Кой е най-бързият изтребител в света?

Изтребител или просто изтребител е военен самолет, предназначен да атакува противникови самолети, включително бомбардировачи, за да им попречи да достигнат целите си, или други изтребители, за да защитят собствените си бомбардировачи. Той е по-бърз, по-издръжлив и оборудван с ракети. Ако се върнем назад в историята, първите изтребители се появяват в началото на Първата световна война, за да атакуват вражеските разузнавателни самолети и балони, както и първите бомбардировачи. Техниките за въздушен бой се развиват след Първата световна война, изтребителят се модернизира и интегрира в по-сложна организация. А през Втората световна война контролът над небето и военното превъзходство стават важна част от военната доктрина. Наземните радари, бордовите радиостанции за насочване на прихващанията, както и групираните маневри бяха много полезни в боя. След Втората световна война се появяват свръхзвуковите самолети.В наши днивсе още се правят впечатляващи подобрения на тези самолети, въпреки че вече не се води война. Въпреки това военните все още се обучават на изтребители.

Стъпете в нашия магазин, за да си купите военни продукти (военен колан, соларно зарядно за оцеляване, военни пръстени….) и се възползвайте от нашите специални оферти.

 

 

bonnet-militaire

Кой е най-бързият изтребител в света ?

Когато говорим за скорост, говорим за скорост. Така че, когато самолетът се движи със скорост, по-висока от тази на звука, той преодолява така наречената „звукова бариера“. По този начин те се превръщат в невероятни бойни машини, които прехващат други летателни апарати на големи разстояния и с голяма скорост. Ако искате да разберете кой е самолетът, последвайте ни. 

Военното оборудване, което
може да бъде полезно за ежедневието ви (маскировъчна мрежа, маска, ръкавица, ..), се предлага във military-shop.

Най-бързият изтребител в света :

Най-бързият изтребител, създаван някога :

Най-бързият изтребител в историята на НАСА/САВС X-15 е най-бързият изтребител в историята.
Рекордната му максимална скорост достига Мах 6,72 или 4520 мили/ч, което е повече от пет пъти над скоростта на звука. Това е експериментален хиперзвуков самолет с ракетно задвижване, резултат от съвместна операция на НАСА и американските военни. Осем от дванадесетте пилоти, летели на X-15, достигат височина над 80 км. Това отговаря на критериите на ВВС за космически полети, което автоматично квалифицира тези пилоти като астронавти. Разработен през 1960 г., той все още държи рекорда за най-висока скорост, регистрирана някога от пилотиран самолет.

Най-бързият изтребител на въоръжение :

Най-бързият изтребител е MiG-25 Foxbat на Микоян-Гуревич, способен да развие Mach 3,2 или 2190 mph. Разработеният през 60-те години на миналия век МиГ-25 остава един от най-бързите изтребители на всички времена и въпреки че вече не се произвежда и е на ограничено въоръжение, все още се използва от някои военновъздушни сили по света. Въпреки това,
когато най-накрая бъде изведен от експлоатация, в света няма да има друг самолет, който да го превъзхожда по-бързо.

Най-бързите и най-способните изтребители в света :

Производителите на тези изтребители разчитат на скоростта и височинния полет, за да могат самолетите им да избягват самолети-прехващачи. Сега, с развитието на системите и технологиите за противовъздушна отбрана, скоростта вече не е желаният критерий. Разказваме
ви всичко за най-бързите самолети на всички времена, разпределени в няколко държави.

Изтребители, произведени в САЩ :

Lockheed SR-71 Blackbird – Мах 3.4 (4023 км/ч+)

  • Използван от НАСА и ВВС на САЩ, SR-71 е разработен през 60-те години на миналия век за разузнавателни мисии.
  • С максималната си скорост, наполовина по-ниска от тази на X-15, Lockheed SR-71 Blackbird може да изглежда бавен в сравнение с него, но той остава един от само петте самолета, произведени някога, които могат да надминат Mach 3.0.
  • В допълнение към бързото летене, Blackbird е способен да лети високо за продължителни периоди от време.
   Въпреки че някои самолети могат да се издигнат на голяма височина, много от тях не могат да летят на голяма височина, но SR-71 може лесно да лети на височина 25 000 метра, което го прави идеален за разузнаване на безопасно разстояние.

   XB-70 Valkyrie – Mach 3.02 (3.
  308 км/ч)

  •  Разработеният в края на 50-те години на миналия век XB-70 може да развие крейсерска скорост от над 3 Маха при 70.
   000 фута или 21 000 метра.
  • Разработен като прототип на бъдещия ядрен бомбардировач B-70, северноамериканският XB-70 Valkyrie е свръхзвуков стратегически бомбардировач. Това е единственият бомбардировач, достигнал тази скорост.
  what-is-the-fastest-fighter-aircraft-in-the-world

  Руски изтребител

  Su-27 Flanker – Mach 2.
  35 (2499 км/ч)

   • Сухой Су-27 Flanker с максимална скорост 2,35 Мах, Су-27 е проектиран като пряк конкурент на F-14 Tomcat и F-15 Eagle.
   • Днес все още е в експлоатация, той е въведен през 80-те години на миналия век.
   • Подобно на САЩ, Съветският съюз предпочита маневреността пред скоростта и височината, когато разработва Су-27 в отговор на F-15.

  . MiG-31 Foxhound – Mach 2.83 (2,999 km/h)

  • The MiG-31 Foxhound е свръхзвуков самолет-прехващач, разработен през 70-те години на миналия век и намиращ се на въоръжение и до днес.
  • Той е вторият най-бърз изтребител в момента на въоръжение и технически може да достигне скорост от 3,2 Маха.
  • МиГ-31 е разработен така, че да бъде много по-гъвкав и по-лесен за управление, макар и малко по-бавен.

  Къде да се сдобиете с оборудване за летене с изтребители 

  Освен това, за да се качите в самолет, ви е необходимо специализирано оборудване. Конкретно в този тип самолети, трябва да си военен, за да влезеш.Ето защо Military Surplus е тук, за да разполагаш с необходимото оборудване, от което се нуждаеш ?  От жилетки, бойни костюми, различни аксесоари, ще намериш своето щастие. Независимо дали принадлежите към армията или военновъздушните сили, с нашата колекция от военно оборудване и екипировка се екипирайте от главата до петите.  Все по-иновативни, нашето оборудване и индивидуално оборудване са проектирани така, че да отговарят ефективно на вашите оперативни нужди.

  ;Гарантираме най-доброто качество на всеки продукт и най-доброто обслужване.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *