Кой носи червената барета?

Червена военна шапка: вие сте мъж или жена командос, или каквото и да е друго. Ти си военен, фен си на армията, искаш да се присъединиш към нея с цялото си сърце. Вие сте военнослужещ, фен сте на армията, желаете от цялото си сърце да постъпите в нея. Винаги сте обичали армейски шапки и искате да научите повече за този продукт. Вие сте моден дизайнер и търсите вдъхновение за следващото си творение, с което да украсите колекцията си. Искате да знаете всичко и всичко за beret rouge armee, за да избегнете грешки с аксесоарите си? Не се притеснявайте, ние ще можем да ви насочим по този въпрос. Кой носи червената барета във Франция? В тази статия ви предлагаме списък с прозрения и размисли, които да ви помогнат в търсенето на култура.

Червена барета 

Беретата или наричана още барета е видпокривало за глава, то енаследство на Беарнез. Всъщност този продукт енещо като армейски шапки от мек филц или тъкана и плъстена вълна, с кръгла и плоска форма, обикновено с различна значка за всеки от военните корпуси.
Най-често този аксесоар е украсен с вътрешна коронка от кожа.

Този тип шапка без периферия съществува от Средновековието, разбира се, под други имена и в различни страни в Европа. Наименованието и формата му се различават в отделните европейски страни. Това е широко използвана през XVII в. забрадка,модерна по онова време за предпазване от студ или дъжд. Най-разпространеният цвят по онова време, особено от XX век нататък, е черният за гражданските шапки и червеният, носен от армейските корпуси по време на празненства.

Широката барета, нареченаtarteза пръв път е носена отфренските ловци на лупини. По-късно, с по-малки размери,той е приет от различни армейски корпуси. Приетите цветове обаче варират в различните части, като по този начин се създава силна и категорична идентичност сред войниците. Накрая тази шапка за известно време става шапка на френските танкери, идеална за защита на главата в затворено пространство. По-късно, по време на Втората световна война,Маршал Монтгомъри го въвежда в британските полкове. Впоследствие използването на този аксесоар става широко разпространено и генерализирано в много европейски армии след войната.

Използването на тази повече от оригинална шапка е елемент на силна културна идентичноств югозападния регион на Франция.
След това черната гражданска забрадка се превръща в
женски моден артикул par excellence за жените във Франция от 1930 г., въпреки че преди това е била носена от мъже. Беретата е много елегантен и модерен моден аксесоар, поне в цивилната си версия.

Червени военни барети, кой ги носи?

Червената барета

Червената барета, от друга страна, е запазена за столичния парашутен полк на френската армия и за тези от морските войски. Името на този продукт идва от великолепно лилаво растение, което носи символа на безсмъртието, защото не увяхва. Това растение се нарича „Амарант“. Едва през 1949 г. първите парашутни полкове започват да го носят заради честта и смелостта при изпълнението на такава опасна задача. Днес, с малки изключения, всички въздушнодесантни части на френската армия го носят.

Зелената барета

Тази първа барета често може да бъде объркана поради наличието на три различни нюанса на зеленото. На всеки полк е определен различен нюанс на зеленото. Всъщност от 1949 г. насам чуждестранните войници, т.е. първо Чуждестранните парашутни батальони, а по-късно и целият Чуждестранен легион, носят зелени барети. Тя обаче не бива да се бърка с тази на морските командоси, които също носят зелена барета, но малко по-тъмна и бледа.

Тъмносинята барета

Една от най-разпространените барети е тъмносинята барета. Известен е и като „всички оръжия“. Той
е бил носен от следните легионни полкове:

  • Пехотен полк
  • Бронираният полк
  • Артилерийският полк
  • Специалният пантерски полк
  • Демонтираните ловци
  • Френско-германската бригада
  • Френско-германската бригада
  • Въздушният командосски фузилерен полк

Кой носи червената барета?

Беретата е една и съща за целия полк. Ще можете да ги разпознаете по начина, по който го носят. Например френско-германската бригада носи шапката отляво, а знака отдясно. Този начин на носене на шапката се нарича “ немски начин на носене „.

Алпийската барета

Всъщност алпийските войски са първите в армията, които носят тази шапка. Последният се отличава от останалите по своя размер, който е много по-голям от останалите. Формата му е дала известното прозвище „tart„. От този момент нататък тя се превръща втърговска марка, в наследство, оставено от алпийските ловци.

Военната барета в днешно време се е превърнала в много важна за повечето армии по света. Има и много други, като напримерсветлосинята барета на армията на ООН. Това несъмнено е най-известният цвят в света.  Жълтият цвят също е много известен. Тя се
носи от войниците на
ОТАН.

Червената барета, какво е тя?

Характеристика и символ на червената военна барета

Червената барета е традиционно известна катоплоска, мека, плюшена вълнена шапка, носена в армията. Той е с кръгла форма и е доста плосък, с кожена коронка от вътрешната страна, за да се закрепи на главата. Нейните знаци се различават в зависимост от бригадата.

Тази шапка се е превърнала вперфектния символ, в наследство, свързано с французите за англосаксонските страни, в клише на французите в очите на чужденците. Често се среща в холивудски филми, представящи жителите на остров Франция, свързани с изкуството или с Айфеловата кула, която е отличен представител на страната и особено на град Париж. В тези филми, дори героят да е в чужда страна, зрителят лесно го разпознава благодарение на тази шапка,символ на френската култура.

Когато става въпрос за военни украшения за глава, най-широката им форма отдавна се приписва на батальоните на алпийските ловци. По време на военни церемонии корпусите се различават по облеклото си, но също и по различните цветове на шапките или кепетата си.

Червената или амарантовата барета е баретата, носена от парашутните части на френската армия.
Той носи една от
най-силните символични стойности на военния парашутизъм. Те са украсени за столичния парашутен отряд. Те носят отличителен знак, изобразяващ пернат „декстрошер„, който държи меч на върха. За военноморските войски пък в долната си част има морска котва, шлифована в посока, обратна на тази на моряците.

Как се изработва червената барета?

Капачката е изработена от вълна, защото тази текстураестествено регулира температурата и влагата. Шапката ще ви топли през зимата и ще ви охлажда през лятото, много практично.

Мериносова вълнаима текстура на тъкане без власинки, така че не се притеснявайте за това. Материята еи антибактериална, така че може да се сгъва 20 000 пъти, без да се скъса. Освен това може да се
разтяга до 30%, без да се повреди.

Изглежда просто, тъй като има много малко шиене, да не говорим, че е направен от едно парче филц. Въпреки това тази шапка е ръчно изработена, което изисква няколко дни работа.

Изборът на материалите, от които ще се състои филцът, е от съществено значение поради простия факт, че той ще повлияе на цялата работа, както и на качеството на вашата шапка.
За възможно най-високо качество препоръчваме чиста вълна Мерино. Това е най-чистата и фина вълна. Защо има толкова много изисквания? Изборът на вълна е толкова строг, защото тя трябва да помага за регулиране на телесната температура, абсорбира до 30% от теглото си във вода и е без мирис.

Следва да пристъпим към плетенето на филца.Важно е да знаете, че тази шапка не е плетена, а е изплетена. Машината прави питка с определен размер и след това ръчно се добавя кабилу. Това е малка опашка в горната част на баретата.
След това шапката се подгъва, за да се предотврати влошаването на качествата на филца в бъдеще

След като формата на шапката е изплетена, вълната трябва да се бие, за да се подсилят естествените ѝ свойства и да се превърне във филц.
По време на процеса на изпичане вълната умишлено се поврежда, за да може влакната да се преплетат. Именно тази стъпкаопределя крайното качество на свещта. Накиснете го в гореща водна баня, след което го ударете с дървени чукове, за да загрубеят влакната за период от 2 ч. и 14 ч. в зависимост от дебелината на филца.

Накрая вече можете да боядисате шапката си във всеки цвят, за който ви се завие свят. Но първо го изстържете със специализирана телена четка, предназначена за тази работа. След това го избръснете ръчно с бръснарско ножче (това, което обикновено използвате в банята, ще свърши работа)Стъргането и бръсненето повдигат космите по повърхностите и ги изравняват, като обръсват излишното.  И накрая, но не на последно място, можете да го облицовате в стила, който ви харесва най-много.

Кой носи червената барета?

Къде да поръчате червената си военна барета?

Изключително активно търсите перфектната шапка за парад или за да замените старата си шапка, или просто искате нова. Искате да подарите такъв на своя син, дъщеря, съпруга, съпруга, приятел или член на семейството си за рожден ден, подарък за новодомците, подарък за прощаване или просто за дръзка изненада. Не знаете къде да търсите или дори кои биотици да използвате?
Техните продукти
съперничат с най-добрите на пазара, но на разумна цена, достъпна за всекикойто иска да купува от тях. Артикулите, които SURPLUS MILITAIRE предлага, са100% сертифицирани, автентични и с много добро качество.

Този магазин разполага с всички армейски артикули, които търсите, включително червената военна барета. Ще се насладите на разглеждането на дрехи и аксесоари за цялото семейство: мъжки, дамски, детски аксесоари за всяка възраст и размер, които искате. 

В плюс-войска.ес има няколко артикула в каталога си, които да задоволят : бойно облекло, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и др… Този блог е най-добрият за облекло във военен стил и съпътстващи съвети, за да изживеете перфектното приключение на войник по най-добрия начин.

Доставката е безплатна и за целия свят. Направете поръчката си с едно кликване и пакетът ви ще бъде доставен в рамките на 3 до 5 дни, в зависимост от местоположението, от понеделник до събота, от 9 до 17 ч. Освен това те
имат най-отзивчивия персонал на онлайн пазара, който отговаря на въпроси на клиенти до 24 часа.

Присъединете се към армиятаВоенна добавка. Те ви очакват, така че вземете телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт за продажба на мечтаните военни продукти на адресmilitaryplus.co.uk.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *