, която сама по себе си се състои от полкове. Това е тактическото звено, разположено непосредствено над бригадата. Състои
се от 10&nbsp000 до 15 ООО войници, а всяка дивизия се командва от генерал-майор.

Обличайте военни бижута за ежедневните си военни тоалети!

Познаване на организацията на дивизията

Тя е
съставена от няколко полка, обединени в две или три бригади, и нейната особеност е да бъде повече или по-малко автономна във военната операция. Това е така, защото за разлика от полковете, които се състоят от един вид войници, дивизията обикновено обединява различни части като полкове или батальони, които се подкрепят взаимно. Освен това тя разполага със специфични формирования, за да гарантира свободата им на действие. Те
включват инженерни, сигнални, санитарни и полицейски части, както и снабдителни и щабни части.

Какви са дивизиите на френската армия?

Две до четири дивизии съставляват армейски корпус, който от своя страна представлява армия. За френската армия те са две.

Дивизия 1er Scorpion:

На 1er дивизия Скорпион е създадена дивизия с щаб в Безансон на 1er юли 2O16.

Въведение :

Той е
съставен в светлината на 27émé brigade d’infanterie de Montagne, в средата на 9ème brigade d’infanterie de marine и 7ème brigade armée en lourde. Френско-германската бригада или BFA също е част от нея.

Мисия

Тя осъществява оперативната подготовка и ангажираност на бригадите и техните полкове. Той също така допринася за деконцентрация на отговорностите в съответствие с постигнатата от армията зрялост.

Той осигурява структурирани единици, обучени да реагират на оперативните контакти на армията.

Организация : Състои се от 25 повече или по-малко :

 • Един взвод със специализираните полкове, органични елементи на ендивизионната сухопътна оперативна група (EOFOT) от 19-ти инженерен полк, 1-ви артилерийски полк и 132-ри армейски батальон за кучета;
 • .
 • От три съвместни бригади, състоящи се от 14 полка за
  близък бой и 6 полка за поддръжка
 • От BFA. състоящ се от 2 полка за близък бой и батальон за командване и поддръжка;
 • Високопланинското военно училище или ЕМХМ и групировката от закоравели планинари, наричани още GAM.
какво е-армейско-поделение

Третиятдивизион Скорпион :

Намира се в Марсилия, 3th дивизия Скорпион е създадена с персонал на 20 юни 2016 г.. От щаба на разформирования щаб на 3-та армия той става щаб на 3-та дивизия. Седалището му се намира в 9-и район на Марсилия, в квартал Rendu…. Базиран в Марсилия, неговият персонал представлява експертен център за вземане на решения и изпълнение на задачи в областта на готовността за оперативно участие и генерирането на сили

Въведение :

3-та дивизия наследява традициите на 3-та алжирска пехотна дивизия (3-та АПД), която освобождава Марсилия през август 1944 г. под командването на генерал дьо Монсабер. Трета дивизия се състои от 3 бригади: лека, средна и тежка, всяка от които има 7 или 8 полка и център за първоначално обучение на сержанти:

Трета дивизия разполага и с три органични елемента на сухопътните сили:

  • 2-ри драгунски полк във Фонтевро;
  • 31-ви инженерен полк за поддръжка на дивизията в Кастелсарасен; 
  • 54-ти артилерийски полк в Хиер; 

  Мисия

  • За изпълнение на оперативните договори на армията мисията на 3-та дивизия е да осигури структурирани, обучени и тренирани сухопътни подразделения.
  • 3-ти дивизион ръководи оперативната готовност и ангажираност на съвместните бригади и техните полкове, като същевременно допринася за деконцентрация на отговорностите, съответстваща на зрелостта, постигната от армията.
  • Осигурява

   Организира органичното командване на съвместните бригади и подразделенията за поддръжка на дивизията.

  Организацията : 24 627 души (през 2016 г.), се състои от:

   • Един голям щат;
   • Три съвместни бригади. с 15 полка за близък бой и 7 полка за поддръжка;
   • Съединени бригади с 15 полка за близък бой и 7 полка за поддръжка.
    Специализирани полкове, на ендивизионни органични елементи на сухопътните оперативни сили (EOFOT);
   • Школа за войски с 15 бойни полка и 7 полка за поддръжка.
   • Училището за въздушнодесантни войски или ETAP.
  what-is-a-division-in-the-army

  Къде да се сдобиете с най-доброто военно оборудване?

  Армейските войници от всяко&nbspподеление не могат да отрекат, че не могат да се наситят на военно оборудване. Нашата колекция е предназначена за вас, военни, сержанти, генерали или друга категория. Освен това ви предлагаме множество продукти, които са незаменими както по време на военни интервенции и мисии, така и по време на излети на открито, във високи планини или в гората. Допълнете екипировката си с нашата селекция от оборудване, изработено от най-доброто възможно качество. Военни значки, ръкавици, ризи, нашият сайт съдържа всички, които се докосват до оборудването, необходимо за осигуряване на безпроблемното протичане на военното ежедневие. Не търсете повече, вие гледате магазин, специализиран в военно оборудване или екипировка за оцеляване. Независимо дали сте граждански или военен, нашата врата е широко отворена за вас.

  В скоро време ще се видим в surplus-millitary.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *