Най-добрите запалки за оцеляване

Запалването на огън е не само техника за оцеляване, когато се озовете или изгубите далеч от дома или на враждебни места, но и една от основните необходимости при запалване на лагерен огън, поход или организиране на барбекю. A стартер за огън за оцеляване е аксесоар, който никога не трябва да напуска комплекта за оцеляване. Той ще се използва за запалване на огън във всеки случай, всеки път и при всички обстоятелства. Каквито и да са атмосферните условия, ако е ветровито или вали силен дъжд, той ще произведе искрите, необходими за запалване на огън. Как да разпознаем полезните критерии при закупуването на запалително устройство за оцеляване?

ELECTRIC FIRE STARTER

Критерии за избор на запалка за оцеляване

Качеството на стъргалката

Всички знаем, че ако надраскате шината с остър предмет, например нож или метален предмет, ще се появят искри. Но както при survival-lighter, някои запалки за оцеляване имат чистачки. Това е важна характеристика, тъй като от тази част се получават искри. Частта трябва да бъде изработена от твърда стомана, а не твърде мека, това е много важно, тъй като ще бъде неефективна и трудна за използване. Препоръчително е също така да изберете стъргалки, които не са прекалено дълги, за да могат лесно да се търкат с пръчката. Част от стъргалката трябва да бъде запазена за здраво държане и да е съобразена с размера на ръката. Ако е твърде къса, по-добре е да изберете друга. Тези модели могат да бъдат намерени на пазара. Не се колебайте да попитате продавача, ако се съмнявате.

Размер
на
вала
и
състав

Не бива да се пренебрегва
размерът на вала на кремъка. Тя спомага за лесното запалване и осигурява достатъчно дълъг остатък, ако някога се счупи. Валът трябва да е изработен от фероцерий, но трябва да се провери и съдържанието на магнезий. Тъй като производството на искри зависи от съдържанието на магнезий. Колкото
по-висока е тя, толкова по-бързо ще се разгори огънят.

Опциите

Производителите на запалки за оцеляване са добавили опции към своите продукти, за да задоволят още повече клиентите си. Те могат да включват: компас, прецизна линийка, линийка, отварачка за бутилки или отварачка за бутилки, рашпила, свиркаһттр://…. Тези опции варират в зависимост от продукта. Те не винаги са от съществено значение, но могат да бъдат полезни в случай на спешност или оцеляване. Купувачът просто трябва да избере от всички предлагани модели.

Цената

Цената варира много в зависимост от гамата на запалителните устройства за оцеляване. Цената може да варира от 2 до 10 евро. Някои от тях са дори повече от 30 евро. За 15 евро вече можете да получите продукт с отлично качество. Но винаги можете да намерите подходящия модел за всеки бюджет. Въпреки това е препоръчително да не избирате модели на ниски цени. Огънят, който те ще осигурят, няма да може да задоволи дългосрочните нужди на потребителя и дори може да го разочарова в екстремни случаи. От друга страна, тяхната здравина и устойчивост не гарантиратПОЖАРНА ЗАПАЛКА ЗА ПРЕЖИВЯВАНЕ

Открийте Запалка за оцеляване

Най-добрите запалки за оцеляване.

Ето няколко списъка със запалки за оцеляване, най-добрите според тяхното качество, здравина и практичност.

Скаутът на Firestyle Light My Fire

Това запалително устройство, произведено в Швеция, е с много добро качество и е много ефективно, тъй като може да се използва продължително и дълго време.
Тези искри са надеждни, мощни, могат да достигнат до 3000 градуса и са дълготрайни. Тя ще се превърне във верен съюзник за запалване на огън, газово барбекю или газова печка. Той няма да ви подведе при спешни случаи. Тежи само 30 г и е с размери 2 см x 7,5 см. Той запалва дървесината за миг и може да предизвика над 1000 пожара, което се равнява на над 3000 удара.

TheFirestyle Scout Light My FireДоставя се сбезопасен ремък, стъргалка и аварийна свирка, интегрирани в обвивката на последния. Не съществува риск от импулсивно запалване и той остава използваем дори при лошо време.

Огнезапалка: магнезиево блокче 

Огнезапалката от магнезиево блокче е лека, незаменима и много практична в случай на оцеляване. С тегло от само 60 грама и размери 8 x 3 x 1 cm той изобщо не е обемист. Неслучайно това е запалителното средство за оцеляване, използвано дълго време от военновъздушните сили на САЩ. Състои се от запалка и гориво и представлява пълноценна запалка. Съдържащият се магнезий, известен с високата си запалимост, може да се възпламени на голяма надморска височина, в дъжд или при силен
студ. Той може да осигури до 300 огъня и да достигне 3000 градуса. Огънят му се разгаря почти веднага. Потребителят просто остъргва магнезиевия блок с вграденото стъргало. Двойно назъбеното острие образува магнезиев прах или стърготини, а искрите се получават от ударите на плоското острие по кремъка. Огнената стомана, която е поставена върху блока, се запалва веднага след като влезе в контакт с искрата. За максимална ефективност магнезиевите стружки трябва да са плътно опаковани, а черният кремъчен капак трябва да се отстрани.

 MULTIFUNCTION

Открийте многофункционалността.
МНОГОФУНКЦИОНАЛНОСТ

Автоматичният кремък 

Този автоматичен кремък, произведен в Германия, е много мощен и има много дълъг експлоатационен живот. Тежи 80 грама и е с размери 9 x 4 x 2 cm. В случай на оцеляване той е идеален за осигуряване на огън на голяма надморска височина, при екстремно ниски температури и дори при дъжд. Той може да произведе до 4000 пожара или 12000 искри. Той е оборудван с магнезиев прът, който му позволява да произвежда искри мигновено. Благодарение на автоматичната си опция този магнезиев кремък може да се използва с една ръка, но изисква известна практика, за да бъде ефективен. За да запалите искрите, отстранете черното покритие, предпазващо пръчката, поставете магнезиевата пръчка върху обекта, който искате да запалите, дръжте здраво запалката и търкайте пръчката директно по земята, като натискате силно кремъка. Можете да получите искри и като натиснете острието на нож върху магнезиевия прът. За да добиете представа, представете си, че остъргвате кората на дърво. Този кремък се предлага с безопасен калъф за носене. Дъното на калъфа се завърта и разглобява, за да се заключи пръчката вътре. Няма риск от спонтанни изгаряния с автоматичния магнезиев кремък.

MAGNESIUM

Открийте магнезия.МАГНЕЗИЙ

Кременът на
Беър Грилс 

В извънредни ситуации кремъкът на Беър Грилс е полезен за осигуряване на дълготрайни, много мощни и надеждни искри. С размер 12 см и тегло 75 г той е специално проектиран като инструмент за оцеляване в шокови ситуации. Независимо от атмосферните условия, дъжд или слънце, както и на голяма надморска височина, той изстрелва мощните си искри с едно движение. Капацитетът му е до 1 000 пожара. За да запалите огън, винаги започвайте, като отстраните черното защитно покритие от пръчката, завържете подпалка (сухи листа или треви, сух мъх и др.) или просто памучна вата, напоена със спирт, която ще послужи като запалка в контакт с искрите.

Този кремък се продава с предпазна каишка, наръчник за оцеляване на Беър Грилс, инструкции за морзовата азбука и SOS (написани върху обвивката). Той е дебел и има две водоустойчиви тръбички вътре. В тях се съхраняват запалки и катран, които се свързват с ремъка при пътуване. В случай на опасност в края на ремъка е вградена сигнална свирка. Потребителят не е изложен на опасност от самозапалване. Този продукт се предлага с 25-годишна гаранция, както всички продукти на Беър Грилс.

Запалката
Turbo
Flame 

В ситуации на оцеляване запалката Turbo Flame е основен инструмент. Той произвежда много силен пламък с температура до 1300 градуса. Той може да издържи на всякакви екстремни условия. Дори на много голяма височина, над 3000 метра, той се запалва без затруднения. Тъй като това е буревестник, той произвежда буревестен пламък, който винаги остава прав, независимо от наклона на запалката. Няма опасност от изблик на светлина, дори ако тя е насочена надолу и поддържа същия интензитет като тази, насочена нагоре. Пламъкът е силно устойчив на вятър и запалката остава функционална при дъжд или сняг. Не е необходимо да се запалва и се разпалва много бързо. С нея можете да запалите жарава само като нагрявате директно клон или дънер в продължение на 30 секунди.

Тази запалка е и многофункционална. Подобно на горелката, благодарение на технологията Clean Burn тя може да нагрява, без да оцветява или овъглява материали. Той е полезен не само за запалване на огън, но и за поправка на инструменти, оборудване, обувки, дрехи или тръби (запояване на пластмаса или малки метали, топене на лепило), размразяване на храна, сушене на растения, запечатване, рязане на въжета. Накратко, това е многофункционален инструмент, който се препоръчва заради многобройните му приложения и много високата му автономност. Той се вписва добре в комплектите за оцеляване или комплектите за първа помощ, тъй като не е обемист, има размери 8 x 3 x 2 cm и тежи 80 грама.

Опазвайте се!

Тази запалка с турбопламък се продава без пълнител (газ). Ето защо е необходимо да не забравяте да го напълните и да затегнете клапана, който регулира газовия поток на „минус“, а за да го отворите и да засилите газовия поток, завъртете го към „плюс“, след като сте поставили плоска отвертка в точно предвиденото за целта прорези. Включете го на 1 или 2 в зависимост от желаната дължина на пламъка. От
съображения за безопасност той се предлага с предпазна капачка.

ТАКТИКА

Открийте TACTICALTACTICAL

Exotac 

Тази запалка за оцеляване FireROD на Exotac  е неустоима и много компактна. Благодарение на магнезиевия прът с добавен фероцерий той може да произвежда дълготраен пламък с температура до 3000 градуса по Целзий. Благодарение на искрите, произвеждани от този подпалвач, запалването на огъня няма да е трудно. Този продукт може да издържи на лоши условия, като влажност, надморска височина, вятър, дъжд, сняг и т.н., тъй като има О-пръстени, които служат за защита на вградените елементи, които могат да се отвинтват. Пръчката е дълга 7,9 cm, има диаметър 6,5 mm и е завинтена в корпус от анодизиран алуминий. Една от особеностите му е, че при необходимост пръчката и стъргалката могат да се сменят. Дръжката е изработена от алуминий и може да се използва и като подпалка.

Комплект за палене на огън Flint + Bellows Сламка от неръждаема стомана + смола Дърво Инструмент за оцеляване Компас свирка Отваряне на бутилки Flint Wand Магнезиева пръчка Къмпинг Походи Запалка Първа помощ Военно оцеляване Барбекю Камина Камина

В този комплект можете да намерите всичко в случай на оцеляване по време на къмпинг, лагерен огън, походи, барбекю и др. Компас за ориентация, аварийна свирка за предупреждение в случай на опасност, отварачка за бутилки, линийка, стълба. А за запалване на огъня той съдържа: кремък, 63-сантиметрова телескопична сламка от неръждаема стомана, пръчка от борова смола и дърва за запалване на огъня. Благодарение на мощния прът, комбиниран с висококачествен фероцерий, искрите се появяват в рамките на няколко секунди след триенето на пръта със стъргалката. Той може да запали повече от 10 000 огъня бързо и лесно, дори на голяма височина и при неблагоприятни метеорологични условия.
Дъждът, вятърът, снегът, бурите, бурите няма да бъдат пречка за осъществяването му.

Този комплект е много удобен и лесен за използване. С помощта на пръчицата за смола оформете купчинка от стърготини. Потъркайте пръчката със стъргалката и скоро ще се появят искри. След това внимателно изгасете огъня с телескопичната сламка. За транспортиране този лек комплект може лесно да бъде прибран в чантата ви –
просто го опаковайте в тактическата си чанта за оцеляване или в раницата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *