Коя чанта да изберете, за да оцелеете?

За оцеляванеосновните неща очевидно са храна, вода и одеяло за спане. Въпреки това има и други инструменти, като например комплект за грижи, който е много важен елемент, който трябва да се включи в чантата за оцеляване.

В тази статия ще ви разкажем за най-добрите чанти за оцеляване, техните приложения, различните видове и съдържанието им. В същото време
ще ви дадем мнението си за най-добрия избор на раница, който можете да направите, за да оцелеете и в същото време да се насладите на похода си в комфорт!

Открийте военното оборудване, което може да бъде полезно по време на вашия поход, като например hamaca lona paracaídas.

Kit-de-survie

Какво е чанта за оцеляване?

Опростено казано, това е чанта, в която всеки турист и/или любител на разходките на открито трябва да постави всичко, което може да се използва в аварийна ситуация, в която оцеляването е от първостепенно значение. Следователно това е чанта за спешни случаи, често наричана евакуационна чанта, която може да ви позволи да се спасите. Всичко може да се случи: географска загуба, пътнотранспортно произшествие, наводнение, човешко или природно бедствие.

Така че наличието на голяма чанта за оцеляване с здрави ремъци е идеално и можете и трябва да я носите постоянно със себе си по време на къмпингуването, особено когато знаете, че мястото ви за къмпингуване е доста далеч от някой модерен медицински институт. Вашият комплект за оцеляване е създаден, за да ви предостави бързи, безотпадни, удобни и ефективни решения.

Пълноценната чанта за бягство

Ако сте изпитател на оцеляването или познавате такъв в обкръжението си, той със сигурност ще потвърди, че на всеки излет на открито никога не трябва да липсва комплектът ви за оцеляване. И, разбира се, оправданието „това е твърде тежко„, „няма да стигна далеч“ или дори „това е безопасно“ вече не е актуално, тъй като всеки оцеляващ трябва да предвиди най-лошите извънредни ситуации. Ако е
необходимо, помислете дори за предстоящо нашествие на зомбита в стил ходящи мъртъвци!“

За това евакуационната чанта е комплект за оцеляване, чието съдържание и инструменти трябва да са пълни и организирани. Комплектът ви трябва да съдържа поне толкова, че да ви поддържа живи за няколко часа, макар че в идеалния случай трябва да може да ви поддържа живи за няколко седмици. Чантата може да се съхранява на работното място, в автомобила или у дома.

Идеално, избягвайте да я съхранявате на отдалечено, затворено място, като тавана или мазето на къщата, тъй като на първо място тя трябва да бъде лесно достъпна и преносима при падане на шапка. Пълната чанта за евакуация трябва да съдържа инструменти за оцеляване, които да ви позволят да :

 • Приготвяне на огън, за да се стоплите, а също и за да можете претопляне на храна, ако е необходимо
 • пиене на вода. питейна вода
 • погрижете се за себе си с аптечка за първа помощ
 • Защитете се с
  аптечка за първа помощ
 • да
  се предпазите от дъжда и студа, който той носи

 • създайте
  аптечка за първа помощ.
  strong>смяна на подслона

Спалният чувал за оцеляване

В извънредна ситуация, в която сте принудени да чакате помощ, за да ви измъкнат от бедственото положение, спалният чувал за оцеляване е твоят най-добър приятел. Както подсказва името, ще имате възможност да спите и да се отоплявате при спешни случаи. А със съдържанието на чантата, която съдържа и основното оборудване за оцеляване при експедиции на открито (матрак, одеяло, дрехи, огън, лампа и т.н.), ще разполагате, наред с други неща, с вода, храна, аптечка и лампа, накратко, с това, което ви е необходимо, за да не изпадате в паника и да изчакате спокойно да пристигне помощ.

Подгответе се.

Така че спалните чували за оцеляване са просторни и лесно преносими благодарение на малкото си тегло. Можете да намерите някои от тях в нашия магазин в цвят, форма и размер по ваш избор.

what-bag-choose-for-your-life

Пълният комплект за първа помощ при спешни случаи

Имате ли ученик по първа помощ? Или просто искате да сте сигурни, че можете да помогнете на себе си или на други хора в нужда, като предоставите необходимите услуги за грижи, без да сте обучени за оказване на първа помощ? Защото, в крайна сметка, винаги е добре да се правиш на полезен. В този случай няма нищо по-добро от пълната аптечка за спешна помощ и първа помощ! Оборудването, съдържащо се в комплекта за първа помощ, позволява, наред с други неща:

 • Диагностициране
 • Осигуряване на необходимите грижи
 • Поддържане на болката на пострадалия 
 • Осигуряване на
  необходимите
  грижи.

   Когато се подготвя за мисия, спасителят трябва да се увери, че е оборудван с цялото оборудване, което може да използва на мястото на намесата. Те трябва да се уверят, че разполагат с професионална аптечка за оказване на първа помощ, за да могат да окажат помощ на пострадалите. Като оценявате опасностите въз основа на естеството и обстановката на произшествието, изготвяте анализ на фактите (наранявания, околна среда и др.) и действате по съответния начин с оглед на бързо и ефикасно решение.

   Ежедневно, ако не разполагате с необходимото оборудване, ще можете да се погрижите за пострадалите.

   Даже ако не е задължително да имате професия на специалист по спешна помощ, с правилната чанта за оцеляване ще можете да разрешите различни спешни ситуации, разбира се, с минимални технически познания, които вероятно вече притежавате!

   Особености на чантите за първа помощ

   Като истински миниатюрни и мобилни спешни шкафове, тези спешни чанти се състоят от няколко фиксирани джоба и няколко подвижни джоба. Една чанта за първа помощ може да е проектирана да побере повече инструменти от друга. Следователно, колкото по-голям е размерът и теглото му, толкова по-важно е на мястото на инцидента да има поне двама или повече души, които да окажат първа помощ.

   Обикновено моделът на този тип чанти за оцеляване е много визуален, за да се идентифицира лесно: цветовете много често са ярки (сини или червени; а контурът на чантата често е покрит с жълти светлоотразителни ленти. Така че можете лесно да разпознаете спасителя дори отдалеч, благодарение на неговия привличащ вниманието стил! Що се отнася до състава, презрамките и ремъците за рамо на тези продукти са регулируеми и здрави. Това ги прави лесно приспособими към всеки тип и форма на тялото.

   Съдържание на
   чантата за
   първа

   помощ

   Оборудването, съдържащо се в чантите за първа помощ, отговаря на изискванията за спешна медицинска помощ, така че можете да ги използвате като комплект за първа помощ.
   /strong>, така че да можете да окажете първа помощ на пострадал човек за кратко време, и то дори и без да сте специалист в медицинските практики. Нашият магазин ви предлага цялостни раници за спешна помощ, в които да носите цялото необходимо оборудване за ефективно лечение на нараняванията на пострадалите.

   Всяко малко пространство на чантата за първа помощ е предназначено да побере средство за реанимация и лечение. Ето защо, дори с една сравнително средна по размер чанта, ще имате достъп до повече от двадесет медицински инструмента и аксесоари. Обикновено тези пакети съдържат:

    • стетоскоп
    • термометър
    • морски
     свинчета
    • ларингоскоп и аксесоари
    • апарат за измерване на кръвното налягане
    • .

    • Ръчни аспиратори за слуз и аксесоари
    • сензори
    • бинтове, превръзки и компреси
    • факла
    • и инструменти
    • .
     li>захвати и инструменти
    • инсуфлатори
    • универсални спасителни ножици
    • покривало за оцеляване

    .Колкото по-голям е капацитетът на чантата, толкова по-широк е обхватът на аксесоарите и толкова повече възможности имате за решаване на спешни ситуации, в допълнение към процедурата за оказване на първа помощ.

    каква чанта-избирате-за-ваш-живот

    Чантата за спешни случаи

    Службите за спешна помощ по света препоръчват да се приготви по един комплект за спешни случаи на човек във всяко домакинство. Така се ражда багажната чанта (BON), която е другото име на известната чанта за спешна евакуация. Това е комплект за оцеляване, който ви позволява да избягате с жизненоважното оборудване, необходимо в случай на непосредствена опасност. Bug-out-bag е комплект за оцеляване, който обикновено е с продължителност 48 или 72 часа, а понякога и повече, в зависимост от конкретната чанта (нейния размер, обем и т.н.) 

    ;

    Този тип чанта за евакуация има за цел да съдържа цялото оборудване, което е от съществено значение в случай на прибързано напускане, както и всички важни административни документи. Това е най-важната система за устойчивост, която трябва да се сглоби. Приема се, че в сравнение със спалните чували за оцеляване или пълните чували за спешна помощ и първа помощ, евакуационният чувал не е специализиран чувал. Всъщност това е комплект за оцеляване, предназначен за всякакви спешни случаи. Факторите, които трябва да се вземат предвид при изготвянето на истинска чанта за бягство, са:
    Наличието или не на малки деца

   • Дискретност
   • Надеждност

   Критерии за добра чанта за измъкване

   Този тип чанта за измъкване може да се персонализира в голяма степен. Затова критериите за избор на такъв са многобройни, а именно:

   • Размерът на чантата: Постелката на бъг-аут чантата е свързана с носенето ѝ за определен период от време. Идеалният вариант е чанта с обем от 40 до 60 литра, в която ефективно да се побере пълен комплект за оцеляване за 72 часа. Когато този капацитет бъде надхвърлен, теглото може да се окаже трудно за понасяне, особено при особено неблагоприятни условия. Минимално необходима е чанта с обем от 30 литра.
   • Конструкцията на чантата: Разпределена по отделения и преди всичко лека – така е проектирана една спасителна чанта. Когато са твърде леки, има риск туристическите чанти да се счупят. Тежките тактически чанти обаче могат да се окажат твърде тежки (1,3 кг за 25 литра, когато са празни). Изберете от нашия магазин достатъчно здрава, лека и евтина чанта за евакуация.
   • Коремната лента: този аксесоар помага за разпределяне на товара и предотвратява неочакваното люлеене на чантата. В някои ситуации той е незаменим, особено поради своята здравина. Например,
    ако планирате тежка чанта със значителен обем (40 литра и повече), коланът за кръста ще бъде необходим, за да се намери компромис между баланса на чантата върху тялото ви и вашия комфорт.
   • Дизайн на каишките: когато каишките не са достатъчно подплатени, всяка чанта може да стане болезнена. Представете си чанта за евакуация, в която носите цялото си оборудване за оцеляване, което може да не е леко. Поради тази причина ремъците на истинската чанта за измъкване са проектирани или ушити правилно, за да се избегнат разкъсвания.

   Съдържание на чантата за извеждане от болница

   Като в чантата за извеждане от болница се побира всичко, вашият комплект за спешни случаи е разделен на модули за по-голяма достъпност. За максимална ефективност не се колебайте да групирате предмети в джобове, за да ги организирате логически и практически. Предлагаме следната разбивка според категорията на вещите ви, която можете да вземете за пример:

    • Храна: Енергийни барове, консервирана храна, дажба за оцеляване
    • Инструменти
     : компас, въже, лост, технически ключ, нож с фиксирано острие, мултифункционален инструмент
    • Обличане: чифт ръкавици.модулна каишка за врат, чифт много удобни и здрави обувки (които да бъдат поставени точно до чантата за оцеляване), лека шапка или топла шапка (в зависимост от сезона), пълна смяна на дрехите в зависимост от сезона (бельо/панталони/риза/къс ръкав). Дрехите могат да се опаковат във вакуум или да се сгъват в Ranger Rolls, за да се спести възможно най-много място.
    • Хидратация: бутилка за твърда вода, бутилка за мека вода, 6 литра вода като аварийна дажба, воден филтър
    • Комуникация: аварийна батерия, сигнална свирка, AM/FM радио с динамо, радиопредавател/приемник
    • Осветление и огън: фенерче, фенерче, фар, челник, фар, запалки, циалуми.
    • Хигиена и здраве : Руло тоалетна хартия, руло 30-литрови торби за боклук, руло кухненско руло, четка за зъби и паста за зъби, одеяло за оцеляване, компактен комплект за първа помощ, бутилка гел с хидроалкохол
    • Административни:Бележник и химикалка, списък с важни телефонни номера (на семейството, на приятели и др.).), копия на важни административни документи (USB + фотокопия), резервни ключове за дома, пари в брой в малки купюри
    • За: компактна палатка, екипировка за дъжд (пончо), спален чувал, термозащитна чанта, брезент, компактна палатка
    what-bag-choose-to-save-your-life

    В зависимост от вида на ситуацията (природни или промишлени катастрофи, ядрена авария и др.), можете да разширите и адаптирате своя комплект за оцеляване с подходящо оборудване:

    • В случай на пожар: противогаз, термоизолационни ръкавици, противопожарно одеяло
    • В случай на наводнение: непромокаема раница, спасително въже, непромокаеми вади
    • В случай на
     ядрена авария: CBRN костюм, pкалорични йодидни гранули, Гайгеров брояч.

    Най-важните инструменти в чантата за оцеляване

    Свободни сте да персонализирате оборудването, което искате да имате в своя комплект за оцеляване. Ето обаче инструментите, които задължително трябва да съдържа вашата чанта за оцеляване, за да можете да преодолеете всяка сложна аварийна ситуация.

    Аптечка за първа помощ

    Както може да се очаква, в случай на катастрофа като края на света, природно бедствие или дори нападение на извънземни, очевидно не всеки ще бъде близо до болница. Неприятни ситуации могат да ви се случат, докато се наслаждавате на пикника си в гората! Затова бъдете превантивни и станете и свой собствен лекар, като включите пълна и ефективна аптечка за първа помощ, към комплекта за оцеляване в раницата ви.

    Свещи и запалки

    Свещите ви позволяват да светнете в тъмното, но също така ви топлят, което никак не е маловажно, когато целта ви е да “ преживеете „. С военните запалки за оцеляване не се притеснявайте повече за проблемите с топлината и светлината!

    Кремен

    Дублирайте сигурността, че ще можете да запалите огън, като включите кремъка в комплекта си за оцеляване. Разпалете огън по всяко време на деня!

    каква чанта да изберете за вашето оцеляване

    Запазващи топлината дрехи

    Факт е, че
    на открито студът не се промъкваИзберете облекло, което не само запазва топлината, но и ви носи комфорт. Във military surplus предлагаме разнообразие от дишащи военни якета и панталони, които ще ви осигурят тези предимства. Те са дрехи на разумна цена, а също така не заемат много място в чантата за оцеляване!

    След обобщение можем да заключим, че всяка чанта за оцеляване има своята полезност в зависимост от възникващите ситуации. Въпреки това евакуационната чанта или чантата за бягство е най-подходяща, когато все още не знаете какви опасности ви очакват. Това е отлична превантивна мярка. Поръчайте своята военна чанта от военни излишъци, като посетите нашия сайт onplus-military.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *