Какво е оръжието на френската армия?

По дефиниция оръжието е това, което може да се нарече средство във физическа или цифрова версия, автономно устройство или организъм, което по своята конструкция е предназначено за защита, за неутрализиране, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и с точност, като например граната, пушка, пистолет със заглушител, газ, пистолет… 

Поддържател на пистолети или револвери, черен колт днес е малко оригинален, наличен в няколко оръжейни магазина, придружен от патроните и пълнителя си. Съществуват и много курсове по отбрана или услуги на стрелбище. Можете да се научите да владеете пистолетите, колтовете или револверите си и да различавате съответните им пълнители.

След Втората световна война контролът върху оръжията се смята от някои за първостепенна задача в едно развито общество, докато други твърдят, че гражданите трябва да имат оръжие само за да могат да се борят, ако се наложи, срещу агресор или корумпирана власт, т.е. да го използват като средство за защита, за да ограничат щетите.

Посетете нашия магазин, за да закупите военни продукти (военен колан, соларно зарядно устройство,…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

gilet-tactic

Какво огнестрелно оръжие използва френската армия в момента?

През 2013 г. Генералната дирекция по въоръженията обяви търг за замяна на своето стрелково оръжие от 50-те години на миналия век, а именно PAMAS G1. За
да модернизира оборудването си, френската армия се сдобива с Glock 17.

История на PAMAC 50 и военната му употреба

През 1946 г. френското правителство стартира мащабна програма за подмяна на стрелковото оръжие. Големият брой модели, използвани в армиите, налага обединяването на това въоръжение с един пистолет. Това е 9-милиметровият автоматичен пистолет, модел 1950 г., PAMAC 50, чието производство започва на 16 август 1950 г. от Direction des matériels. До 1963 г. Manufacture d’Armes de Châtellerault произвежда 221 900 екземпляра от този пистолет. След това, от 1963 г. до 1978 г., Manufacture d’Armes de Saint-Etienne поема производството и произвежда още 120 000 пистолета.

Този автоматичен пистолет оборудва военни и полицаи, които разговорно го наричат MAC 50 или MAS 50, или дори просто PA.

Той носи огърлици и гривни във военен стил за ежедневния ви военен вид.

Новата снайперска пушка : от FR-F2 до SCAR H

За да продължи възхода си, освен обновяването на въоръжението си, френската армия подменя и пушката, използвана от снайперистите. През 2022 г. всички части ще бъдат оборудвани с SCARH PR на производителя FN Herstal.

Всъщност от 1950 г. на въоръжение във френската армия влиза автоматичната пушка модел 1949 или MAS 49. Тази пушка може да бъде оборудвана с оптичен прицел за прецизна стрелба. Още през 1963 г. започва да се обмисля идеята за многозарядна пушка. През 1966 г. Сент-Етиенското оръжейно производство предлага FR-F1 – повтаряща се пушка модел F1. Благодарение на добре прилягащия преден край патронът може да бъде перфектно центриран, което му придава голяма стойност, а именно прецизността.

Моделът FR-F2 се появява през 1986 г. и по този начин коригира недостатъците на предишния модел, като добавя термична обвивка, която разсейва топлината, отделяна от пистолета. По този начин тази обвивка предотвратява откриването на топлинната следа на пушката. Освен това той има 3-спицова цев с конично острие, отново за по-точна стрелба.

Какво е огнестрелно оръжие ?

 Огнестрелното оръжие е вид оръжие, първоначално предназначено за поразяване на цел, за да причини щети на голямо разстояние от няколко метра. Огнестрелните оръжия са се превърнали в преобладаващо оръжие на човечеството: те се използват в лова, в някои спортове, в престъпленията, във войната, но също и в отбраната, за да се предпазим от бандити с помощта на такива боеприпаси.

Днес, благодарение на технологичния напредък, има всякакви видове от тях, включително пистолети със заглушител, като за всяка серия има специфичен вид бас.

2 прости начина за разграничаване на огнестрелните оръжия

 • Малките оръжия – индивидуални оръжия, често с калибър по-малък от 15 мм, които се насочват с ръка.
 • Тежки оръжия, колективни оръжия, артилерийски оръжия, които са по-големи и изискват използването на стойка.

На каква възраст можете да отидете на стрелбище във Франция по закон?

Когато говорим за стрелбище, това е спортна стрелба, Френската федерация по стрелба посочва, че децата могат да започнат да стрелят в клубове от 8-годишна възраст. От
друга страна, за възрастните няма възрастови ограничения, а се отчитат само физическите способности на стрелбището.

quelle-est-l-arme-de-poing-de-l-armée-française

 Знаете ли кое военно оръжие стреля най-далеч?

Какво е междуконтинентална ракета?

Междуконтиненталната ракета е балистична ракета с обсег на действие, по-голям от 5500 км. Това е устройство, използвано по време на Втората световна война, което изстрелва едно или повече оръжия, като им осигурява по същество основна траектория за осигуряване на щети, повлияна единствено от гравитацията, както и от скоростта, придобита от инерцията, осигурена по време на задвижването, за да се осигури по-голяма точност на целта.
Четирите основни категории ракети са:

Балистични ракети с
обсег на действие от няколко десетки километра до няколко хиляди километра. В
началната фаза на полета те се задвижват от ракетен двигател, като достигат скорост от няколко километра в секунда

  • Тактически ракети: имат много малък обсег на действие – само няколкостотин метра до няколко десетки километра.
  • Круизни ракети: техният обсег рядко надхвърля няколкостотин километра
  • Хиперзвукови или планерни ракети: задвижват се от ракетен двигател или рамджет през част от полета си. Това им позволява да развиват много висока скорост, по-висока от 5-та предавка, и да извършват полет на по-малка височина, много труден за откриване и прехващане

  Какво е снайперска пушка?

  За тези, които не знаят, снайперист, снайперист, снайперист или маверик е военен снайперист. От Втората световна война насам Снайперистът се е специализирал в самотни разузнавателни мисии или в неутрализирането или защитата на точни цели, без да бъде открит. Оръжието, използвано от снайпериста, се нарича снайперска пушка или снайперска пушка, а боеприпасите за нея – куршуми. Това е огнестрелно оръжие, предназначено да позволява по-точни изстрели от обикновената снайперска щурмова пушка; Съществуват 2 вида снайперски пушки:

   • Снайперска пушка среден калибър (7,62 мм) : това е
    производна на щурмова пушка, но в друг калибър, военна пушка, производна на голямокалибрена стрелкова пушка, но не е щурмова пушка, производна на пушка
   • Великокалибрена снайперска пушка (12, 7 мм и повече): обикновено с калибър 50 BMG или 12, 7 mm NATO, голямокалибрените прецизни пушки позволяват обсег на действие до повече от 2 km.

   Какво е подводно торпедо?

   Подводно торпедо е самоходно устройство, което се движи под вода, за да унищожи целта си и да нанесе щети. То
   може да бъде изстреляно от надводен кораб, подводница, самолет или хеликоптер:

    • Ракетни торпеда : насочва се към целта си или към предполагаемото местоположение на подводницата, след което изпуска торпедото от въздуха
    • Торпедата се изстрелват от надводен кораб
     , подводница, самолет или хеликоптер.

    • Противоторпеден робот: унищожава изстреляните торпеда 
    • Противоторпеден и подводен разузнавателен робот: използва се като военен разузнавателен подводен робот.

    Какво военно обучение за професии и работни места в армията

    • .Като доброволец ще се присъедините към един от армейските центрове за обучение за начално военно звание или CFIM.
    • Като сержант, ще се присъедините към Националното училище за сержанти на активна служба или ENSOA в Сен-Майсен./span>
    • Като офицер, ще се присъедините към специалната военна школа ESM de Saint-Cyr за обучението си.

    Накрая, ако тези the-different-grades-of-the-army зависят главно от нивото на дипломите ви, имате възможност да следвате вътрешно обучение и по този начин да направите военната си кариера, която да се развива през годините.

     

    quelle-est-l-arme-de-poing-de-l-armée-française
    Къде трябва да получите най-доброто изживяване при стрелба?

    Ако непременно искате научете се да стреляте за самозащита, правоприлагане или бъдещи ловни дейности. Искате да се снабдите
    с боеприпаси, но не знаете откъде да ги купите, предлагаме ви SURPLUS MILITARY, един невероятен магазин, който е идеален за вас.

     Той е сред най-добрите онлайн магазини за военни продукти в света. Техните продукти се конкурират с най-добрите на пазара, но на разумна цена, достъпна за всеки, който иска да купува от тях. Ще намерите дрехи, униформи, оборудване и аксесоари, боеприпаси за всяко оръжие, което пожелаете. Артикулите, предлагани от SURPLUS MILITAIRE, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество. В този магазин има всички армейски артикули, които търсите и от които се нуждаете, за да се екипирате правилно: гранати, куршуми, боеприпаси, заглушители, газ, пистолет… Огледайте се,
    onplus-military.co.uk разполага с много различни артикули в каталога си, които да ви удовлетворят.

    Поставете поръчката си с едно кликване и пакетът ви ще бъде доставен за 3 до 5 дни в зависимост от местоположението ви. Присъединете се към армията SURPLUS MILITARY. Те ви очакват, така че вземете телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт за продажба на мечтаните военни продукти surplus-military.co.uk.

    .

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *