Кой е най-добрият пистолет ?

Военните оръжия застрашаващи и опустошителни, артилерийското оръжие преживява истински световен бум в областта на развитието на военното въоръжение. В тази статия ще обсъдим най-доброто артилерийско оръдие.

Военно облекло (ретро военна жилетка, военна тениска,… ) са в продажба в нашия онлайн магазин. Елате и я открийте!

Тактическа жилетка

Представяне на огнестрелно оръжие

.По дефиниция оръдието е всяка тръба за изхвърляне на снаряди, преди направена от пушек, а днес – от взривни или невзривни снаряди. В съвременната епоха терминът „оръдие“ обикновено се отнася за конкретна артилерийска установка, независимо дали е сухопътна, морска или въздушна. Оръдията се различават в зависимост от:

 • Калибърът им, обсегът.
 • Мобилността му, скоростта на
  стрелба
 • .li>
  Тяхният ъгъл на стрелба и огнева мощ

.

Военни аксесоари като военни ръкавици, балаклави се предлагат от нашия онлайн магазин за военни излишъци. 

Какво е най-доброто артилерийско оръдие

.

Какво е
най-доброто
артилерийско оръдие

.Иновативно оръжие, създадено след Студената война, Пушката Цезар се превърна в незаменим инструмент на артилерийските полкове на френската армия. Доказан на големи бойни полета като Афганистан, Ливан, Ирак и Украйна, „Цезар“ продължава да се развива и е едно от основните оръжия на френската армия.

Особености на пистолет Цезар

Пистолетът Цезар е Пистолет Цезар

Пистолет Цезар

.самоходно колесно оръдие с габарит на пътя 15,9 тона празно и 17,7 тона в боен режим, лесно транспортируемо със самолет и въздушен транспорт със същия габарит. Двигателят на Renault и шасито на Mercedes-Unimog му придават голяма пъргавина. Оборудван е със система за автоматично насочване и бронирана кабина. Той може да изстрелва по 6 патрона в минута и да се движи със скорост 8 км/ч на пътя и 50 км/ч извън него, а обсегът му е 600 км. Боеприпасите са взривни, осветителни, димни, предупредителни, противотанкови и самозареждащи се снаряди с управляемо въздействие. Разполага с автономна инерциална навигационна система, радар за измерване на началната скорост и интегрирани балистични изчислителни снаряди. В кабината му могат да се настанят 4-5 артилеристи, включително старши артилерист, шофьор на артилерист, стрелец и двама прислужници.

Огневата му мощ

Той може да носи 18 пълни патрона за директен и мигновен огън с обсег до 2000 м. Прицелването и пренасочването са напълно автоматични. Калибърът му е 155 мм/52 и е с размери 10 м дължина, 2,55 м ширина и 3,70 м височина.

Издръжливостта му

Подвижността, незабележимостта и скоростта на изпълнение му позволяват да избягва вражеския контрабалистичен огън. След като изстреля 6 моментални изстрела, той е в състояние да промени или директно да напусне първоначалната си позиция за стрелба само след 1 милион 40 минути след откриването на огъня.

Мобилизирано и точно артилерийско оръжие

Франция изпреварва другите страни с десетилетие, защото „Цезар“ не е просто оръдие, а е интегрирано с Камион с висока проходимост 6×6 или 8×8. Предимството на това моторизирано мобилно оръжие е, че позволява на артилерийското съоръжение да се придвижва бързо и да променя често позицията си след изстрелите с 6 изстрела в минута. Изключителната точност на „Цезар“ му позволява да поразява цели на разстояние 40 км.

Най-новите иновации при пистолетите „Цезар“

Бъдещите пистолети „Цезар“ ще разполагат с нов стандарт NG, който позволява да се подобри устойчивостта на кабината. Този нов модел е получил оптимизация и модернизация на инструментите си за стрелба, които ще могат да използват бъдещи прецизни боеприпаси.

 
какво е-най-доброто-оръжие-артилерия

Сътрудничество и използване на оръжието „Цезар“ от други държави

.Показан на военни оръжейни изложения по целия свят и вече тестван на няколко континента, пистолетът Caesar предизвиква завистта и интереса на много стрелци по света. За използването му не е необходимо да се мобилизира голямо подразделение, тъй като „Цезар“ може да живее с екипаж само от петима артилеристи. Автоматичното прицелване и ограничаването на масата на машината до 18 тона благодарение на брилянтни технически трикове са другите ключове, които обясняват успеха на концепцията. Надеждността, прецизността и лесната употреба на машината бяха идеи и аргументи, представени на гостите на изложението. Тя се отличава преди всичко с лесното транспортиране със самолет и с лесната си употреба, със скритостта си, с високата си точност на стрелба и с големия си обсег на действие.  Франция, страната-конструктор, разполага със 77 оръдия „Цезар“ от стария модел и 33, оборудвани със системата NG.
Над
200 оръжия
вече са намерили купувачи в други страни като
Чехия:
Модернизацията на артилерийските оръдия е един от основните проекти на чешката армия, която иска да се сдобие с оръдия, отговарящи в по-голяма степен на Изисквания на НАТО. На френската оръжейна компания Nexter е изпратена фактура за 52 камиона, оборудвани с артилерийска система CAESAR.

 • Украйна:Франция е доставила на украинската армия 12 оръдия „Цезар“, хиляди снаряди, както и ракети „Милан“. С тази доставка на тежки оръжия Франция се присъединява към няколко държави от НАТО, като например САЩ
  и
  Канада
 • Мароко:
  Наскоро Nexter подписа договор за 200 млн. евро в Мароко за продажба на камионни артилерийски системи Caesar на стойност 170 млн. евро и боеприпаси на стойност 30 млн. евро
 • Мароко./span>
 • Саудитска Арабия, Белгия, Дания, Индонезия и Тайланд също са в процес на подготовка. Американците също се интересуват от оръжието, тъй като то би увеличило обсега на тяхната артилерия до повече от 50 км с ракетни снаряди, съвместими с американски оръдия като M982 Excalibur.

  quel-est-la-meilleure-canon-artillerie

  Икономическо предимство

  Разработката на това оръдие струва на Франция само 80 млн. евро.
  В сравнение с други оръжия, разработени от Франция, „Цезар“ е благословия и икономически успех. Неговата ниска цена за такова високопроизводително оръжие привлича интереса на множество лица, вземащи решения, от други държави и по този начин увеличава износа на тежки оръжия на Франция.

  Френското оръдие е доказало своята ефективност в Афганистан и Украйна, като до момента са произведени повече от 1500 изстрела. Още по-добре е, че тя работи в полза на американските сили, които са много доволни от нея. Но производителността не е всичко и за да продава, френската компания за военно въоръжение Nexter трябва да продаде изцяло нова концепция. Франция винаги е искала да превърне Съединените щати в един от своите клиенти в областта на въоръжението, особено що се отнася до оръжието „Цезар“. Процедурата FCT позволява на американската армия да определи най-обещаващото оборудване от чуждестранни доставчици и след това да закупи ограничен брой. Това би било възможност за Цезар да стъпи в Пентагона, но с присъщия риск добрата идея да бъде открадната. Въпреки това Цезар може да се разглежда и като спасение за американската артилерия, която трудно намира своето място в настоящия стратегически контекст. С по-мобилна, по-точна и по-евтина артилерия това може да се окаже печелившо уравнение, което американските артилеристи може да се изкушат да използват и да изоставят тежката си артилерия в полза на по-податливо оръдие. За повече военно съдържание, статии и военни аксесоари, посетете military-bg.com

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *